Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için görüş yazısı isteyeceğim. Raporun aslı olmak zorunda mı?

hazansairi Ogorken

Her yönetmelikte yeni rapor isteniyorsa zaten yeni rapor çıkarmamız gerekiyordu.Zira raporu onay icin yönetmelikten sonra da göndersek yine yeni rapor isterlerdi.Yok raporu yeni yönetmelige göre degerlendireceklerse o zaman kuruldan gelen yazıyla birlikte aynı raporun örneğini göndeririz nasılsa aslıda kendilerinde.

Ben şahsen usulüne göre alınmışsa ve yeni yönetmelikte hastalıkla ilgili herhangi bir değişiklik yoksa yeniden rapor istenecegine ihtimal vermiyorum.netice itibariyle hastalığın tanımı oranlarlari açıklamaları bile degismemisken ne diye yeniden rapor istensin.evet yönetmelik değişti ancak hem yönetmelik maddelerinde olumsuz bir durum yok hem de oranlarımız aleyhimize şekilde dusurulmemis durumda.o sebeple ben olumsuz düşünmüyorum.zaten hazansairi sonuç gelince emeklilik isticek.emekli oldugu an bizde de bir sıkıntı kesinlikle olmayacaktır.simdilik onun sonucunu beklemek en mantıklısi.

Sgk emeklilik talebinde bulununca raporunuzu yeni yönetmeliğe gore yeniden inceleyelim diyebilir.Zaten incelediniz dersek evet ama yeni yönetmelige gore incelemedik diyebilir.Oranlarımız değişmedi dersek de onu incelemeden sonra tespit edecegiz diyebilir.Mantıklı olan istenmemesi ancak sgk da da mantik aramamak gerek.Bizimkisi beyin fırtınası tabii.

Yeni rapor istenmesinden cok beni tekrar var olan raporun aslını isterler mi düşündürüyor

Ufukalp OturanBoğa Siz ne düşüyorsunuz bu konuda?

@login Yeni yönetmelikte eski raporların süreli ise süresi boyunca, süresizse sürekli olarak geçerli olduğu yazmakta. Haliyle sadece yönetmelik değişikliği gerekçesi ile yeni rapor istenmeyeceği kanaatindeyim. Ayrıca SGK Sağlık Kurulu zaten kendisine gönderilen raporların mevcut yönetmeliğe göre alınmış olanlarında dahi emeklilik yönünden değerlendirip oran düşürebilen (neye dayanarak bunu yaptığı bizce bilinmese de) bir kurul.

Haliyle onların onayladığı raporlarda belirtilen rahatsızlıklarla ilgili yeni yönetmelikte başvuran aleyhine bir değişiklik yoksa herhangi bir sorunun çıkmaması gerekir. Tabi ki bu çıkarımı düz mantık kullanarak yapıyorum. Ancak dediğiniz gibi bu tarz işlemlerde mantık pek de yeri olmayan bir argüman. Benim şahsi kanaatim de yeni bir raporun istenmeyeceği ancak mevcut raporun incelenip onaylanmış olsa dahi yeni yönetmeliğe göre tekrar bir incelemeye tabi tutulacağı istikametinde.

Ama kaygısını taşıdığınız bu inceleme için ellerinde bulunan rapor aslını kullanmaları gerekirken aynı rapordan bir asıl daha istemezler herhalde diye düşünüyorum. (Bu ihtimal hiç aklıma gelmemişti ve benim görüşüme göre de gerçekleşir gibi durmuyor. Olursa da kendi adıma iki adet asıl almıştım ben ve birini gönderdim, diğeri bende duruyor)

Yeniden raporun aslını ne diye isteyecekler.zaten aslı kendilerinde dosyali.istemezler yeniden aslını login. Ancak hazansairi nin de dediği gibi tekrardan bir inceleme yapabilirler ve oranlarimizin aynı olduğu görülünce emeklilik onaylanır diye düşünüyorum.ben il SGK müdürüne, engelliler derneği başkanına ki mevzuata hakim ve ayrıca bir de SGK danışmanlık bürosuna sordum aldığım cevaplar hep ayni.oraniniz degismemisse merak etmeyin gelen yazıyı ilgi gösterip dilekcenizi verin yönünde oldu. Bununla da yetinmeyip durumu ayrıntılı şekilde cimere yazarak bilgi istedim.orasi da sorumu kamu emeklileri daire başkanlığına yolladı yakında cevap gelir burada paylaşırım.simdilik beklemekten başka çare yok.son olarak şöyle düşünün yönetmelik bir cümleyle olsa dahi değişebilirdi o zaman da mı yeniden rapor istiyeceklerdi.neticede oranlarımız değişmedi.sadece psikiyatri ve kanser hastaları değişmiş gördüğüm kadarıyla ki o da bizle alakalı değil.

