Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduktan sonra düzelirsem emekli aylığım kesilir mi?

OturanBoğa Bülent abi daha oncede yazmıştım ama . Kolostomim olmasına rağmen malulen emeklilik maasim kontrol muayenesinde ret geldi. Ben anlamdım gitti bu işi. Kontrole gittim Kolostomı yi kapattırmak için cigerlerde sorun çıktı kapatmadilar. Simdide maaşı kestiler. Bu halde çalışmamı uygun mu görüyorlar. İtiraz etsem kabul olurmu. Kontrol muayenesinde kolostomi raporumu falan da eklemiştim. Ne yapacağımı şaşırdım abi . Uygun bir zamanda lütfen cvp verebilirmisin bilgin varsa abi.

Mehmet359

İtiraz edip kolostomi torbasının takılı olduğunu hatırlatıp, malulen emekliliğinin devamını talep etmelisin.

OturanBoğa ya Bülent abi. Kolostomi raporunuda koymuştum evrakların arasında. Pet cekilmistim orada da yazıyor. Nasıl ret geldi anlamiyorum. Aradım sgk yi itiraz edince 3 ayda öyle beklicekmisim. Bu arada benim yaptırmam gereken tahliller var. Sigortamda sonlandırıldı.Cimerede yazdım şimdi.itiraz edip kabul olursa bu geçen ayın maaşları nida topluca verirlermi. Birde bu sigorta olayını ben ne yapicam. Kolostomi torbasida alamıyorum şimdi. Birde bu cimere şikayet yazmamiz bu zaman olayını hizlandirrimi bi faydası olurmu sonuç icin. Birde vergi indirim emeklilik içn basvursam engel oranı kaç çıkar Bülent abi.

Abi kusura bakma yeni konu açılmıyor ondan sadece burda sana sorabiliyorum. Yoksa genelde bir konu acıp bu tür durumla karşılaşmış insanlarada sormak isterdim.

Bilgi Hazinedir mrb hocam. Kolostomi olmasına rağmen malulen emeklilik iptal edildi. Sigortadan da yaralanamiyorum. Engelli emeklilik için başvursam kaç oran verirler acaba.
MeTePe hocam mrb. Kolostomi olmasına rağmen ret cvb geldi. Napcagimi bilemiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Tazminat davası da acabiliyormuyuz abi Bülent abi

De-Kont mrb. Size birsey sormak istiyorum. Ben 4.evre kolon kanseri tanısı aldım. 18 ay malullük maaşı aldım. Ve kolon ameliyatı oldum kolostomi torbam var ve devamlı kollostomi kullanıp kullnamayacagim belli değil. Kolostomi ameliyatı için en son basvurdugumda ciğerlerim de bir sorun çıtı kontrollerde yapmadılar. Ve benim bu arada kontrol muayenesi geldi ağustos 2022 ve bende kontrol muayenesi oldum ve maaşımı kesmişler bugün sgk yi aradım karar Red olmuş. Şimdi ben itiraz edicem sonuca .ama tabi sigortam durdurulmuş. Tahlillerim vs. Yapamıyorum. Ben vergi indirimli emeklilik için başvuru yapsam 60 üzerinde engelli raporu alabilirmiyim.itıraş edicem 3 ay falan sürer dedi sgk bu süreç. Bu arada vergi indirim için başvuru yapabilirmiyim.Anlamadım gitti kkolostomi si olanlar maluliyet sebebi ama Red vermişler. Böyle çalışmayı uygun görmüşler. Nasıl birsistem anlamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekir sizce .bilginiz varsa paylaairsaniz goruslerinizi memnun olurum. Bu arada sigortam 98 3933 günüm var 1983 doğumluyum.

Merhaba.3933 günün tamamı 4A mı ? arada bağkur yada isteğe bağlı prim varmı ?
Eğer tamamı 4A statüsünde ise ;
%60-79 arası bir rapor alıp vergi indirimine başvurursan ve maliyede onaylarsa 17 yıl 3840 gün ile emekli olabilirsin,şartların tutuyor
%40-59 arası rapor alırsan 18 yıl 4080 gün ile emekli olabilirsin.
not : raporu aldıktan sonra bir yerde sigortalı çalışman ve vergi dairesine vergi indirimi için başvurman gerek.(Başvurduktan sonra çıkışını yapabilirsin,tabii bunu %60 üstü rapor aldığını varsayarak söylüyorum,%60 altı olursa 5 ay daha çalışıp prim günü doldurman gerek)

