Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için görüş yazısı isteyeceğim. Raporun aslı olmak zorunda mı?

Teşekkür ederim rexart ama milli eğitimdeki memur işler uzun sürüyor SGK da cevap gelir mutlaka biz yazıyı yolladık sayısı tarihi var dedi.bekleyelim bakalım başka çare yok.olmadi günüm dolunca direk emekliliğe basvuracam.bir yıl var hemen hemen

Zamaniniz varmis acele etmeyin bencede. Uzun surdugu dogru.
Hayirlisi olsun gelisme olurda yazin bilgilensin herkes.

İlk gönderdiğimiz yazı SGK ya ulaşmamış.sanirim il MEM de kaybolmuş yazı ya da başka bir şey. O nedenle tekrar yazıldı ve kargoyla yollandı.sgk ya ulasali 3 hafta oldu raporum.sanirim cvp için 1 ay daha beklemek gerekiyor

Hocam kurum derken nerede çalışıyorsunuz?
memurlarda başvuruyla vergi indirim belgesi alabiliyorlarmı?
TAm olarak Süreç nasıl işliyor?

emeklilik için görüş yazısı istemiştim ama bazı arkadaşlar e devlette görünüyor
görüş yazısını siz SGK dan kendiniz dilekçeylemi isteniyor, yoksa kuruma dilekçe vererek mi?

Bu görüş yazısını illa kı kurum aracılığıyla mi istemek gerek?

Görüş yazısı çalıştığınız kurum aracılığıyla isteniyor.kendiniz isteyemiyorsunuz direk olarak.memurlar için böyle.isci iseniz vergi indirimi emeklilik için yeterli.sgk ya gönderirken raporunuzun aslı olması gerekiyor.ben aslı gibidir yolladım aslını istediler.o nedenle aslını yollayacam tekrar.iyi bayramlar

Ogorken

Teşekkürler.Peki aslını gönderirsek emeklilik zamanında ne vereceğiz?

Gelen cevap yazısına istinaden emekli olunuyor diye biliyorum.emekli olanlar daha iyi bilir.neticede rapor elimizde tek.sgk bunu bildiğine göre tekrar aslını istemeyecektir diye düşünüyorum

Ogorken

Benim emeklilige daha 2 yılım var.Raporum yeni.Şimdi mi görüş yazısı istemeliyim yoksa emekliliğe yakın mı?Emekli olurken tekrar rapor istiyorlar mı?

login

Bence şimdi görüş yazısı isteyin. Sonuç olumlu olursa sizden tekrar rapor istemezler.

Benim engelli sağlık raporum SGK sağlık kurulu tarafından onaylandı ve 5760 günü tamamladigim taktirde emekli olabilicegim tarafıma bildirildi.ancak günümün dolmasına 10 ay var ve şuan emekli olamıyorum ve bekliyorum 10 aylık sureyi.bakanlik sağlık raporları ile ilgili yeni yönetmelik çalışması yapıyormuş.yeni yönetmelik ben emekli olmadan çıkarsa SGK nin raporumu onaylaması geçersiz mı sayılır ve yeniden rapor almaya gönderilir miyim?

login raporunu yolladın mi görüş için? Yolladiysan aslını mi yolladın. Az önce yeni rapor yönetmeliği ve engel ölçüt çizelgesi yayimlandi.hep tartisiyorduk yeniden rapor istenir mi falan diye bakalım ne olacak? Eylül'de emekli olacaktım raporum onaylanmıştı.surem dolsun verecem dilekceyi kısmet olursa

Ogorken

Evet aslını yolladım.Yeni yönetmelik yayımlandı demek.O zaman bize uzun suredir cevap yazmamalarının nedeni ortaya çıktı gibi.Bakalım ne olacak.Raporu yeni yönetmeliğe göre mi değerlendirecekler yoksa eski yönetmeliğe göre değerlendirilmiş yazıyı mı gönderecekler.Bu arada sizin e devlette görünen işlem aşaması nedir? Benim şu an "elden" yazısı görünüyor hala.

Ekleme: Yeni yönetmeliği inceledim.Benim hastalıkların oranlarında bi değisiklik göremedim.Bu halde raporun yeni yönetmeliğe göre onaylanıp gönderilmesi daha hayırlı olacak gibi.

login benim işlem aşaması zaten bitmisti.benim rapoeum onaylanmisti zateb sgk tarafindan.ben Eylül ayını bekliyordum emekliliğe ayrılmak için.ancak yeni yönetmelik ve çizelge geldi.bakalim ne olacak Eylül ayında dilekcemi verince.

