Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

Erol bey can sıkıcı bi durum ama içinizi ferah tutun

Evet tam olarak öyle oluyor, ama can sıkacak bi durum yok gidip heyete girin. Sizde rahatlamış olursunuz. sorununuzu düzgün ve tatlı dille anlatınca çözülür herşey

Bankanın özel sandığından emeklilikte de aynı süreç yaşanıyor mu sizce?

evet vergi indiriminden 2.ci dereceden emekli oldum 12/05/1970 dogum tarihim sigortaya giriş tarihimde 2 haziran 1995 7583 gün primle emekli oldum bu durumda ne yapma lazım 1/5/2017 emekli oldugum tarih

psikiyatriden hiç puan vermediler bu sefer ekopriz istediler getirdim doktorumdan ama yazdıklarını okuymadılar karar veremediler sanırım ondan dolayıda tedaviyle ilişebilir diye karar verdiler.

Merhaba ben 01.10.2015 tarihinde engelli raporu aldım %70 vergi indirimi içinde başvurdum oda %70 olarak geldi ve emekli oldum
raporlarda sürekli deniyor fakat dün sgk yazı göndermiş kontrole gelin diyor.
çaresiz gideceğiz sonuç ne olur bilemem .
Bu uygulama benim anladığım bütün ülke genelinde denetleniyor

Diyelim ki rapor yüzde 40 altı çıktı.Bu durumda emeklilik iptal olacak burası tamam.Peki kişi tekrar işine dönebilecek mi? Hem devlet hem özel için soruyorum.

login dönemeyecek, iş bulmak da belki mümkün olmayacak... kısaca hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

hazansairi

Neye dayanarak böyle söylüyorsunuz? Emeklilik iptalse tekrar göreve başlatmaları gerekiyor en azından devlet memurları için böyle olmalı.

login benim bildiğim "kontrol muayenesi sonucunda emekliliği iptal edilenler daha önceki çalıştıkları kurumlarına geri dönerler" şeklinde bir kanun/tüzük/yönetmelik yok...

hazansairi

Evet.Yaptığım kısa bir araştırma sonucu bu konuda muallak.Açıktan atama şekliyle dönülebiliyor.Bu da garanti birsey değil.

login o da çok zor zaten. Örneğin benim kurumum benim statümde (devlet memuru) olarak personel istihdam etmiyor 6-7 senedir. Sosyal Güvenlik Statüsü 4A olan ve İdari Hizmet Sözleşmeli diye isimlendirdikleri şekilde personel alıyor. Devlet Memuru olup emekli olanların, işten ayrılanların kadrosu hemen iptal ediliyor. Yani dönmek istesen, kabul de edilse Devlet Memuru olarak geri dönme şansın zaten yok. Birçok kurumda da böyle bildiğim kadarı ile. Neredeyse imkansız bir iş kısaca

Emekliyim tekrar konrol zamanı geldi,sigorta gerekiyormu vergi dairesine sevk için?

ne bu yaa herkezimi kontrole çağrıyorlar ? bu işte bir yanlışlık var.benim bildiğim şüphe üzerine kontrol yapılır herkezimi çağırcaklar kontrole..
OturanBoğa AĞBİ nedir bu iş seninde yorumunu almak isterim ...

Evet 2.dereceden emekli oldum 1.5.2017de emekli oldum. Pirim gün sayım 7500 civarı ve sigorta giriş tarihim 2. 6.1995 ve 12.05 1970 doğum tarihim

erol_yogun öncelikle çok geçmiş olsun kötü bir olay başınıza gelmiş muhtemelen bizim de başımıza gelebilir. Sadece merak ettiğimden soruyorum bu SGK'nın bu hastalıklar yok dediği konularda farklı bir hastanede muayene oldunuz mu bunlarla ilgili kontrole girdiniz mi?

