Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

umut2135
Çok tşk ederim. Kafanızı çok ağrıttım.
Bana %10 değil %01 bile verip kah vardır dedikleri an sıkıntı yok. Şuan %65-70 oran aldım benim tek isteğim kah 'dan %1 bile olsa oran almak hepsi bu.

Kontrol muayenesi

Slm arkadaşlar.
Sgk kontrol muayenesine çağırdı. Kontrol muayenesi oldum özür oranı arttı. rapor sonucuna göre sgk tekrar beni başka hastaneye gönderirmi ? Yani hakem hastaneye? Yoksa sgk 'nın gönderdiği ve aldığım rapor geçerli olurmu?
Ayrıca daha önceki raporumla 3. Derece vergi indiriminden emekli olmuştum. Şimdi rapor oranın 2. Dereceye yükseldi. Vergi indirimimde farklılık olurmu yoksa aynen 3. Derece vergi indiriminden devam mı ?
Ve ben elimdeki raporla vergi dairesine başvurmalımıyım? Veya hiç karıştırmayayımmı?
Cvp için şimdiden tşk

erol_yogun

Mantıken göndermemesi lazım. %40 ve üzeri çıktığına göre emekliliğin devamı kararı verir.

OturanBoğa
Gelen yazıda şüphe üzerine kontrol muayenesi yazıyor. Hastaneye verilen yazı da yeni hastalık eklenmemesi mevcut oran verilmemesi yazıyordu. Hastane yazısında altta not diye yazmış. Ht ve hl var. Renal stenoz ve koroner arter yok diye. Ben koroner arterden %10 aldım fakat renal stenozdan almadım. Hastaneye verdim evrakı böyle olmaz. Biz sgk ile görüşelim dediler. Hastane ya ben tam muayene ederim sıfırdan rapor alır gibi dedi. Neyse bi kaç gün sonra hastane beni aradı. Sgk ile görüştük. Tam muayene olacaksın ona göre oran verecez dedi. Bende gittim sıfırdan rapor alır gibi doktorları dolaştım. Dediğim gibi yeni hastalıklardan oranda aldım ve sgk 'nın yazdığı koroner arter yok renal stenoz yok diye yazıdan doktordan koroner arterden %10 aldım. Fakat renal stenozdan oran alamadım. Mevcut hastalık oranları
Astım %40, göz %15, preferik arter %20, tansiyon %10 kolestrol %10 koroner arter %10 fizik tedavi %5
Gastroloji%10 verdi ama heyet başkanı böyle olmaz tahlilleri eklesin dedi tekrar gönderdi. Ve endoskopi istedi doktor. Bu şartlara göre benim durum nasıl olur.
Cvp için şimdiden tşk

erol_yogun
İnşaallah bir sıkıntı çıkmaz ama benim düşüncem; aldığınız rapor SGK'nın kontrol amacına uygun değil gibi.
SGK, sizin emeklilik için kullandığınız rapordan şüphelenmiş, başka hiç bir hastalık eklenmeden rapordaki mevcut hastalıkların değerlendirilmesini talep etmiş.
İlave hastalıklarla oran %100 bile olsa, eski rapordaki rahatsızlıkların karşılığı %40 ı karşılamazsa sorun olabilir.

Epilepsi teşhisiyle alakalı raporla emeklilikte tekrardan muayene istenme ihtimali nedir? iyi aksamlar

Polio şekeli ve iştme kaybı sağa kalça ankilozu danda SGK kontrol isterdim 3. Derecede vergi indirimim var

