Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye Önlisanstan girenler, nasıl geçti? Hatırladığınız soru ve cevaplar?

1)Anayasa Mahkemesi Yüksek mahkeme 2)Yürütme yetkisini Cumhurbaşkanı Bakanlar kurulu kullanır 3)İspat Hakkı temel hak değildir4)Kamu başdenetçisini Tbmm seçer

bir soruda turizmi sormuştu sanırım şıklarda su altı dalışı antalya vardı cevap bu muydu?

Heyecana yenik düştüm yaklaşık 20-25 küsür yanlışım çıkar bu sınavdan pek umutlu değilim :(

ooo hocam 2019 doğru cevapmı doğru yapmışım 2014 ten 5 yıl 2019 :) biri bana 7 yıl dedi çıkışta bende nasıl yanlış yaparım diye dert yanıyodum

Taşra teşkilatı görev yetkilerindendir diye Bi soru vardı Osmanlı ile alakalı

geçmiş olsun herkes herkes emeğinin karşılığını alır umarım görünen sorular oldukça basitmiş matematikten haber veren yok ama

matematikte büyük kardeşin yaşı küçün kardeşin yaşının kaç katıdır sorusunu 6 yaptım. sanırım doğru bu

Gecmis olsun herkese genel kültür soruları normaldi çalışan zaten yapmistir türkçe sona dogru okuma coktu mat iyidi.

Dini mağara hangisiydi beleluks ulkesi sorulari boş biraktim gerisini yaptım

Baktim hollanda belcika lüksemburg beleluks ulkesi yunanistan yok

aynen ashabı keyf de ben şu en kolay soruyu nası yapamam ya ebolaymış yuh ya ..

arkadaşlar cümleten geçmiş olsun.. inşallah herkes için hayırlı olan olur.. formdaki bilgi kirliliğini engellemek adına ben hatırladığım soruları ve işaretlediğim cevapları yazacağım birazdan.. çoğunu doğru hatırlıyorum kanısındayım;özellikle genel kültür.. yanlışım olursa ya da sizin de ekleyeceğiniz sorular olursa katılımlarınızı bekliyorum.. herkes hatırladığı soruyu yazarsa çok iyi olur..

1-sadabat ve balkan antantında olan ülke:türkiye
2-benelüks ülkesi :hollanda
3-beylerbeyi askeri ve idariden sorumlu ama eğitimden sorumlu değildir.
4- birinci göktürk dev. kurucusu:bumin kağan
5- 2014 ve 2015 da görülen adını bir nehirden alan virüs:EBOLA
6-bakanları BAŞBAKAN seçer.
7-yürütme organları: cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu
8-köknar ve ladinin yetiştiği bölgenin ortak özelliği:her mevsim yağışlı oluşudur.
9-kamu başdenetçisini (ombusdman) TBMM SEÇER.
10-temel hak ve hürriyetlerden olmayan :İHBAR HAKKI
11- ZONGULDAK BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE DEĞİLDİR.
12-Atatürkün okumadığı okul darulfünun yani istanbul üniversitesi. ( 2 soru bu şekilde çıktı)
13- tektonik ova dışında kalan- eskişehir
14-türk medeni kanunu ilgilendiren ilkeler: HALKÇILIK-LAİKLİK VE İNKİLAPÇILIKTIR.
15-ANTALYA SU ALTI DALIŞI
16- DİNİ TURİZM MAĞARASI: ESHABÜL KEHF
17- CUMHURİYETTEN SONRAKİ AYAKLANMA 1925 ŞEYH SAİT
18- AMASYA GENELGESİNE DEMOKRATİK NİTELİK KAZANDIRAN MADDE ÖNCÜLLERİ: 2 TANEYDİ - DELEGELER VE MİLLETİN BAĞ. YİNE MİL.AZMİ VE KARARI KURTARACAKTIR -
19-çocuklarda şişmanlık sorunu çığ gibi BÜYÜYOR olmalıydı-anlatım bozukluğu-
20-schengen vizesi
21-doğu cephesi sorusu - ilk ikisi doğru olacak yani sınırlardan bahsedilmemiştir.
22-2. mahmut yenikikleri - bu soruyu tam hatırlamıyorum- YANILTMAYAYIM SİZLERİ.)
23-SAİNT GERMEN VE TRİYANON DIŞINDAKİ ANTLAŞMALAR HİÇBİR ÜLKEYLE İMZALANMAMIŞTIR.
24- CB. 2019 YILINDA SEÇİLECEK.

şimdilik hatırladıklarım bunlar arkadaşlar..

Medeni kanun yanlış galiba inkilapa girmiyor bende 1-2-3 yaptım ama (

Ekpss-2016 önlisans soru ve cevapları burada!

arkadaşlar cümleten geçmiş olsun.. inşallah herkes için hayırlı olan olur.. herkes hatırladığı soruyu yazarsa çok iyi olur..

ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE BAZI SORULARIN STANDART SAPMASI YÜKSEK OLUR BU SINAVDA.. TARİH VE MAT DA

Üst Alt