Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekli olduktan sonra düzelirsem emekli aylığım kesilir mi?
Bende testis kanser atlattım kemoterapi gördüm ilk oran remisyon sürecinde %60 verildi. Benim başka hastalık vardı %68 oldu toplamda. Vergi indirimimde aynı iki yıllık %68 geldi. Emekliliğimi verdim geçen sene temmuz da 20 yılım 5200 günüm vardı. Eve yazı falan gelmedi o yüzden bilmiyorum kontrol muayenesi varmı diye. Yönetmelikte ben alırken remisyon süresinden sonra %40 devamlı yazıyordu. Oda bana yetiyor. Temmuz sonunda raporumun süresi bitiyor yenileyeceğim ama sgk dan aradılar sen kuruldan gün al sonra bize gel bi kağıt vereceğiz onunla gideceksin diye bakalım şimdi onu bekliyorum. Emeklilik de yaşlılık aylığı yazıyor. Vergi indirimi yazısı için de çalışmadığım için gitmene gerek yok deniyor.
kartalisa siz ilk kanser teşhisi konulduğunda malulen emeklilik maaşı alıp 18 ay. Bu 18 aydan sonramı vergi indirimi ile erken emeklilige basvurdunuz. Aldığınız oranar böylemi anladığım kadarıyla. Yoksa direkt vergi indirimden emeklimi oldunuz
OturanBoğa mrb Bülent abi. Yazdığınız konuyla ilgili birşey sormak istiyorum. Mesela vergi indirimi süreli oldu sağlık raporumuz sürekli oldu. Emekli olduk. Vergi indirimi süresi bittiğinde gidip tekrardan başvuru yapmazsak maaş kesilir mi. Tabi bu arada çalışmıyor olacağız.
Mrb Kozmik siz ilk kanser tanısı aldığınızda bütün kanser hastalarına verilen 18 ay maaş tan yararlandinizmi
Mrb anlolgn öncelikle çok geçmiş olsun. Bende de 4. Eve kanser tanısı aldım . Tedavim bitti. Temiz çıktı sonuçlarım. Bu arada 18 ay malullük maaşı aldım. Şimdi sgk gün sayım eksik olduğu içn tamamlayıp vergi indirimli erken emeklilik için başvurucam. Ve sonuçlar temiz olsa bile 1.derece engelli statüsünde oran veriyorlarmi. Siz ilk tanı kondugunda 18 ay maaş aldınızmı. İnşallah saliginiz sihhatiniz de yerindedir. Tekrar geçmiş olsun
Evet haklısınız.Onkoloji hastalarının oranı yönetmelik gereği %40 altında düşmüyor çünkü minimum engel oranı bu hastalıklarda %40'dır.Tabi bu durumda süreli bir raporda alsanız yönetmelik bu şekilde devam ettiği sürece devamlı olacağı sonucuna varıyoruz.
Size %60 oran çıkabilir.Bu durumda sizinde belirtiğiniz gibi SGK prim gün sayınız daha aza inecektir ki buda 3.920 SGK prim gününe tekabul ediyor.Doğru hatırlıyorsam sizin mevcut günleriniz bundan fazla idi.%60 (2.derece) Engelli Vergi İndirimi belgesi aldığınız an emekli olabileceksiniz.
Sorunuza şöyle yanıt vereyim;
Engelli Vergi İndirimi belgesi olmadan SGK emeklilik servisine başvurmanız mümkün değildir.Bu bağlamda Engelli Vergi İndirimi sonucuna göre hareket etmeniz gerekmektedir.Yani önceden SGK emeklilik başvurusu şansı bu konuda yoktur.Başvuru sırasında elinizde belge olması zorunlu olduğu için sizde hangi şartlara tabii olduğunuzu biliyor olacaksınız.
Ayrıca Malulen Emeklilik için şansınızı denemeniz çok güzel bir karardır.Bakalım size bu süreç nasıl bir dönüş sağlayacaktır.
