Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olanlar emekli aylıkları kesilmeden kamuda memur olabilir mi?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
676
Reaksiyonlar
958
Kurumdan Aylık Alanların 2008/Ekim Ayı Sonrasında Çalışmaları Halinde Haklarında Uygulanacak Sigorta Kolları

506 [SSK], 2925, 1479, 2926, sayılı yasa kapsamında Yaşlılık Aylığı Alanlar kamuda (4c) çalışamaz: Kamu işyerinde çalışırsa 5335 sayılı Kanun gereği aylığı kesilir.
506 [SSK], 2925, 1479, 2926, sayılı yasa kapsamında Malullük Aylığı Alanlar kamuda (4c) çalışabilir: Aylığı kesilmez.

5434 sayılı yasa kapsamında Emekli Aylığı veya Adi Vazife Malullük Aylığı Alanlar kamuda (4c) çalışamaz: 5434 sayılı Kanunun 99 uncu maddesi hükmü gereğince aylığı kesilir ve 4/1-(c) kapsamında sigortalılığı devam ettirilir.

3713 sayılı yasa kapsamında Vazife Malullüğü (iş kazasından) alanlar kamuda (4c) çalışabilir: Kanunun 5 nci maddesinin (c) bendi gereği aylıkları kesilmez. Kanunun 4/1-(c) kapsamında sigortalılık halleri devam eder.

330 sayılı yasa kapsamında Vazife Malullüğü alanlar kamuda (4c) çalışamaz: Aylıkları kesilir. Kanunun 4/1-(c) kapsamında sigortalılık halleri devam eder.

5434/ 64 maddesi kapsamında aylık alanlar kamuda (4c) çalışamaz: Harp malullüğü zammı hariç aylıkları kesilir. Kanunun 4/1-(c) kapsamında sigortalılık halleri devam eder.

5510 4/1-(a) ve 4/1-(b) maddesi kapsamında Malullük Aylığı alanlar (01/10/2008 öncesi sigortalı olanlar) (01/10/2008 sonrası sigortalı olanlar) kamuda (4c) çalışamaz: 5510 sayılı Kanunun 27 nci maddesi gereği aylığı kesilir ve hakkında tüm sigorta kolları uygulanır.

Kaynak: Kanuna Göre 4/1-(a) ve 4/1-(b) Kapsamındaki Sigortalıların Tahsis İşlemleri'ni düzenleyen 2011/58 sayılı Genelge'de yer alan EK-18 tablosu:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

malulen emekli olanlar

iyi günler ben raporlarımın neticesınde 2005 başinda malulen emekliliği kazandım . bu gun ÖMSS kayıtlarını yaptırdım ÖMSS NA ÇALİŞİYORUM KISMET OLURSA ÖMSS na gıreceğim. özürlü raporum 2/3ile malulen emekliliği kazandım şu anda maaşımı aliyorum % 44 ÖZÜRLÜ RAPORUM VAR ÖMSS gırebılırmıyım gırıpte kazanırsa memurlüğa atanabılırmıyım yanı memur olabılırmıyım atanabılırmıyım SELAMLAR SAYGILAR

selam arkadaşlar

benim merak etdigim bir dostum arkadaşım bana şunu sormamı istedi özürlü emekli bir kişi bu sınava girip kazanırsa calışmasına izin verirlermi kanun hükmünde bir zararı olurmu kazanım larına, bilgilerinizi benimle paylaşırmısınız

bu sorunun cevabını bende merakla bekliyorum çünkü aynı konumdayım.....

Erken yaşlılık emekliliğinden yararlanan daha sonra memur olursa maaşları kesilir mi

Erken yaşlılıktan emekli olanlar maaşları bağlandıktan sonra devlet memuru olurlarsa erken yaşlılık emekli maaşları tamamen kesilir mi yoksa sadece sosyal güvenlik destek primi adı altında maaşlarından belli bir oranda kesinti mi yapılır ? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

( Bağkurlu iken ) erken yaşlılık kapsamında emekli olanlar devlet memuru olabiliyor mu olursa maaşı kesilir mi yoksa maaşından kesinti mi yapılır?

selam arkadaşlar bende babamın askerlik borçlanmasını yaparak 600 prim ödedim ölüm maaşına bağlandım gecen yıl yüzde75 engelim var protez ve koltuk değneği kullanıyorum.ölüm maaşıyla malulluk maaşı farklı oluyo sanırım acaba bende memur sınavına katılmak istiyorum olurda kurada çıkarsam bu ölüm maaşım kesilirmi onu merak ediyorum bülent bey açıklamış ama pek anlayamadım bülent bey banada bu konuda bilgi verebilirmisiniz teşekkür ederim.

Emekli olanlar ya da diğer durumlardan maaş alanlar devlete atanırsa kesilir diye biliyorum ben. Ki bu mantıklısı bu.