Ogorken

Evet onu biliyorum.Ben sizin raporun kayıtlarıyla karşılastırarak şu an hangi aşamada olduğunu merak etmiştim.

login

2011 yılında almış olduğum sürekli ibareli raporu yeni yönetmeliğe göre nasıl onaylatıyoruz bilgi alabilirmiyim acaba

login emeklilik işlemlerinde en son elden diyordu.ondan sonra yazı elime ulasti.yeni yönetmelik ve çizelge yayımlandı memurlar.nette var.benim crohn hastalığına ilgili değişiklik gözüme carpmadi.cizelge aynı kaldığı sürece kronik hastalıklarda sorun olacağını düşünmüyorum şahsen.onceki raporumuz geçerli olur kanisindayim ben.

Ogorken login Yeni cetveli inceledim. Başka hastalıklarla ilgili herhangi bir değişiklik var mı bilmiyorum ama bana verilen oranlarla ilgili kısımlar eski yönetmelikle aynı. Ben de raporumun aslını göndermiştim. İlk kayıt 21 Ocak’ta geldiği yere kurumumun isminin yazıldığı şekliyle düşmüştü e devlete. İkinci kayıt ise 08 Şubatta düştü. Onda da aynen login de olduğu gibi ELDEN yazıyor. Bakalım ne olacak? Bu arada yönetmeliğin Kazanılmış Haklar bölümü şöyle:
Kazanılmış haklar
MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez...

Bu maddeye göre hakkımızda henüz bir emeklilik işlemi tesis edilmediğinden yeni rapor mu istenir, mevcut raporumuz yeni cetvele göre mi değerlendirilir artık bilmiyorum..,

hazansairi raporunuz kuruldan geçmiştir muhtemelen.yani yeni yönetmelikten önce sonucunuz çıkmış büyük ihtimal.ancak emeklilik başvurusu sırasında yeniden rapor istenir mi muamma.cetvelde değişiklik olmadığı için istenmemesi gerekir diye düşünüyorum.benim raporum onaylandı emekli olabilir yazısı geldi ancak ben emekli değilim şuan.emeklilige basvurdugumda yeniden rapor isterler mı onu da bilmiyorum.bende de değişiklik yok cizelgede.nu yönetmelik çıkmadan önce rapor almış birinin raporu bundan sonra onaylanirsa (çizelgede değişiklik olmama kaydıyla) o zaman bizden de yeniden rapor istemezler diye düşünüyorum.neticede benim hastaligim tamamen kronik ve tedavisi de yok.gonderdigim rapor da aynı oranda onaylanmisti SGK sağlık kurulunca

Yeni yönetmelik ve ölçüt çizelgesi yayimlandi.benim raporumu 4 ay önce onayladı SGK sağlık kurulu.tarafima 2019 Eylül ayında emekli olabilir yazısı geldi.yeni yayimlanan çizelgede hastalığımla ilgili bir değişiklik yok.hastaligim da sürekli ve kronik.simdi bu duruma göre benden Eylül ayında yeniden rapor istenecek mi göreceğiz.ben çizelgede değişiklik olmadığı için istenmeyecegi düşüncesindeyim.bakalim gorecegiz

@OturanBoğa hocam daha önce yönetmelik değişse de sorun olmaz emekli olursunuz demiştiniz.raporum.gectigimiz Ekim ayında SGK tarafından onaylanmisti.emeklilik için suremin dolmasına 6 ay kaldı ama dün yeni yönetmelik ve çizelge yayımlandı.hastaligim crohn ve raporum SGK tarafından onaylanarak emekli olabilirsiniz yazısı yollandı.simdi Eylül ayında benden yeni rapor istenmeden emekli olabilir miyim? Daha önce olursunuz demiştiniz yine aynı fikirde mısınız yeni yönetmelik yayınlandıktan sonra? Cvp verirseniz sevinirim.6 ay boyunca soru işaretleriyle yaşamak istemiyorum.tesekkurler

@hazansairi Sonuç gelince raporunuz hangi tarihte onaylanmış bir bakın.eger siz sorun çıkmadan emekli olursanız sanırım benim de sorun olmadan Eylül'de emekliligim kabul edilir.zaten elimde onay yazısı var.6 ay kalmisti ne güzel emekliliğe.simdi bir sürü soru işaretleri oluştu kafamda :(

