Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olanlar emekli aylıkları kesilmeden kamuda memur olabilir mi?

emekli olupta tekrar kamuda çalışmak isteyenlerin emekli maaşı kesilir ancak kendisi bir dükkan açar yada ssk lı olarak özel sektörde çalışırlarsa sadace destek primi emekli maaşlarından kesilir

emekli olupta kamuda memur olarak çalışmak ancak müşterek kararname ile atanan ve birkaç istisnai görevlerde yani üst gösrevlerde söz konusu olabilir. Onun dışında emeklilerin kamuda memur olarak çalışması emekli aylığı kesilsin veya kesilmesin mümkün değildir.

slm ardasım bir muhasebeci olarak soylüyorum emekli bir kişi başka birseyrde çalışırsa destek prim kesilmez ama bir işletme açarda açıldıgı tarih itibaren pasından %15 kesilir 2002 öncesi sene işletme geri dönük masında kesindi yapılır

malulen emekli olmak için iş esnasında bir kaza geçirip çalışamaz hale gelip emekliliğe ayrılmak diye biliyorum. çalışamaz kişiye çalışma hakkı nasıl olur ben anlamadım pek bir hata var sanırım ya ben yanlış biliyorum yada bilgiler yanlış...

Değerli arkadaşlar hangi sosyal güvenlik kurumundan emekli olursaniz olun gireceğiniz bu sınavda birinci olsanız bile atanması kabul edilmeyecektir.gerekce 5335 sayılı kanunun 30 cu madde gereğince atanma gerceklesmeyecektir.bu konuda çok kişi ders çalıştı belkide iyi hazırlandı ama maalesef bu üzücü bir durumdur.

bahsettiğiniz emekliler kamudan emekli olmadılarki özel sektörde vergi indiriminden veya malülen emekli oldular aylıkları genelde 700 800 arasıdır vede bu ücretle ev geçiniyor size soruyorum 2000 civarı bir maaşla hemde kamuda çalışmak istemezmisini istersiniz vede prim yüksekliğinden ileride çok daha yüksek emekli maaş alınıyor gerisine siz karar verin

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz Şükrü KARA burası Türkiye emekli maaşları 700-800 TL nüfusun en az % 50 sinin evi yok ve oturulabilir düzgün ev kirası en az 500-600 TL, aYRICA İNSAN YANLIZ YAŞAYAN BİR VARLIK DEĞİL eşi ve çocuklarınında olması gerekir normal şartlarda tabi onları öldürdü bu ülke o ayrı konu neyse bu insanlar neyle faturalarını ödeyecek, neyle beslenecek, neyle sosyal aktivitede bulunacak, neyle ailesine hediyeler alıp mutlu bir yuvası olacak sizin gibilerde herhalde beyin yok. Böyle bir soru sorduğunuza göre asgari geçim düzeyi olmuş 4000 TL emekli maaşı 700 TL üstelik 2008 sonrası işe girenlerde maaş bağlama oranlarıda yarı yarıya düşürülmüş herhalde şu anki emekliler lüks içinde yaşıyor ondan olsa gerek. Üstelik bu şartlarda toplumun gıkı bile çıkmıyor bence bu toplumun çoktan cenaze namazı kılınmış.

Madde 30- Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Başbakan tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya
müşterek kararnameyle atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev
verilenler ile yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine ve Sağlık Bakanlığının tabip ve uzman tabip kadrolarına
yapılacak atamalar hariç olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, genel
bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve
bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan atanamazlar. Diğer kanunların bu fıkraya aykırı hükümleri
uygulanmaz. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel
bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel
idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla
kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile
müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin P'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro,
pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.
Diğer kanunların emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken emeklilik veya yaşlılık aylıkları ve/veya diğer
tazminatları kesilmeksizin atanmaya, çalıştırılmaya veya görevlendirilmeye izin veren hükümleri ile 5434 sayılı Türkiye
Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 11 inci maddesine göre 1.1.2005 tarihinden önce alınmış Bakanlar Kurulu
kararları uygulanmaz.
Bu maddenin ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri;
a) Cumhurbaşkanlığına seçilenler,
b) Dışarıdan Bakanlar Kurulu üyeliğine atananlar,
c) Yasama Organı üyeliğine seçilenler,
d) Mahalli idareler seçimleri sonucuna göre görev alanlar,
e) Sadece toplantı veya huzur ücreti ya da hakkı ödenen görevleri yürütenler ile yönetim ve denetim kurulu üyeliği
ücreti karşılığında görevlendirilenler,
f) Yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders ücreti
karşılığı ders görevi verilenler (üniversitelerde ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler hakkında yaş haddini aşmamış
olmaları kaydı aranmaz.),
g) Vakıf üniversitelerinde görev alanlar,
h) Özel kanunlarında emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilmeksizin çalıştırılma veya görev yapma hakkı verilenlerden
Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Başbakan tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararname ile
atanan veya görevlendirilenler ve Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler,
i) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60 ıncı maddesinin (a) fıkrası uyarınca Yasama Organı üyeliğinin
bitiminden sonra öğretim üyesi olarak atanmış olanlar,
Hakkında uygulanmaz.

