Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

erol_yogun bazan engelli raporu düzenlenmiyor
Sadece hasta ile ilgili oran ve görüşler yazılıp sgk gònderiliyor durum bildirir raporu gibi yada normal engelli raporu düzenler hastane sgk gönderir bunun net bilgisini
Başvuruda bulunduğunuz hastanenin sağlık kurulundan alabilirsin bir 15 gün sonra engelli raporu nüzenlenmiş ise
Başhekimliliğe dilekçe yazarak bir nushasını talep edebilirsin tazminat konusuna gelince net bir bilgim yok.

umut2135 'a ek olarak:
Sağlık sebebiyle iş akdini tek taraflı fesih için ''çalışamaz'' türü bir rapor olması gerekir.
Raporda çalışamayacak durumda olduğunuz, ya da çalışmanızın sağlığınız için kesinlikle sakıncalı olduğu ibaresi yer almalıdır.
Normal engelli raporu haklı fesih sebebi değildir.

Ufukalp
Engelli raporunda koah %40 oranında.
Peki bu çalışamaz raporunu alırken sadece bunun İçin mi alacağım? Tek doktor raporu yeterli mi? Mesala tozlu pis işlerde çalışamaz ?
Ve çalışamaz raporu alırken farzedelim alamadım engelli raporuna sorun olurmu ?

erol_yogun
Sadece ilgili bölümden 3 doktor ve başhekimlik onaylı bir durum bildirir rapor yeterli olur diye düşünüyorum.
Bu sağlık kurulu raporu olmadığı için mevcut raporunuzu etkilemez.
Bir de tozlu, pis işlerde vs. çalışamaz değil, ''çalışamaz şeklinde olmalı. Çünkü tozlu, pis işlerde çalışamaz şeklinde bir raporla işverenin size o bölümün dışında başka iş vermesi de muhtemeldir.

Örnekteki çalışanımızın heyet raporu sonucu şöyle olsun:

Onkoloji: %40
Ortopedi: %10
Endokrin: %5
Psikiyatri: %5
Gördüğünüz üzere, hastane tarafından düzenlenen nihai sağlık raporunda işçinin çalışma gücü kaybı %60 olarak belirtilecektir. Şimdi bu oranlara baltazar formülünü uygulayalım.

Önce en yüksek oranı yani 40’ı, 100’den çıkarıyoruz. 100-40=60
Bulduğumuz rakamla, ikinci sıradaki özür oranını çarpıyoruz. 60×%10=6
Elimizde ilk oranımız 40 ve ikinci oranımızın yeni hali olan 6 var. Böylece ilk iki özür oranımızın toplamı 40+6=46 oluyor.
Şimdi bu rakamı 100’den çıkarıyoruz ve üçüncü özür oranımızla çarpıyoruz. 100-46=54 ve 54×%5=2,7
Artık ilk üç oranımızı bulduk. 40+6+2,7 ve bunların toplamı da 48,7 yapıyor.
Bu kez 100’den 48,7’yi çıkarıyoruz ve bulduğumuz rakamı dördüncü özür oranımızla çarpıyoruz. 100-48,7=51,3 ve 51,3×%5=2,57
Sonuç olarak elimizde dört oran oldu. 40+6+2,7+2,57 ve bunların toplamı ise 51,27 yaptı.
İşte böylece nihai engelli oranımızı bulduk. %60 olan heyet raporumuz, baltazar formülünden sonra %51,27’ye düştü.
SONUÇ

Eğer sağlık raporunuzda tek bir hastalık kaynaklı özür oranı verilmişse, baltazar formülü uygulanmayacaktır. Ama farklı servislerden ve birden fazla engelli oranı alarak heyet raporu almışsanız, SGK bu toplam oranı baltazar (balthazard) formülüyle yeniden değerlendirmektedir.

Yukarıda örnekle açıkladığımız üzere; baltazar formülü uygulandığında, hastane tarafından engelliye verilen engelli oranı aşağıya düşecektir. Ayrıca SGK Kurum Sağlık Kurulunun sadece baltazar formülüyle engelli oranlarını aşağı indirmekle kalmadığı; ayrıca kendi kanaatine göre de işçinin almış olduğu rapor oranını düşürebileceği de unutulmamalıdır.

