Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşını hangi bankadan almak avantajlı?

green_eyes1453 3 yıl sözleşme yaparsanız 450 tl promosyon veriyor eft havale ücreti yok
Hesap işletim k.kartı aidatı yok
2 yıldır bir sorun yaşamadık daha.

zirrat bankasından almanı tavsiye ederim. gerek kredi gerek kredi kartı gerekse çeşitli hizmetlerde oldukça fayda sağlıyor ve devlet bankası olması daha avantajlı. Neredeyse her köyde olması da ulaşılabilirliği artırıyor. Ziraat bankasını tavsiye ederim.

Alpaslan35

Otomatik ödeme talimatı verirse bahsettiğin o 4,5 tl yi almaz. Bizim bankada (ykb) personel kendi yatırdığı halde masraf almış. Otomatik ödeme de herhangi bir ücret kesilmez.

İnternetten düzenli ödeme talimatı verdiğimizde bankaya, EFT ücreti almayan banka var mı? (internetten tek tek eft göndermeyi kastetmiyorum.)

Öyle bir banka olsun ki. Hesap işletim ücreti, kredi kartı ücreti, havale ve EFT ücreti almasın.
Hangi banka böyel, otomatik ödeme talimatı verilir sorun yok sonuçta herkesin 3-4 faturası var.
Hangi banka bu şartları sağlar.

5 yıl kadar vakıflar bankasında çalıştım bu sebeple eğer hâla tercih yapmadıysanız ;

1 : Özel bankalardan kesinlikle uzak durun.
2 : Seçeceğiniz bankalar ziraat - halk - vakıf olmalı
3 : Bu 3 bankada kredi kartından aidat almıyor .. hatta özel aidatsız kart türleri mevcut
4 : Eft- havale işlemlerini çok kullanıyorsanız vakıflar bankası her eft de yaklaşık 2 tl civarında ücret alıyor (maaş alsanız dahi) Ziraat banaksın da ve halkbank'ta ücret alınmıyor.
5 : vakıflar bankası eft-havalede ücret alıyor ama kredi oranları sürekli olarak piyasadaki en düşük olan banka oluyor .
6 : vadeli hesaplar bonolar tahviller kısaca spk ürünlerinde vakıflar bankası daha fazla oran veriyor daha fazla kâr edebiliyorsunuz.
7 : ziraat bankasında müşteri ilişkileri sorun çözümü vs... bir tık daha yüksek.
8 : eğer konut kredisi de çekmeyi düşünüyorsanız halk ve vakıf o konuda biraz can yakabiliyor (oranlar daha düşük fakat toplamda alınan masraflar bir tık daha fazla)

bu maddeleri göz önünde bulundurup size uygun olanı seçebilirsiniz.

NOT: YENİ YAPILAN ANLAŞMA İLE ZİRRAT - HALK - VAKIF HANGİSİNİ SEÇERSENİZ SEÇİN BU 3 BANKANIN 3 ÜNÜNDE ATM'LERİNDEN PARA ÇEKME - PARA YATIRMA ÜCRETSİZ...
bulnes aradığın özellikler bunlar ise ziraat bankasını öneririm vadeli hesap kredi vs kullanmam dersen

Konu, kişiler özeline çok inmiş. Yani bu konuda genel geçer şu banka bu bankaya alın demek yanlış bence.

Büyük şehirde ikamet ediyorsanız ve çok taşraya gitme durumunuz yoksa, Devlet Bankalarının özellikle taşrada yaygınlığı size fayda sağlamaz. Çok fazla para transferi yapmıyorsanız standart, para çekim, alış veriş yapıyorsanız havale/eft ücreti alınmaması da sizi çok etkilemez.
Çok fazla internet/mobil şube kullanmıyorsanız, klasik bir müşteri iseniz mobil uygulamalar ve avantajlar da sizi etkilemez.

Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim: Bugün emekli olsaydım şuan Bakancılık anlamında çalıştığım Garantiyi seçerdim:

=>Maaşım 2.000 TL nin üzerindeyse 3 yıllık taahüt karşılığında 450 TL promasyona ek maaşı kartına 150 TL Bonus. Etti mi 600 TL. (Ekonomik)
=>Emekliler için hazırlanan özel menüyle bakiyenin tamamını tek tuşla ve kuruşu kuruşuna çekebilirsiniz. Emekli maaşınızı çekerken nakit çekim limit aşım ücret gibi ücret ödemezsiniz. (Basit)
=>Özel oranlarla ihtiyaç/oto/konut kredileri/emeklilik paketleri sunuyorlar. (Avantaj)
=>Çağrı merkezi 7/24 açık girişi basit, internet şubesi ödüllü ve kolay, Mobil Şubede internet Şubesinden yaptığınız her şeyi yaptırıyor. Bu sayede net ve mobilden havale/eft gibi gönderimlere çok cüzzi rakamlar ödüyorsunuz. (Pratik)
=>Otomatik olarak hem Bonus kazandıran hem de 3.800 (en son rakamı buydu) 7/24 nakit çekim imkanı sunan Paracard ve Bonus Flexi kredi kartı ücreti de yok. (Maliyet)
=>Yatırım içinde mobil ve internet şubesinden bir sürü akıllı fonlarından oluşan sepet sunuyor, birikim emirleri verip, al/sat yapabiliyorsunuz. (Yatırım)

2. Bankam İş Bankası ve o bile Garanti'ye göre bana karmaşık geliyor...

@OguzZ' Ellerine, kollarına sağlık. Süper tespit ve açıklamalar. Sağolasın.
Benim durumum şu, konut kredisinden dolayı maaşım özel bir bankada 5 ay sonra taksidim bitiyor ve hesap kapanacak otomatikman.
Onun dışında üniversite zamanından beri kullandığım banka YKB ama o da kredi kartı ücreti olsun, EFT-Havale ücreti olsun canımı sıkıyor açıkcası. Bir de işitme engelli olmama rağmen yaşadığım her sorunda "müşteri hizmetlerini" arayın lafı beni çıldırtmaya yetiyor.
Ben hep internet bankacılığı kullanıyorum ve bütün işlemlerimi de bunun üzerinden yapıyorum-yapabilmeliyim.

@StratoS, açıklamalar için teşekkürler.
Ben sürekli internet bankacılığı kullanıyorum. Fatura ödemeden , kredi kartı harcamaları ve eft. Yoğun kullanıyorum.
Paramı da hemen çekmem yine internet-mobil bankacılığı veya kartlarla zamanı gelince harcama yaparak bakiyemi kullanırım.
En uzun süre çalıştığım banka 25 senedir YKB, ama işitme engelli olarak yaşanan sorunlarda bana eziyet çektiriyorlar.
Kaldı ki kart ücreti, havale-eft ücreti artık masraflı gelmeye başlıyor.

bulnes

Garanti'nin mevcut atm ve şubeleri ile mobil bankacılığından kolaylıkla işlemlerinizi yapabilirsiniz. Anlattıklarınız kadarıyla Devlet Bankalarından ziyade daha teknoloji odaklı bankalar ile çalışmanız size faydalı olur. Özellikle Halk ve Vakıfbank'ın internet şubelerinin çok karmaşık olduğunu söyleyebilirim.

Garantide belirttiğim gibi kart ücreti yok. Mobil bankacılıkta havale/eft içinde ücretler makul seviyede.

StratoS
[FONT=sans-serif]"Mobil bankacılıkta havale/eft içinde ücretler makul seviyede" derken şu anda havale ve eft ücretleri ne kadar mesela?

[/FONT]

StratoS anladığım kadarıyla arkadaş mobil bankacılık kullanmış ve kullanmayı bilen biri ama sizin ısrarla garantiye yönlendirmeniz neden ? bulnes arkadaş zaten işitme engelli olduğunu söylemiş görebilir ve okuyabilir yani ki daha önce internet bankacılığı kullanan biri vakıfbankın yada halkbankasının internet bankacılığını kullanabilir.Fakat kendisinin istediği kart ücreti olmasın eft havale masrafı olmasın şeklinde yani garantiyi seçerse makul bi ücret diyorsunuz ama ne kadar makul ? vakıf ile halkı bir şekilde elediğimizi varsayalım seçenek olarak ziraat garantiden hayli bi farkla önde oluyor.. çünkü isteklerini karşıyor...