Slm StratoS
Kontrol muayenesine başladım. Bütün doktorları dolaştım.
Koah %40
Pereferik arter %20
Göz %15
Tansiyon %10
Koroner arter %10
Kolestrol%10
Gastroloji %10. Heyete girdim. Heyette kalp damar cerrahı pereferik arter hastalığından %20 verdi. Heyet başkanı açıklama yazması için tekrar kvc doktoruna tekrar gönderdi. Kvc doktoru tekrar açıklama yazdı. Tekrar heyete girdim. Heyette 2 doktordan biri bu oranı verirken doppler sonucuna göre verilmiş diyor diğer doktor diğeri itiraz ediyor neyse tekrar kvc ye gittim yine açıklama yazdı. Tekrar heyete girmek için ertesi günü gittiğimde heyet yerinden kvc. Doktorlarından bu doktoru görecen o doktor seni muayene edecek dediler. Bende gittim ve muayeneoldum. Doktor yazdı aynı ilk doktor gibi %20 yazdı. Daha heyet görmedi bu sonucu. Ayrıca gastroloji doktoru endoskopi sonucuna göre sınıf 1 %10 verdi. Tam 2 defa doktora gittim. İkisindede açıklamayı yazdı %10 oran sabit. Heyete girince ordaki doktor asistan doktormuş beni endoskopinin başındaki doktor görecekmiş. Neyse gittim anlattım durumu(zaten haberi var %10 orandan.)
Aynen doktor sınıf 1 diye açıklama yaptı. Şimdi tekrar heyete girecem. Durum bu.
Bütün doktorlar yapılan tahlil film mr doppler emar anjiyo vb muayene ederek oran veriyorlar.
Anlayamadığım nokta ya kendi hastenesindeki doktorlar kontrol ediyor ama 3 defa aynı branş doktora gidiyorum. Ya o doktora gönderme yada gönderiyorsanda o doktorun verdiği karara saygı duy.
Bilmiyorum nolacak bakalım. Yarın veya yarından sonra tekrar heyete girecem.

%57 almıştım özür oranı. Koroner arter 10
Preferik arter 10
Renal stenoz 10
Tansiyon 10
Kolestrol 10
Göz 13
Hafif işitme azlığı 2
Üst semptom zayıflık 10

Bunlara göre şimdi ne olur
Buna göre 40 ı geç kaldıki geçileceği görünüyor sıkıntı olmasa gerek

Eserin79 slm
Sgk 'nın kontrol muayenesinde eski rapordaki hastalık oranlarınamı bakılacak yoksa yeni almış olduğum rapor oranı geçerli olacak ?
Kontrol muayenesinde yeni rapor alır gibi bütün doktorları dolaştım ve yeni oranlar verdiler.
Benim rapor hangisi olacak şimdi.?
Eski rapor Mu?
Yoksa yeni rapor Mu? Ve emeklilik ne olur ?

Temel bütün bölümlere vizite açılması yanlış olmuş keşke çıkartın deseydiniz, Bence rapor tarihindeki rahatsızlıklara bakacaklar yeni gündemlerinde yok sanki başka Bi hastaneye gönderirler inan sonucu merak ediyorum ama eski rapora göre bile sıkıntı yok gibi duruyor

Abi hakem hastane değil mesele şimdi ben noroloji hastasıyım kim bakar bana rapor için noroloji ve fizik sgk gönderiyor beni hastaneye tıp a kulağı gözü bevliyesi saçma sapan işler ve fiziğe açmıyorlar oda ayrı saçmalık neyse engelli raporuna itiraz ediyorum hadi araştırma hastanesine sekreter neyin var diyor üriner inkontinans ve noroloji diyorum sadece ilgili bölümler baktı ve doğru olan bu sizde sgk diyor ki emekliliğe dayanak olan rapordaki hastalıklara göre güncel rapor verin ve onlar bunu anlamıyor sgk nın umurundamı yok vatandaş dolaşır işin zor ya ama sıkıntı olmaz sende geçmişe dair

Eserin79
Sgk hastane yazısında şüphe üzerine kontrol muayenesi yazıyordu. yeni hastalık eklenmemesi oran belirtilmemesi yazıyor. Fakat hastane böyle rapor olmaz. Ya tam heyete girer gibi yeni rapor veririm dedi. Sgk ile konuşmuşlar ve hastane beni aradı. Yeni heyete sıfırdan girer gibi gireceksin dediler ve öyle oldu. Yeni rapor alır gibi bütün doktorları dolaştım. Sonuç nasıl olur bilgim yok tereddüt içindeyim

Maaşın devam ediyorsa rahat ol sgk ile konuşmuşlardır, sgk biz konuştukla felan iş yapmaz ona bakmayın sgk o raporu dikkate almaz muhtemelen başka hastaneye aynı yazıyla sevk eder diye düşünüyorum