Girmiş olduğum sgk kontrolünde normal heyete gireceğimi söylediler.sıfırdan heyete girer gibi. Girdim ve doktorlar oranları verdi.
Koah %40 , kvc %20, göz %15, ht %10, hl %10, kah %10, gastroloji %10, fizik %5,
Heyet başkanı 1 ay sonra sonucu sgk 'dan öğrenirsin dedi. Önceki engelli raporum (2015 yılında) %57. Şimdiki kontrol muayenesinde %74 oldu. Bakalım nolacak. Sgk kabul eder mi?

erol_yogun, sonucu merak ediyorsun, endişelisin anlıyorum sanmıyorum ki burada kimse sizin durumunuza kesin cevap versin, ha kişisel kanaatim şu sgk sizi tekrar başka Bi hastaneye gönderecek eski rapora göre inceleme istiyorlar Renal stenoz ve koroner arter den şüpheleri var yani emekliliğinizde beis varmı soru bu bence paylaştığınız son rapora göre yok

Eserin79
Aynen yok. Sonuçta kalp damarda kritik olmasa da darlıklar ve plaklar var. Yine renal damarda plaklar mevcut. Bunlar kroner renal ve alt extremiede anjiyoda mevcut. Evet merak ediyorum çünkü emeklilik iptali ve ödenen maaşları isteme gibi durumlar oluyormuş. Ve hayatımızı emekliyiz diye iyi veya kötü buna göre yol aldık.ne biçim sistem anlamıyorum. Ya baştan incele tekrar hastaneye hakem hastaneye gönder sonra emekli et. Baştan bişey yok kaç sene sonra inceleme. Ne biçim sistem ne biçim düzen anlamadım. 7 tane hastane heyet doktoru +branş doktorları + ankara maliye heyeti ok lemiş sgk kabul etmiş sonra 3 sene geçiyor gel bakalım. Böyle işmi olur. Yapacaksan baştan yap yapmayacaksanda baştan yapma.

Sgk kontrol sonucu müfettiş çağırdı

Slm arkadaşlar
Ocak ayında sgk kontrol muayenesi istedi ve gittim
Hastane raporuna göre %73 aldım (doktorların yazdıkları orana göre balthazar hesabına göre)
Şubat ayında hastane sgk ya yazıyı göndermiş. Ve bugün saat 16.30 gibi sgk beni aradı ve müfettiş sizinle görüşmek istiyor dedi.bende pazartesi için olur dedim.
Bu neyin nesi? Ne için çağırır görüşmek ister müfettiş?

erol_yogun

Raporun doğruluğunu gözüyle görmek istiyor olsa gerek. Ya da hastane sürecine dair bilgine başvuracaktır. Önemli bir durum değildir...

Slm

Benim daha önceki yazılarımdan konuyu biliyorsundur.
Beni 2015 yılında almış olduğumm%57 engelli raporu ve vergi indirimi ile süresiz emekli oldum ve ocak ayında beni şüphe üzerine kontrol muayenesine gönderdiler ve yazıda sadece eski rapordaki hastalıklara bakılması oran olmaması yeni hastalık eklenmemesi diyordu. Altında da kaf ve renal stenoz yok diye yazmış.
Hastane beni tekrar heyete girer gibi muayene edip yeni hastalıkta ekledi oranda verdi ve yi tam emin değilim kendi hesabıma göre %73 filan oldu. 1 ay önce hastane sgk ya göndermiş. Şimdi bu neyin nesi? Raporla ilgili olsa neden beni çağırıryor? Veya hakem hastaneye gönderirmi? Gözüyle görmek istiyor olabilir demişsiniz fakat benim rahatsızlıklar hep içerde. Neyime ve nasıl bakacak? hastalıklar
Koroner arter
Pereferik arter
Tansiyon, kolesterol sindirim sistemi astım göz bel boyun fıtık kemik erimes. Nasıl birşey bu anlamadım bu sgk işlerini. İnsanı dolandorırcı üçkağıtçı gibi tekrar tekrar rapora sürüklüyor. O raporu almak öyle zor ki. Hastanede mrapor alırken doktor yüzümüze bile bakmıyor. Bırak 1 puan almayı bırak sahte rapor almayı. Doktor tahlil rapor vs ne varsa ona göre veriyor. Fazlası yok ta düşürmeleri var daha.

