Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekli olduktan 3 yıl sonra kontrol muayenesine çağırdılar..?
StratoS benim söylediğimle senin söylediklerin farklı şeyler. Ben mecazen söylüyorum. %57 demiş adam %40 a kadar elbet düşmez rahatsızlığım devam ediyor diyor adam ne diye düşsün rapor oranı ?
Sen yanlış bakmışsın olaya bence. elbette düşmemesi daha iyi ama SGK gel diyorsa gideceksin yapacak bişey var mı ? Yok.
O zaman stres yapmak yerine gider kontrollerine girer zaten devam ediyormuş rahatsızlığı alır oranını rahat eder.
Arkadaşlar lütfen cvp verir misiniz.
Sgk beni kontrol muayenesi gönderiyor ve zarf içinde ki kağıtta renal stenoz yok ve kroner arter yok diyor. Farzedelimli bunlardan ben 10.+10+10 30 almıştım. Farzelimdiki diğer oranlar sabit.
Prefarik arter 10
Hipertansiyon 10
Kolestrol 10
Gözden 13
Sindirim sistemi üst gis semptom zayıflık 10
Bilateral hafif işitme azlığı 2
Balthazar a göre kaç puan alırım.?
Türkiye'de yaşadığmızı bazen unutuyoruz. Ben yaşadıklarımı burda anlatmayayım, sizde okumayın. Malesef bazılarının işlerini düzgün yapamamsından ya da düzgün yapmak istememesinden kaynaklı raporlarda düşmeler oluyor. Şuandaki kontrol yasal değil. 2008 öncesi adam sağlık raporuna yönlendirilmeden Vergi teşviki alıyorsa emekli olacak, mevzuat böyle. Ama SGK ben tekrar bakarım diyor. O zaman mevzuata ne oldu? Ve bunu da yaparken usulsüzlükleri bahane ediyor. E şimdi usulsüz yapılarak oranların düşmemesinin garantisini kim verecek? erol_yogun
İşte amaç buydu, nasılda ulaştılar...
Balthazar ile ilgili başlıklara bakıp, kendiniz bir toplasanıza.
Açıkcası 40 ın altına kalacak ve sizi bunu yazacağım diye ben hiç bakmak istemiyorum
erol yogun :gun:üstat renal stenoz ve kroner arter yok demesi sgk nın garip ya sgk dan bi tanıdık varsa işin aslı öğrenilebilir sanki hastanede töhmet altında kalmış
Tanıdık yok ama olsada böyle konularda kimse iş yapmıyor. Ya engelli raporunda çıktığım doktor bu oranları sonuçlara bakarak verdi ve ankara maliye sağlık kurulu onayladı. Nasıl oluyor da 3 sene sonra bu hastalıklar yok diyor? Madem yoktu neden 3 sene bekledin? Yoksa engelli raporu ve vergi indirim raporu verince dur bakalım sende bu hastalıklar yok gel muayene ol tekrar demedinde 3 sene sonra gel diyorsun? Ben emekli oldum diye 14 senelik işimi bıraktım ve şimdi aynı işyeriyle dargınım tekrar girme şansımda yok. Şuanda eskisine göre şikayetlerim arttı daha çok zorlanıyorum. Eski yürüdüğüm mesefeyi örnek 100 metre 2 defa dinleniyorum ani ve hızlı hareket ettim mi soluk soluğa kalıyorum dilim damagım kuruyor ve tansiyon tavan. Uyandığımda sanki kollarım şişmiş patlayacak gibi oluyor. Ensemde aynı. Elimle bi iş yapsam elim ağrıyor ayağımla iş yapsam ayağım ağrıyıp kasılıyor ve hareketim kısıtlanıyor. Yok böyle bi sistem yok böyle bişey ya
Abi dediğin gibi %40'ın üstündesin gibi gözüküyor. Diğer oranın %60 ın üstünde olaydı sadece emeklilik dğeil birde vergi dairesi ile uğraşıp, 2. dereceden 3. dereceye düştüğün için faizi ile maaşına verilen vergi teşviklerini de senden isteyebilirlerdi
Ama şu bir gerçek, ola ki emekliliğini etkiledi ve maaşın kesildi, direk kamu denetçiliği kurumu sonrası mahkemeye gider, tüm paralarını çatır çatır alırdın... Da niye uğraşasın değil mi?
