Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığı'ndan emekli olup kontrol muayenesine çağırılan var mı?

dilate50

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
5434 sayılı kanuna tabi eski memurlardan yeniden kontrol muayenesi isteniyor mu?

Kontrol muayenesi istenen arkadaş varsa işe başlama ve rapor alma tarihlerini de yazabilir mi?

benim de merak ettiğim güzel bir konu

banka emekli sandığından 5 yıl önce emekli olmuş ama hiç kontrol muayenesine çağrılmamış tanıdığım var.sanırım sgk emeklisi olsa çağrılırdı şimdiye dek :rolleyes:

Yaw durun harbi Bi bunları niye çağırıyoruz diyecekler 😂

Bu kontrole çağrılma ihtimali sebebiyle erken emeklilikten vazgeçmeye başladım

Hocam prim ler yüksek değilse gerçekten iş değil

@Eserin79

18 seneyi tamamlarsam (3 yıl sonra) erken emekli olabiliyorum / Gene de garantisi yok

Son düzenleme:
perseküsyon, tamamı asgari ücretten yattıysa bin lira civarı emekli maaşı onu demek istiyorum tabi sizin primleri bilemem, güzel gün yapmışsınız ama yaşai göre

5434 e bağlı olarak 16 veya 18 yıldan engelli emeklisi olan ve kontrol muayenesine çağırılan var mı

Bu konuda bilgim yok ama kontrol işi sakat görünüyor.Yüzde 40 raporla 18 yıl calışıp erken emekli olan bir memur 2 sene sonra kontrole çağrılıp yeni yönetmelikte değişen oranlar nedeniyle 40 altına düşerse ne olur? Bir dr. hatası ya da kısmi iyileşme söz konusu olursa zira yüzde 40 yüzde 39 a düşmez diye birşey olamaz ya da aklımıza gelmeyen başka bir neden.Emeklilik iptal edildiğine göre tekrar işe başlatma söz konusu olur mu?

Bildiğim kadarıyla memurluktan istifa da dönüş olur ama emeklilikten olmaz

Çok sakat iş

Şuraya bak 18 yıl çalış hem de hasta halinde emekli ol ama bu sefer de iyileşirsem maaşım kesilirse korkusu yaşa birkaç doktorun ağzına bak ne karar verecekler diye neyse düşüncelerimi yazmayım hem yazsam ne olacak ne değişecek hiç gerek yok .:mad:

Aslında verilen hak geri alınmaz diye bir yasa var ama sgk memurunun çağırma yetkisi varmış çok saçma sapan bir uygulama eger çağırma yetkisi olmasa idi çağırmazdı.Bu ve buna benzer durumlarda kalnlar çok mağdur oluyor rapor çilesi gene başlıyor sanırım raporda süreklide yazsa sgk bazı hastalıklarda geri çağırıyor.Mesala ayağı olmayanı çağırmıyorlar yeni bir ayak yaptıracağını tahmin etmiyorlar.İÇ HASTALIKLARLA İLGİLİ olanları çağırıyorlar bazen aslında ordaki memurun puştluğundan kaynaklanan BENCE TEKRAR RAPOR İŞİNE GİRMEMEK LAZIM DAVA AÇMAK LAZIM

KORKMAZ4423

Dava süreci içinde hastane de mevcut.Dava ancak sgk kontrol yaptırıp emeklilik iptal ederse mağduriyet oluştuğundan dolayı açılabilir diye düşünüyorum.

Bu ülkede gariban mısın ? Üstüne üstlük bir de hasta mısın ? Kolla kendini o zaman . Adalet bunun neresinde ki adalet arayacaksın düşünsene tam 18 yıl üstelikte Devlet Kurumu'nda çalışmışsın prim ödemişsin ve hastasın emekli oluyorsun (o zaman en başta emekli etme bu insanı) ama korkuyorsun maaşım kesilir diye iyileşmemek için dua ediyorsun üç beş doktorun ağzına bakıyorsun ne karar verecekler diye ölene kadar hasta ol diyorlar sana sakın iyileşme diyorlar rahat yüzü görme hiç ya hasta ol ya da sağlıklı ama maaşsız .:mad:

perseküsyon ve sokrates neden korktuğunuzu inanın anlamış değilim, sizler forumda şizofrenim diye yazıyorsunuz, şizofren iseniz engelli raporu almamanız mümkün değildir çünkü %45 oranının altına inmez, sizler ya şizofren değilsiniz ya da gerçekten o kadar şizofrensiniz ki hiç yoktan yere paranoya yapıyorsunuz.