havale-eft ücretsiz...
mobil mankacılık ile her şeyi yapabiliyorsun (internet faturası ödemesi dışında)
müşteri memnuniyeti ve sorun odakları gayet iyi müşteri hizmetlerinin yapabildiği her şey şubeden de yapılıyor.

dediğim gibi ziraat ile internet aboneliği faturası eklemediler onun dışında her işini mobil bankacılıkla yapabilirsin..

arkadaş ürün satmaya çalışıyor anlaşılan :)

ben bir beklentim olduğundan değil sadece devlet bankası olduğu için ziraat i seçtim(gerçi bu hükümetin hiç bir şeyine güvenmem de mecburiyet den!!),zaten kartımda üstünde adım yazılan değil normal maaş kartı!

@oguzz
Ziraat Bankasında EFT ücreti alınıyor malesef. Ziraat emekli maaşı müşterisiyim, faturalarım da burada otomatik ödemede olduğu halde EFT ücretini çatır çatır alıyor. Mobil uygulamayı yoğun olarak kullanan biriyim, ve takibini yapıyorum.

Ziraat'in kredi kartını kullanmıyorum. Müşteri temsilcisinin ısrarlı taleplerinde bile "kredi kartı ücreti yok" gibi bir iddia olmadı. Ziraat'in kendi web sitesi emekli maaşı hizmetleri sayfasında avantajlar sıralanırken bile böyle bir iddiaları yoktur.

@bulnes
Ben de emekli maaşının haricinde 25 yıl gibi bir süredir YKB ile çalışıyorum. Kredi kartınız sürekli faal ise, ödemeleriniz belli bir rakamın üzerinde ise YKB da kredi kartı ücreti almıyor. Ha bazen kesiyor, hemen bir mail atıyorum hayırdır n'oluyor gibi, hemen ertesi gün pardon denip iade ediliyor. Hayatımda yıllardır kullandığım tek kredi kartı YKB World Kart.

Biliyorsunuz bende de işitme sorunu var. Hangi bankanın online yazılı müşteri hizmetleri var ki ? (Yeri gelmişken belirteyim, Superonline'nin böyle bir hizmeti var ve çok güzel.)

Bir defasında banka şubesinde bir işlem için müşteri hizmetleri telefonu ile iletişim gerekti. Durumumu anlattığım müşteri temsilcisi müdüründen izin alarak telefonda benim yerime konuşarak işimi halletti. Arada onay gereken yerlerde telefonu bana verip kendi sesimden "evet onaylıyorum" cümlesinin kaydını sağladı. Uzun yıllardır YKB ile aramda bir bağ oluştu sanki, bırakmayı hiç düşünmedim.

Ama tabi emekli maaşı yönünden nedense devlet bankası olarak Ziraat Bankası'nı tercih ediyorum.

Kredi de kullandım, diğer bankalardan avantajlı buldum.

bulnes

EFT
Cep Şubesi EFT - BSMV Dahil.
5.25 TL

Geç EFT İşlem Ücreti - 16:00'dan sonra yapılan EFT işlemleri için alınan işlem ücretidir. BSMV Dahil.
7.75 TL

----------------

Havale
Cep Şubesi TL Havale - BSMV Dahil.
2.25 TL
QR ile Para Transferi - BSMV Dahil.
2.00 TL

OguzZ'

Hayatta en nefret ettiğim şey ve kişiler bilip, bilmeden atanlardır. Hatta birde onlar kendi içlerini karşısındaki yapıyormuş gibi görürler ya ona ayrı tav olurum.

Kim ürün satıyor? Siz mi?

1- Mobil Bankacılık kullanan birisi, Mobil Bankacılıkta daha iyisini ister, hız ister, pratiklik ister. Bunun için önerdim.
2-İşitme Engellilere Şubede ve ATM de sunulan bazı şeyler gördüm, ve yönlendirdim. Sakıncası mı var?
3-Kart ücreti yok dedim, harcama sözü vb de istemiyor. Havala/EFT ile ilgili de MAKUL ücretleri yazdım yukarıya...

