Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'den kaç puan alırsam atanırım?

orhanbeyy

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
4
Arkadaslar merhaba nen onlisans otomasyon(elektronik) mezunuyum ekpss de kac puanla atanabilirim ?atanabilirmiyim? Sinav cok mu zor ? Ekpss de sadece memur mu olunuyor devlet iscisi olunmuyor mu ? Tesekkurler

Sınav çok zor değil orhanbeyy
Tabi bu kişinin genel kültürüne ve çalışmasına göre değişkenlik gösterir.
Ben sınava hiç çalışmadım mesela. Sınav günü gittim soruları çözdüm sonra evime geri döndüm. Sınav sonucunda da 80,35 puan aldım. İlk tercihlerde atanmama yetmedi ama ikinci tercihlerde milli eğitime atandım. İlk tercihlerde atanmak istiyorsan en 85-90 puan alman ve tercihlerde de doğru yerleri yazman lazım. Kendi branşında tercih yaparsan daha aşağı puanlar ile de atanma ihtimalin olabilir..
Ekpss de işçi olmuyorsun kardeşim. Hizmetli bile olsan memur olarak işe başlıyorsun..

Tskler ben puanlari 70-80 arasinda alirsam atanirim diyordum 85-90 i alamam ki ben :(

70 80 arası da atanırsın ama kendi branşın olursa. Kendi branşın olmazsa 70 ile imkansız gibi birşey olur ama 80 ile belki. 85 90 alınmayacak bir puan değil. Biraz çalışma biraz da sakin oldun mu sınav da heyecan yapmadın mı bence çok rahat alırsın o puanları. Gözünde büyütürsen zorlanırsın..

Merhaba arkadaşlar ben ziraat mühendisi lisans mezunuyum 2016 ekpss'ye ilk başvuru yapcam sizce kaç puan almam gerekiyor ve nerelere atanabilirim bilgi verirseniz sevinirim simdiden Teşekkürler.

kardelen. Lisans mezunu olduğun için şansın çok yüksek. Son tercihlerde 65-70 arası puanlarla gih sınıfında memur olarak atanan arkadaşlar oldu. Kendi branşında kadro açılırsa tabi ki bu senin açından daha iyi olur. Ne kadar yüksek puan alırsan o kadar iyi. Sınav zaten çok kolay ama yine de çalışın benim gibi hiç kitap açmadan girmeyin sınava.. :) :)

Tabiki mutlaka çalışacağım çünkü riske bırakmam bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum bir sorum daha olacak ilk kez başvuru yapacağım için ne yapmam gerekiyor ilk başvuru nasıl yapılır.bu soruyu kaç kez yazdım ama çok ikna olacak cevaplar alamadım bilgilendirirseniz sevinirim.

Bende geçen sınavda ilk kez başvuru yapmıştım..
Önce gidip sınav harcını yatırdım.
Sonra aile bakanlığının belirlediği merkeze gidip gerekli evrakları tamamladım.
Ondan sonra da ösym başvuru merkezine gittim ve başvurumu yaptım.
Sonra sınav zamanı internetten sınav giriş belgesini alıp sınav günü giriş belgesinde yazan adreste sınava girdim.
Bu aşamaların hepsini zamanı geldiğinde internetten takip edebilirsiniz.. daha çok erken, sınav en iyi ihtimalle nisan mayıs gibi olur. Başvuru süreci de şubat mart arası bir zamanda olur. Siz bence şimdilik sınav için nasıl bir çalışma programı uygulayacaksınız onun planlamasını yapın.

Bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Siz nereye atandiniz ve ne olarak. Dokuman olarak ne tafsiye edersiniz ms hastasiyim neye çalışmam gerekiyor.

ankiloz hocam iyi günler bende ilk kez 2016 ekpss görme engelli kısmından girmeyi planlıyorum tek göz protez digeri nistagmus rapor henüz almadım ama sorup soruşturdum %40 çıkar dendi.

sana sorum bu atamalar kısmında ben mühendis atamalarına oynamak istiyorum ama branş branş ne mühendisi kaç puandan girmiş bunun bir bilgisi yok internette ben bulamadım. direk mühendis olarak geçmiş ösym. şimdi devlete alırkende böyle mi alıyorlar ? yani mühendis kadrosundan her yere girebiliyor muyum ? yoksa tercih kısmında o mühendis ler branş branş ayrılcak mı ?

şimdiden teşekkür ederim kardeşim ilgin için.

@nistag'müs Ekpss tercihlerinde nitelik kodları var. o kodlar sayesinde kurum hangi branşta mühendis arıyorsa o branşın kodunu yazarak bunu belirtiyor. sen de bu kodlara bakarak tercihini yapıyorsun.
ösym'nin sitesinde lisans kısmı ile alakalı nitelik kodlarını ve son tercihlerde hangi kurumun hangi branşta kaç mühendis aldığını bulabilirsin..

burdan lisans mezunları için nitelik kodlarına bakabilirsin..

http://www.osym.gov.tr/belge/1-23449/2015-ekpsskura-ile-engelli-memur-yerlestirme-icin-terci-.html

tavan ve taban puan

atamalarda mesala tavan 80 taban 75 oluyor en son giden 75 le mi gitmiş oluyor

evet en yüksek müracat edenle aatanan en son puanı gösteriyor

sarosata abi en son giden tavan:85 taban:75 olan mıdır

yani en son atanan 75 puanla mı atanmış oluyor

diyelim ki bir kurum 5 kişi alıyor orayada puanları örnek (85.84.83.82.75. 74.73.)vs 20 müracat var direk yüksekten başlıyor 5 kişi alıyor gerisini almıyor

tavan:80 taban: 75 iki puan var o zaman 75 alan da atanmış oluyor demi sarosata abi

Bana kalırsa eski puanlara göre plan yapmayın her geçen gün atama sayısı azaldığı gibi birde sınava girecek olan yeni mezun engelliler olacak üstelik artık 10-15 üniversite değil her şehirde bir üniversite var yani eskisinin 10 katı üniversite mezunu olacak buda puanları en az 7-8 puan artırır bence atanmak istiyorsan lisans bitirip en az 80 civarı alman gerek sanırım. Ama bölüme göre kontenjan açarlarsa o zaman 60-70' e düşer kesin.

