Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olanlar emekli aylıkları kesilmeden kamuda memur olabilir mi?

ah.mithat

Maluller atanabilir. Kurum devlet hastanesine gonderir çalışabilir raporu alırsa iş başi verilir ve malul ayliği kesilir.Başima geldi. Meb atami iptal etti ama prosedur boyle. Meb Personel Genel Müdurlugunun yazişmalari sonucu bana ulaşan resmi yazı.

Merhabalar. Yasım 35. 15 yıldır Ozel sektorde 3.derece engelli olarak calismaktayim. Calistigim isyerim ay sonuna kadar ikale yoluyla anlaşma ile ayrilmak isteyenlere kidem tazminatlarini veriyor. Emekliligimde dolmus durumda ve ayni anda ekpssye girdim ve iyi bir puan bekliyorum. Emekli olursam memuriyete bir engeli varmi veya emekli olmadan ikale yolu işimi birakmaliyim. Degerli tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim

Coşkun06

3553 sayili kanun 30. Maddesinde .."emekli ve yaşlı ayligi alanlar" atanamaz, atansa dahi atamaları iptal olur diye bir madde var. Bu yuzden; "emekli ve yaşlı aylıği" alirsan ataman gecersiz olur kardeşim.

Murat SEVİNÇ arkadaşınız göreve dönebildi mi.?

@Coşkun06

Eğer memur olup atanırsanız emekliliğiniz "İPTAL" olur. 2 si birden olmuyor.

peki şimdi ben engelli olarak emekli oldum ekpss ye de girdim tercih yapıp eğer ercihim çıkarsa mı emekliliğimi iptal ettirmem gerekiyor yoksa tercih etmeden önce mi önce ise zaten sıkıntı bir yere yerleşememe ihtimali de var.
bilenler yardımcı olabilirmi.

mindar

Ben atandım atandığım yerde "EMEKLİ SANDIĞI" girişim yapıldı ve an itibarıyla "ENGELLİ EMEKLİLİK" iptal olmuştu. Ekstradan bişey müracaat vs yapmaya gerek yoktur.

5335 sayılı Kanunun 30 maddesine göre, Kamuda ister 4/C olsun isterse 4/a olsun, emekli bir kişi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve Bakanlar kurulu kararı ile atanmadığı sürece, kamuda göreve başladığı gün itibari ile emekli aylığı kesilir, Yalnız SGK emekli aylığını kesmeyip kişide kamuda çalışmaya başladığını SGK ya bildirmediği ve kamuda çalışmaya başladığı daha sonra anlaşılan ve bu arada emekli maaşı almaya devam eden kişilerden, SGK yersiz ödeme yapıldı diye size ödediği emekli aylıklarını yasal faizi ile birlikte toplu olarak geri isteyecektir.

Arkadaşlar yorumları. Okudumda. Herkes. Fikrini. Yazmış. Ama. Net. Değil şimdi engelli emeklisi ekpss ye girse dahi ataması olmuyormu o zaman ekpss umudu olan birisi hiç emeklilik dilekçesi. Vermesinmi. Ya bu adam ekpss yi kazanamassa

Mmd

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2019 NİSAN da atandım. 4A dan VERGİ İNDİRİMİ ile emekliydim. Atanmam da bir sorun çıkmadı BİLGİNİZ OLSUN.

BENİM GİBİ ATANANLAR YAZARLARSA DAHA İYİ OLACAKTIR.

Öncelikle yazdığınız. İçin teşekkür ederim emekli olurkenki raporunuz. Yüzde kaçtı ve memur olduğunuzda emekli aylığınız kesildimi bide. Bağ-Kur’da mı. Emekli. Olmuştunuz

Bi arkadaş emekliyseniz atamanız. Olmaz demişte

Benimde raporum yüzde 40 ozaman vakit kaybetmeden emekli dilekçemi vereyim ekpss yede hazırlanayım

Mrhb. Benim. %40 engelli raporum var EKPSS girecem ayrıca. 3800 günüm var emekli olsam EKPSS girebilirmiyim. Atamam olurmu

Mmd

Ataman yapılır ve emekli iseniz eğer emekliliğiniz iptal edilir ve memurluğa 4C li olarak başlarsınız.

emekli maaşınız ne kadardı şimdi ne kadar alıyorsunuz memur olarak çalışmanız çok daha iyi oldu mu ?

Ekpss

Vergi indirimi ile emeklikte ataninca bir sorun çıkar mı benim için önemli tercih yapacağım

Mehrican

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına vergi indirimi ile emekli olarak atamam yapıldı. Bilginiz olsun. (Hizmetli Personelim)

mindar

1000 ₺ idi 2019 Ocak da SSK dan emekli iken.

