Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

erol_yogun

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Slm
2015 sonu emekli oldum. Sağlık kurulu raporu ve vergi indirim raporu sürekli. Hiçbir kontrol ibaresi yok. Fakat aradan 3 sene sonra bugün yazı geldi ve kontrol diyor. Sgk il müdürlüğüne gittim mecbur yoksa emekli maaş kesilir diyor acil ne yapmam gerekiyor bi fikir lütfen

erol_yogun
Gitmekten başka seçeneğiniz yok. Çünkü SGK'nın her zaman kontrol muayenesi isteme hakkı saklıdır.

Ufuk kardeşimin dediği gibi sgk ya gidip kontrol muaynesi ile sağlık durumunuzu ortaya koyan net bir rapor almanız yeterli.

Son düzenleme:
Hastalıklarım devam ediyor korkum 2015 teki sağlık özür oranıyla şimdiki özür oranları aynı mı?

Yaklaşık olarak aynıi fakat değerleri netleştiren Ankara ayağı sgk nın verilen sonuçları fazla etkilemez.

%57 almıştım özür oranı. Koroner arter 10
Preferik arter 10
Renal stenoz 10
Tansiyon 10
Kolestrol 10
Göz 13
Hafif işitme azlığı 2
Üst semptom zayıflık 10

Bunlara göre şimdi ne olur

erol_yogun

2015 de emekli oldunuz. Acaba rapor alma tarihiniz nedir? Eski olduğu için mi istiyorlar acaba?

Rapor tarihim 21.05.2015 emekliliğimde 2015 12. Ay engelli raporum ve vergi indirim raporuda aynı %57 ve ikiside sürekli

Enterasan bir durum. Hani 2008 den önce sigorta girişi olanları vergi teşviki alıyorsa, tekrar rapora yönlendir miyorlardı?

Sizden ricam sonucu paylaşabilir misiniz, acaba sizin özelinizde bir durum mu var yoksa yine engellilere yönelik bir hak kaybı mı yaratmaya çalışıyorlar merak ediyorum.

Dün sgk il binasına gittim yeni denetleme olduğunu senin gibi çok kişi var hepsini gönderiyoruz dediler. Yarın için sağlık kurulundan sıra aldım. Mesele kontrol olmak değil zaten rahatsızlıklar kronik ve ömür boyu ilaç kullanılacak. İlaçların dozu yükseldi. Fakat psikolojik olarak bunların oran düşürmeye çalışmaları can sıkıcı.
Anlayamadığım konu yine forumda okumuştum kazanılmış haklar geri alınamaz diye.

okadar emekli şimdi tekrar kontrolemi gitçek ? türkiye çapında bir uygulamamı bu yoksa sadece sizin oturduğunuz yeremi mahsus ? yani o hastaneyimi denetlemişler sonra usulsuzluk bulmuşlar anlamadım neyin denetlemesi bu ?

Sgk il binası denetlenmiş anladığım kadarıyla. Bana göre engellilerin önünü kesmek

çok garip raporları süresiz olan biri niye tekrar heyete gönderilirki malulenmi emekli oldunuz ??

Hayır malulen değil. Engelli vergi indirimiyle emekli olmuştum. Engelli raporu ve vergi indirim raporuda %57 ve ikiside sürekli. Kontrol yok. Ayrıca emekli bağlanırken gelen sgk kağıdındada kontrol yok. 3 sene sonra kontrol muayenesi oluyor.

StratoS
Durum 2008 öncesi ya da sonrası ile ilgili değil.
Bir sigorta müdürlüğünde ya da hastanede rapor usulsüzlüğü tespit edildiğinde, o dönemlerde o müdürlükten erken emekli olmuş, ya da o hastaneden rapor alarak emekli olmuş kişileri kontrole çağırıyorlar.
Birkaç şerefsizin yüzünden bütün engelliler diken üstünde.

Sevkle hastaneye sağlık kurulu birimine gittim sgk 'nın üst yazısında şüphe üzerine eski rapordaki hastalıklara bakılmasını yazmış ve ayrıca üst yazıda not diye bişey yazmış 2 tane hastalık yok demiş
Sağlık kurulu nasıl yapacağını da bilmiyor sadece bunlaramı bakılacak ne yapılacak diye sgk la görüşeceklerini söylediler bekliyorum

Ufukalp

Abi senin yazılarını okuyor ve bilgilerine önem veriyorum. Cevabın için teşekkürler.

Oranları düşürülmediği sürece 5 kezde kontrole gidilir ama insanları uğraştırmaktan başka bir şey değil.

Neyse takip edeceğim bende.

