Ogorken SGK dan alınan şifahi cevaplara pek de itibar etmemek lazım. Onlara kalsa Sonradan Engelli olan memurun erken emekliliği haliyle
5510 sayılı Kanunun Geçici 4. Maddesinin 6. Fıkrası da yok. (Diğer konu başlığında konuyu açan arkadaşa telefonda öyle cevap vermişlerdi.) Ki yeni yönetmelik, yönetmelik öncesi alınan raporların süreli ise süresi dahilinde, süresiz ise sürekli olarak geçerli olacağını da öngörüyor. Ha benim şahsi kanaatim yeni bir raporun istenmeyeceği ancak mevcut raporun yeni yönetmelik çerçevesinde emeklilik yönünden tekrar inceleneceği.
Benim işe gelirsek henüz gelen giden bir şey yok.
Size verilen cevabın doğru olması durumunda ise (Şu son birkaç gün öncesi itibariyle postaya verilmiş ve elime henüz ulaşmamış olma durumu hariç olmak üzere) Yani işlem sonuçlanmış ve cevabı yazılmamış yahut işlem hala devam ediyorsa, gelecek cevabın şu olması gerekir;
Raporunuzun eski yönetmeliğe göre düzenlenmesi nedeniyle, yeni tarihli bir engelli sağlık kurulu raporunun kurumumuza gönderilmesi halinde durumunuzun inceleneceği.....
Yoksa örneğin Pazartesi günü şu kadar fiili hizmeti olduğu takdirde isteği halinde emeklilk işlemi tesis edilir şeklinde bir yazı gelse ve ben Salı günü o yazıyı ilgi tutup emeklilik talebinde bulunsam ne olacak
Tekrar söylüyorum benim şahsi kanaatim siz emekliliğe başvurduğunuzda raporunuzun Sağlık Kurulunca yeni yönetmeliğe göre tekrar değerlendirilmesi anlaşılır bir şey ama yeni rapor talebinin olacağını zannetmiyorum..,