login ve hazansairi SGK ile gorustum. Raporum onaylanmisti ve Eylül'de surem doluyor dedim. 6 ay sonra emekli olmak istediğimde raporum geçerli mi dedim hayır dediler. Yani yeni rapor isticekler. Ben de tekrar incelenmesi için resmi olarak yazdım cimere. Böyle bir saçmalık olur mu? Oranlar değişmemiş ve raporum SGK tarafından onaylanali 5 ay olmus. Bu bizlere zulümden başka nedir? Sizlerin durumu ne oldu herhangi bir gelişme var mı? Bana verdikleri cevaba göre muhtemelen size de olumsuz cvp gelecektir.

herşeyi bu aydan sonra emeklilik için müracat edecek olan sürekli raporu olan arkadaşlar için geçerlidir nasıl bir yol çizildigi ortaya çıkacak yapan arkadaşlar forumda olayları paylaşırlarsa herkes için faydalı olacagını düşünüyorum bizim şu anda şahsi fikrimiz degil ssk çizmiş oldugu yönetmelige göre ne istedigini görecegiz zaman gösterecek

Ogorken

Hocam siz bence hiç moralinizi bozmayın.Dün birkac yere sordum.Yeni rapor istemezler demiştiniz.O söyleyenlerin dediği dogrudur.Kaldı ki elinizde resmi yazı var.Devletin dili yazıdır.Resmi yazıyla emeklilik dilekçenizi verirseniz en dogru cevabı zaten alacaksınız.Dilekçeyi emeklilik tarihinizinden önce en erken ne zaman verebiliyorsunuz?

Login sanırım siz Aslı gibidirle müracat ettiniz ssk eğer sizi emekliliğe uygun görmüşse raporun Aslı'nı talep ediyolar çünkü raporun Aslı ssk doktorları tarafından onaylanması gerekiyo ondan sonra ssk resmi görüşünü emeklilik yönünde uygundur diyo aslı gibidirle daha önce emekliligi işte şu şartlarda su kadar günü varsa değerlendiririz denileni daha hiç duymadım genelde Aslı gibidiri inceleyip uygun bulursa Aslı'nı bulmamışsa yeniden rapor isdiyo diye biliyom o yuzden benim düşüncem ssk emeklilik ön onayı versede o onay günü gelmemiş arkadaşların günleri dolunca eski onaya binayen emeklilik kararı vermeyip yeni yönetmelik değişti bidaha rapor al demedi muhtemel gözüküyo

Valla tam dolduğu gün verecem.sikinti yasamayim diye.15 Eylül 2019 da doluyor.bakalim hayırlısı. Dediğiniz gibi resmi yazıyla belli olacak.elimde resmi yazı var. Onu dilekceme ekleyip isticem emkliligimi Eylül de. Zaten o zaman kesinleşecek.hayirlisi bakalim

Aytektek ben önce aslı gibidir yollamistim. Sonra aslını isteyen yazı geldi. Aslını yolladım ve gelen cevapta 5760 gün dolduğu takdirde emeklilik işlemleri sigortalının istemesi halinde yapılacaktır diye yazı geldi ve o süre 15 Eylül 2019 da doluyordu. Şimdi yeni yönetmelik çıktı ancak hastalığımla ilgili en ufak bir oran değişimi yok. Telefonda yeniden rapor istenir dediler bugün. Ben 15 Eylül'de dilekcemi gelen yaziyi ekleyip verecem. Yeniden rapor isterlerse mecburen gidip alacam oranlar değişmediği için aynı raporu tekrar alacam. Hiçbir değişiklik yokken yeniden rapor istemek tam bir saçmalık ama ne yapalım caremiz yok başka. İşimizi yokuşa şurup ugrastiriyorlar başka da bir şey yok. Keşke hiç hasta engelli olmasam da 60 yaşına kadar calissaydim. Ama zaten çalışacak imkanım yok ne yapayım. Surec uzadıkça yorgunluktan başka bir şey yok işte.

Ogorken SGK dan alınan şifahi cevaplara pek de itibar etmemek lazım. Onlara kalsa Sonradan Engelli olan memurun erken emekliliği haliyle 5510 sayılı Kanunun Geçici 4. Maddesinin 6. Fıkrası da yok. (Diğer konu başlığında konuyu açan arkadaşa telefonda öyle cevap vermişlerdi.) Ki yeni yönetmelik, yönetmelik öncesi alınan raporların süreli ise süresi dahilinde, süresiz ise sürekli olarak geçerli olacağını da öngörüyor. Ha benim şahsi kanaatim yeni bir raporun istenmeyeceği ancak mevcut raporun yeni yönetmelik çerçevesinde emeklilik yönünden tekrar inceleneceği.
Benim işe gelirsek henüz gelen giden bir şey yok.
Size verilen cevabın doğru olması durumunda ise (Şu son birkaç gün öncesi itibariyle postaya verilmiş ve elime henüz ulaşmamış olma durumu hariç olmak üzere) Yani işlem sonuçlanmış ve cevabı yazılmamış yahut işlem hala devam ediyorsa, gelecek cevabın şu olması gerekir;
“Raporunuzun eski yönetmeliğe göre düzenlenmesi nedeniyle, yeni tarihli bir engelli sağlık kurulu raporunun kurumumuza gönderilmesi halinde durumunuzun inceleneceği.....”