merhaba ,konyadan selamlar
2 sorum olacak

1.diyelimki emekli oldunuz ve özel şirkette çalışmaya devam ediyorsunuz ,kontrolde de aynı puanları alamadınız ve emeklilik iptalinde çalışmış olduğunuz şirket aynı şekilde sgdp ile giriş yapmaya devam mı eder yoksa yeniden 4a statüsünde mi giriş yapar

2.yeniden 4a statüsünde giriş yapması için çalışana çıktı girdi mi yapması gerekir ,ya da nasıl

bu işi daha detaylı bilen bir arkadaş yardımcı olabilirmi Ufukalp

ferdiarabacı

Emeklilik iptal olursa emekli statüsünde sgdp ödemez, normal çalışan olursunuz

Hayır, çıktı-girdi olmaz.

Kimi ne zaman kontrole çağıracakları belli değil. Ama sgk kontrol koymamışsa, siz sonradan başka amaçla da olsa düşük oranlı rapor almamışsanız, ya da sgk usulsüzlük denetimine takılmamışsanız sgk'nın kontrole çağırma ihtimali düşüktür.

OturanBoğa çalışılan şirkette hemen statü değiştirip,emeklilik sgdp ödemsini iptal edip anında 4a lı yapabiliyorla mı yani , hiçbir girdi çıktı olmadan

ferdiarabacı
OturanBoğa 'nın da belirttiği gibi bunun için girdi-çıktı gerekmez.
Emekli olarak çalışmaya başlayan insanlardan primi SGDP yerine yanlışlıkla normal sigortalı gibi uzun vadeli sigorta kollarına yatırılanlar oluyor ve bunların emeklilikleri bu sebeple iptal ediliyor. Girdi-çıktı gerekse idi bu sebeple emeklilik iptali gerekmezdi diye düşünüyorum.

Emeklilik ve sgk kontrol muayenesi

Slm arkadaşlar
Sgk kontrol muayenesine başladım.
Astım %40
Göz %15
Kolestrol %10
Fizik tdv. % 5
Tansiyon %10 (cuma günü mps filmini görecek el gelebilir)
Kalp damar crh. %10 olabilir.(doppler us e çekildi doktor görmedi. Us sonucunu araştırdım internetten. Gelebilir %10 daha önce almıştım.)
Hastane beni sıfırdan heyete girer gibi her doktora gidiyorum.daha önceki raporumda olan ama şimdi iyileştiğim hastalıklardan oran alamadım(ben iyileştiğimi anlamadım ama neyse)
Şimdiki raporda fazlalık astım %40, fizik tedavi %5.
3. Dereceden %57 raporla emekli olmuştum.
Bu oranlar heyette onaylanırmı? Veya düşürme yaparlarmı? Astımdan oranı doçent dr. Verdi.
Rapor bu şekilde onaylanırsa emekliliğim devam mı? Sgk hakem hastaneye gönderirmi?
Şimdiden çok tşk.

Astım bile sizinemekliliğinizi devam ettirir şu görüntüde genelde heyetler oran bozmazmış ama bende yaptılar muayenede 80 oran verdi aynı doktor heyet başkanıydı heyette 60 geldi ama bu pek olmaz

Erol bey ilk raporunda ne hastalık varsa kontrolde aynı hastalıkları kapsar yeni hastalık ilave edilmez ssk kabul etmez

Benimde sürekli vergi indirimim var 3. Derece 24.10 2004 tarihli SGK girişim oldu şu an 2027günüm var ne zaman emekli olabilirim SGK her vergi indirimliyi sağlık kontürolüne davet ediyorum arkadaşlar yetkisi varmıdır bu konuda

en fazla %5 düşürürler. emekliliğinize bir zarar gelmez içiniz ferah olsun. İnşallah biz emekli olunca ilerde çağırmazlar...

imdatusta sgk da 20 yıl ve 4400( 24.10.2024)günü tamamlayınca emekli olursunuz, ha o tarihe kadar 4400 günüde dolduramazsınız ama varsa askerlik makası biraz daraltır ama ful sgk lı olmalısınız artık

Üst Alt