Kamu görevlisi olan sigortalılar[FONT=tahoma]:[/FONT]

[FONT=tahoma]Hangi statüde çalışıp çalışmadıklarına ve hangi statüden yaşlılık veya emekli aylığı bağlanıp bağlanmadığına bakılmaksızın, 4/c (kamu görevlisi) statüsünde çalışmaya başlayanların 5330 sayılı kanun hükümleri de dikkate alınarak, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek aylıklarını kestirmeme hakları bulunmamaktadır.

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu[/FONT]

506 [SSK], 2925, 1479, 2926, sayılı yasa kapsamında Malullük Aylığı Alanlar kamuda (4c) çalışabilir: Aylığı kesilmez.

2022 aynı şey değil dimi?

2022 bir emeklilik değildir, bir sosyal yardımdır. 2022 maaşı alan kişi bu maaşı kestirmeden hiç bir şart altında çalışamaz. Çalıştığında maaşını kesitrmekle yükümlüdür

kısacası' ssk dan veya diyer kurumlardan emekli olanlardan maaşını kestirmeden ömms sonucunda işe girip çalışma imkanı yok kestirip durdurup işe başlayıp memur mevzuatından pirim günsayısını doldurup istedigi zaman da 65 yaşına kadar emekli olabilecek dogrumu .

şaka gibi ya hem emekli maaşı alacak hem memur olup memur maaşı alacak bu soruyu soran arkadaşlar ciddi mi yoksa kafa mı yapıyor??

peki ben mevsimlik olarak tütünde çalışıyorum acaba tercihim kabul olur mu.devamlı iş istiyordum onun için ömssye girdim

yani bencede çalışamaz. hem memur maaşı al hem emekli maaşı al olmaz. 2500+700tl=3200tl olmaz

ya yorumum nıye sılınmış tekerar yazıyorum. ohaaaaaaaaaa:mad:

Arkadaşlar bu konu çok önemli ve sanırım emekli olupta ömssye giren hatırı sayılır kişi var diye tahmin ediyorum
eger emekli olupta ömss le atanan varsa lütfen paylaşsınlar

Ben 2012 mayıs ayında erken yaşlılıktan emekli oldum. 2012 eylül de milli eğitimde göreve başladım. emekli maaşım işe başladığım gün itibarıyla kesildi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Mmd
Muharrem bey emekli sandığı emeklisimiydiniz?

Bir konu hakkına yardıma ihtiyacım var.
SGKlı bir çalışanım Pirim günüm dolu ve emeklilik için 2017 yılını bekliyorum ve halen çalışıyorum.
Ömss girip kazanır ve devlet memur olursam 2017 emekli ola bilirmiyim olamazmıyım? .

bana emeklilik hayal artık 2014 ömss ve kssye katılacam bakalım ne olacak sonuç

Merhabalar ;

Bağkurluydum, 15 Yıl ve 3970 Gün Şartını taşıyarak Erken Emekliliğe Başvurdum kabul edildi işlemleri devam ediyor, Geçen gün ise ÖMSS ile Memurluğa Atandım. Henüz Kuruma Evraklarımı vermedim. Benimde merak ettiğim 4B yani bağkur emeklisi " malulen değil" Memur olarak çalışır ise emekli maaşı kesilir mi? hiç bir yerde cevabını bulamadım SGK memuru da Kitaba baktı güya.. Sonuç yok. Net olarak bilgisi olan var ise paylaşırsa sevinirim Saygılar

Nagihan herhangi bir kurumdan emekli isen bu iste ssk, ister bağkur, ister emekli sandığı ve isterse yeni adı sgk ne olursa olsun emekli isen memur olunca emekli maaaşın kesilir. Hangi kuruma atandın bilmiyorum ama memur olarak işe biran önce başlamak istiyorsan sgk'ya git ve emekli maaşını kestir. Eğer ki maaaşa bağlanmadıysan işlemlerini sgk'ya dilekçe vererek durdur. Yoksa memur olarak atandığın kurum seni işbaşı yaptırmaz ve memurluğunda iptal olur. Bu sıkıntılara düşmek istemiyor ve memur olmak istiyorsan bu işlemleri yap. Zaten emekli olarak alacağın maaş 1000 TL'yi geçmez. Memur olarakta 1900 TL alırsın karar senin.

bn ssk dan 1800 günle malulen emekli olsam ve mumurlugu kazansam . emekli maaşım kesilirmi ..?

Emekli olan kişi memur olduğunda emekli maaşı kesilir. Sadece iş kazası sonucu iş göremezlik aylığı alanların aylıkları kesilmez. Hem memurluk maaaşı hem de iş göremezlik aylığı alırlar. Diğerlerinin ki kesilir. Kestirmeden memur olamazlar.

arkadaşlar merhaba, 2022 maaş ve evrak takibi yaptığımız link açılmıyor, bu konuda bilgisi olan varmı veya başka bir link varmıdır. teşekkür ederim

Ben ilk defa rapor alıcam raporda %82 yazıyor du bunu %62 düşürlüler itiraz hakkım varmış ben bu rapor alıram devlet krulusuna nasıl giresim bu raporun bana fayları neler olucak yardı oluranız sevinirim

Üst Alt