Yoksa örneğin Pazartesi günü “şu kadar fiili hizmeti olduğu takdirde isteği halinde emeklilk işlemi tesis edilir” şeklinde bir yazı gelse ve ben Salı günü o yazıyı ilgi tutup emeklilik talebinde bulunsam ne olacak 😊

Tekrar söylüyorum benim şahsi kanaatim siz emekliliğe başvurduğunuzda raporunuzun Sağlık Kurulunca yeni yönetmeliğe göre tekrar değerlendirilmesi anlaşılır bir şey ama yeni rapor talebinin olacağını zannetmiyorum..,

@hazansairi dediklerine mantıken ben de katılıyorum.kesinlikle haklısınız.yeniden değerlendirilmesi mentiklidir zira oranlarda değişiklik var mı falan diye bakmaları akla uygun ama aynı oranlarla aynı raporu git bir daha al demeleri hatta kendi onayladılar bir rapor için mantiksiz.

Ancak konu SGK ve emeklilik işlemleri olunca ne yazık ki mantık pek işlemiyor.neyse hayırlısı bakalım Eylül ayı geldiğinde göreceğiz. Çok çok yeni rapor falan derken bir kaç ay daha fazladan çalışacağız calisamazsam da heyet raporuyla gecistirecem ne yapalım.canimi mı alacaklar çalış diye kendileri bilir

Ogorken bana gelecek cevabı hakikaten merakla bekliyorum. Dediğim gibi yeni yönetmeliğin yayınlanmasından önce karara bağlanmış ve elime henüz ulaşmamışsa başka mevzu... Ama henüz karara bağlanmamışsa ve görüştüğünüz SGK görevlisinin de dediği doğruysa bana gelecek cevap; “yeni rapor alın olacaktır” şeklinde olacaktır sanırım.
Bakalım Yeni Yönetmeliğin ilk mağdurları olacak mıyız?
Yoksa yeni raporsa yeni rapor, alırız ne yapalım...

hazansairi valla tam bir muamma. Bana bir SGK danışmanı devlette resmi belgelerin geçerlilik suresi 6 aydır anlayışı hakimdir dedi. O nasıl saçmalık ya. Kafam allak bullak oldu. Yapacak en iyi iş Eylül ayını bekleyip dilekçeyi vermek ve cevaba göre hareket etmek.baska da bir şey gelmiyor şuan elden.bakalim sizin yazılar da gelsin görelim

Şaka gibi ulkedeyiz. Şimdi Ankara dan yetkili bir kişiye bir tanıdık aracılığıyla sordurdum belgemi de yolladım. Sordukları kişi ilgili birimde çalışıyormuş. Yeniden rapor istenmez bu yazıyla emekli olabilir demiş. Üstünden büyük bir yük kalktı.demekki benim telde sorduğum kişi ya anlamadı olayı ya da yanlış biliyormuş.

yenileyen depresif bozuklugu olup remisyonda olan kişilere engelli raporu verilmemektedir diye not yazılmış yeni engelli taslaga göre artık bipolar hastaları için engelli raporu alamayacak anlamınamı geliyor? veya erken emeklilik işi yattımı?

Üstünden büyük bir yük kalktı.demekki benim telde sorduğum kişi ya anlamadı olayı ya da yanlış biliyormuş.

Ogorken

Daha önceleri de burada yazmıştım.Bu telefon açan kişilerin bilgileri noksan.Bunlar sıradan santral memurları zamanla duydukları öğrendikleri iki yanlış bir doğru akıllarına ne gelirse söylüyorlar demiştim.Aynen durum bu.Yani bu numaraları arayınca karşınıza kısım amiri şef vb. çıkmıyor.Bunlar zaten günde gelen yüzlerce telefonla uğraşamazlar.Bir de devletin alo 170 vb. numaraları var.Burdan da gelen bilgiler çok net olmaz.En çok ilgili yönetmeliği bulur okurlar size.Sorunun net cevabı ancak size resmi yazıyla gelir.Çunkü bunlar doğrudan ilgili kişiler, konunun uzmanları, sürekli yazışma yapan tecrübeli kişilerden gelir.Bunlar dahi hata yapabiliyorlar.Burada da durumu itiraz o da olmazsa mahkeme çözüyor.

Login bu sürec benim sizin ve hazarşairi nin sonuçları sanırım bu formdaki arkadaşlara yol gösterici olacak umarım herkezin gönlüne göre hayırlısı neyse o olur ama tekrar söylemek isterimki süresiz raporu olandan emeklilik icin yeni rapor isdedigini yada vergi indirimi süresiz alıp raporu süresiz olupta emeklilikte yeni rapor isdedigini yazan cok arkadaş oldu bugun günü gelmemiş ama emeklilik görüşü olumlu olan arkadaşlar Altı ay sonra yada bir yıl sonra müracat ettiklerinde yönetmelik değişti yeni rapor alın denebilir gönlümüz bu yönde olmasada o yuzden günü gelmeden emeklilik görüşü isdemesi biraz yanıltıcı olabilir sonuçta arkadaşlar emekli olurlar ama biraz daha hastaneyle uğraşabilirler Rabim herkezin gönlüne hayırlısı neyse onu eylesin

Üst Alt