Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için görüş yazısı isteyeceğim. Raporun aslı olmak zorunda mı?

Ogorken

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Memurum ve %50 2017 tarihli engelli raporum var.sgk dan görüş yazısı isticem.raporumun aslını değil de hastaneden aslı gibidir olanı yollasam oluyor mu? Lütfen kesin bilgisi olan cvp verirse memnun olurum.asli gibidir olanla görüş isteyip kabul edilen oldu mu? Lütfen yardımcı olun

Ogorken Selamlar, Ekim 2017' de hastaneden raporumu aldım (%50 sürekli) akabinde vergi dairesine kendim müracaat ettim vergi indirimi için, yazı ekine noterden yaptırdığım aslı gibidir olan raporu verdim. 2 ay sonra cevabı kurumuma geldi vergi indirimim kabul edilmiş, herhangi bir sorun çıkmadı yani, noterden onaylı olan raporunu gönderebilirsin, aslı sende kalsın. Ama sen SGK'ya gönderiyormuşsun şimdi gördüm. onunla ilgili bir bilgim yok.

m.sakallı tesekkur ederim ama vergi indiriminde ben de o şekilde yaptım onay geldi.ancak SGK görüş yazısı için kimisi aslı olmalı diyor kimisi aslı gibidir olur diyor.ilimdeki SGK yetkilisi aslı gibidir olur dedi.170 i arayıp sorduğumda da aslı olmalı dedi.kafam karıştı.

merve 16 arkadaşım bir yazısında aslı ya da aslı gibidir gönderin demiş.ozellikle aslı gibidir ile kabul edilen biri varsa cvp verirse sevinirim...
merve 16 bu işlemleri yapmış çünkü

@beyoglubeyy adlı arkadaşım bana yardımcı olmanı rica ediyorum... Mail adresim gorkenmm@hotmail.com buraya telefonunuzu yazarsanız ya da mail atarsanız size bir kaç sorum olacaktı.ornegin SGK dan görüş isterken raporunuzun aslını mi gönderiniz yoksa aslı gibidir olanı mi gönderdiniz gibi .lütfen yardiminizi bekliyorum

@thomas rica ediyorum sizden cevap verirseniz sevinirim.ben öğretmenim ve crohn hastalığı sebebiyle %50 engelli raporu aldım Aralık 2017 de. SGK dan görüş yazısı isterken raporumun aslı gibidir onaylı olanı göndersem SGK kabul eder mi? Çünkü elimde aslı bir tane ve emekli olurken ya da daha sonra lazım olur diye elimden gitmesini istemiyorum. Cvp için şimdiden teşekkürler

Bana Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığından gelen yazıda Sağlık kurulu raporunun aslının veya Başhekimce (aslı gibidir)onaylı ve imzalı nüshasının gönderilmesi istenmişti.

2003 yılından beri öğretmenim. 2017 de %50 engelli raporu aldım.sgk dan görüş yazısı isticem.gorus yazisi için raporun aslını mi yoksa hastaneden aldığım aslı gibidir olanı mi yollamaliyim? Lütfen bilen arkadaşların cevaplamasini istiyorum.kesin bilgiye ihtiyacım var.raporun aslını daha sonra emekli olurken mi veriyoruz?

merve 16 Çok teşekkür ederim Merve hanım.siz sanırım başhekimlik onaylı olani yolladiniz.ben o zaman ilk olarak başhekim onaylı aslı gibidir olanı yollayım sonra aslı derlerse aslını yollayım.

günün dolmuşsa direk emeklilige başvur bence herşey belli

[FONT=sans-serif]3-Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]

[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.[/FONT]

Gunumun dolmasına 1 yıl gibi bir süre var.gorus yazısı isteyip zamanı gelince direk dilekçe verecem.ogretmen olduğum için görüş yazısıyla birlikte yaz tatilini beklemeden emekliligimi istemem daha kolay olur.tesekkur ederim

Ayrıca hastaligim crohn ve tedavisi yok.ameliyat olup bagirsagimin bir kısmını da kaybettim.raporum da 2017 tarihli.

Benimde 25 ayim var görüş yazısı isteyebilirmiyim

İsteyebilirsiniz...zamanı gelince de gelen yazıya istinaden emekli olursunuz...

Son düzenleme:
Görüş yazısının içeriği nedir.nasil oluyor.ve nasıl başvurulur

Devlet memuruysaniz kurumunuza engelli raporunuzla birlikte dilekce verip erken emekli olup olamayacigimi öğrenmek istiyorum gereğini arz ederim diyorsunuz.sonrasinda gerisini kurumunuz hallediyor SGK emeklilik işlemleri genel müdürlüğü ile yazışarak.onay gelirse sureniz dolar dolmaz yazıya istinaden emekli dilekçesi veriyorsunuz.tabi memursaniz.ssk ve bagkurlular ise vergi indirimi varsa il sgk ya direk başvuruyor.

Ben pazartesi kurumum aracılığıyla görüş isticem hayirlisiyla onay gelir inşallah...

Ben özel sektörde çalışıyorum bu şekilde görüş yazısı isteyebilirmiyim.

