Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinsel kategorisinde gireceğim..?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Ekpss ye zihinsel den gireceğim.Daha önce hiç Ekpss ye girmedim.
Soruları kolay mı?
Engel oranı %45

Süre 60 dakika yazıyor başvuru formunda.
Ama farklı açıklamalar okudum formda.
Kafam karıştı.

TŞK.

Soruların kolaylığı sizin bilgilerinize göre değişir.
KPSS'ye göre kıyaslarsak KPSS'den kolay.

Süre değişiyor.

Sağlık kurulu raporumda zihinsel engelli sütunu işaretli.
Hastalığım şizofreni.

Ekpss başvuru yapıcam.
Hangi bölümden başvuru yapmam lazım?

Tşk.

Tşk
ama ben hangi bölümden giricem sınava.
Başvuru yapıcam.bu formu okuyunca kafam karıştı.herkes farklı konuşuyor.
Engel oranım % 45 şizofreni.
Sağlık kurulu raporunda ; kronik ( evet ) - zihinsel ( evet ) işaretli.
Engelim zihinsel mi?

Benim sadece aklım gidip geliyor.zihinsel bir engel değil sanırım.ben öyle düşünüyorum.ama sağlık kurulu raporunda zihinsel engelli ( evet ) işaretli.

Ne yapmalıyım?

raporda yazan tanı geçerlidir hastalıgınız kulavuz öyle diyor şizofreni genelden girecek zihinsel degil

Ösym acıkca acıkladı sifozreni hastası zihinselden giremez genelden girmelidir. Raporunuz zihinsel yazsa bile hastalık sifozreni ise engel grubunuz ruhsal ve duygusal belirtlenmiş olmalı sınava da genel alanında girmeniz gerekmekte.

Benim hastalığımda ŞIZOFRENI. Vergi indirimi raporunda hem ZIHINSEL hemde RUHSAL VE DUYGUSAL işaretli.

EKPSS 2016 Kayıt olduğumda ZIHINSEL ENGELLİ(MR) yazılıydı taahhüt belgesinde. Yanlış Olduğunu sonradan farkına vardım. GENEL ENGELLI yazmalıydı.

AİLE ve SOSYAL POLITIKALAR BAKANLIĞINA TEKRAR GITTIM HATANIN DÜZELTILMESI İÇİN.
VE ÖN KABÜL ve TAAHHÜT BEYANI HAZIRLADILAR. DÜZELTILEN BELGEDE GENEL ENGELLI YAZILIYDI ARTIK.

ÖSYM ye dilekçe yazdım GENEL ENGELLI grubundan sınava girmek için. Ve gerekli belgelerle beraber dilekçeyi ÖSYM BILKENT/ANKARA adresine postayla gönderdim. Ama sonuç hala belli değil.

dogru yapmışsın aydın yavuz sonradan başın agrımasın

Ne olursa olsun haksızlık yapmayalımda.

Slm aydın yavuz bende senle aynı durumdayım aile ve sosyal pol bakn genel engelli yâzdilar okuldaki memur zihinsel mr diye girmiş bende senin gibi ösym ye dilekče verdim cevap bekliyom

@paranoya,

önce raporunuzda yazan tanı geçerlidir diyorsunuz.
sonrada genelden gireceksin diyorsunuz.

raporumda zihinsel yazıyor.
öyleyse zihinselden mi gireceğim.

hastalığım paronoid şizofreni
kronik: evet
zihinsel: evet

raporumda bunlar yazılı.

Psikyatri Dr.Levent bey şizofreni zihinsel diyor.
buradaki bazı arkadaşlar zihinsel değil diyor.

burada şizofreni zihinsel değil diyen arkadaşlar tıp doktorumu? uzmanlık alanları psikiyatrimi?

@AYDINYAVUZ

Kardeşim bende şizofreni hastasıyım.
Bu sene ilk defa ekpss ye gireceğim.
Istersen doktorunla konuş.
şizofreni zihinsel bir hastalıkmış çünkü.
Yani duygusal veya psikolojik bir hastalık değil.

Psikolojik veya duygusal olsaydı ; örneğin; okb,majör depresyon v.s gibi.
O zaman ekpss ye genelden girecektin.çünkü bunlar psikolojik ve duygusal hastalıklar.