Şimdi ise memurluktaki maaşım 4100 ₺ civarı.

Acil

Merhaba arkadaşlar ben 2020 de vergi indirimi ile emekli oldum. Arkadaşlar ben 2020de Ekpss sınavına girdim ve tercih yaptım .Sorum şu atanirsam nasıl bir yol izlemem gerekiyor.Atamam iptal olur mu ya da emeklilik iptali yaptırsam nasıl olur bana bir yol gösterecek biri var mı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba emeklilik maaşını önceden kestirmek gerekiyor mu dilekçe ile yoksa bir şey yapmadan kendiliğinden kesiliyor mu? Teşekkür ederim

Mehrican

Merhaba,

Atamanız yapılır, görevinize başlamadan önce SGK'ya durumu bildirirsiniz. Emekli maaşınızın kesilmesini talep edersiniz bir dilekçeyle. Emekli maaşınız kesilir ve sonra gider göreve başlarsınız.

Bu konu aşağıya yapıştıracağım bağlantıda haberleştirilmiş.
Emekli maaşları düşük bağlanıyor, yetersiz kalıyor. Emekli olanlar da haliyle şartlarını zorlayıp kamuda işe girmeye çalışıyorlar ki bu onların Anayasal bir hakkıdır.

(Emekli maaşınız kendiliğinden kesilmez; sizin başvurmanız gereklidir.)

https://www.yeniakit.com.tr/haber/e...ss-ile-memur-olarak-atanabilir-mi-960208.html

Mehrican

Benim emekliliğim kendiliğinden iptal olmuştu 2019 Nisan da. Emekli Sandığı girişi yapılıyor ya emeklilik iptal oluyor.

01/10/2008 öncesi maluliyet maaşı bağlanan BAĞKUR ve SSK'lıların emekli maaşları memur olarak atanmaları halinde kesilmiyormuş ama Ekim 2008'den sonra bu pozisyondakilerin maaşının kesilmesi gerekiyormuş. Ben 2009'da SSK'dan Malulen emekli olmuştum. 2010 yılında Maluliyet maaşımı kestirmeden MEB'te memurluğa başladım. İki yıl kadar çift maaş aldım. Kontrol muayenemde, doktora çalıştığımı söyleyince SGK maaşımı durdurdu. Bir kaç yıl sonrada yersiz ödeme yapıldığı tespit edildi ve ciddi bir meblağ SGK'ya geri ödemek zorunda kaldım.

Toparlarsak: Ekim 2008 öncesi malulen emekliliğiniz yapılmışsa ve siz kamuya bir şekilde atanmışsanız bile bir kontrol muayenesinde çalıştığınız ortaya çıkarsa emekli maaşınız durdurabilir. Belki benim gibi yersiz ödeme çıkmaz ama kontrol muayenesini yapan doktorlar/heyet, malul biri çalışamaz; çalışıyorsa malul değildir düşüncesinde oluyor. Benden söylemesi.

Bu konuyu tartışmayı sevmiyorum. Merak eden araştırır öğrenir. bu konuyla ilgili başka mesaj yazmak istemiyorum ben. Son olarak Ali TEZEL'in konuyla ilgili benim savımı destekleyen bir makalesini yapıştırıp çıkıyorum.

https://www.alitezel.com.tr/2008den...anlar-kamuya-memur-olarak-atanabilir-mi-4105/

Friends@ Teşekkür ederim o zaman ben sonuçlar açıklanmaz sonuca göre gidip aylık kesilmesi hakkında dilekçemi vereyim

friends
Kardeşim selam,
Senin yaşadığın sorunu bende yaşadım.2018 Ekpss Samsun MEB’e atandım fakat kurum “Malul Maaşı aldığım gerekçesiyle” atamamı iptal etti.
Daha yeni 2022 Ekpss ile Samsun GİB’e atandım.Halen malul maaşını almaktayım.Maaşımı kestirme yolunu arıyorum.Ne kadar sıkıntılı bir iş bu?

muratsevinc.gs

Bu kadar zor bir işlem olmasa gerek ama üzüldüm sizin adınıza. Geçmiş olsun. İnşallah şimdi emekli maaşınızı kestrip görevinize başlarsınız.

OturanBoğa
657sk 64 maddesi kapsamında malülen emekli oldu yazıyor hizmet dökümümde ayrıca 5434 ek 18.md.İnt.Değ emekli sandığı %51 engelli raporuma istinaden kendi isteğimle emekli oldum ekpssye girip atanabiliyormuyum?

simurg07

Sınav girip atanabilirsin ama malülen emekli olanların ataması iptal olabiliyor. Ösym tercih kılavuzuna bakarsan detaylı bilgi alabilirsin.

Üst Alt