Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye zihinsel kategorisinde gireceğim..?

Arıkan

bende öyle mental felan bişey yazmıyor zaten daha önceki selerde görme engelliler grubundan girdim ..
başvuru süresi bittimi ? bittiyse aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gitmeye gerek var mı ? direk dilekçe yazsam ÖSYM ye ?

Başvuru 9 martta bitiyor direk ösym ye de yazabilirsiniz tabiki durumu izah eden bir dilekçe ile

madem dıyorsunuz yanlıslıkla zıhınsel olursa sınav ıptal olur pekı 2012 de bınlerce kısı zıhınsel olmadıgı halde ıhınselden alındılar nıye onların ısıne son verılmedı bence yanlıssınız benım raporumda ruhsal duygusal osym nın sıtesınde zıhınsel yzıyor

Ben söylemiyorum ösym bimer başvurusu yapan arkadaşlara gönderdiği cevap 2012 de de böyle olanlar iptal edilmiş

Memurlar net forum da konuyu detaylı görebilirsiniz

yaw pekı benımde anlama guclugu yanlıs anlama ters anlama gıbı sırunlarım var nıe bana zıhınsel vermedıde okb depresyon vwerdı ya

ulan arkadaş herkes bişey söylüyor en doğru sağlıklı cevabı nerden alacaz biz ??? ağzı olan konuşuyor resmen ....

kardeş cuma günü ekpss başvurumu yaptım..önce aile ve sosyal polt bakanlığına gittim raporumu verdim,ordan bana evrak verdiler,aldığım evrakla ösym merkezine gittim..sınav başvurum yapıldı..ösym nin web sistesindende kontrol ettim..zihinsel işaretlenmiş..ben ne bakanlıkta nede ösym merkezinde ağzımı açıp tek kelime etmedim..zaten insanların beyanıyla değil sağlık kurulu raporuna bakıp başvuruyu yapıyorlar.Ben tek kelime etmedim..sonuç olarak ekpss ye zihinselden gireceğim..burdaki bazı arkadaşlar zihinselden değil genelden gireceksin diyorlar. ben başvurumu yaptım,hem bakanlıkta hemde ösym merkezinde memurlar zihinsel . işaretledi.açıkçası kimsenin hakkını yemek de olmaz.yine tereddüt içinde kaldım..ben sağlık kurulu raporlarımı verdim,köşede sandalyede oturdum.onlar işlemi tamamladı..o kadar..başvuru sürecinde hiç bir etki veya sözlü beyanım olmadı..benim engelim şizofreni.zihinsel den girmem doğrumu..eğer yanlış olsaydı sonuç olarak ösym deki memurlar başvuruyu yapıp zihinseli seçti.yanlış yapmazlardı herhalde dimi..net bilgiyi nasıl öğrenirim..

Memurlar Heyet memuru değil sıradan hastane rapor ,heyet bilgileri olmayan ve raporun ön kısmında Zihinsel ve Ruhsal duygusal davranış bozuklukları Yazdığından Anlamadıkları için En önde yazan Zihinsel işaretliyorlar . Bu tamamen hatalı işlem , size de bu dogrumu diye imza attırılıyor sizde doğru olmadığını Yani Zeka ile alakalı bir durumunuzun olmadığını bile bile İmzalıyorsunuz İşte siz memurların konu ile ilgili bilği sahibi uzman olmayışından istifade ediyor yanıltıcı beyanı imzalayarak bu duruma ortak olup zihinsel guruptan basit sorulara muhatap olup genel engelli kategorisinden girenlerin ise önüne geçiyorsunuz ÖSYM ise şimdi zihinsel den girecek olanların Raporlarını Tek tek inceleyerek komisyon kurup yanıltıcı beyanda bulunanların sınavlarını iptal edecek taki kendileri dilekçe ile durumu bildirip düzeltirlerse sorun olmayacak

iyide kardeşim benim sağlık kurulu raporumda zihinsel işaretli.rusal ve duygusal kısmıda var raporumda..rusal ve duygusal işaretli değil..zihinsel işaretli.. Anlatamıyorum galiba..benim sağlık kurulu raporumda zihinsel ve kronik,sürekli işaretli..duygusal ve psikolojik ruhsal işaretli değil..ayrıca adam bana birşeyde sormadı..raporunu ver dedi..verdim aldı baktı.fotokopisini çıkardı..şurayı imzalayın dedi..aldım imzaladım.ösym merkezine gittim..evrakı verdim..bilgisayardan işlem yaptı memur..3 tl başvuru ücreti ödeyeceksiniz dedi..ödedim,elime evrak verdi..zihinsel işaretliydi..ben ne ağzımı açtım ne bişey dedim..işlemi bakanlık ve ösym memurları yaptı..bi hata varsa bende değil onlarda..öyleyse onlar kendi memurlarını doğru düzgün eğitsinler..2 günde bir banalık ve ösym merkezimi dolaşacağım.tekrar söylüyorum raporumda ruhsal duygulsal veya psikolojik işaretli değil..zihinsel ( mental reterdaysyon ) ve kronik işaretli..