Sayın Ufukalp bey Ufukalp
Özür dilerim rahatsız ediyorum benim son mesajıma bakarmısınız

@erol_yogun
Sizinki rutin bir kontrol muayenesi değil, zaten emekliliğiniz de süre kısıtlaması ve kontrol şerhi olmaksızın sürekli olarak onaylanmıştı.
Sizin kontrole çağrılmanızın sebebi şikayet ya da hastanede usulsüzlük şüphesi doğuran durumların tespit edilmiş olması olabilir.
Yazıda rapordaki hastalıklardan başka hastalık eklenmemesi, ''kaf ve renal stenoz yok'' şeklinde not düşülerek özellikle bu rahatsızlıklara dikkat çekilmesi ya sizi tanıyan birinin şikayeti ya da emekliliğe esas raporun dayandığı tetkiklerin incelenmesi sonucu o hastalıklardan orana yer olmadığı kanısı olabilir.
Hastane tüm rahatsızlıkları eklemiş, normal rapor göndermiş. Kaf ve renal stenozdan oran verildi mi bilmiyorum, verilmedi ise sıkıntı olabilir. Bunlar sizin şu ankı durumunuzu araştırmıyorlar, emekli olurken aldığınız raporun geçerliliğini sorguluyorlar. Allah göstermesin olumsuz sonuçlanması durumunda emekliliğiniz an itibarıyla iptal değil, en başından geçersiz sayılır ve ödenen tüm emekli aylıkları yersiz ödeme olarak geri istenir.
SGK'ya gönderlen yeni raporda kaf ve renal stenozdan oran verilmişse korkmayın hiç bir şey olmaz. Müfettiş bir yoklayalım bakalım bir açık çıkar mı düşüncesiyle görüşmeye çağırmış olabilir. Açık arayacaktır, çelişkili olmayın, kararlı ve kendinizden emin cevaplar verin, heyecanlanmayın. Biliyorum bunu söylemek kolay ama sakinliğinizi korumanız faydalı olacaktır.
İnşaallah hiç bir sorun olmadan olumlu sonuçlanacaktır.
Pazartesi bizleri de durumdan haberdar edin lütfen.

Ufukalp bey
Cevabınız için tşk.
Kah tan %10 aldım fakat renal stenozdan oran alamadım.
İnşallah bi sorun çıkmaz

Kardeşim endişeye gerek yok. bu normal artık tekrar çağııyorlar hastanede bir üsülsüzlük/ihbar oluyor sigorta raporları incelmeye alıyor. sorun yok tekrar muayene olup raporunu alırsın. birşey değişmez SAKİN OL PANİK YAPMA.

anlamadığım konu,aradan 2 ay geçmiş neticelenmemişmi daha rapor olayı??....bu arada anladığım raporun sicili temiz sıkıntı olmayacak yerlerden almak avantaj bu durumda,özellikle sgk osurukdan nem kapmaya bahane ararken!

Bugün gittim ama müfettiş saat 3 gibi gelecek dediler. Bende işe 16 da gideceğim için beklemedim. Perşembe görüşsek dedim ok dediler. Perşembe haftalık iznim var orda görüşene kadar bekleyeceğim.
Sgk raporumun %75 olduğunu söyledi. (2015 tarihli rapor %57) ama bi nushasını veremiyoruz dedi.
Panik değilde benim sıkıntı sgk 'nın hastaneye gönderdiği üst yazıda not yazmış .tansiyonve kolestrol var kroner arter ve renal stenoz yok diye.
Kroner arterden yine %10 aldım fakat renal stenozdan alamadım. Tek çekinmem bu. Renal arterlerde plak var anjiyo raporuna göre ama oran verilmedi
Tek çekinmem bu
Hayırlısı bakalım

erol_yogun
Bugün müfettiş ile görüşmeye gidecektiniz.
Meraktayız ve inşaallah güzel sonucu bekliyoruz.

Pardon yazmışsınız sonraki sayfada imiş görmedim.
Hayırlısı olsun artık, geç olsun güç olmasın.

