kadir6363 Abdülkadir bey ben de ilk kez gireceğim ancak ösym nin sitesindeki mevzuatları okusanız sizin için daha sağlıklı olabilir. Bu şekilde bodoslama soru sormak yerine önce bir okuyun, aklınıza takılan yeri sonra sorun bu şekilde daha sağlıklı olabilir. ekpss ye daha önce hiç girmedim ancak ygs ye engelli salonunda girdim. Uygulamanın hemen hemen aynı olacağını düşünüyorum. tecrübemi aşağıdaki konuda anlattım:
http://www.engelliler.biz/forum/oku...7-sinavdan-mezuniyete-kadar-tecrubelerim.html
* Zihinsel engel, görme engeli, işitme engeli olan kişiler farklı uygulamaya tabii (sanırım) örneğin görme engeli bulunan kişi okuyucu ile sınava giriyor ve şekilli sorulardan muaf sanırım. ek süre gibi uygulamalar da var ancak tam bilmiyorum. Ösym nin kılavuzunda yazıyor. Ortopedik engeliniz olduğu için genel sınava gireceksiniz.
* Sınav için %40 ve üzeri raporunuzun olması yeterli diye biliyorum ancak atama zamanında bazı kurumlar özel rapor isteyebiliyor. Örneğin gümrük muhafaza "Ülkenin her yerinde çalışabilir ve silah kullanabilir" raporu istemişti arkadaşımdan. Bu durumda da engelli raporunuzda "İstihdam ve çalıştırılamayacağı alanlar" yazmalı. Benim raporumda istihdam ile ilgili bişey yok, sınava giriş için almıştım, "Engelli kimliği için değerlendirilmeye uygundur" yazıyor. Bunu kulaktan dolma bilgiler ile test etmek yerine en iyi şekilde nasıl yaparsınız biliyor musunuz? Ösym bürosuna gidersiniz, yanınızda raporunuzu da götürürsünüz. Oradaki görevliye durumu anlatırsınız. Hem ösym kayıtlarında engelli raporunuz bulunur, belki daha sonra ibraz etmeniz gerekmez. Yani daha sonraki sorundan kurtulursunuz
* Normal kpss de başvurudan sonra sınav günü beklenmiyor mu? ekpss nin hiç bir farkı yok. Normal sınav ile aynı. Sınav gününü beklersiniz. Bu sırada belki ösym sizi arar, yardımcı isteyip istemediğinizi sorar. tek fark o. yukarıdaki linkteki yazımda da mevcut.
* Hiç kimse size kadro garantisi veremez. Benim bölümüm için de aynı durum var. belki 2016 ekpss de engelli öğretmen alınmaz veya elektrik mühendisi kadrosu açılmaz. ondan sonra iş size kalıyor. b grubu kadro tercih ederseniz yazabilirsiniz veya "yok yav ben eğitimini aldığım işi yapacağım" derseniz ikinci atamaları beklersiniz. Normal kpss de nasıl oluyor?
* Lisans mezunları için memur puanları düşük diye biliyorum. 65 civarı
Dediğim gibi Abdülkadir bey. Öğretmensiniz. En iyi siz bilirsiniz öğrenme yolunu. Tavsiye vermek bana düşmez ama okuyacağınız bir kaç belge, kılavuz, liste ile daha sağlıklı sonuçlar alıp, yapacağınız bir kaç görüşme ile bu sonuçları daha sağlıklı temellere oturtabilirsiniz.