StratoS...hocam sen sgk da arkası olup da her işini rahat halledenlere bakma onlar böyle anlatır,bu ülke de nelerin olup olamadığını arkaları sağlam olduğundan anlayamıyor veya farkında değiller büyük ihtimal..beni de kontrole çağırsalar bende endişe eder kaygıda bulunurum..inş umduğun gibi gider herşey kolay gelsin geçmiş olsun..
Erol yogun bey ssk senin raporunu incelemiş ve kabul edip seni emekli etmiş gecen süre içinde hastalıklar iyileşe bilir yada hastalık tedavileri ile hastalık iyileşebileceği bu durumda mevcut hastalıklar yüzünden emekli edilip emeklilikte sürekli onaylandı ise ssk nın yaptığı işlem emeklilik iptali yönünde olursa kişinin hem sosyal hem ekonomik hem psikolojik durumunu bozmuş olur buda kişinin ssk aleyhine açacağı davayı kazanması anlamına gelir çunki emeklilik sürekli onaylanmış ve kontrol muayenesi konmamış bu durumda açılacak her dava ssk nın bidaha böyle bir işlemi yapmaması yönünde bi gerekçe olur ssk sürekli kendini kanunun üstünde tutarak haksız kararlara sebebiyet veriyo kendinde her türlü Hakkı görüyo sizin durumunuzda olan herkez yargıya gitmeli hatta bi araya gelip bi dernek kuralım ssk maluleri diye bu catıda toplanıp hertürlü yanlış karara karşı birlikte hukuki mücadele edebiliriz yoksa ssk sürekli bu yaklaiimları yapmaya devam edecek
Benim yaptığım bişey değil ki. Ben tahlil emar ilaç sonuçlarını gösterdim rahatsızlığımı söyledim doktorlarda ne oran gerekiyorsa verdiler. Bizle alakası ne?
Usülsüzlük yapanları belirlemek masum kişileri kontrole çağırmaktanmı geçiyor BUNLARIN DİLİNDE!!??..Gerçi senelerdir elektrik faturasını ödemeyen vergisini vermeyenlerin bütün borçlarını biz masumlar ödedik bu hükümet sayesinde!!!!
Mrb arkadaşlar
Cevaplarsanız sevinirim bilginize ihtiyacım var
Ben 2015 yılında engelli raporu aldım sürekli %57
Vergi indirimi de aynı sürekli %57 onaylandı. Ve her iki raporda kontrol muayenesi istemedi. Emekli oldum ve gelen ilk kağıtta kontrol muayenesi yoktu. 3 sene sonra sgk kontrol muayenesine çagirdi.sgk ya gittim kapalı zarf vardı hastane açaçakmış hastaneye gittim dedi açtılar hastane yazısında şüphe üzerine bu hastalıkların olup olmadığını bakmasını yeni hastalık eklenmemesi diye yazmış üst yazının altında not düşmüş.
Ht ve hl var. Kroner arter ve renal stenoz hastalığı yok diye.