BilgiHazinedir. Tekrardan vakit ayırıp cvp yazdığınız için teşekkürler. Şimdi soru soruyu doğurdu. Yüzde 40 oran verirler diye konuştuk sizinle buda 4240 güne tekabul ediyordu. Şimdi siz deyince yüzde 60 oran verirlerse diye bu seferde 9 10 ay çalışmama gerek kalmadan sadece bir iş yerinde sigortalı olarak başlayıp bu sırada vergi indirimine başvurup hiç beklemeden emekli olabilirim. Fakat şimdi benim malullük için kontrolüm var. Tedavim bittiği için sonuçlarım da temiz çıktığı için oran 60 çıkmayıp maaşımın kesilme durumu var. 60 oran çıkmazsa bundan sonra ben tekrardan erken emeklilik için vergi indiriminemi basvurmaliyim. Engelli raporu içn malullukten 60 çıkmayıp engelli raporunda yüzde 60 oran verirlermi. Ben önce malullük kontrolüne gidip olumlu sonuç cikmazsami tekrardan vergi indirimi için engelli raporuna mi basvurayim. 60 çıkarsa sizinde dediğiniz gibi 9 10 ay beklemeyede gerek yok gün sayım sizin dediğiniz gibi düşüyor.sizce vergi indirimi ile yüzde 60 almam dahami yüksek. Biraz karışık durum ama. Sizce direkt vergi indirimine basvursam şansımıza 60 çıkarsa maaş bağlanır. Malullük kontrol muaynesine gitsem zaten 60 vermezlerse kesilecek. Aklımda vergi indirimli emeklilikte acaba 60 verirlermi düşüncesi kalmaz
Malulen emeklilik için başvurmadım ben o zaman çalıştığım için iş yerinden çıkmam gerektiği söylendi bende istemedim o yüzden. Ben direk vergi indiriminden emekli oldum.
MeTePe mrb hocam. Ben 4 evre kolon kanseri teşhisi aldım. Ameliyat oldum . Kolostomi ameliyatı oldum. Bu arada 18 ay malullük maaşı almaya hak kazandım. Ağustosta bitiyor. Tahlillerim sonuçlarım temiz çıktı. Şimdi büyük ihtimalle sonuçlar temiz çıktığı için malullük maaşım kesilecek. Bende vergi indirimli engelli maaşına basvursam. Bana verilecek oran kaç olur. 40 çıkarsa sgk gün sayım tutmuyor 1 sene çalışmam gerekecek. 60 çıkarsa direkt emeklilik hakkı kazanicam. Sizce bana kaç oran verirler. Teskkurler simdiden
Herşeyden önce çok geçmiş olsun. İnşallah bununla atlatmışsınızdır.
2 ihtimal var. Maluliyet kontrolünüzde %60 üstünde işgücü kaybı değerlendirmesi yapılırsa maluliyetiniz kalıcı hale gelir. Aksi halde maluliyet hakkınız biter.
Vergi indirimiyle emeklilik başvurusu için yıl ve gün şartlarını sağlamış olmanız lazım. Oran kaç olur dediğiniz tamamen yapılan ameliyatınıza bağlı. Kesin bir şey söylemek zor. Ancak kolonun büyük bölümü ve başka dokular alındıysa, kolostominiz varsa %60 üzeri olur diye düşünüyorum.
MeTePe kolostomi kalıcı değil bağırsak içeri alınacak. İçeri alma ameliyatı ile 2 tane ameliyat olmuş olucam. Vergi indirim için 60 oran verirlerse emekli hakkım oluyor. 40 verirlerse 1 sene eksiğim var tamamlayıp öyle tekrardan vergi indirimine başvurup emekli oluyorum. Bu durumda malullük için veya vergi indirimi için 60 oran verirlermi vermezlermi bu durumda
BilgiHazinedir öncelikle mrb. Nasılsınız inşallah iyisinizdir. Araştırırken birşey gördüm ve sizin bilginize danışmak istedim. Remisyonda 1 ve 2 evrelere ilk 5 yıl engelli oranı 60 verilirken. Remisyonda 3ve 4 evre hastalar a 40 oran veriliyormuş. Yani bu durumda ben emeklilik için engelli raporuna basvursam 40 oran mi vericekler. Bu benim ameliyatlarim oranı yukseltirmi sizce. 4. Evre kanser hastasıyım kolon tümör ameliyatı oldum ve 2.ci bir ameliyat olucak bağırsağın içeriye almak için. Lenf nodlarida nda alındı. Durum bu şekilde
kartalisa mrb. Sizin kaçıncı evreydi acaba hastalığınız
İkinci evre batın bölgesine metastaz yapmıştı. İlk raporumun bitmesine az kaldı yenilemek için de başvurdum heyete girdim ama on onbeş güne sonuç gelir herhalde.
kartalisa geçmiş olsun. 1 ve 2 evrelere 60 oran veriyorlarmış. 3 ve 4 evrelere ilk 5 yıl 40 oran veriyorlarmış. Bende başvuru yapıcam malullük maaşım bitince ama bu şekilde 60 oran vermezler galiba bana. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Evet şimdi engelli oran cetveline baktım da öyle görünüyor. Ama rapor için heyette dolaşırken olduğunuz ameliyatlardan varsa başka hastalıklarınızdan da puan alabilirsiniz onu da bi araştırın isterseniz.
Mrb. OturanBoğa Bülent abi mrb. Bilgi Hazinedir kolostomi içeriye alma ameliyatı olmazsam kendi isteğimle malullük maaşım kesilirmi. Yoksa kontrol muayenesinde kolostomi torbasi var diye malullük maaşı devam ederim.