DE-Kont öncelikle teekkurler zaman ayırıp cvpyazdiginiz için. Peki ben bu sartlarda yüzde kaç engel oranına denk geliyorum. Birde cimere şikayet ettim. Ve pazartesi itiraz dilekçesi vericem bunun bir faydası olurmu

OturanBoğa mrb Bülent abi birşey danışmak istiyorum. İtiraz ettim bekliyorum. Fakat bu Arada bağırsağın içeriye alınması için tetkikler yaptırdım. Ameliyat için pazartesi heyete giricem. Fakat Cerrahı doktor metaztas var diyor. Bu sekıldı ameliyat yapmazlar diyor. Bende şimdi itiraz etmiştim. Tekrardan doktordan yazı alıp metaztastan dolayı ameliyat yapilmiyacak yapilmiyor diye. Bu gönderdiğim itiraz kabul edilmezse tekrardan itiraz edebilirmiyim bu belgelerle. Sonuç sizce ne olur. Devamlı emeklilikmi yoksa süreli kontrollü emeklilikmi. Görüşünu yazarsan çok memnun olurum. Bilgi Hazinedir mrb sizede. Sizde müsait olup cvp yazabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler şimdiden

Bu arada bir yazı gonderdim doktordan alip itirazda halen takip ediliyor diye. Şimdide Pet sonuçlarında falan metaztas diyor yazıyor. Cerrah ta öyle yorumluyor. Bu. Sefer bu raporlarida gondeeicem gelecek itiraz sonucuna gitr

Mehmet359

Ben git-gel bir süreç uzasa da sonuçta emeklilik devam eder diye düşünüyorum.

OturanBoğa Bülent abi. Peki ben şimdi metastaz raporunu falan gönderirsem bu sefer malulen emekliligim surelimi suresizmi olur. İtiraz hakkımız kaç kere var

OturanBoğa Bülent abi. Kolostomi kapatma ameliyatı için heyete girdim. Heyet metaztas var deyip. Ameliyat yapmadı . Onkolojik tedavinin devam etmesine karar verdi. Bende sonuç için yüksek sağlık kurulunu aradım. Eksik evrak var dediler. Bende bu durumu anlatan bir yazı aldım doktordan. Bunu ve Pet ve mr sonuçlarını gondericam. Şimdi benim agustosta maaşım kesilmişti .eğer onaylanırsa ben geriye dönük maaslarimi alabilirmiyim kesildiği tarihten itibaren. Ve bundan sonraki emeklilik onaylanır sa surelimi suresizmi verirler emekliliği.

Mehmet359

Bence evet, geçmişe yönelik maaşları talep edin, bence alma ihtimali var.

Yeniden süreli mi olur emeklilik inanın bilemiyorum.

sizi ordan oraya bu halinizle sürükleyen herkesi Allaha havale ediyorum , ben halsizlikten tek adım atamıyorum siz ne haldesiniz kimbilir? Allah sizi böyle zora koşanları sizin çektiklerinizi çektirerek terbiye etsin .Size şifa diliyorum.bu ülke bu düzen nasıl değişir bilmiyorum bir yerde belediyeye torpille girip bankamatik memuru olup sahte işgöremezlik raporu ile paris londra gezenler ve bir tarafta bu halde hastane hastane doktor doktor evrak için çile çektirenler...allahım gör allahım duy allahım helak et

hanifeaydin valla Hanife abla agustostan beri maaşım kesildi yani 6 7 aydan beri gelirim yok. Hala uğraşıyorum. Kolostomi kapatılsın diye ameliyat için başvuru yaptım yok şu an olmaz. Bu arada kontrol muayenesine girdim Kolostomi torbam olmasına rağmen yine maaşı kestiler. Hadi tmm dedim. Ameliyat için yine başvurdum bu sefer heyetten ameliyat kararı çıkmadı. Metaztas dediler ameliyat etmediler. Şimdi en son yüksek sağlık kuruluna itiraz etmistim eksik belge varmış onun yazısını bekliyorum gelsin ona göre eksik belge ne ise onu gondericem. Ama tabi bu arada yasiyacakmiyiz onunda garantisi yok. Evrak işlemleri boyle surundurene kadar devam edecek galiba. Tabi bu arada tekrardan kontrol muayenesi gibi heyete girin derlerse süreç baştan basliyacak. Oda zaten randevu al sağlık kuruluna gir 3 ayda öyle geçer. Gerisini siz düşünün. Allah hepimizin yardımcısı olsun .Allah sizede bizede bu hastalıkla uğraşan herkese şifa versin yardımcı sı olsun

