Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?

Yani SGK girişimin 20 yıl tarih geçmesi ve bu 20 yıl içinde 4400 günüm olması yeterlimi

Aynen 2004+20 yıl ve 4400 gün prim şartına tabisiniz

ALEXSANDERS kontrol muayenesinde hastane tam heyete gireceksin dedi. Yeni hastalık olarak astımdan %40 aldım eski raporda yoktu. Eski rapora göre 30 puan kaybediyorum ama yeni raporda %45 fazlalık aldım. Buna göre emeklilik iptal mi oluyor?

erol_yogun

Hayırlısı olsun. 3. derece olmanız ve şimdi de sonucun 3. derece çıkması süper olmuş. Bana göre emekliliğiniz devam eder.

StratoS mrb
Bişey sormak istiyorum
Eski raporumla şimdiki raporumdaki hastalıklar farklı. Önceden koroner arter renal stenoz diye oran aldım fakat şimdiki hastane bunlardan oran vermedi.
Sgk nın hastaneye yazısında şüphe üzerine kontrol muayenesi yapılacak. Ekteki raporda renal stenoz ve koroner arter yok diyor. Yeni hastalık eklenmemesi diye yazmış. Ama ben yeni olarak astımdan %40 aldım. Sgk bunu kabul eder mi?
Kontrol muayenesinde yeni hastalık olunca kabul ediyormu?

erol_yogun

Kötü düşünelim. Sonuçta, kazandığınız bir emeklilik hakkınız vardı. Size tekrar rapor verdiler. Ve kanunen hiçbir değişimi yok. SGK itiraz etse bile kanuni olarak emekliliğiniz devam eder. Zaten kazanılmış bir hakkınızda var.

StratoS ne bileyim ya emekli olurken engelli raporuna bakılıyor ve o rapordaki hastalıklar yoksa emeklilik iptal olur ve ödenen maaşlar geri alınır diyorlar da onun için özellikle soruyorum. Emeklilik iptal olacak onamı yanayım verdikleri maaşları geri alacaklar onamı yanayım.

Böyle şüphe üzerine kontrol muayenesine çağırınca emekli olurken verilen rapora bakıp şimdi yoksa ödenen maaşlar geri alınırmış. Kontrol muayenesinde yeni hastalık eklenmezmiş bu konuda bi kanun bişey varmı?
Yardımcı olun lütfen

Ya eski hastalıklar yalan oldu beni o düşündürüyor renal stenoz ve kroner arter nere kayboldu sgk haklı çıktı

Bende merak ettim arkadaslar buna bir cvp verecek arkadas varmi kontrol muayenesinde yeni hastalik eklenebilirmi

Eserin79
Malum hepimiz heyet için aldığımız ilaçları, tahlilleri? Mr emar vb. Herşeyimizi hazırlayıp hastalıkla ilgili şikayetlrrimizi anlayıp kontrol edilip oran alıyoruz veya alamıyoruz bende aynı mevcut olan ilaç raporları tahliller emar mr vb hastalıkla ilgili hepsini gösterdim şikayetimi anlattım muayene edilip oran aldım. Bi yanlışlık varsa benim suçum ne ?
Birde kontrol muayenesinde eski raporda olan hastalıklaramı bakılıyor?
Hastane beni yeni rapor alır gibi her doktora gönderdi
Şimdiki raporla oran %40 üstü.
Eski rapora göre %40 altı.
Sonuç ne olur?

Bence şu sebepten dolayı istenebilir. Bilmiyorum takip ettinizmi ama usulduz olarak eneggeli raporu hazırlayan ve alanlar için bir operasyon düzenlendi ve bu operasyonla birlikte usulsuz vergi indiriminden emekli olanlar ve faydalananlar araştırılıyor. Bununla ilgili Türkiye genelinde yüzlerce kişi göz altına alındı bunların içinde sgk memuru doktorlar falan göz altına alındı bence onların ifadesi doğrultusunda o dönemdeki verilen raporlar araştırılıyor galiba.

Arkadaşlar diyelimki sürekli vergi indiriminden emekli oldum SGK kontrole çağırdı raporumu düşürdüler yüzde 47 den yüzde 39 za SGK 3 yıl içinde aldığım maaşı geri istiyebilirmi varmı böyle bir durum maaşı iptal etme hakkı varmıdır

Geri istediği yer yer yazıldı foruma erol_yogun, sgk şüphe üzerine hareket etmiş görünüyor sizde umarım bi sıkıntı olmaz kendinizden eminseniz zaten sorun yok

imdatusta

Kazanılmış hak var ve kanun var. 2008 den önce sigorta girişi olan(Tarihi yanlış hatırlamıyorsam) vergi teşviği alıyorsa emekli olur diyor. Siz emekli oluyorsunuz, 1-2 yıl geçiyor, çağırıp düşürüyorlar oranınızı ve maaş yok diyip, birde para istiyorlar. Yok öyle.

En kötü mahkemede söke söke hakkınızı alırsınız.

Ama yeni girişli arkadaşları o gün sgk hastaneye yönlendirdiği için onlarda biraz risk var.