Öncelikle size çok geçmiş olsun.İnşAllah en kısa sürede sağlığınıza kavuşabilirsiniz. OturanBoğa Bülent Bey'in belirtiği gibi Kalıcı ileostomi veya kolostomiler maluliyeti gerektiriyor.Bu bilgilerin dışında bir sahip olmamam nedeni ile ne yazık ki size yardımcı olamıyorum.
BilgiHazinedir OturanBoğa öncelikle tesekkurler cvp yazdığınız için. Bu soruyu şu sebepten sordum. Pet çekildim ve akciğerlerde birşeyler cikti ve bu sebepten dolayı bu tedaviyi öncelik verdiler kolostomi ameliyatından önce bende bu yüzden merak ettim kontrol muayenesinde maluliyet devam edecekmi etmicekmi diye kontrol muaynesi geldi. Birde sağlık kuruluna girdikten sonra başka bir işlem yapmam gerekiyormu. Sigorta gitmek gibi falan. Yoksa sadece sağlık kuruluna girip beklicemmi. İlk baştaki işlemlere gerek varmı sigortaya gidip evrak falan doldurmam gerekecekmi.
Kurum sevki ile rapor alındığında hastane raporu sevk eden kuruma kendisi gönderir. Bir şey yapmanıza gerek olmaz çoğu zaman. Ama nadiren de olsa raporu elden alıp sigorta müdürlüğüne teslim etmeniz istenebilir.
OturanBoğa. Mrb Bülent abi Mrb BilgiHazinedir ben kontrol muaynesine gidicem fakat tedavi olduğum ve malullük maaşının onaylandığı hastanede randevu bulamadım. Bende başka bir hastahaneden kontrol muayenesi içn randevu aldım. Bunun dezavantajı varmı. Ve kontrol muaynesine giderken oneriniz varmı.
Kurum nereye sevk ediyorsa oraya gitmek gerek. Giderken ende ne kadar rapor ve test varsa yanınızda götürün ki muayene eden doktorlar onlara bakıp görüşlerini belirlesin.
OturanBoğa sağol bulent abi. Durumu anlatayim bende belki birilerine yardımı olur. Ben sgk müdürlüğüne gitmeden kontrol muayenesi için hastaneden hasekiden randevu alıp gittim. Ben anlamamışım parantez içinde. Dediler bağlı bulunduğun sgk dan sevk evrakı almanız gerekiyor. Yoksa kişisel başvuru olmuyor. Gittik sgk ya. Sevk evrakını aldık tekrar götürdük. Zaman dolduğu için bugün doktorları tek tek gezmedik kısmetse yarın bu işleri halledicez. Hastahanedeki yardımcı olmasaydi tekrar randevu al falan iş uzucakti. Allah razı olsun yarına girişi falan yaptı. Bende dediğin gibi bütün evrakları raporları goturcem. Kolostomi raporunu da goturcem. Akcigerlerde ya oluşum yada sarkoydz tanısı konulacak ona göre tedavi yapılacak ama bu arada bağırsak içeriye alma ameliyatını bu yüzden şimdilik askıya aldılar. Bu durumda girecem kurula bakalım maaş devammi tamammi diyecekler. İnşallah bu süreçleri atlatabilmem için surelide verseler iyi olur maasi inşallah. Durum bundan ibaret abi.
MeTePe hocam mrb. Benimde size bir sorum olacak. Bende 4. Evre kolon kanseri tanısı kondu bağırsak dışarı alındı kolostomi kullanıyorum. Malulen emekli oldum hata yaptım malulen başvuru yerine vergi indirimden emekli olsam böyle ugrasmazdim neyse. Bagirsagi içeri alma ameliyatı için başvurdum yapmadılar onkologuma yonlendirdiler Pet sonucu. Pet te sarkoydz olma ihtimali ve metaztas olma ihtimali 2 şık çıktı ve akcigerden tanı için parça aldilar. Sonuca göre tedavi uygulanacak. Bu arada benim maaşın devamı için kontrol muayenesi geldi ben bu durum da gittim muayene oldum. Bu durumda bağırsak içeri alma ameliyatı olmadım. Bu durumda maluliyet maaşım devam edermi etmezmi sizce. Şimdiden teşekkürler
Eğer tetkiklerinizde metastaz tespit edilirse büyük olasılıkla malüllüğünüz kalıcı hale gelir. Aksi halde malüliyetiniz iptal olur gibi düşünüyorum. Çünkü bu "geçici bir malulen emeklilik" uygulaması. Uzatma diye bir şey yok. Ya kalıcı hale gelecek, ya bitecek.
Ama her halukarda normal emekliliğe hak kazanırsınız diye düşünüyorum.
