Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığı'ndan emekli olup kontrol muayenesine çağırılan var mı?

evet vergi indirimi ile emekli oldu sgk ile aynı şart tabikide emekli olmak için vergi indirimi şart zaten.bende banka çalışanıyım sgk ile işimiz yok e devlet de bile görünmüyor sgk dökümümüz.bütün priminin bankadan ödenmiş olmasına gerek yok banka emeklisi olmak için çalışma hayatının emekli olmadan önceki son 3.5 yılını bankada geçirmiş ise banka emeklisi oluyorsun ve maaşın banka emekli sandığı tarafından ödeniyor.

ensplt

Siz emeklilik şartlarını doldurdunuz mu? Sizce banka sandığından emekli bir kişi başka bir bankada veya devlet kurumunda çalışmasında bir sakınca olur mu?

emir79
ben emeklilik şartlarımı doldurmadım henüz çalışıyorum.emekli olup devlet kurumunda çalışamazsınız ancak farklı bir bankada çalışabilirsiniz böyle çalıştıran bankalar var TEB gibi.

Çok güvenilir değil yeni raporlarda oran yazmadığı söyleniyor birkaç yerde doktorların oranlar düşürülecek dendiği söyleniyor evde bakım imkansıza gitti böyle durumlar insanda kuşku oluşturuyor

evet evet fikrim hala aynı.sonuçda sgk dan tam bağımsız olamaz hiçbir kurum zaten bordrolarımızda da görebiliyoruz sgk katılım payı tarzında kesintiler.ama diğer dediğim de doğru sgk destek verecekmiş maaşın bir kısmına ancak sonuçda son nerden emekli olduğumuz önemli ve sgk karışmayacaktır diye düşünüyorum kontrol muayenesine.zaten biz emekli olana kadar en azından ben emekli olana kadar belki banka sandıları da sgk ya devrolur ozaman zaten iş iyce karışır çünkü yıllardır böyle bişe hep gündemde ama yapamadılar devri bir türlü,inşallah yapmazlarda bizde banka emeklisi olup kontrol çilesiyle uğraşmayız ömrümüz boyunca.

arkadaşlar eski memurlardan yani 2008 ekim öncesi 5434 e tabi memur olup 18 yılla engelli memur emeklisi olan ve muayene kontrolune çağırılan var mı

1- SGK istediği zaman çağırır. Kanun buna yetki vermiş.

2- kontrolde oran düşerse emeklilik iptal edilir de , mahkeme ye itiraz ediliyor, tekrardan hastaneye sevk orada karar veriliyor.

3- emeklilik iptal oldu. İşe dönüş, kurumunuza kalmış almayabilir.
Burası en karışık yeri...
Emekli sandığı bu tür durumlarda görüşü; günü dolmamışsa çalışabilir diyor desede ; Yetki kendi kurumunuzda, kurumlarda genelde sıcak bakmıyor. Emekli olmuş insanı kim ne yapsın ki...

4- hastalığınız kalıcı kronik ise ; birde yoruma dayalı değilse; kontrol olsa bir şey değişmez.... Ama yinede insanı rahatsız eder diye düşünüyorum. Şu kısacık dünya da insanın zamanını bu tür şeylere harcaması... Hersene yada iki yılda bir yada 3 yılda bir yok %40 geçer mi ml, geçmez mi, yeni yönetmelik mi yok eski yönetmelige göre mi oran , yok hastanede randevu al, randevu uzunsa git konuş yok şu filmi çek bunu yap,
Kısaca ,ALLAH yardımcımız olsun.

5- Çok önemli bir karar bunu çözümü bence;
- engelli vakfı yada dernekleri yada siyasi partilerin engelli milletvekilleri bu konuda meclise soru önergesi ile
görüş soracak orada verilen cevaba göre gerekirse yeni bir yasa eklenecek.

Yada dediğim gibi kalıcı kronik bir hastalık ise ve yoruma açık değil se kontrol olsa bir şey çıkmaz,

Hakkınızda hayırlısı olsun.

sorum şudur. lütfen sadece soruma cevab verin.

sorum şudur. lütfen sadece soruma cevab verin.

dilate50
Hocam, var diyen var yok diyen var, karmakarışık bir mevzu. İhbar üzerine çağrılıp gittiğini söyleyen var ama devre kontrol muayenesi dedikleri tarzda çağrılanı daha hiç duymadım.

Bu konuda benim de kafam karışık emniyette memurum polislikten D dilimi oldum cimer üzerinden sordum adi malül sayıldığım kontrol konmayacağı cevabı geldi bu hafta engelli raporu aldım 2 yıl süreli şimdi ben ne yapayım bu durumda.:confused:

KORKMAZ4423

deva acıp kazanlar varmı çok saçma bi durum doğuştan sakat ol iş paraya gelince süründür birlik olup sesimizi duyurmak gerek
hem raporun olsun sürekli vergi indirimde olsun sürekli gene isteniyor rızkın kesiliyor diencumu olalım ark bilgi verirseniz sevinirim.