-Arkadaşım çok pardon da bu maddede geçen bu cümlelerden siz ne anlıyorsunuz da emekli adam atanamaz sonucunu çıkarıyorsunuz?
çalışmadan didinmeden aldığınız kıçı kırık düşük puanlarla memur olmak için hak ettiği halde kanun nizam bilemeyen veya bu kanunlara
yorum getiremeyen üç beş kişinin önüne geçince elinize ne gibi imkanlar geçecek o da ayrı bir merak konusu...

çalışma kanunları emekli aylığı almakta iken çalışmaya başlayan emekli şayet emekli olduğunu bildirmez ise emekli aylığı kesilir
ve hakkında tüm sigorta kolları uygulanır) der. Eee! o zaman nereye gitti sizin varsayımlarınız nereye gitti bizim emekliliğimiz?

2330 sayılı kanuna göre emekli oldum...3 ay önce atamam oldu ikinci sigorta numarası ile çalışıyorum maaşımdan sağlık pirimi kesilmiyor sadece sgk kesiliyor hizmet yılım dolunca tekrar emekli olucam ..

Bunu bilmeyipte alan bircok engelli tanıyorum ve haklı olarakta ben engelli kardeşlerimin yanındayım mesela ssk bir engelli işe başladığında 2022 maşını kesebilir böylece benim engellimi yormaz sıkıntı yaşatmaz.bilmiyerek bu parayı alan birçok engelli kardeşimi tanıyorum ve çok mağdur olduklarınıda biliyorum aldıkkları paranın %50 faiziyle geri ödemek zorunda kalıyorlar buda birçok engelliyi ve engelli ailelerini zor durumda bıraktı bu iş ssk nın benim engelli kerdeşimin değil tşk ler...

" 506 [SSK], 2925, 1479, 2926, sayılı yasa kapsamında Yaşlılık Aylığı Alanlar kamuda (4c) çalışamaz: Kamu işyerinde çalışırsa 5335 sayılı Kanun gereği aylığı kesilir."

Bülent bey bu ne demek ilgili yasa hükümlerine göre yaşlılık aylığı alanlar kamuda çalışamaz fakat çalışırlarsa emekli aylıkları kesilir.

O zaman emekl aylığını kestirilerek kişinin kamuda memur olma hakkı var? yanlışmı yorumluyorum?

teşekkürler...

OturanBoğaBülent Hocam,
Benim %80 engelli raporum var.2002 yılında -506 sayılı Kanunun Geçici 20.maddesine göre kurulan bir sosyal güvenlik vakfından(Banka Emekli Sandığı)malulen emekli oldum.[FONT=Tahoma]ayılı kanunun geçici 20. maddesine göre kurulan bir sosyal güvenlik vakfından(Banka Sandığı)- malulen emekli oldum.[/FONT]
Bu yıl EKPSS Lisans düzeyinde sınava girdim.Yukarıda vermiş olduğunuz kanun maddelerinden kesin bir şeyler çıkaramadım.Eğer atamam yapılırsa hangi şartlarda çalışabilirim.Malulen emekliliğim iptal olur mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar bu şekilde emekli olupta memurluğu kazanıp tekrar çalışan varmı?Yardımcı olabilecek biri

Erken yaşlılıktan emekli olanlar maaşları bağlandıktan sonra devlet memuru olurlarsa erken yaşlılık emekli maaşları tamamen kesilir mi yoksa sadece sosyal güvenlik destek primi adı altında maaşlarından belli bir oranda kesinti mi yapılır ? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.
Bülent bey sorunuz cevaplamis