Hastane memurları da bilgisiz olabiliyor heyetin en son bitiminden sonra hatalı olarak arka kısmını zihinsel işaretliyor , oysa sizin tanınız duygusal ve ruhsaldır . Bunu sizde çok iyi bilirsiniz her yerde memur hatası var bu işler memurlara bırakılıyor doktormuş gibi Ha raporunuzda mental retardasyon yazıyorsa zihinselsin o zaman sorun yok

Arıkan
iyi ama şizofreni duygusal bir hastalık değildirki.

şizofreni diğer psikolojik hastalıklardan çok farlıkdır..depresyon veya okb gibi değildir.şizofreni tedavisi olmayan,beyinle ilgili çok ağır ilaçlar kullandığınız bir beyin hastalığıdır..psikolojik hastalıkları tedavi edebilirsiniz..ama şizofreniyi tedavi edemezsiniz.çünkü psikolojik değildir..beyinle ilgilidir..örnek vereyim; ilaç kullanmadan ve 5 ay hastanede yatmadan önce hergün ruhum bedenimden çıkıyor,geziyor ve sonra bedenime dönüyordu..olmayan kişilerle sohbet ediyordum..2 defa işyerimden hastaneye kaldırdılar bu kiminle konuşuyor diye..sonra işten çıkardılar o ayrı..demek istediğim şizofreni duygusal bir hastalık değil..öle depresyon okb gibi birşey değil..zihinle beyin kimyasıyla ilgili tedavisi olmayan bir hastalık..ayrıca kartal devlet hastanesindeki doktorum uzm.psikyatri doktoru levent bey zihinsel işaretletti raporu..bunu konuştum hatta raporu ilk aldığımda,,neden zihinsel işaretli delimiyim ben demiştim..o şizofreni zihinsel bir hastalık sen bunları takma,tedavine bak..düşünme bunları dedi...şimdi hadi hastanedeki memur yanıldı diyelim..koca uzm doktordamı yanıldı da zihinsel işaretletti..bence ortada bilgi kirliliği var..şizofreni hakkında bilginiz yok sanırım..

Arkadaşım Şizofreni Ayrı Zihinsel ayrı siz ne mezunusunuz örnek en az lise zihinsel insan bu liseyi ancak ve ancak özel okulda zihinsel engelliler okulunda bitirebilir siz herşeyi anlıyorsunuz değilmi evet Zihinsel mental değerleri düşüktür zeka proplemi vardır . siz bilirsiniz yinede memurlar nette formu okuyun 2014 de 800 kişi haksız zihinsel kategorisinden girdiğinden sınavları iptal edilmiş yüksek puan alınca incelenmiş tabi bakmışlar zihinsel değil eee nasıl aldı bu puanı belli

arkadaşım,sonuç olarak benim raporumda zihinsel işaretli ve o işaretlemeyi ben değil..hastane heyeti yaptı.
ekkpss de de zihinseli ben değil rapora bakıp ösym nin memurları zihinsel diye işaretledi.
kaldıki,siz zihnin bir bütün olduğunu anlayamıyorsunuz.sizin olayları,durumları nesneleri ve sonuçları algılama ve yorumlama biçiminizle benimki çok farklı..örnek vereyim..sınavda bir soru var bu ak mı yoksa karamı diye..sorulan şey ak olsun..siz sizofreni değilseniz sorulan şey ak olduğu için ak diyorsunuz ama şizofreni olan kişi kara diyor..öyleyse bu adil mi? o sınavda ben kara diyeceğim ve kazanamayacağım..o yüzden sağlık kurulu zihinsel işaretliyor..çünkü beyin normal çalışmıyor.çünkü şizofreni ruhsal duygusal değil zihinsel bir hastalık.bunu anlamak bu kadar mı zor.neyse ekpss yi kazanamayan herkes , burda zihinselden giren şizofrenlere saldırıyor..oysaki işaretlemeyi yapan şizofrenin kendisi değil.zihinsel diye işaretleyen ösym memurları,bakanlık memurları ve hastane doktorları.ama en sonunda paparayı şizofren yiyo