Ben Emekli sandığı'ndan emeklisiyim 15 ekim 2015 yılında emekli oldum, beni çağırmadılar, çağıracaklarını da düşünmüyorum. Memur'un emekliliği vergi indirimi ile olmadığı için, tekrar işine dönme gibi bir şansı yok. Memur ssk'lı çalışsa bile memur emeklisi olma hakkını kaybedecektir buuda hak kaybına sebep olur.

Süreli raporla emekli olanın kontrole çağrıma ihtimali vardır.

Ankyra bunu ben de merak ediyorum yeni rapor aldım 2 yıl süreli emniyette D dilimi memurum .

Bu sitede yazanlara inanirsak şimdilik 4a'lılar kontrol ediliyor ve birçoğunun da orani yeni yonetmelik ve kilavuza gore düşüyor. 4c'lere ulaşmalarına daha çok vardır.
Ancak engellilere aylik, ehliyet, emeklilik gibi konular o kadar zorlaştırdı ki, bence süreli rapora güvenerek emekli olmak bu dönemde artık çok riskli.

Şuraya bak ya ! Bir şey tamamen belli olur neyse odur yani ona göre hareket eder herkes kimse kimseden fikir almaya bile tenezzül etmez zaten bellidir neyin ne olduğu nedir bu yahu !!!

sokrates
Endişelerinizi anlıyorum. Ancak durumunuz çalışmaya devam edilebilir şeklindeyse devam edin derim. Yok çalışamam diyorsanız da emekli olun, sonrasını pek düsünmeyin. Şu an nasıl olduğunuz önemli bence, sonra hiç olmayabilir de.

tam olarak değil ama vergi indirimi sürekli olanlar 1 tık daha rahat,çünkü sgk genel anlamda vergi indirimine bakıyor(konu 4 c farkındayım 4 a açısından da düşünenler için ufak bir belirtme yaptım)

Ben nasip olursa pazartesi günü (15 Aralık) emekli olmak üzere ayrılışımı yapacağım.
4/c 5434'e tabi memurum. 23 yıllık memuriyet ve 3,5 yıl SSK olmak üzere toplam 26,5 yıl hüzmetle emekli olacağım.
Normal yaştan emekliliğime tam 5 yılım vardı.

Şimdi gelelim konumuza;
Benim emekliliğim onaylandıktan sonra emekli olacağım yaş ve yıl yazan hitap bilgilerim değişti.
Artık aynen şöyle yazıyor;
"Emeklilikte 18 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde emekli olabilir."
Farzedelim ki önümüzdeki aylarda veya yıllarda SGK beni kontrol muayenesine çağırdı.
Yine farzedelim ki rapor oranım %40 altına düştü.
Ne olacak? Veya olması gereken;
Emekliliğim iptal olacak. Öyle mi?
Peki ben neye tabi olacağım o andan itibaren.
Engelli raporum bu arada 1 yıllık.
Rapor geçerlilik sürem dolmuş. Zaten ona gerek yok.
Yenisi çıkacak. Ama %40 altında kaldığı için bir işime yaramayacak.
SGK bana ne diyecek. "Pardon biz hata yapmışız" mı
Yoksa "Pardon benim kendi ellerimle yetki verdiğim hastane ve doktorları hata yapmış" mı
Ben emekli ikramiyemi alacağım. Maaş alacağım aylarca hatta yıllarca.
Ne olacak. Pardon "Sen o aldığın paraları hak etmemişsin faiziyle geri öde" mi diyecek.
Sağlık raporu "Bana 2 ekmek verir misin" der gibi elde edilen bir şey değil.
Can teslim ettiğimiz kişiler yıllarını mesleğine vermiş doktorların koca koca profesörlerin doçentlerin çalıştığı devletin izni almadan adım atamayan kurumlar sonuçta.

Peki benim başıma böyle bir şey gelse ne olacak.
Hitap bilgilerimde artık emekli olacağım yaş ve yıl bilgisi de yok.
Ben neye tabi olacağım. Diyelim ki 5 yıl sonra oldu bu iş.
Ben normal emekliliğimi hak edeceğim zaten.

Son olarak fikrim şudur ki;

Kontrol muayenesi mevzusu bu engelli erken emekliliğini cazip halden çıkarmak, teşvik edilmesini önlemek ve itici ürkütücü göstermek için ortalıkta dolaşan bir durumdur. Olmuyor mu? Olur. Ama yukarıda gösterdiğim amaçla yapılıyor kanımca.

Şöyle basit bir görselle anlatayım;

6DjG8k.gif

ATABEYİ kardeş %46 rapor ile başvurdum Ankara Yüksek Sağlık Kurulu'nca Ünüversite hastanesin'den alınmak üzere ''durum bildirir raporu istendi'' KOAH%80 / Hipertansiyon 20/ ve Nöroloji %30 verdiler gönderdim yüzde 67 olarak kabbul ettiler emekli oldum sürekli olmasa "şerhi düşerlerdi".
sanırım Memur'un engelli emekliliğinde ontrol muayenesi olmuyor. bende çok araştırdım hiç duymadım. yeterki emekli ol kafaya takma bunları.

Arkadaşlar engelli raporu ile kuruma emeklilik başvurusu yapsak ne kadar sürer emekli edilmemiz ona göre izin olayını falan ayarlamayı düşünüyorum.

Üst Alt