StratoS
Kesinlikle haklısın, devlet bu duruma bir çözüm bulmalıdır.
Kendi otorite sağlayamadığı personeli, hükmedemediği yasa ve kuralları için engellileri cezalandıramaz. Koydun yolsuzluk ve usulsüzlük için en ağır cezaları otoriteyi sağlasın.
Usulsüzlük yapıp sahte rapor veren doktor mu tespit edildi, ver meslekten ömür boyu men cezasını, sahtecilikten elde ettiği tahmin edilen tutarın 100 katını ceza olarak kes.
Sahte rapor alıp emekli olan şerefsizin biri mi tespit edildi, iptal et emekliliğini, bütün primlerini sil, sahtecilikten de at içeri, bak bir daha böyle şeylere tevessül eden bir Allah'ın kulu olacak mı ?
Nedir bu engellilerin sizden çektiği ? Gücünüz engelliye mi yetiyor ?

mrb lar bende 2017 mayıs1 de %63 den emekli olddum 2 yıl kontrol şartıyla 2019 da tekrar heyete girdidm psikiyatri iyileşebilir dediği için oranım 43 e düştü emekliliğimde bi sorun olurmu yada maaşda düşme olma ihtimaali varmı tşklr cevap veren olursa çok sevinirim mail.bakero70@hotmail.com burayada yazabilirsiniz tşklr

bakero70
Anladığım kadarıyla vergi indiriminiz 2. dereceden 3. dereceye düşmüş.
Bu durumda:
Sigorta başlangıç tarihinize göre 2. derece ile 3. derece arasında emeklilik şartları yönünden fark varsa ve siz 3. derecenin şartlarını oluşturmadan emekli olmuşsanız emekliliğiniz iptal edilir, 3. derece vergi indirimine göre şartlarınız oluştuğunda tekrar başvurursunuz.
Net cevap verebilmek için aşağıdaki bilgilere ihtiyaç var.
* 4A SSK statüsünden 2. derece vergi indirimi ile mi emekli oldunuz ?
* Doğum tarihi, sigorta başlangıç tarihiniz nedir ?
* Ödenmiş prim gün sayınız kaçtır ?

yazdığım mesajlar neden siliniyor sebebini açıklarmısınız!!??...bu hükümet eleştrilmez dokunulmazlığı falanmı var,bu konuyla beraber başka konuda yazdığımızı da silmişiniz derdiniz ne sizin bu kadar mı korkuyorsunuz siteye reklam alamamaktan!!??...sizin derdiniz zaten engelliye yardım değil onları kullanarak engelli markalarından reklam almak yazıklar olsun...sizin amacınız engellenen emekliyi daha da engellemek başka bişey değil yazıklar olsun yazıklarr!!!

%40 ın altına düşmedikçe eski kanun maddesi devreye giriyor. 506 sayılı kanuna göre emekliliğiniz devam ediyor.

Sağlık kuruluna gittim ne yapacakları belli değil. Başhekim sgk ile görüşmüş. Başhekim yrd. Böyle olmaz ya tekrardan engelli raporu alır gibi doktor doktor dolaştırıp heyete girer yada eski engelli raporundaki branş doktorlarını dolaşır ama oran vermem. Sadece hastalık varmı yokmu ona bakarım demiş. Sgk da bizim sgk doktoru var o sizi aradım demiş ve benden tel numaramı alıp sizi bu iş çözülünce arayalım dediler ve geri döndüm. Ben rahat edemedim başhekim yrd. Görüştüm aynısını söyledi. Bende elimdeki rapor yeni ve sürekli artı vergi indirim raporumda engelli rapor oranı mı düşürmeyip aynen onaylamış. Bu ne demek oluyor dedim. Vergi dairesi sağlık kurulu engelli rapor oranlarının çoğunu düşürür bunu hepimiz biliyoruz ama bende aynen onaylandı dedim . Başhekim yrd. Haklısın dedi. Hastane engelli raporun ve vergi indirim raporun aynı ve sürekli ama sgk her zaman kontrol isteyebilir böyle hakkı var d3di. Ama bu yazıdaki gibi olmaz. Dedi . Bekliyorum bakalım sgk ile hastane nasıl yapılacağına karar verecekler ve beni sağlık kurulundakiler arayacaklar bende gidip nasıl olacaksa yaptıracaz

bakero70

Psikiyatri hicmi oran vermedi. Daha once psikiyatriden kac almistiniz. Iyilestiginize nasil karar verdiler

erol_yogun

Böyle bir kepazelik olmaz. Bende o kadar çok engelli raporu aldım ki, inşallah bu son olur diyordum. Ama biz böyle 2 yılda bir rapor alacağız heralde. Onlar usulsüzlüğü engelliyoruz diyorlar ama engellileri hayattan bezdirdiklerinden haberleri yok.

Engelli oldun dediklerinden beri 7. raporumu almıştım. Bakalım bu ömür kaçıncıyı görecek. Takipteyim sizi.

bence git muayeneleri ol %57 demişsin zaten 3. kademe engellisin. %40 ile %59 arası aynı %40 a bile düşürse oranını bişe fark etmez endişe etme bu kadar

Sardonyx35

Böyle bir bakış açısı olmaz. Hiç belli olmaz %39 da da kalabilir. Oranları birden çok hekimden gelmiş. 2 hekim sorun yok, diyip oran vermese belki de %40'ı alamayacak.

Bu bakış açısından kurtulmamız lazım. Adam zaten almış, vergi indirimin de almış. Zaten Hastane'nin verdiği raporu Devlet kontrol etmiş. Sigorta girişi de eski. Daha neyi kontrol ettiriyor?

Üst Alt