Şahsi fikrim engelli ölçüt çizelgesinde değişiklik yoksa raporlarin yenilenmesini istenmez.zira bazı hastalıklarda hiç değişiklik yok iken özellikle psikiyatri hastalıklarında oranlar fala değişmiş.mesela benim sindirim sistemi ile ilgili crohn hastalığı.oranlar vurgulu noktasına aynı kelimeler açıklamalar bile.ancak psikyatri çok değişmiş o nedenle değişiklik olmayanlardan yeni rapor istenmesi tamamen saçmalık olur çünkü oranlar harfiyen ayni.tabiki muhatabimiz SGK olduğu için ve burası Türkiye olduğu için kesin konusamiyorum

Bana da öyle geldi sanki psikiyatri ile ilgili ibareleri kurcalamışlar

Ogorken Bundan önceki yönetmelik 2013 tü yanılmıyorsam. E malum sonradan hükümet sistemi değişti. Haliyle yeni sisteme göre bütün yönetmeliklerin yenilenmesi gerekiyordu. Ki bence bu yönetmelik o amaçla yenilenmiş. Arada da bazı değişiklikler yapılmış. Diğer yönetmelikle kıyaslama şansım olmadı ama dediğinize göre psikiyatri oranları değişmiş. Ben sindirim sistemi rahatsızlıklarından %50 (mide kanseri dolayısıyla midemin %80 i alınmış, oniki parmak bağırsağım ucu kapatılarak atıl hale dönüştürülmüş ve kalın bağırsağıma geçiş için delik açılarak kalan mide oraya bağlanmıştı) almıştım. Sindirim sistemi rahatsızlıkları noktası virgülüne kadar aynı yeni yönetmelikte. %20 de 2. Evre iken remisyona giren mide ca için almıştım. %50+%20= Baltazarla %60 sürekli raporumu gönderdim. Sindirim sistemi oranları aynı ama onkolojik rahatsızlıklarda değişiklikler var. Eski yönetmelikte 1.2 evre tedaviye cevap veren remisyona girmiş kanserlerde %20 idi oran. Ancak yenisinde 1.2 evre kanserlerin remisyon hallerinde ilk 5 sene için %60 sonrası için %40 veriliyor. Yani bu yönetmeliğe göre onkolojik rahatsızlığımın oranı çok yükselmiş. Yeni bir rapor alsam muhtemelen oranım en az %80 e çıkacak. Ki sonucu değiştirmeyecek. Çünkü bana %40 da yetiyor. Umarım uğraştırmazlar...

hazansairi kesinlikle katılıyorum.evet onkolojik oranlar oldukça yükselmiş.dediginiz gibi daha da yüksek oranla alırsınız raporu ancak neden uğraşalım di mi? O nedenle yeniden istenecegini düşünmüyorum.yakinda size cvp gelir zaten o nedenle burada paylasirsaniz sevinirim.tabi gelen evrakda alınan kararın tarihine iyi bakın yönetmelikten önce mi sonra mı karara bağlanmış.eger sonra baglandiysa zaten yeni rapor istemeyeceklerinin kanıtıdır.eskiyse karar emeklilik dilekçesinde belli olur.hayirlisi bakalım.bizi huzursuz etmekten başka işe yaramiyorlar ama göreceğiz.sizin durumumuz aşağı yukarı bir çok sorumuza cvp olacaktır hele gelsin bakalım sizin sonucunuz ve sonraki gelişmeleri görelim

Ogorken yüzüp kuyruğuna gelmişken yönetmelik değişikliği tam bir bahtsız bedevi durumu ☺ her ne kadar yeni oranlarda eski yönetmelikteki oranlara kıyasla aleyhime bir değişik bulunmasa da sadece yeni rapor süreci bile başlıbaşına bir tedirginlik vesilesi. Dediğiniz gibi benim sürecim sizlere de örnek teşkil edebilir. Umarım sıkıntısız bir süreçle neticelenir. Nasipse buradan da paylaşırım.

hazansairi kesinlikle haklısın.benim hastaligim belli durumum belli.oranim da değişmiyor.ancak yeniden rapor alma ihtimali moralimi tamamen bozdu.suan 6 ay var dilekçe vermeme.huzursuzluk oldu işte.zaten hayatımda hep bahtsız bedevi oldum ben.rapor isteseler bile aynı şekilde çıkar ama işte süreç çok yorucu ve zor.tek umudum oranlarimizin değişmemiş olması.o nedenle belki istemezler diye düşünüyorum.sizin durum yakında belli olur.sizden istemezlerse bizden de isteyeceklerini dusunmuyorum

Üst Alt