Ama şizofreni duygusal veya psikolojik bir hastalık değil.zihinsel bir hastalık.bunu hem kendi doktorunla konuşup öğrenebilirsin hemde kendinde araştırabilirsin.
Başkalarına haksızlık yapmayacağım derken kendine haksızlık yapma.

Tıp doktorları şizofreni zihinsel bir hastalıktır diyorlar ama.
Hastalık tanı protokol listelerine bakarsan şizofreni zihinsel hastalık olarak belirtilmiş.
Sağlık kurulu raporlarında da zihinsel olarak işaretleniyor şizofreni.

Bunu ösym mi bilir,tıp doktorları ve sağlık kurulları mı?

Ayrıca ösym nin şizofreni genelden girecek açıklamasını nereden okuyabilirim? Link atarmısınız?

3) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan zihinsel engelliadayların Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları,
mezun olacakları/oldukları zihinselengellilere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir resmî belge (Sadece kura ileyerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl Müdürlüklerine getirmelerigerekmemektedir.)

4) Zihinsel engelliler***Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar),
Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.** Engelli sağlık kurulu raporunda
“ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında,

Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80),
Hafif (IQ: 50-69),
Orta (IQ: 35-49),
Ağır (IQ:20-34),
Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel gruplanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır.

Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”yazılacaktır.

Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar bulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir.
Bilgilerinde gerçeğeu ymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bud urumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.
ENGEL DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİLER Bu formda yer alan “Sürekli Engel Grubu” ve “Özel Durumlar” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilecek Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler esas alınarak doldurulacaktır.Burada yer alan bilgiler, adayın ÖSYM başvuru merkezine gelirken yanında getireceği ÖnKabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler esas alınarak ÖSYM başvuru merkezigörevlisince sisteme kaydedilecektir (Bilgilerde tutarsızlık olduğu takdirde ÖSYM başvurumerkezleri tarafından Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler esas alınacaktır.).Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur.Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu “genel engelliler” olanlardan;Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETTSendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (DikkatEksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Ruhsal ve Duygusal olanlar önce “Sürekli EngelGrubu” alanında “Sınıflanamayan” seçeneğini işaretleyecekler, daha sonra “Özel Durumlar”alanında kendilerine uygun seçeneği işaretleyeceklerdir.Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu “genel engelliler” olanlardan CPHastası olduğu belirtilenler önce “Sürekli Engel Grubu” alanında “Bedensel (Ortopedik)”seçeneğini işaretleyecekler, daha sonra “Özel Durumlar” alanında “CP Hastası” seçeneğiniişaretleyeceklerdir.6) 2006 yılından sonra mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan zihinsel engelliadayların varsa Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları/mezun oldukları zihinselengellilere ait okul diplomaları

4) Zihinsel Engelli Grubua) Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayanlar (Sadece 40 dakika 100 dakika şekilli sorularda (varsa) soru kitapçığına bakabilir.) (Sınav süresinin ilk 75 dakikasıtamamlanmadan ve son 15dakikası içinde sınav salonundançıkılamaz.)b) Soruları kendisi okuyabilenler 20 dakika 80 dakika (Sadece işaretleyici yardımı alanlar dâhil) (Sınav süresi tamamlanmadansınav salonundan çıkılamaz.)

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/2016EKPSSKILAVUZ25022016.pdf

Plumeria teşekkürler.
kusura bakma ilkkez sınava gireceğim.Açıkçası kafam pek basmıyor.
yazıyı okudum ama şizofreniyle ilgili birşey yazmıyor yazıda.

benim hastalığım paronoid şizofreni.
raporda zihinsel( evet ) - kronik(evet) yazıyor.

şimdi ben genelden mi gireceğim ekpss ye yoksa zihinselden mi?

kısa bir cevap yeterli olur.

tşk.

Diyor ki arkadaşım;

[FONT=sans-serif]4) Zihinsel engelliler***Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Asberger, RETT Sendromu,Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği,Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), [/FONT]
[FONT=sans-serif]Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.** Engelli sağlık kurulu raporunda[/FONT]
[FONT=sans-serif]“ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında, [/FONT]

[FONT=sans-serif]Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”yazılacaktır.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yani yukarıdaki IQ yazan yerdeki bilgiler ve zeka işlev bozuklukları yoksa raporunuzda, genelden gireceksiniz.