Bu zihinselden girme olayını cidden anlamıyorum.Farzedin bütün zihinselden girenler 90 çekip yerleşti ve memur oldu.Bu giren 5 bin kontenjanın hepside zihinsel engelli olsun.O zaman ülke ne duruma düşer?Adı üstünde retardasyon deniyor ve ona göre ilkokul soruları soruluyor.Siz hiç mi utanmıyorsunuz retardasyon denmeye?Ben millete görmem az kör olacağım demeye utanıyorum sesim kısılıyor engelliyim derken ,siz zeka geriliği var demeye utanmıyorsunuz?Hayret bişey yaw.Retardasyon olmadığı halde bunu kabul eden kişi zaten aşmıştır ona helal olsun demek düşer bize.

zendark

valla sizin kafanız sorunlu çalışıyorsa ben ne yapabilirim?
benim sağlık kurulu raporumda mental reterdasyon işaretli.
bir hata varsa o raporu veren doktorlar ve heyet,zihinsel işaretleyen ösym merkezindeki memur ve evrakı zihinsel yazıp veren bakanlık memuru utansın.ben neden utanıyorum..sağlık kurulu raporuna mental reterdayson yazan,zihinsel işaretleyen ve bütün ekss işlemlerinde zihinsel giren ben miyim? utanması gerekn ben değilim..böyle abuk subuk bir yorum yaptığın için sensin

Senin raporunda retardasyon yazıyorsa o alandan gireceksin bu konuda ben başka farklı bişey mi söyledim?Senin sınavına retardasyon olmayıp girenler olunca ağlama o vakit.Zaten burda retardasyon olup tek kişilik salonda girmeye çalışıp kopya peşinde koşan çakallar bile mevcutken ben boşa kürek sallıyom.Siz devam edin bu şekilde...

Bu nedir ya..Ösym başvuru merkezine gidiyorum.Siz yanlış girmişsiniz sınav katogorsini..Benim hastalığım şizofreni,genelden girecekmişim diyorum,adam raporunda ne yazıyor diyor.Şizofreni yazıyor diyorum.Ne işaretli ruhsal duygusal mı yoksa zihinsel mi diyor? bende zihinsel işaretli ama,ösym şizofreniyi genelden sınava alıyormuş dedim.Aile ve sosyal plt bakanlığıyla görüştüm tahhüt belgesi genel.Siz yanlış katogori yapmışsınız,genel yapacağınıza zihinseli seçmişsiniz diyorum.Adam ben rapora bakarım.Raporda zihinsel yazıyor.Ben zihinsel girerim.Bakanlık tahhüt belgesini yanlış vermiş.Benimki doğru onlar düzeltsin diyor.Bakanlığı arıyorum,biz doğru verdik ösym yanlış girmiş onlar düzeltsin diyor.Allah bunların b...türlü..sinirlendim iyice.arkadaşım kim yanlış yaptıysa düzeltsin.Sinirlerim bozuldu 2 gündür.benim suçum ne..ne acayip insanlar bunlar ya.kendi sınavlarının yönetmeliğini bilmiyormu bunlar..benmi bileceğim.zaten ekpss ye ilk defa gireceğim.bakanlık biz doğru verdik belgeyi ösym merkezindeki yetkili yanlış girmiş diyor.ösym merkezinde ki başvuruyu alan Ercan beyi aradım.Ekpss başvuru evrakında adı ve soyadı yazıyor..ben raporunuza bakarak giriş yaptım.raporunuzda zihinsel yazıyor.bakanlık düzeltsin diyor.çok sinirliyim.aynı şeyleri terkrar tekrar yazdığımı fark ettim şimdi.Yemin ederim tırnak uçlarımı yiyiorum sinirden.kim hatalı.iki tarafta suçu birbirine atıyor.işlem yapmıyor.Ben ne yapayım?

merhaba Gül hanım. benim ön kabul ve taahhüt belgemde zihinsel engelli yazdı görevli memur ısrarlarıma rağmen fakat osym merkezindeki memur anlayışlıydı ve ona sizin tarif ettiğiniz gibi yazdırmayı başardım. yani sürekli engel grubunda sınıflanamayan işaretli ve özel durumda da ruhsal duygusal işaretli. osym ninki geçerli olur değil mi?? teşekkür ederim

Arkadaşlar zihinsel engellilerin soruları çok kolay ruhsal duygusal genelden giriyor soruları zor

hakan26

Bende bu durumdan korkuyorum.Benim bilgilerim şu şekilde ;

Engelli Grubu (Sürekli)
Tam Vücut Engel Oranı (%) 40
Sınıflanamayan (%) 40
Açıklama : atipik otızm