O zaman emar tahlil ilaç kullanım raporlarını gösterdim muayene etti verdi yanlış verdiyse bizim hatamız ne? Ayrıca bana o kalp damar cerrahı doktoru vermişti hala görevde.
Kontrolde hangi rapora bakılacak. Eski raporda yazılan hastalıklarmı? Yoksa yeni gönderdiği (kontrol muayenesinde)hastanedeki rapor mu dikkate alınacak? Eski rapora göre bazı hastalıklar yok. Yeni rapor da başka hastalıklarda var

yani normal emeklilik günümüz gelene kadar, vergi indirimimiz emekliliğimiz sürekli de olsa diken üstündeyiz arkadaşlar sürekli onu anladım ben....raporum 2 yıl vergi indirim emekliliğim sürekli normal emekliliğime de 5 yıl var...hayırlısı olsun herkes için..

Ufukalp
Abim bilginize ihtiyacım var
2015 yılında vergi indirimi ile emekli oldum
Engelli ve vergi indirim raporu sürekli.
Sgk beni kontrol muayenesine çağırdı başladım.
Sgk hastane üst yazısında şüphe üzerine kontrol diyor ve altta not düşmüş
Ht ve hl var renal stenoz ve kroner arter yok
Şimdi muayenede renal stenoz yok dediler
Koroner arterde cuma günü mps filmini görecek ona göre iran verecek
Eski rapora göre %30 bi kaybım var oran alamadım
Ama yeni ropardada %40+%7 bi artık var
Astımdan %40 aldım fizik %5
Bunların ikiside eski raporumda yok.
Şimdiki rapora göre %60 filan ama
Eski rapora göre %25 -%30
Ben hangisine göre bakılacak emeklilik iptal olurmu ?
Verdikleri maaşı geri isterlermi?
Ne yapmam lazım ?

erol_yogun
Eğer o şüphelendikleri rahatsızlıklar sizde mevcut değilse ve hiç olmamışsa yeni rahatsızlıkları dahil etmezler diye düşünüyorum.
Bu durumda emeklilik iptali ve geriye dönük maaş iadesi talep edilebilir.
Ancak ondan sonra siz de yeni rahatsızlıklarınızın ilavesiyle alacağınız raporla gerekli işlemleri yapıp emeklilik için tekrar başvurabilirsiniz.
Ama işte geriye dönük maaş iadesi büyük sorun.
Bu sadece tahminden ibaret tabi, inşaallah hiç bir sorun olmadan atlatırsınız.

Peki engel oranı yazan doktor ve heyetin hatası değilmi? Ve ankara maliye sağlık kurulu hatalı değil mi? Hata yapanlar vermemiş olsa emekli olamazdım. Mahkemeye versem bu doktoru heyeti ve ankara maliye sağlık kurulunu? Onlar onayladı ben emekli oldum

@erol_yogun
Maliye Merkez Sağlık Kurulu önüne gelen rapordaki tanı, görüş ve tetkiklere göre karar verir, rapordaki rahatsızlığın gerçekte mevcut olup olmadığından sorumlu tutulamaz, çünkü sizi onlar görmüyor.

Tabi ki, olmayan bir rahatsızlığı var gibi gösterip oran vermek tamamıyla doktorun hatası. Ancak böyle durumlarda SGK bunu doktorla sizin bir menfaat karşılığı birlikte yaptığınızı, bilerek usulsüz rapor tesis ettiğinizi düşünecektir.

Hatta bu yönde bir ihbar olmuş ki, SGK olmayan rahatsızlığı da belirterek kontrol muayenesi istemiş. Yoksa SGK nereden bilecek raporda yazan bir rahatsızlığın sizde mevcut olmadığını ?

O zaman sadece bizlere işliyor bu kanun. Teşhis yapan tanı koyan ilaç veren rapor oranı veren doktora bişey yok. İlaç raporlarını gösteren mr vs tahlilleri gösteren benim rahatsızlığım bu, şu şikayetlerim var deyip doktora derdini anlatan suçlu durum böyle mi işliyor?

erol_yogun emeklilik için engelli raporu alırken sizde kroner arter ve renal stenoz rahatsızlığınizı olup olmadığı ve buna istinaden tedavi görüp görmediğinizi en iyi siz bilirsiniz ilk bu teşhisi size hangi doktor koydu ve sağlık kurulu doktoru aynı yönde karar vermesi iki doktorunda yanılma payı nedir acaba sonradan bu rahatsızlığınız düzeldi diyemi oran verilmedi ? ,size

Erol bey, Ufukalp belirtti ya aynı işte burada soru şu doktor hastaya hiç olmayan tanıyın neden koyar? Hayrına mı, güzellik olsun diye mi, şantaj yada tehdit zoruyla ı VS vs

@umut2135
Uşak devlet hastanesindeki kalp damar cerrahı doktoru oran verdi. Ben elimde tansiyon kolestrol vb tahlil emar mr ne varsa hepsini gösterdim. Şikayetlerimi anlattım Bacağımda varis vardı gösterdim sonra muayene etti ve renal setenoz+koroner arter + preferik arter %30 verdi. Heyet kabul ettti onayladılar ve engelli raporunu teslim aldım. Bana böbrek damarında darlık olduğunu söylediler. Bana şuan sıkıntı olmaz şuan yapmamız gereken tansiyonu kontrol altına almak. Bende dedim ki hocam kalp damarlarına stant takıyorlar benimde bunlara takılırmı diye sordum kan sulandırıcı ilaçlar ve tansiyon ilaçları verdiler