Büroda aydınlatmadılar mı onlarla da görüşürseniz yardımcı olurlar.
Eğer hala çelişkide kalıyorsanız ÖSYM'yi arayabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=sans-serif][/FONT]

ekpss şizofreni

ARKADASLAR öncelikle hepinize iyi günler ekpss ye basvurdum sizofreni hastaligindan zihinselden girceksin dediler ben soylemedim herkese ayri biseyler mi yaziliyor anlamadim

hakan26
rapordaki tanı geçerlidir özür gurubu geçerli degil şizofrensin genelden gireceksin kulavuzda kimlerin zihinselden girecegi apacık ortada

must_rock
genelden gireceksiniz memur yanlış yapmış

Ekpss sınavına başvuru yaptıgınızda hangı hastalık derecenız yuksekse ondan gırersınız...her psıkıyatrı hastalıgı zıhınseldır .ıstedıyınız kadar yorum yapın konuşun.siz ösymden dahamı ıyı bılıyonuz...şizofrenıyım vs dıyonuz sız zıhınselden gıremedıyınız için mıllete yorum yapıp duruyonuz.sız gırseydınız böyle yazmazdınız .bende bu konuda magdur oldum ama çalıştım atandım .burda dedıkodu yapacagınıza ders çalışın.memurda kımsenın babasının oglu deyıl bırıne torpıl yapsın ayrıca bakıyorum yorumlara adam raporu uzatınca memur yapıyor bu işi kişinın suçu yokki ilerde sınavı iptal olsun vs .ösym hangı katagorıye koyuyorsa ordan gırıyor vatandaş ...girmıyorummu dıyecek artık nokta koyun şu işe...

helal sana pasinli yürü kim tutar seni:D:D:D

teşekür ederim orhan abimizde degerli bir üstat

Paranoya benı tutamayanlar senı tutsun gerçekler canını sıkmasın kardeşim...

Dikkat Ediniz Zihinsel Olarak Kayıt Yaptıranlar
ÖSYM ; "Engel durumunda zeka ile ilgili bir problem(retardasyon) olmayanların zihinsel engelliler kategorisinden girmesi hatalı. Gerekli açıklamalar ve uyarılar kılavuzda da yer alıyor. Tarafımızdan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri'nin aldığı rapor örnekleri incelenecek. Atanmış olsalar dahi atamalar iptal olacak ve sınav sonuçları geçersiz sayılacak." dedi.

Bilginize.

ctarimli, 5 saat önce - Alıntıya git

Ösym üyelerden CTARİMLİ ye yanıt vermiş Dikkat edin

Memurlar nette forum da okuyabilirsiniz

Arıkan

tamamda aile ve sosyal rapor fotokopisi v.s almıyor ösym bürolarıda başvuruda hiçbi belge almıyorlar

Alıyor aile il müdürlükleri hem de onaylı olmazsa almıyor herkesten aldılar bu dönem de diploma ve rapor onaylı aldı herkesten

ben evrak aldıklarını yazcaktım arıkan yazdı ben boşa konuşmuyorum paranoya artık da yazmam ben sızı bılgılendırmek ıstedım gerçeklerıyle...

depresyon hastalığı olanlar zihinsel engel grubuna giriyormu acaba ??

bende hem ÖSYM bürosu hemde aile ve sosyal pol. müdürlüğü raporun fotokopisini aldı benide zihinsel yazdılar düzeltirlermi acaba ??

Mental retardasyon diye birşey yazmıyorsa bunun dışında hepsi Genel engelli kategorisinden girecek Tekrar ediyorum bunun dışında tamamı hatalı işlemdir atama ve sınavınız yanar düzelttirin hemen

Arıkan

nasıl düzelttirecez ÖSYM ye dilekçe yazsak olurmu ? raporun fotokopisini de koysak içine ..

arkadaşlar ben hiç bişey demedim.memur zihinsel işaretli diye onu işaretledi.her şizofreni hastası hangi kategoriden giriyorsa ondan girmek istiyorum kimsenin hakkı bana geçmesin asla ve asla öyle bir amacım yok.zaten dişarıya çıkmakta zorlanıyorum bir de bu işler stres oluyor buna bir açıklık getirsinler

Aile politikalara gidecek ve durumu izah edeceksiniz onlarda tekrar beyan formu verecek durumu izah edip rapor fotokopisi ile ösym ye göndereceksiniz düzelecek . Aksi halde sınav yanar atanamazsınız ( Mental Retardasyon yazmadıktan sonra hepsi Sınıflanamayan Genel engelli kategorisinden girecek )

Üst Alt