Ziraatte havale/eft ücretsiz olduğunu ilk defa sizden duydum. Acaba ürün mü satmaya çalışıyorsunuz gerçekten?

Garanti Mobilde, tüm faturalar, ödemeler istisnasız var...

Başkada sözüm yok. :)

BAŞKAN_Mustafa
O dediğiniz promosyon konusunda hepsi aynı be kardeş. Bayram ikramiyelerini de devlet veriyor, bankayla hiç bir ilgisi yoktur.
Seçin bir devlet bankası olsun bitsin. Seçerken çevrenizdeki ATM durumunu göz önüne alın.
Yeter ki siz emekli olun, aman ha şeytana uymayın. :) :) :)))

Arkadaşlar,iyi akşamlar ben denizbanktan emekli maaşımı alıyorum.2 seneye yaklaştı eft havale ücreti almıyor fakat kredi notum düşük olduğundan avans hesabımı yükseltmiyorlar.Banka değiştirmeyi düşünüyorum,önereceğiniz banka varmı ptt,halk bank ve ziraat düşünüyorum.Birde 2019 da promosyon yükselecekmi ,bilgisi olan varmı.

şuan istanbulda ikamet ediyorum.

Arkadaşlar benim bir sorum olacak... Emekli maaşımı ziraatten alıcam. Fakat benim gibi farklı bankadan icra takibi olan arkadaşlar ziraatten kredi kartı veya kredi kullanabildiler mi acaba ?

bende kullanmak isteyeceğim ama şuan pek bi umudum yok gibi.. :/

ocak 15 ten sonra kredi kartı 60 tl aidat almaya başlayacak

HakanEs26
Bankalar ortak veri bankası kullanıyorlar. Geri ödeme sorunu olan krediler, icra gibi olumsuz durumlar bu ortak veri tabanında yer alır ve tüm bankalar görür. Kredi ve kredi kartı başvuruları için tüm bankalarda bu veri tabanı geçerlidir.
Ancak icra malum maaşın en fazla 1/4 ine kadar kesilebilir. Banka ile konuşup bilgi alabilirsin. Maaşını oradan alacağından taksitlerin maaşından kesilmesi şartıyla maaşına orantılı bir tutar verebilirler.
Ben önceki yıl 36 ay vadeli 35 bin tl çektim. Bir yılın sonunda tamamını kapattım. Bu yıl yine bir ihtiyacım oldu tek seferde 40 bin tl çektim. Maaştan mahsup edildiğinden garanti görülüyor geri ödemesi.
Gir bankaya, öyle gişeye falan değil, müşteri temsilcisi için numara al otur konuş. Tüm konularda aydınlanmış olursun.

Denizbank tan alıyorum, Ruslara ait bir banka.
Tüm işlemler ücretsiz, bankada öncelik , kiralık kasada %50 indirim vs vs
Ama gel görki kredi lazım olmasın, fiyasko.
Bu sebep ile yukarda güzelce yazmış arkadaş Ziraat tn alın kafanız rahat etsin.

Bu arada kredi ihtiyacım oldu ve bana en iyi teklifi QNB yaptı ve hiç bir ek istemeden, k.k , fatura talimatı, sigorta gibi dayatma olmadı. Artı 700 tl civarı bir maaş promosyonundan bahsettiler. Ben maaşı sanırım ya QNB ye yada Ziraate alacağım.

Ufukalp

Aynen dediğini yaptım abi. Temsilci maaşınız bir yatsın o zaman yine numara alın benle görüşün ben bir bakayım tekrar dedi. Önemli olan maaşın hesapta olması dedi. Çıkar ama çok aşırı bir şey çıkmaz dedi ki bana da 5000-7000 arası lazım.

Merhaba arkadaşlar. Hala karar verebilmiş değilim ve bu ay konut kredisinin son taksidini ödeyeceğim Yani banka ile olan bağım fiilen bitiyor.
Bayramdan sonra emekli maaşımı bir bankaya taşımayı düşünüyorum. Bu konuda son fikir ve banka durumlarını öğrenebilir miyim?
Her şeyden önce benim için önemli olan kredi kartı ücreti olmayan, hesap işletim, havale ve eft ücreti istemeyen banka olması.

Üst Alt