MeTePe öncelikle teşekkürler vakit ayırıp cvp yazdığınız için. Bu kolostomi varken Red ederlerse neye dayanarak Red etmiş olacaklar. Benim bu şekilde çalışmam nasıl olacak nasil calisacam metaztas olmasa bile. Gerçekten karışık bir durum bir tek benim için değil karar verecekler içinde karışık durum. Metaztas olmazsa tedavi 1 2 ay sürecek. Tedavi bittikten sonra tekrardan benden tetkik isticekler onlardan sonra ameliyat olur veya olmaz diyecekler. Normal emekliliğe hak kazanabilmem için vergi indirimli başvuru yapmam gerekiyor. Bunun içinde 40 oran verseler en düşük kanser hastalarına veriyorlarmış 3 ve 4 evre onun içinde 1 senem eksik. Bu durumda 60 oran vermezler herhalde kolon ameliyatı yani onkoloji ve cerrahiden 60 oran verirlermi. Verirlerse direkt emekli oluyorum. Bilgim olsaydı en baştan vergi indirimli emeklilige basvursam böyle ugrasmazdim. İki ucu boklu degnek yani hanifeaydin bana bu durumda onkoloji ve genel cerrahi 60 engelli raporu verirmi. 1.5 sene oldu
merhaba ben 2014 4.evre oldum 2018 de metastaz sonra ciğerlerde sağda solda 1cm den küçük şüpheli kitleler var .2022 başında elimdeki tüm belge çekim ne varsa rapor yenilemeye gittim ( kanser öncesi de benim kronik hatsalıklarım vardı %72 sürekli engelli raporum vardı ...pişmanım ötv olayı için kaseri eklettiğime o ayrı ) 2018 den beri onklojik tedavi almamamış olsam dahi raporumu 1 yıllık vermeye kalktılar orda adımı görünce neden sürekli değil diye itiraz ettim kanunen bunun sürekliye dönmesi lazım ( özelde tedavi oldum hiç devlete gitmedim) baktılar sesim çok çıkıyor 2 yıllığa çevirdler ama sürekli değil. sanırım 2 yıl bitimi sürekliye döner. ordaki memurlar iyi niyetli idi ben onlara da kızmıyorum yüksek yerden emir gelmiş.kanserlilere 2 yıllık bir yıllık verin diye tahminimce.ancak 65 yaş üstü kanserlilere sürekli verildiğine şahit oldum .ama bu kanunda yasa da yönemelikte yazmıyor ...yok yani ...bizim gibi genç kanserlileri bezdirmek başka birşey değil. çok ahım var . hele de heyet sırasında onkoloji koridorlarını gördüm kemo ilacı verilen odaları gördüm ya onca sene maaşımdan kesilen vergiler nerde ? o paralar nerde ? hep beddua ettim ...ben devlette hiç tedavi olmadım evet ama o hastaalrı görünce o halleri devlet hastanesi binaları odaları tuvaletleri oturdum ağladım. ayak kötü beden yavaş halsizim şu an ayaktayım ama o raporu alırken bir oraya git bir buraya gel onu ver şunu al buraya git derken bunu onkoloji hastası olarak yaparken ter içinde kaldım gözlerim karardı yuk ki biri sandalye ile taşısın yardım etsin .o hizmet hiç yok.arabayla da gidmeezsin hastane içinde merdiven koridor inanın 600 metre 800 metre ırdan oraya yürü.o eziyeti hatırladıkça yine terliyorum oturdğum yerde.hiçbirimiz bunu haketmiyoruz . 22 yıldır vergi veriyorum . bu mu olmalı ?
Mrb. Malulen geçici emekli oldum. Kontrol muayenesine girdim. İkibucuk ay oldu. Sonuç ne zaman belli olur. Dys evrak takip sisteminde evrak kapandı yazıyor. Ve ondan sonra tc kimlik no yazilmis. Sonuç ne olur sizce . Bu arada kolostomim var . Bilgisi olanlar varsa cvp yazabilirlerse memnun olurum
OturanBoğa Mrb Bülent abi. Malullük kontrol muayenesi için. Bağlı bulundugumuz sgk nin bölge sağlık kuruluna gönderdiği raporlar ne zaman sonuclanir. Sgk evrakları bölge sağlık kuruluna göndermiş göndereli. Tam 1 ay 5 gün olmuş. Diğer sureçler toplamda tam 3 ay oldu. Hala bekliyorum. Ve bu arada ben doktora gidip tetkiklerim var yaptiramiyorum. Pet çekilmem gerek vs. Sigortam durduruldu. Ve benim için 1 saat bile onemiyliyken 4.evre kanser hastası olarak. Bu sigorta olayını nasıl halletmem gerekecek. Kolostomim var içeriye alma ameliyatı olamadim bir kaç sorun çıktı cigerlerde ondan yapmadılar. Maluliyet maaşı için sonucu bekliyorum. 18 ay maaş aldım . Benim sigortami bu süreçte durdurmaya hakları varmı