Özel Durumlar
Yaygın Gelişimsel Bozukluk

Bende ne yapacağımı şaşırdım.Raporumda %40 apitik otizm zihinsel yazıyor.Ve bende zihinselden gireceğim sanırım onu bile çözemedim.Zihinsel mi sınıflanamayan mı genel mi nedir anlamadım.Yetkililer desen ilgi alaka sıfır.Bende bugün başvuru yaptım.Sonra olan biteni okuyunca kafam oldu çorba.Yarın öbür gün atamam iptal olur da dımdızlak ortada kalırsam diye korkuyorum.Daha kötüsü insanların hakkına girmekten hak yemekten korkuyorum kendimi geçtim.Öteki tarafta nasıl hesap veririz bunun vebalini nasıl öderiz o zaman bilinmez.Kimi sizin suçunuz yok diyor.Kimi var düzeltin onu diyor.At izi it izine karıştı diye bir tabir vardır ya hocam.Aynı o hesap işte.Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlam veremiyorum.Kimse ben suçluyum demiyor.Her kafadan ayrı ses.Herkes topu bir birine atıyor.Ne yapalım abi o zaman sıkalım kendi kafamıza yatalım mezarımız da paşa paşa kurtulalım.Bu nedir böyle ya.Arap saçına döndü iş.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Öyle yazdılar sa zaten genel olmuş sen de sorun yok sınıflanamayan genel oluyor

Arıkan

Sınıflanamayan + Yaygın Gelişimsel Bozukluk benimki böyle diyor.Bu genel mi oluyor. Yoksa sınıflanamayan + ruhsal ve duygusal mı genel oluyor.Yoksa şöyle diyeyim ikisi de genele mi giriyor yani sınıflamayan işaretlendiyse karşısına ne gelirse gelsin hepsi genel mi oluyor.Biraz karışık yazdım ama idare edin.

Arıkan siz başka şey diyorsunuz diğerleri başka şey diyor.Niye onların yaptığı hatayı biz düzeltiyoruz ki.Memurlarını kovsunlar o zaman.Her iki tarafta topu bir birine atıyor.Bunlara kalsa terör örgütü liderliğini de bize yüklerler o zaman böyle saçmalık mı var.Memur hata yapacak suçlusu ben olacağım.Oldu canım.Başka.Neresi burası vahşi batıda da mı yaşıyoruz.İyice sinirlendim bu gidişle başımı belaya sokabilirim.Bu insanlara yazık günah.Onları kendi yerime koyduğumda üzülüyorum ki kendileri kim bilir ne haldeler. GND at izi it izine karıştı kardeşim her kafadan ayrı ses.Kim suçlu kim haklı kim haksız belli değil anasını satayım.Sorun çözülürse sonuçlarınızı paylaşırsanız sevinirim. hakan26 sizde sorununuz çözüldüğünde sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.Allah yardımcınız olsun işiniz zor.Umarım çözülür orta yol bulunur.Bende şaşırdım bu nedir ya.Ayrıca sizler adına da üzüntü duydum.Seri katil olmak için çok müsait bir ülkede yaşıyoruz bilmem farkında mısınız.Saçma sapan bir sistem ve o sistemin masum kurbanları.Ne güzel lan bu dünya.

Sınıflanamayan asıl genel oluyor digeri sadece ne olduğunu belirtmek için ösymnin hazırladığı şık çaktın sorun yok

Evet hepsi genel

Arıkan eyvallah sağollasın teşekkür ederim.En azından bunu çözmüş olduk bak.Benimle aynı durumda olanlar da faydalanabilir bu cevabınızdan.Hakkımızda hayırlısı.

ÖSYM ye dilekçe yazdım yarın postaya verecem zalımlar tüm umutlarımı hayallerimi yıktınız ... :(
ne güzel bir umudum aşama sevincim vardı 5 ay sonra kesin atanırım diyordum şimdi Allah bilir kaç puan alırız ? ahh ulan ahh batsın bu dünya ... :(

E kpss atama

Arkadaşlar ruhsal rahatsızlığı olan bipolar biri adalet bakanlığı yazabilir mi?

pnrsntrk

tabiki yazabilir..önemli olan sınavdan iyi bir puan almak ve atanmak..ha kurum kendi içinde farklı bir prosedür işletirse o ayrı tabi.

pekı benımraporuımda zıhınsel ısaretlı bırde ısıtme var benı nıye genelden alıyorlar bı yanlıslık olabılırmı aıle sosyalde basvurdum genel engelı yazıyordu gorevlıye sordum zıhınsel ısaretlı dedı o onemlı degıl

hakan26 ve GND sorununuz çözüldüğünde olan biteni paylaşıp bilgi verirseniz seviniriz.Aynı durumda olanlara da yardımcı olacaktır bu durum.

Üst Alt