OturanBoğa mrb bülent abi mrb Bilgi Hazinedir Umarım sağlığıniz sihhatiniz iyidir. Ysk dan sonuç geldi. Eksik belge varmış. Eksik belgede su. Kolostomi torbasinin kalicimi geçicimi oldugunu hâlâ soruyorlar. Beni sağlık kuruluna yönlendirmisler. Ve ben bundan önce ameliyat olduğum hastahaneden hasta kolostomi takiplidir diye bir hekimden yazı alıp onu göndermiştim. Ona istinadende en az 3 hekim onaylı kolostomi kalicimi geçicimi diye ısrarla aynı yazıyı göndermişler. Bende bunun üzerine bağlı bulunduğum sgk dan bu yazıları aldım. 1 gün öncesinden sağlık kuruluna gidecegim hastahaneye gittim bu yazıyla sağlık kuruluna girebilirmiyim diye kontrol ettiler ve bu yazida takıp talep numarası yok olmaz dediler. Ve ben yine sgk ya geri gittim durumu anlattım. Onların dddikleride abi sen ara karar için gidiyorsun ilk basta ki gibi sevke buna gerek yok ama öyle böyle bir talep takıp numaralı yazı aldım ve sağlık kuruluna gittim. Beni özellikle ilgilendiren oran alacagim bölümler genel cerrahi ve onkolojiye durumu anlattım. Tabi ben bundan önce yine boş durmayıp ameliyat için başvurdum tetkikler yapıldı mr ve pet çekimlerinde metastas karari verdiler ameliyat etmediler. Bana dedikleri su senin
Vucudundan tümör tamamen gitmeden ameliyat olamazsın yani kolostomi kapatma yapılamaz. Bunlarida anlattım genel cerrahi ve onkolojiye. En son onkoloji doktorunun dediği senin zaten metastas olduğu için yüzde 80 oranın var dedi. Şimdi 2 3 ay sürer dediler sonuçlar. Şimdi bu süreçte bunlar hala kolostomi geçicimi kalicimi diye sorrarlarmi. Benim aldığım bu sağlık kurulu kararı tekrardan ysk ya mi gider yoksa bölge sağlıkta onaylanirmi maluldur diye. Onaylanırsa ysk ya dosya gidermi. Gitmezse ben itirazda bulunmuştum 8 aydan beri maaş alamıyorum bunu alırmıyım. Yoksa normal 3 ay sonra malullük kabul olursa geriye dönük sadece 3 aylıkmi maaş i alabilirim. Şimdiden teşekkürler . Bu arada garanti olsun diye ameliyatı başka bir hastahanede olmuştum ordan da gidip durumu anlatır 3uzman hekimden yazida alicam artık birdaha evrak trafiği olmaması için. 8 aydan beri uğraşıyorum sonucu merak ediyorum. Ölmeden malullugumuzu tekrardan kabul edeceklermi. Teşekkürler simdiden. Ve benim merak ettiğim bu süreçte ysk kolostominin durumunu sararken metastas tan dolayı onkoloji yüzde 80 oran verdi bunu ysk gormezden gelmez dimi bülent abi

Mehmet359

SGK zaten vatandaşın anasından emdiği sütü burnundan getirmeye yeminli! İş bilmez, liyakatsiz, vicdansız insalarla doldu taştı kamu kurumları. Ne diyeyim bilmiyorum...

Mehmet359

Merhaba,size hemen yanıt veremediğim için üzgünüm.Tedavi sürecindeydim.

İnşAllah sağlığınız gün geçtikte daha iyi bir evreye geçiyordur.

De-Kont arkadaşımız ve Bülent Bey'in OturanBoğa size verdiği yanıtlara katılıyorum.Bunlarla beraber malulen emeklilik sürecinde yapılan son yönetmelik değişikliği ile süreci inanılmaz zorlaştırdılar.Sanki malulen emekli etmek istemedikleri kanısını herkeste oluştuğunu duyuyorum.

Sizin anladığım kadarıyla 18 aylık ilk başvurunuz süresi doldu ve 2. kez başvurunuza istinaden malulen emekliliği süresiz almayı arzu ediyorsunuz.

Bu konuda ancak duyduğum ve benimle paylaşılan tanımadığım bir kişiye ait deneyimi size aktarabilirim.

