arkadaşlar cümleten geçmiş olsun.. inşallah herkes için hayırlı olan olur.. formdaki bilgi kirliliğini engellemek adına ben hatırladığım soruları ve işaretlediğim cevapları yazacağım birazdan.. çoğunu doğru hatırlıyorum kanısındayım;özellikle genel kültür.. yanlışım olursa ya da sizin de ekleyeceğiniz sorular olursa katılımlarınızı bekliyorum.. herkes hatırladığı soruyu yazarsa çok iyi olur..
1-sadabat ve balkan antantında olan ülke:türkiye
2-benelüks ülkesi :hollanda
3-beylerbeyi askeri ve idariden sorumlu ama eğitimden sorumlu değildir.
4- birinci göktürk dev. kurucusu:bumin kağan
5- 2014 ve 2015 da görülen adını bir nehirden alan virüs:EBOLA
6-bakanları BAŞBAKAN seçer.
7-yürütme organları: cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu
8-köknar ve ladinin yetiştiği bölgenin ortak özelliği:her mevsim yağışlı oluşudur.
9-kamu başdenetçisini (ombusdman) TBMM SEÇER.
10-temel hak ve hürriyetlerden olmayan :İHBAR HAKKI
11- ZONGULDAK BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE DEĞİLDİR.
12-Atatürkün okumadığı okul darulfünun yani istanbul üniversitesi. ( 2 soru bu şekilde çıktı)
13- tektonik ova dışında kalan- eskişehir
14-türk medeni kanunu ilgilendiren ilkeler: HALKÇILIK-LAİKLİK VE İNKİLAPÇILIKTIR.
15-ANTALYA SU ALTI DALIŞI
16- DİNİ TURİZM MAĞARASI: ESHABÜL KEHF
17- CUMHURİYETTEN SONRAKİ AYAKLANMA 1925 ŞEYH SAİT
18- AMASYA GENELGESİNE DEMOKRATİK NİTELİK KAZANDIRAN MADDE ÖNCÜLLERİ: 2 TANEYDİ - DELEGELER VE MİLLETİN BAĞ. YİNE MİL.AZMİ VE KARARI KURTARACAKTIR -
19-çocuklarda şişmanlık sorunu çığ gibi BÜYÜYOR olmalıydı-anlatım bozukluğu-
20-schengen vizesi
21-doğu cephesi sorusu - ilk ikisi doğru olacak yani sınırlardan bahsedilmemiştir.
22-2. mahmut yenikikleri - bu soruyu tam hatırlamıyorum- YANILTMAYAYIM SİZLERİ.)
23-SAİNT GERMEN VE TRİYANON DIŞINDAKİ ANTLAŞMALAR HİÇBİR ÜLKEYLE İMZALANMAMIŞTIR.
24- CB. 2019 YILINDA SEÇİLECEK.
şimdilik hatırladıklarım bunlar arkadaşlar..