Erken yaşlılıktan emekli olanlar maaşları bağlandıktan sonra devlet memuru olurlarsa erken yaşlılık emekli maaşları tamamen kesilir mi yoksa sadece sosyal güvenlik destek primi adı altında maaşlarından belli bir oranda kesinti mi yapılır ? Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Çalışır çalışırsa emekli maaşı kesilir. İşi bırakırsa yeniden başvurup emekli maaşı devam eder

Hem emeklilik hem memurluk oh ne ala memleket ! Emeklilik , memurluk yetmez bir de prim istenilse bari. :p

Son düzenleme:
emeklilik

millieğitim bakanlığına girmede nasıl bir yol izlediniz emeklilik engel olmadımı nasıl olmadı bilgi verirmisin bende emeklilik engel oldu başvurum kabul görmedi cevaplarsan sevinirim 05422347220

BİR BANKACI emekli kişi memur olarak atanırsa nasıl memur olarak çalışır yasal gerekçe ney ben emekliyim atamam yapıldı fakat emekli maaşı aldığım için başvurum kabul edilmiyor emeklilerin memur olarak çalışmasında bir sakınca yok sa yasal dayanağını buradan yazarsanız benim için örnek olur
muharrem Gök 2016 ekpss kurayla istanbul il müdürlüğüne atamam yapıldı fakat emekli maaşı aldığımdan dolayı başvurum kabul edilmedi ve sözlü müracatımda bana emekli maaşımın durdursam bile başvurumun kabul edilmeyeceğini söylendi 0542.234.72.20 nodan görüşe bilirmiyiz

merhabalar bülent bey

şuan 3.dereceden ssk lı olarak yaşlılık emekllisiyim devlet 1074 tl maaş veriyor .maaş geçinmemize yetmiyor
ekpss den tercih yaparsam 4-c li olarak atanırsam yeni kanunlara göre emekllik maaşım kesilirmi,acaba ben hangi yol izlersem benim için faydalı olur fikirlerinizi ve cavap bekliyorum teşekkürler.

olamaz emekli olup iptal ettirse bile olamaz

sadece özel sektörde calışabilirsiniz kamuda calışan emeklisi diye bir sey yok memur olunucaksa maaşı kestirmenix gerekir

bu kadar aç gözlü bi millet varmıki dünyada acaba merak ediyorum hem emekli ol gücüm yetmiyor çalışamıyorum diye hemde memur ol iki maaş birden al ne güzel dünya sizin zihniyetinizin taaaaa.

black bishop

ağzını bozma

bu başlık niye açılmış açan genel yayın yönetmeni
bülent bey arkadaşa gerekli cevabı verirsininiz inşaalaalah...
yaksa ben verecem

merveenes
burda canlı örnekleri var adam emekli olmuş atanmış ama emekliliği sebebiyle ataması yapılmamış
yani hem karnım doysun hem pastam dursun yok.

Ben aç gözlülük yapmıyorum hakedilen cevabı veriyorum ha sizde hem emekli olim hemde memur olim zihniyetindeyseniz allaha havale ediyorum sizi .
merveenes

bakan açıkladı taşören işçilerin kadroya geçişi olacak mevcut emekli çalışanların kadroya alınmaları yasalarımızca buna imkan vermiyor şeklinde ayrıca yeni emekliler cok düşük maas alıyorlar komik rakamlar bağlıyorlar maaş olarak herkesin çalışma hakkı var bu kamuda olmaz baska yerler olur insanlar çoluk cocuk bakıyorlar kimseye sitem etmeyelim lütfen 600 700 tl maaş bağlayan hükümete sitem edin

emekliler kamuda çalışamaz emekliliğini iptal ettirse bile memur olamaz

2016 da ekpss ye girdim vergi indirimi ile emekli aylığı alıyorum. kamu atamarından faydalanamıyormuyum. bilgi verebilirmisiniz

atama oldunuzmu...

bu konu ile kesin bir hüküm varmı bizde öyle hevesle çalışıyorduk okul okuyorduk 3 kuruş maaş veriyorlar o yüzden almıyorlarmı acaba kamuya..

Üst Alt