Eserin79
Sgk maaş durmayacak dedi. Eski rapordaki hastalıklardan 1 tane renal arter stenozu yok diğerleri hep aynı ve pereferik arter eski rapor %10 yeni rapor %20.
Birde işitme azlığı %2 vardı eski de şimdiki raporda yok. Farklılık hepsi bu

Keşke Renal arter stenoz 1 bile olsa yazılsaydı neyse ya 57 gene 57 mesele 40 ve üzeri değilmi zten

Bugün heyete gidemedim abi. Nasip olursa sabah gidecem öğleden sonrada heyete girecem bişey istemezlerse. Ya abi aynı branşta 2 doktora 3 muayene.(gastroloji)Yine Başka branştan yine 2 doktor 3 muayene.(kvc). Ve hep muayene sonucu oran aynı. Değişiklik yok. İnşallah yarına bişey çıkmazda heyete girerim

Eserin79 slm
Bugün heyete girdim. Heyet başkanı gönderdiğim yerlere gittinmi dedi. Bende evet dedim. Baktı 1 ay sonra sgk 'dan sonucu öğrenirsin dedi. Sonrada çok dedi çıktım. İyi veya kötü bişey demedi.
Abi benim elimdeki 2015 deki engelli raporumu geçerli? Yoksa bu sgk nın gönderdiği ve girdiğim heyetteki rapormu geçerli? Hastane sgk dan alacaksın dedi. Sgk rapor aslını verecek mi bana ?

Heyet rapor sonucu

sgk kontrol muayenesinde hastane koşturmacası sonucunda Bugün heyete girdim. Heyet başkanı gönderdiğim yerlere gittinmi dedi. Bende evet dedim. Baktı 1 ay sonra sgk 'dan sonucu öğrenirsin dedi. Sonrada çık dedi çıktım. İyi veya kötü bişey demedi. Doktorlardan oranlarım koah %40, pereferik arter hastalığı %20, göz %15, koroner arter %10, tansiyon %10, kolestrol %10, gastroloji %10. Aldım. Benim rapor % kaç? Ayrıca kontrol muayenesi sonucu neye göre oluyor eski rapordaki hastalıklara göre mi? Yoksa şimdikimgirdiğim kontrol muayenesinde aldığım oranlara göre mi karar veriliyor?

benim elimdeki 2015 deki engelli raporumu geçerli? Yoksa bu sgk nın gönderdiği ve girdiğim heyetteki rapormu geçerli? Hastane sgk dan alacaksın dedi. Sgk rapor aslını verecek mi bana ?

erol_yogun, kusura bakma bugün giremedim foruma koah ve gastrelojiyi hesaplamıyorum 50 çıkıyor rahat ol sıkıntı etme gönlünü ferah tut senin sıkıntı yaşayacağını hiç düşünmüyorum başka Bi hastaneye de yollasalar sonuç değişmez

Slm arkadaşlar
Sgk kontrol muayenesine gittim doktorları dolaştım heyete girdim.
Rapor sonucunu sgk 'dan 1 ay sonra öğrenirsin dediler.
Sormak istediğim 2015 yılında almış olduğum engelli raporu var. Şimdi bunların hangisi geçerli.
2015 yılındaki raporummu? Yoksa kontrol muayenesindeki raporummu?
Ayrıca ben son girdiğim kontrol muayenesindeki raporu sgk danmı alacağım? Cvp için şimdiden tşk.ler
(Eğer onaylanırsa kontrol muayenesindeki rapor oranım %74 yapıyor.bunun için soruyorum.)

erol_yogun mrb eğer rapor düzenlemiş ise 1 ay sonra sizde hastaneye bir dilekçe verin bir nushasını size verilmesi için son aldığınız rapor geçerli olur

@umut2135

Ben normal engelli raporu çıkarır gibi bütün doktorları dolaştım doktorlar hastalıklarla ilgili oran verip yazdılar. Rapor düzenlenip düzenlenmediğini bilmiyorum ama bütün doktorları dolaştım.

Ayrıca bişey daha sormak istiyorum. Bu yeni raporda koah'tan %40 oran aldım. Bu engel oranıyla işten sağlık nedeniyle ayrılsam tazminat alabilirmiyim?

Üst Alt