Malulen emekli olan bir arkadaşımız (kanser) 18 aylık süresi dolunca kontrol muayenesi oluyor ve red cevabı alıyor,Tekrar sizin gibi başvuruyor ,doktorlar metastaz var diyerek ona rapor yazıyorlar ve raporu iletiyor.Rapor YSK tarafından inceleniyor ve süreli malulen emekliliği geri verildiğini söylediler.

Bülent Bey'in OturanBoğa ifade ettiği gibi değişiklik olması her zaman itiraz hakkı doğurur diye bir bilgi aktarmışlar.

Kendisi şunu araştırmış ve doğru bir bilgimi bilmiyorum ancak sürekli bu şekilde nereye kadar dayanacağını bilemediğini söylediğinide bilgi aldığı kaynak eğer 3. kez kontrol muayenesi ve gerekli belgeler ışığında süreci uzatırlarsa artık süresiz malulen emekli olabilirsin diye bir paylaşımda bulunmuşlar.

Bu açıklamayı bir kaç kişiden daha duydum ancak belirtiğim gibi yaşamadığım veya şahit olmadığım bir konu olduğu için size bu sonuçtur diyemiyorum.

Ancak malulen emeklilikteki yönetmeliğin değişikliği işlem ve karar süreçlerini tamamen sekteye uğrattığı ortadadır.

İnşAllah sağlığınıza bir önce hayırlısı ile kavuşur ve huzur içinde emekliliğinizi yaşabilirsiniz.

Size kolaylıklar ve hayırlısı ile sonuçlanan süreçler diliyorum.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir vallahi hemen sadece en bastaki yaziyi okuyup yaziyirum. Geçmiş olsun inşallah ciddi birşey yoktur. Sağlık olsun elbet cvp er yada geç verirsiniz sıkıntı yok.

Bilgi Hazinedir süreç okadar çetrefilli olduki inanın ysk ya itiraz ettim pişman oldum. 8 aydan beri evrak al gönder uğraşıyorum. Artık sürekli olsunda istemiyorum yeterki sonuç gelsin ysk dan olumlu olumsuz. Itiraz etmeseydim son sağlık kurulundan çıkan sonuçlarla emekliydim yine. Ama ben ret gelince itiraz ettim kolostomim var hala diye. Onlarda kalicimi geçicimi soruyorlar hala dilekcedede belirttim kalıcı değil ama ameliyat için su annuygun değil. Tek hekim imzalı takiplidir diye bir yazı gönderdim. Onlarda yine bana kalıcı mi geçicimi diye ama bu sefer 3 uzman hekim onaylı belge istediler. En son 3 uzman hakimden imzalı metaztas olduğu için hasta takiplidir. Diye bir yazı gönderdim. Sonucu bekliyorum. Bu arada 1 ay önce falan tekrardan haseki hastaneden kurula girdim bunu göndermedik. Bu raporu beklettik red gelirse eğer bu raporu devreye sokucaz tekrardan 3 ay beklememek için. Şimdi yuksek sağlık kurlunun itiraz sürecin bitmesini bekliyorum. Tabi şaka maka haziran temmumuz gibi o tarihlerden beri uğraşıyorum. Sonuç ne olcak bekliyorum. Teşekkürler tekrardan. Çok geçmiş olsun size tekrardan

Mehmet359

Size çok geçmiş olsun ve kolaylıklar diliyorum.

Hastane süreçlerinde sizlerden gördüğüm ve duyduğum deneyimler sonucunda ;sanki niye hasta oldunuz da buraya geldiniz(rapor başvurusu-yenileme veya itiraz ) gibi davranışlarla karşılaşmak hepimizi üzüyor ve incitiyor.

İnşAllah hakkınız olanı en kısa sürede alabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

İyi dilekleriniz için Allah sizden razı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Merhaba,
Onkoloji hastası olarak 2 yıl süreli malulen emekli oldum. Birkaç ay sonra kontrol muayenem olacak.
Hastalığım şuan remisyonda.
Çalışma gücü kayıp oranım %60 ın altına düşer mi ? Remisyon sürecinde sgk kontrol muayenesine girmiş ya da bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica edeceğim.
Teşekkür ederim.

@Onlylife,

Mesajınızı bu başlığa taşıdım. Hem yanıt vardır bu başlıkta dedim hem de yeni bir yanıt gelirse herkes yararlanmış olur

Üst Alt