Hocam öncelikle merhabalar ben mat öğr mezunuyum.yuzde raporu 40 yeni aldim . (Sağ koldan) hangi katagoriden sinava girerim.raporun % 40 olmasi yeterli mi sinava özel bir rapor mu olmali .bundan sonra sinav gununu mu bekliyeyim.yapacakk bor sey yok mu tamamlayacak.veya ekpss girdik diyelim.öğretmen alimi yok ise memur alimi nasil olacak kafam çok karişik ilk defa buş vuracağindan hiç bir bilgim yok yardim lutfen

kadir6363 Abdülkadir bey ben de ilk kez gireceğim ancak ösym nin sitesindeki mevzuatları okusanız sizin için daha sağlıklı olabilir. Bu şekilde bodoslama soru sormak yerine önce bir okuyun, aklınıza takılan yeri sonra sorun bu şekilde daha sağlıklı olabilir. ekpss ye daha önce hiç girmedim ancak ygs ye engelli salonunda girdim. Uygulamanın hemen hemen aynı olacağını düşünüyorum. tecrübemi aşağıdaki konuda anlattım:
http://www.engelliler.biz/forum/oku...7-sinavdan-mezuniyete-kadar-tecrubelerim.html
* Zihinsel engel, görme engeli, işitme engeli olan kişiler farklı uygulamaya tabii (sanırım) örneğin görme engeli bulunan kişi okuyucu ile sınava giriyor ve şekilli sorulardan muaf sanırım. ek süre gibi uygulamalar da var ancak tam bilmiyorum. Ösym nin kılavuzunda yazıyor. Ortopedik engeliniz olduğu için genel sınava gireceksiniz.
* Sınav için %40 ve üzeri raporunuzun olması yeterli diye biliyorum ancak atama zamanında bazı kurumlar özel rapor isteyebiliyor. Örneğin gümrük muhafaza "Ülkenin her yerinde çalışabilir ve silah kullanabilir" raporu istemişti arkadaşımdan. Bu durumda da engelli raporunuzda "İstihdam ve çalıştırılamayacağı alanlar" yazmalı. Benim raporumda istihdam ile ilgili bişey yok, sınava giriş için almıştım, "Engelli kimliği için değerlendirilmeye uygundur" yazıyor. Bunu kulaktan dolma bilgiler ile test etmek yerine en iyi şekilde nasıl yaparsınız biliyor musunuz? Ösym bürosuna gidersiniz, yanınızda raporunuzu da götürürsünüz. Oradaki görevliye durumu anlatırsınız. Hem ösym kayıtlarında engelli raporunuz bulunur, belki daha sonra ibraz etmeniz gerekmez. Yani daha sonraki sorundan kurtulursunuz
* Normal kpss de başvurudan sonra sınav günü beklenmiyor mu? ekpss nin hiç bir farkı yok. Normal sınav ile aynı. Sınav gününü beklersiniz. Bu sırada belki ösym sizi arar, yardımcı isteyip istemediğinizi sorar. tek fark o. yukarıdaki linkteki yazımda da mevcut.
* Hiç kimse size kadro garantisi veremez. Benim bölümüm için de aynı durum var. belki 2016 ekpss de engelli öğretmen alınmaz veya elektrik mühendisi kadrosu açılmaz. ondan sonra iş size kalıyor. b grubu kadro tercih ederseniz yazabilirsiniz veya "yok yav ben eğitimini aldığım işi yapacağım" derseniz ikinci atamaları beklersiniz. Normal kpss de nasıl oluyor?
* Lisans mezunları için memur puanları düşük diye biliyorum. 65 civarı
Dediğim gibi Abdülkadir bey. Öğretmensiniz. En iyi siz bilirsiniz öğrenme yolunu. Tavsiye vermek bana düşmez ama okuyacağınız bir kaç belge, kılavuz, liste ile daha sağlıklı sonuçlar alıp, yapacağınız bir kaç görüşme ile bu sonuçları daha sağlıklı temellere oturtabilirsiniz.

ocak ayında başvurular aile ve sosyal bakanlığına raporu görürüp hangi grupta sınav olacağına dair belge alacaksın. bu belge ile bir lise veya ösym merkezlerinden başvuru yapacaksın. belgeler : rapor % 40 ve üzeri- diploma- kimlik isteyecekler.

erdalakbay hocam bölümünüz neydi acama? Bende mat ögretmeniyim kadir6363 ilk defa girecegim kac puan yeterli olur ki. Ekpss 2 yılda bir mi yapılıyor?

gökan hocam allah razi ve memnun olsun çok sağolun açıklamalarınız için tşk ler selametle kalin alllaha emanet olun

Üst Alt