Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

Bana yanlış oran vermese engelli oranı alamam ve çalıştığım işyerini bırakmazdım yıpramam kalmazdı. Emekli olmazdım verdikleri maaşı geri ödemek durumunda kalmazdım. hepsinden öte ben bu zamana kadar şu hastalık var bu hastalık var diye yiyeceğimi yemedim yapacağımı yapamadım ve hastayım ne zaman ölecem veya acaba felç geçirip yatalak kalacam diye kafayı yedim. Harcamamı ve hayatımı emekliliğe yön verdim. sayayımmı daha ?

Arkadaşlar benim bildiğim engelli vergi indiriminden emekli olunduğunda SGK dan verilen emeklilik evrağının arka sayfanın altında tekrar muayene istenir ve tarih koyuluyor raporunuz süreli yada süresiz olsun. Benim bildim bu

Shaky34
Yok yok normalde sürekli vergi indirimi ile emekli olan birinden kontrol istenmez. Bu rutin dışı bir kontrol.
SGK her zaman herkesi istediğinde kontrle çağırma yetkisine sahiptir.
Denetleme, ihbar, usulsüzlük tesbiti gibi durumlarda kurum bu yetkisini kullanmaktadır.

Üstat genelde ihbar üzerine benim bildiğim

Bende kontrole girdim yeni olan hastalıkları kabul etmedi o yüzden yazdım inşallah hayırlısı benim yeni hastalıklardan astım ve şeker hastalığı kabul etmedi ssk

çok ilginç sürekli raporu olupta tekrar kontrule çağırmak

En son operasyon ankarada yapılmış sahte raporlarla ilgili benim kanım operasyonlar arttıkca suclu sucsuz cok kişinin kontrole cagırılacagı konusunda

ALEXSANDERS

merhaba üstadım. bende yakında kontrole gireceğim 2 yıllık verdiler ve emekli oldum.

uyku apne+astım
şeker
tansyon
bel fıtığı
duyma prb hastalıklarından oran alıp emekli oldum 68 verdiler Maliye sağlık kurulu 71 e çıkardı. kontrol süreci nasıl?
Rapor aldığım hastaneye tekrar sevk isteyebiliyormuyum
orada aldığımmız ornları söylüyorlarmı
bilgi verebilirsen bütün arkadaşlar net bilgiye sahip olalım

Net olarak söyleyim yaşadığımı nisanda spastik paraparezi den 60 aldım ekimde itiraz ettim il sağlığa 2.hastane noroloji senşn zaten 60 dedi spastik mesane den puan gelince hakem hastane yolu göründü orada da aslında 80 i almıştım neolduysa heyette iş bozuldu ve son raporum 66 elhasılı hastaneler birbirini bozmuyor mahkemede bile istediğin kadar haklı ol zor bozulur

En son operasyon engelli sahte rapor icin Ankarada yapılmış bu sahte rapor olayı bitmediği sürece suclu sucsuz cok kişi kontrole cagrılır diye düşünüyorum

Aynen sahte rapor taraması var sgk seferber birde şu var emeliliği iptal olandan ödediği maaşları 1 çırpıda ister sgk efendim icraya versin maaşın 1/4 üne girerler hayır tamamına giriyor borç bitene kadar üzerimde bi şey yok ne alacaklar 20 sene sonrada olsa bulup alırlar Allah kimseyi devlete borçlu düşürmesin

Şu sahte raporun önü arkası kesilmiyor neredeyse tüm illerde var bunlar daha görünenler haram olsun yedikleri ictikleri kurunun yanında yaşlarda yanacak

Arkadaşlar benim bir sorum olacak acaba yardımcı olacak arkadaşlar var mı yada bilgisi olan arkadaşlar

ben bir yıl önce engelli işçi olarak açıktan eüaş(elektirik üretim) genel müdürlüğünde yerleştim yani ankaraya
benim sorum şu olacak benim burda maddi sıkıntılar bide engel durumumdan dolayı memleketime dönmek istiyorum ama şöyle bir durum var benim gitmek istediğim memlektte kurumumuz olmadığı için acaba işçi statüsünte başka kuruma geçebiliyor muyuz olursa hangi kurumlara geçiş yapabiliriz acaba

gerçekten bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum iyi günler iyi çalışmalar...

Bu konu biraz düşündürücü, şimdi misal kanserden %40 sürekli heyet raporu aldın. Ankarada diyelim onayladı. 5.yıl sonunda 40 oran 20 ye düşüyor. Bunlekilde hasta çok. Sgk da bjnları tekrar heyete soktu emeklilik iotalmi olacak. Bu kadar basit olmamalı. Bence şüphe üzerine çagırıyolardrır diye düşünüyorum.

hakan73,sorunuzu pey der pey yazarak, heleki böyle son derece alakasız bi başlığın altına yazarak burada cevap bulabileceğinizi zannetmiyorum bunu kurumunuzun idari işleri varsa insan kaynakları ile görüşün ayrıca eüaş tan başka bi kuruma geçiş %99 olmaz bu da benim kanaatim.