Özel sektörde çalışanlar ve devletteki işçi statüsünde olanların SGK ile isi yok.siz vergi indirimine basvurup vergi indirimi kazandığınız takdirde erken emeklilik hakkı alırsınız.sgk sadece memurlarla alakalı

Vergi indirimim var 760 günün var o yüzden sordum

Yani 10.03.2020 de emekli olacam şimdiden dilekçe verebiliriyim

işçi statüsünde iseniz emeklilik şartları tamam ise vergi indirimi emeklilik sağlar

merve 16

merve hanım gelen yazıda diyorsunuz görüş isterken bir defada dilekce ve raporu göndermiyormusunuz kafam karıştı olayı anlatırmısınız 2 defa nasıl oluyor yazışma biraz aydınlatırmısınız bende görüş isteyecegimde

merve 16 hanım sizden aslı ya da başhekim onaylı gibi olanı göndermeniz istendiğinde siz aslı gibidir olanı mi yolladıniz? Ayrıca görüş yazısı geldikten sonra emeklilik dilekçesi verdiginiz zaman işlemleriniz yapılırken raporunuzun aslini mi aldılar yoksa görüş yazısı yeterli oldu mu? Elimde tek rapor var.gorus yazısı için illaki aslını alirlarsa sonra emekli işlemleri için elimde başka asıl yok o sebeple soruyorum ayrıntılı olarak.cvp verirseniz sevinirim

2 defa gitmesi ilk gönderirken kurumdakilere belirtmeme rağmen onların fotokopi yapıp göndermeleri.tekrar 2.de başhekim onaylı ıslak imzalı aslı gibidir olanı gönderdim.Bu süreçten sonra yani sağlık raporunuz Ankarada emeklilikte onaylandıktan sonra rapor yeniden istenmiyor.gelen yazıya istinaden işlemleri başlatıyorsunuz.

Çok teşekkür ederim merve 16 hanım...çok yardımcı oldunuz.bugun başhekim onaylı olanı ekleyip kurumuma dilekcemi verdim.sanirim en az 2-3 ayda cvp gelir.tekrar sağolun

Görüş yazısı için 14.02.2018 de dilekçe verdim.sgk dan cevap gelmesi kaç gün sürüyor? Ayrıca süreci takip edebilecegimiz bir link falan var mı? Durumu sorgulayabilecegimiz bir numara vb? Bir arkadaş 19 ocakta vermisti dilekçeyi ancak görüş yazısı henüz çıkmadı

toprak1453 ya da diğer görüş yazısı soran arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.ben MEB de öğretmenim.%50 engelli raporumla görüş yazısı istedim.7 hafta önce dilekçe vermeme rağmen e devlette 4C emeklilik evrak takibinde herhangi bir şey görünmüyor.cvp gelenler sizlerin de e devlette görüş yazısı için tahsis no görünmeden mi geldi cevabınız.benim şuan 15 yıl oldu daha 1 yıl var dolmasına.emeklilik istemedim görüş yazısı istedim.e devlette görünmemesi normal mi ? Bilgisi olan varsa cvp versin lütfen

@toprak1453 siz görüş yazısı istediğinizde e devlet 4C emeklilik işlemleri evrak takibinde kaydiniz görünüyor muydu? Rica etsem cevap verir misin? Ben dilekcemi verdim görüş yazısı için 7 hafta oldu ama SGK evrak kaydında ya da emeklilik işlemleri evrak kaydında her hangi bir tahsis no ya da evrak kaydı bulunamıyor.lutfen cvp bekliyorum.evrakimin SGK da olduğunu nereden öğrenebilirim?

Başka bir başlık altında bir arkadaş görüş yazısı istedim ve e devlette görünüyor tahsis no var diyor.ben de ondan soruyorum.eminsiniz değil mi? Yani eğer evrakim ulasmadiysa tekrar yazayım dedim.cvp için teşekkür ederim Erdinç bey...evrakın ulaşıp ulaşmadığını ya da hangi asamada olduğunu nereden nasıl öğrenebiliriz acaba

Bu arada ben öğretmenim.aydindan Erdinç bey.ozelden irtibata geçerseniz görüş alışverişi daha rahat yaparız

Ogorken Benimde bildiğim, tahsis no alıp emeklilik başvurusu yaptığınızda ancak bunu e-devletten takip edebilirsinizi, görüş yazısı takip edilemez, ayrıca ben tlf ile ulaştığımda bilgisyarda yeni bir sisteme geçtik 20 gün kadar geriden geliyor dosyalar, o yüzden biraz uzun sürer dediler...

Anladım çok teşekkür ederim.hayirlisiyla olumlu yazı gelsin bir yıl sonra surem dolunca isticem emkliligimi.ben crohn hastasıyım %50 oranında raporum ve üniversite hastanesinden Kasım 2017 tarihli.inaallah aksilik çıkmaz hepimiz hakkımızı alırız.tekrar teşekkür ederim

KKELEBEKK ben engelli emeklilik için görüş yazısı istemiştim ama bazı arkadaşlar e devlette görünüyor 4C emeklilik evrak takipte diyor.Bende hiç öyle bir şey görünmüyor.Adana MEM üst yazı tarihi ve sayısı mevcut yazı emekli daire başkanlığına gönderilmiş.ama evrak kayıt falan görünmüyor.bir bilginiz var mı bu konuda.gercekten görünmemesi normal mi görüş yazısının.tesekkur ederim

Ogorken

Bu sorularinizin cevabini ben tam olarak bilmiyorum. Evrakinizi kaybettilerse bimere sikayet edin diyebilirim sadece.

Üst Alt