Vergi indiriminden süreli emeklilik süresinin bitmesine 3 ay kala emekli olduğunuz sgk müdürlüğünde emeklilik ikinci karar bölümünden hasta haneye sevk alıp raporunuzu sağlık kurulunda güncel alıyorsunuz sonuç 2-3ay içinde cevap geliyor yani sağa sola gitmeyin defterdarlık maliye işlerini sgk hallediyor

Slm
Dün sgk ya gidip müfettişle görüştüm. Müfettiş bunun normal denetleme olduğunu söyledi.
Bana ilk raporu neden uşaktan aldığımı sordu. Vergi indirimi ile emekliliği nerden duyduğumu sordu. İlaçları kullanıyormusun dedi.tekrar çalışmamı sordu. Özelliklede kontrol muayenesi yazısındaki renal stenoz ve kroner arter has. Yok diye belirtmişlerdi. Bende hepsini ve cevapladım. Uşak a vergi dairesinin söylediğini ve bize yakın olup her saat araba var biz hep uşakı tercih ederiz dedim. Koroner arter hastalığı olduğunu, renal arter stenozunda böbrekte bişey olmadığını fakat böbrek damarlarında anjiyoda plaklar olduğunu ve bunun damar rahatsızlığına girdiğini ve damar hastalığından oran verildiğini söyledi dedim doktorum. Bu rahatsızlıklar için ilaç ne kullanıyorsun dedi. Bende doktorum sana tansiyon ilacı veriyoruz bu ilaç senin damarları genişletecek kan sulandırıcı veriyoruz buda rahat akmasını sağlıyor ayrıca pıhtı önleyici verioruz şuan cerrahı müdahale darklıkların %70 den sonra müdahale yaparız dediğini söyledim. Müfettiş yazdı bana okudu ayrıca yazıya 3. Kişileri tanımadığımı yakın olması ve vergi dairesinin göndermesiyle uşaka gittiğimi ilaçlarımı düzenli kullandığımı yazıp imzaladım.
Rapor sonucumun %75 olduğunu emeklilikte bi sıkıntı olamayacağını söyledi. ( müfettişin dediğine göre kontrol muayenesinde özellikle emeklilikteki rapordaki hastalıkların şimdiki aynı hastalıklarla oranına bakıyorlarmış.)

hayırlı olsun kafama takılan su poliosekelinden 15 yıl önce rapor ve vergi indirimi almış birinin emekli olduğu zaman ve kontrole çağırlır ise hangi tarihteki oranlar geçerli olacak kontrol istendiği zaman 15 yıl önce poliosekeli hastaları rahat %40 alabiliyorlardı şimdiki kontrolde 15 yıl önce emekli olmuş birinin kontrolü neye göre olacak

erol_yogun

3.kişileri tanımadığımı yakın olması nedemek kafama takıldı bu arada hayırlı olsun

@PANEL76
3 kişiler dediği rapor alınan hastanedeki doktor hemşire sağlık personeli hadtanede çalışan kişiler sanırım.

@mehmet-41 bu konuda bilgim yok.dediğine göre emekli olurken rapordaki hastalığın olup olmaması sanırım çok etkiliyor. Mesela kronik olan ömür boyu süren hastalık teşhişi tedavi vs bunlara çok dikkat ediyorlar gibi geldi bana. Müfettiş dedi ki sizin oran %75 olmuş fakat bizim için önemli olan ilk rapordaki hastalıklar ve oranları. Mesela benim renal stenoz vardı %10 fakat bu defa alamadım ama şimdiki rapor da eski hastalıklardan alınan rapor %40 den fazla olduğu için sıkıntı çıkmadı.bu hastalıktan böbrekte değil böbrek damarından sıkıntı olarak kalp damar cerrahı %20 verdi böylece sıkıntı çıkmadı. Bunu da müfettişe özellikle belirttim. Müfettiş sıkıntı yok dedi

Merhaba, 2013 yılında emekli oldum. 6 yıl oldu. Raporum sürekli. Bugün SGM izmitten aradılar. Kontrol için hastanaye sevk edilecekmişim. Yazı ve tebligat gelmedi. Telefonla arandım. Ne yapmalıyım. Lütfen bilgi..

umut2135

Hocam merhabalar

Geçen size rapor sonucunu danışırım demiştim özel mesaj yollayamadığım için bırdan yazabiliyorum mazur görün

Aşağıdaki rapora %10 verdiler oysa aort kapakçığım (metal kapak) değişti
Hiper tans var
Çarpıntı var ilaç kullanıyorum tüm bunlara %10 az değilmi

V9jBMP.jpg

mihayum Mrb
Kapak hastalığınıza %30 hiper tansiyona %10
Verilmiş ancak % sağlık kurulu %10 düşürmüş galiba ama ne gerekçeyle karara itiraz edebilirsiniz ancak yine toplamda %37 eder başka rahatsızlığınız yok ise.

Üst Alt