@ekonomist79 ben kendim için yazmıyorum genel konuşuyorum bilip bilmeden her şeye atlıyorsun MUHATAP olmadan da anlamıyorsun sen de var bir sıkıntı bence .

Bende sıkıntı zaten var ama sizlerde de var. Hepimize geçmiş olsun.

Arkadaşlar sıkıntı hepimizde var,zaten biz hayat sıkıntılı başlamışız onun içindir ki burada birbirimize yardımcı olmak için varız diye düşünüyorum.

Haklısın arkadaşım ben artık belki de çocukluktan beri şizofren olduğumu düşünmeye başladım. Sadece çocukluk ve gençliğimde ilaç kullanmadan yaşayabiliyordum artık bu mümkün değil ilaç bağımlısı olduk hepimiz.

ekonomist79

Siz belki çocukluktan olmadınız ama burada doğuştan bir çok engelli arkadaşımız var.
Sıkıntı bence kurallarda mesela diyelim ki bir arkadaşımız kanser oldu ve o haliyle vergi indirim raporu aldı ve şartlar oluştuğunda emekli oldu,daha sonra iyileşti ve sgk onu kontrol muayenesine çağırdı ve engelli oranı düştü maaşı kesildi bu arkadaş ne yapacak,ya da vergi indirimi ile emekli olduğunda psikolojik rahatsızlığı vardı daha sonra kontrole çağrıldı ama o psikolojik rahatsızlığı geçmişti ve emekli maaşı kesildi bu arkadaş ne yapacak.

Kanseri bilmiyorum ama şizofreni ve bipolar bozukluk gibi ruhsal hastalıklar tamamen iyileşemez bunu biliyorum.
Belki anksiyete veya depresyon gibi nispeten daha hafif rahatsızlıklarda iyileşme olabilir.

ekonomist79

Kanser belki iyileşir de zaten kendisi ile barışık olmayan engellilerin bu ağır koşullarda psikolojik hangi rahatsızlığı varsa iyileşmez arkadaşım.

Çocuklukta ve gençlikte yaşadığımız travma ,stres v.s. sonradan hastalık olarak çıkması hatta fazla saf,hassas hatta iyi niyetli olmak bile (kendimi kastederek söylemiyorum ) bazen hasta olmaya sebep olabiliyor sen kendin olmasan bile bileceksin ki Alem G.t olmuş ona göre insanları sevip sayıp değer vereceksin ve güveneceksin bu hayatta .

söyle söyleyim 2008 öncesi memur olupta engeli emeklisi olup konturol muaynesine Cagrilip maasi Kesilen var bu pilartformdada yazan ol mustu yakin zamanda sonra ki durumlari yazmadi bir kac kisi daha bu pilartformda yazanlar oldu ama yazdiklari suan gözûkmiyo

Bende öyle bir durum olsa oran düşecek mi düşmeyecek mi korkusunu yaşamaktansa giderdim kontrole en azından ak kara belli olur ya çalışmaya devam ya da emeklik garanti. Boşu boşuna stres yapmaya değmez kanımca. :rolleyes:

banka emekli sandığından 5 yıl önce emekli olmuş ama hiç kontrol muayenesine çağrılmamış tanıdığım var.sanırım sgk emeklisi olsa çağrılırdı şimdiye dek :rolleyes:

Merhaba, emekli olan kişi vergi indiriminden mi emekli oldu, banka emekli sandığından emekli kişinin SGK ile işi yokmu acaba, bu durum emekli olan kişinin bütün primlerinin banka sandığından yatmasıyla alakası olabilir mi?

Üst Alt