Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli sandığı'ndan emekli olup kontrol muayenesine çağırılan var mı?

AhmetGS17 sağ ol ancak seninki galiba malülen emeklilik süreci ben kendi aldığım rapor ile erken engelli emeklilik başvurusu yapmayı düşünüyorum süreç farklı olmasın ?

sokrates

Hayır malulen değil.
Engelli Raporu İle Erken Emeklilik benim ki de...
Başlangıçta rapor başvurusu şeklen öyle. Yani raporun üstünde başka bir ibare yok.
Önemli olan raporun türü değil. Senin yürüdüğün yol.
Yani malulen sağlık raporu almak istiyorum diye hastaneye başvuruyorsun ama sana bir oran dahilinde rapor çıkıyor.
Sonrasında kanunen gerekli olan rapor oranına sahipsen (yani en az %40) bu kez istenen hizmet süresine sahip olma şartı isteniyor.
Bu da tamamsa bu kez işyerinden bu başvuruyu yapıyorsun; Engelli Sağlık Raporu İle Erken Emeklilik.
Bu kadar. Sonrası ise beklemek.
Tüm süreci konumdaki çizelgeden görebilirsin.

AhmetGS17 ben raporu çıkardım zaten %74 oranı günümde yeterli bu durumda hastanede ,sgk da falan işim yok direkt kuruma gidip emeklilik başvurusu yapacağım sanırım mesela pazartesi başvurdum diyelim kuruma cevap gelmesi ve emekli edilmem kalıyor galiba bir tek geriye bu ne kadar sürer ?

sokrates

İyi de SGK kurumuna "İstediği zaman emekli olabilir" cevabını yazdı mı?
Eğer yazmadıysa o rapor önce kurumun aracılığı ile SGK'ya onaya gidecek.
SGK üst kurumuna bunu yazacak. Üst kurumun işyerine bu cevabı aktaracak.
Sen de tebellüğ edeceksin. Sonra üst kurumuna emeklilik dosyasını hazırlayıp göndereceksin.
Emekliliğin onaylanınca da sana "30 gün içinde ilişiğini kes" yazısı gelecek.

Ama SGK onayı varsa sadece hemen yukarıda koyulaştırdığım bölüm seni ilgilendiriyor.
Bu arada üst kurum TSK mensupları için kuvvet komutanlıklarıdır.
Emniyet mensupları için sanırım emniyet genel müdürlüğü olur.

AhmetGS17 tamam şimdi oldu emeklilik onaylanırsa "30 gün içinde ilişiğini kes " yazısı geliyormuş kalan iznimi o zaman kullanırım bende zaten izin yanmasın ona göre ayarlama yapayım derdindeydim ok...:cool:

sokrates

Valla iyi hesapla. Benim şef bana "Aman kullan iznini yarın denetleme bilmem ne olur kullanamazsın" diye diye zorlayınca beni ketenpereye geldik bitirdik izinleri daha Temmuz ayında. Hiç sonrasını düşünmedik. Kafa bu emeklilik işinde. Sonra çilesini çektik.
Arada mazeret istirahat falan aldım ama nereye kadar. Hatta son 2 gün mazeret iznim kalmıştı. Onları da perşembe-cuma kullandım.
Nasipse inşallah yarın ilişiği keseceğim. Geçti ama gel bir de bana sor nasıl geçti diye.
Ha 2019 izinleri sorun değil. Zaten yıl bitti. 2020 izinlerin duruyor nasılsa. Emeklilik onayın en son ihtiyacın olacak dönem. İlişik kesme sorun değil. Orada sadece ayın 15'ine denk getirmek için izine ihtiyacın olur.
Hayırlı olsun hakkında

Ocak 2020 nin 15 ine denk gelsin yeter bana fazlası kalsın boş ver maksat iznim yanmasın kalmasın falandı bunu da öğrenmiş olmuş sayende sağ ol .:)

@sokrates
Hocam sen rapora itiraz ettin yeni rapor alman gerekmiyor mu ? önce başka bir hastane sonra hakem hastaneye gideceksin. Benim başımdan geçti süreç 4 ay sürmüştü.

ATABEYİ evet haklısın rapora itiraz ettim bu haftaya gün verdiler tekrar sağlık kuruluna gireceğim nasipse gelişmeleri buradan yazarım ben tüm işleri halledince yani tekrar rapor alınca sonrasını nasıl hallederim gibisinden bilgi almak istedim bakalım rapor işi ne olacak değil mi?

@sokrates
Eğer ikinci hastanedende aynı oranı alırsan hakem hastaneye göndermiyorlar. Farklı bir oran alırsan öyle hakem hastaneye gönderiyorlar. Ayrıca bipolara yine süreli olarak rapor veriyorlar. Süresiz bir kaç yıl sonra veriliyormuş

ATABEYİ benim itiraz etme sebebim orandan çok doğru teşhis konulmasını istemem çünkü ben psikotik bozukluk olduğunu düşünüyorum hastalığımın bipolar değil neyse o yazsın rapora onu istiyorum nasip artık bakalım ne olacak .

@ATABEYİ ve diğer bu konuda bilgisi olan arkadaşlar sevk edildiğim hastane de işlemlerime devam ediyorum sadece psikiatri ve dahiliyenin sonuçlanması kaldı bu haftaya zaten oran aldığım konu onlardı psikiatri doktoru hastane yatışları mı sordu ve zaten yanımdaydı evrakları tek tek inceledi not aldı istediğimde buydu zaten bu haftaya psikolog ada randevu verdi umarım bu hafta sonuçlanır merak ettiğim husus eğer sevk edildiğim bu hastaneden alacağım oran farklı olursa devreye hakem hastanenin gireceği söyleniyor pekiyi orada damı yine tek tek muayene olacağım tüm branşlarda yoksa iki hastanenin raporlarına göre mi son kararı veriyor hakem hastane nasıl oluyor bilen var mı ?

Hadi ya ! Bu iyi olmamış işte en azından sadece oran aldığım konularla ilgili son bir değerlendirme yapsalardı keşke neyse girdik bu yola uğraşacağız artık .

@ATABEYİ aynı oranı almayabilirim sanırım neden dersen cerrahi doktoru da puan verdi bu sefer geçen seferkinde vermemişlerdi bir de psikatri çok iyi tetkik etti hem eski hastane kayıtlarımı hem psikologa da randevu verdi itiraz ettiğime memnunum neden dersen daha ince eleyip sık dokudular bu sefer benim istediğimde o zaten doğru teşhis konması neyse o olması oran yükseltmekten bile daha önemli benim için kafamın rahat olması açısından .

Üst Alt