Benim engelli raporumda
Kroner arter+ renal stenoz+ preferik arter %30
Tansiyon %10
Kolestrol %10
Göz 13
Hafif işitme azlığı %2
Üst gis semptom zayıflık %10
Toplam %57
Sormak istediğim sgk 'nın yazdığı renal stenoz ve kroner arter iptal edilmiş olsa geri kalan hastalıklardan balthazar hesabına göre %44 yapıyor. Buna göre emeklilik sorun olurmu
Cevabın için şimdiden tşk
Sayın Erol yogun malüm yaşanan 16 temüzda terör örgütü feto yapılanması hem 16 temuzdan önce hem sonra pek cok sahte raporla pek cok kişiyi emekli etti yada bu raporlarla haksız cıkar sağladılar ssk büyük oranda bu raporları temizleme yönüne gidecek bu nedenle emekli olsalarda ve sürekli raporlar olsada pek cok kişi tekrar başka hastanelerden yeni rapor alması istenecek bir olayda para karşılığı bazı kişilerin bazı hastane ve doktorlarla anlaşarak hiçbir hastalığı olmadan rapor çıkarıp emekli edilmesi olmuştu gecmiş dönemdede televizyon haber kanalarında yakalanan cete lere şahit olduk bu nedenle ssk nın yaptığı uygulama zannederim bu yönde olabilir sizin rapora gelecek olursak ben yılardır kolosturol hastasıyım hiçbir araştırma hastanesi kolasturole oran vermiyo ben ilk defa yüzde on sizde gördüm yeni rapor sürecinizde bunuda alamıyacagınız kanahatındayım
Banada preferik arter hastalığı olduğu için verdiler. Ve sgk 'nın hastaneye verdiği üst yazıda ht ve hl var diyor. Renal stenoz ve kroner arter yok diyor.
Umarım sıkıntı olmaz erol bey ancak sgk kendini silkeliyor galiba malul yada engelli emekliliği konusunda umarım hiçbir masumun başı yanmaz ama bazı arkadaşların dediği gibi arkası varmış adamı varmış emin olun sgk ya sökmüyor sgk sağlık kuruluna kimse müdahale edemez zaten bu heyet işlerini ürkerek yapıyor insanlar kolaymı neler yaşanmış ya
Valla ben kimseden bişey istemedim sadece eskiden beri kullandığım ilaç raporlarını tahlil mr ne varsa gösterdim rahatsızlıkları anlattım muayene ettiler ve oran verdiler.
SSK nın yaptığı bu sürekli raporla emekli edilen kişilere yaptıgı kontrol muaynesi yasalmı sorusuna cevap bı tanıdık hukukçular şöyle yorumladı 16 temmuz dan sonra hem terör örgütü fetö ve başka terör örgütlerine dönük vede para karşılığı haksız yere düzenlenen raporlara dönük mücadele kapsamımda ssk yaya khk larla cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle ssk böyle inceleme yapma Hakkı verildiği yeni rapor alınması halinde birdaha emekli edilip ve sürekli ibareli raporu olanları ssk nın kontrole tabi tutmayacağı yönünde hukukçulardan görüş alan arkadaşlar oldu saygılar
Eğer sizin belirttiğiniz şekilde %57 den %44 e düşerse, sıkıntı olmaz Emeklilik için. Emeklilik şartları tıpkı vergi indirimi dilimleri gibi 40 - 60 ve 80 üzeri diye gidiyor. Ve her dilime göre farklı emeklilik şartları vardı. Sizin mevcutta 60 altı olduğu için bu belirttiğiniz şekilde de 44 olursa değişen bir şey olmaz. Burada önemli olan 40 ın altına düşmemesi.
Ama dediğim gibi, düşse bile hukuksuz bir durum var. Madem öyle iyileşme durumunuz varsa, süreli verilecekti raporunuz ve süresi bitiminde çağıracaklardı sizi. Bu şekilde her şeyi süresiz verip, biran da çağırmaları...
Slm StratoS
Zaten engelli raporum vergi indirim raporum ikiside %57 ve sürekli. İkisindede ve emekli aylığı bağlanırken gelen kağıttada kontrol muayene yoktu. 3 sene sonra geldi.
Ben sizi başından beri anladım. Uygulamada ki hatayı söylüyorum. Eğer size konan teşhislerde iyileşme durumu olduysa o halde niye süresiz verildi, bunu anlamak zor...
Bugün evliya çelebi hastanesinden tel geldi. Sgk ile konuşmuşlar ve tekrardan heyete girecekmişim. Bu kontrol muayenesi tekrardan muayenemi oluyor. Sgk 'nın kontrol muayenesi yazısında şüphe üzerine tekrar kontrol edilmesi diye yazıyordu. Bir düşmüşler ht ve hl var kroner arter ve renal stenoz yok diye. Sgk ile hastane konuşmuş bugün arayıp tam heyete gireceksiniz diyor. Böylemi oluyor bu kontrol muayenesi?