@Eserin79
Ne alaka tehdit vs. Dediğim gibi 25 yaşından beri tansiyon hastasıyım son göğsüm sıkıştı. Ben hep tansiyondan dedim. Birgün sağlık ocağındaki doktora ilaç yazdırmaya gittim hocam gögsüm ve kolum ağrıyor nefesim daralıyor dedim. Kontrol etti ayakta kalp krizi geçiriyorsun dedi hastaneye koştum bana anjiyo olmalısın dediler. Bende hemen ist a özel hastaneye gittim. Doktor muayene etti. Bişey yok ama şüpheleniyorum deyipıi efor yapalım dedi efora girdim hemen anjiyoya aldı ilaca devam dedi ve böbreklere baktır dedi.

Göztepe ssk hastanesinde emar çekildi. Ben hep bunları doktora gösterdim kalbimi preferik arter için ayaklarıma baktı nabız kontrol etti. Ve bu oranları verdi.şu zamanda kimi nasıl tehdit şantaj nasıl yapıyorsun ve ben rahatsızlığımdan dolayı kavgaya girmem. Ben ve şantAj veya tehdit. Ben tansiyonum yükseldiğinde hastaneye acile gittiğimde hep söyledim raporda olan hastalıklarımı. Ve acil doktorları önceden verdikleri dil altı tansiyon ilacını vermiyorlardı. Ben bu rapora göre emekli oldum rahatsızım diye psikolojim bile bozuldu.

Benim tansiyon yüksekliğini hep bu hastalıklara bağladılar ve belkide buna göre tedavi yaptılar. Mağdur olan sıkıntılı olan benim şimdi suçlumu oluyorum? Hepimiz engelli raporu aldık hastanede doktor doktor dolaştık.bazen verdiği oranları beğenmedik hocam hastayım deyince bile laf yedik oran 1 puan arttı mı? Hangimiz doktora söz geçirebildi? Kim heyete söz geçirebildi? Ve ben uşak devlet hastanesinden aldığım raporu acaba olurmu diye korka korka gittim. Ve bana bu hastalıklar var diyen doktoru ilk kez odasına girdiğimde gördüm şimdi fatura bize kesiliyor.

erol_yogun kroner arter rahatsızlığı anjiyo ile tanı koyulur kesin olarak doktorun bu şekilde davranması size sıkıntı yaratmış bildiğiniz üzere artık herşeye tek bir sistem üzerinden ulaşıla biliniyor sgk şikayet veya denetleme esnasında farkedilmiş sanırım özellikle belirtilmiş dikkat edilecek rahatsızliklarınıza hakkınızda hayırlısı olsun umarım geriye dönük bir ödeme istenmez eğer bu şekilde olur ise zaten %40 üzeri oran verilmiş tarafınıza emeklilik devam eder.

Rapor aldığım yerdeki bi tane bile insanı tanımıyorum bir kişi ile bile önceden görüşmedim. Ben başka işteyim onlar başka il. Sadece bizim ilçeye daha yakın ve sabah otobüs erken diye ilçemizdrki hastane başka hastaneye gönderirse hep uşak a gideriz özel veya devlet hastanesi
umut2135
Hepimiz hasta olunca doktora gideriz doktora şikayeti anlatırız ve doktor ne istiyorsa tahlil emar vs yaptırıp doktora gösteririz bazen bişey istemez ilaç yazar sende şu var bu var teşhiş yapar ve ilaç yazar. Bende aynısını yaptım.engelli raporu alana kadar elimde ne kadar tahlil film mr emar vs ne tahlili varsa hepsini doktora gösteririz. Ne dersede inanıp dediklerini uygularız. Hastayız veya değiliz ama doktora çıkınca inanır ilaçlarını yutarız ok hocam deriz. Benimkide bu işte.

erol_yogun,hiç kimse sana herhangi bi ithamda bulunmadı biz senin zor duruma düşmeni istermiyiz hiç

2 gün sonra mps testi çıkacak ve koroner arter olup olmadığı belli olacak. Bu mps ye göre koroner arterden oran verecek. Farzedelimki mps de bişey çıkmadı ve benim emeklilik iptal oldu ve verilen maaşları istediler. Böyle olursa rapordaki engel oranını veren doktor ve hastanedeki sağlık kurulu heyeti mahkemeye verebilirmiyim?

Bazı istisnalar hariç bu ülkede herkes herkese dava açabilir ancak size ne faydası olacak

erol_yogun
Lütfen yanlış anlamayın.
Benim size karşı herhangi bir ithamım olmadı. Sadece SGK bu şekilde düşünecektir dedim, ki büyük ihtimalle zaten ihbar üzerine hareket etmiş, yoksa raporda olan bir rahatsızlığın sizde olmadığını nereden çıkaracak kurum ?

Üst Alt