usulunce işlem yapan engelli raporu alan , ve sürekli olarak vergi indiriminden faydalanıp emekli olan biri diyelim ki kontrole çağırıldı ve düşük puan aldı ,emekli maaşını nasıl geri isteyebiliyorlar ki ? bu vatandaşın sorunu olamaz ,doktor ne verdiyse o puanı alıp kafamızı öne eyip gidiyoruz ,o an doktora itiraz hakkımız bile yok yani aman doktor yapma etme eyleme bile diyemiyoruz çünkü yazılı kurallar var nasıl olacak ?

ayrıca sürekli vergi indirimi ile emekli olan biri kazanılmış hakkını nasıl elinden alınır bunu da anlamış değilim ,

dost insan düşünceniz nedir Ufukalp

Aynen yeni rapor alır gibi doktorlar kontrol edip heyetle çıkılan ssk dan istediğin hastaneyi seçebilirsiniz

Slm arkadaşlar
Mps testi sonucu
Sonuç: Anteroseptal bölgede minimal iskemi (iskemik alan %3)
Diğer sayfada bulgular :sol ventrikülde anteroseptal bölgede ve septumda hipokinezi izlenmiştir.
Lvef: %49
Esv: 38ml
Edv:75ml
Altına eko öncesi ölçülen ef %60
Bunlar için kalpten özür oranı alabilirmiyim ?

Son düzenleme:
Slm arkadaşlar
Mps testi sonucu
Sonuç: Anteroseptal bölgede minimal iskemi (iskemik alan %3)
Diğer sayfada bulgular :sol ventrikülde anteroseptal bölgede ve septumda hipokinezi izlenmiştir.
Lvef: %49
Esv: 38ml
Edv:75ml
Altına eko sonucu ölçü ef %60
Bunlar için kalpten özür oranı alabilirmiyim ?

Bu ef oranıyla %30 verirler diye tahmin ediyorum.

Slm
Bugün anjiyo oldum. Kalp damarları iyi ama 2 tane damarda plak diye yazmış. Yine renal arter damarlar iyi. Yine renal arter plaklı. Alt extrieme 9 40/60/50 darlık mevcut. max. med. tedavi ile takip
Böyle yazılı bu anjiyo raporu ile koroner arter has. İçin oran alınırmı? Kardiyoloji bu 2 plak var diye koroner arter has. Oranı verir mi?
Cvp için şimdiden tşk.
Kalp damar cerrahisi alt extrimie için %20 oran vermişti. Doppler usg ye göre.
Bu kvc 'nin verdiği oranı artırırmı?

BuTcHeR slm
Slm
Bugün anjiyo oldum. Kalp damarları iyi ama 2 tane damarda plak diye yazmış. Yine renal arter damarlar iyi. Yine renal arter plaklı. Alt extrieme 9 40/60/50 darlık mevcut. max. med. tedavi ile takip
Böyle yazılı bu anjiyo raporu ile koroner arter has. İçin oran alınırmı? Kardiyoloji bu 2 plak var diye koroner arter has. Oranı verir mi?
Cvp için şimdiden tşk.

Sevgili kardeşim bende 2012 den beri maas alıyorum % 59 luk raporum olmasina rsgmen yeniden inceleme istediler ilk hastane 23 ikinci hastsnede 32 verdi hakem hastane icin itiraz ettim buyuk ihtimal kabul olacak ancak devlet yeni kanun ozur oranlariyla rapor veriyor cimere yazdim cevap gelince yazayim arti eger rapor alamazsam devlet verdigi maasi geri istiyormus ssk dedi sastim eger alamazsam bittik lakin 30 mart 2013 yonetmelik devamli raporu olanlara yeniden rapor duzenlenmez diyor bakalim cimer ne cevap verecek

msfky42 mrb geçmiş olsun rapor oranınız %40 altı çıkar ise emekli maaşınız durrulur ama geriye dönük ödeme istenmez şayet bu şekilde olursa dava açarsınız.

Kardesim inan bende basima gelmeden olmaz boyle bir sey diyordum lakin ssk bana yuzlerce kisinin maasinin kesildigini ve maaslari geri istendigini soyledi tabi bende raporu alamazsam maas kesilecegi gibi maasida geri oduyecekmisim bende ssk ya dedim siz bizleri yeni kanun uzerinden muane ettikten sonra yuz hastaneye gitsek rapor alamayiz dedim kardes rabbim kimseyi dusurmesin inan hic deger veren yardimci olan yok surunduruyorlar psikolojim alt ust oldu goz keskinlik eski 04/04 % 40 lskin yeni kanunla % 20 veriyor gelde delirme

umut2135 slm
Cvp için şimdiden tşk.

erol_yogun darlıklar alt extrimie deise zaten %20 verilmiş 50 darlık için en fazla%10 verilir ef değeriniz nedir?

umut2135
Ef :60
Kalp damarında tıkanıklık yok
Sadece kalpteki 2 damarda plak var sormak istediğim plaktan oran alabilirmiyim. Alt extremie için evet %20 aldım alt extremiede toplam 6 damar tıkalı ve 4 damarda plak var sol ayak diz altı yavaş akım var

Üst Alt