Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için şafak sayanlar

Bu gün e devletten emekli olursam aldığım maaşa baktım, gerçekten şaka gibi :D reissssssss %30 düşürdüğü için maaşları şimdi emekli olursam 12.500 TL para veriyor bana emekli maaşı :D bozdur bozdur harca :D :D
Ama 2024 de baktığım da o zaman 14,500 Tl veriyordu, ileri gideceğimize geri gidiyoruz :D

PADİŞAHIMMMM SENN ÇOKKK YAŞAAAAAAA :D :D

Yasa değişmeden önce 2,5 senem vardı. Eğer başvuru yaparsam ve SGK emekliliğe onay verirse, Nisan ayında emeklilik şartlarını sağlıyorum.
Prim günü 5500-Sigorta başlangıç 2007(Arada yaklaşık 2 sene işsizlik durumu var)

2 ocaktan belli bekliyoruz. Genelge mi bekleniyor ne bekleniyorsa artık paşaların keyfi henüz yetmedi. Olumlu yada olumsuzluk belirsiz bir şekilde beklemekten daha iyidir.

4C MEMUR STATÜSÜ
5434 SK TABİ / HİZMETLİ
16 TAM YIL ve 5.760 GÜNLE

KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖRÜŞÜ YAZISINA GÖRE:

(EKSİK PRİM GÜN=87 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 89 gün

Yok ben SGK'ya başvurmadım devlet hastanesinden rapor aldım %60 çıksaydı Ondan sonra kurum olarak SGK'ya başvuracaktım kamuda çalışıyorum%60'tan aşağı gelince gerek kalmadı %49 rapor geldi
osman bey merhabalar bende kamu görevlisiyim. Engelli raporunda yüzde 60 , 49 olmasına takılmayın. Maluliyet tespit işlemlerine göre tek hastalık branşından en az hafif , orta ,ağır çalışma gücü kaybına göre emeklilik hakkına sahip olabilirsiniz. Aşağıda linkini bıraktığım

yönetmelikte en sonda çalışma gücü kaybına neden olan hastalık listesi var . bunlardan birisinin tanısı varsa sizde emekliliğiniz ona göre belirlenecek. Bizdeki durum yeni tarihli engelli raporu ile kurum aracılığı ile sgk KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI ile yapılmakta. Herhangi bir sgk merkezinde olmamaktadır. Benim örnek dilekçem ;

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun geçici 4. Maddesi’nde yazan “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; a) %50 ilâ %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün , b) %40 ilâ %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.” hükmüne göre emeklilik yönünden iş gücü kaybımın değerlendirilmesini ve erken yaşlılık emeklilik onayımın gelmesi durumunda emeklilik işlemlerimin yapılmasını talep ediyorum. bu şeklidedir.

@reciss,

Tamam da benim o kadar sigorta primim yok ki 1900 gün sigorta primi var malulen emeklilik için başvuracaktım%60 rapor geleceğini zannetmiyorum Çünkü devlet hastanesinden %49 rapor çıktı Onun için ben de bıraktım

4C MEMUR STATÜSÜ
5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=83 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 85 gün

Bugün kurul İçin 7 doktoru hallettim cuma sağlık kurulu var bakalım hayırlısı olur inşallah benim tek hastalık çok fazla sıra yoktu kurul için SGK ya gidecek bakalım ordan karar ne zaman çıkacak emeklilik için primler 5599 oldu zaten benim

@Profsör,

Aynen sağlık kurulu ben ilk engelli raporunu aldığım zaman 2022 yılı üç günde kalabalıktan anca bitmişti bu sefer çabuk bitti bu yedi doktor olayı bazı kişilerde değişiyor önceki engelli raporu bulunduğu için çok fazla yere göndermiyor kurul artık tek hastalık geçerli olacağı için tavsiyem diğer branşlarda çok fazla zaman harcamayin ana branşa adapte olun

4C MEMUR STATÜSÜ
5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=78 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 79 gün

4C MEMUR STATÜSÜ
5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=68 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ

@aydünyavaz,
benim 6 yılım kaldı. yasalar süpriz yapmazsa emekli olunca kafamda planlarım var. öncelikle bedava kartla belediye arabasına binip parka gidicem. yanıma 1,5 litrelik evden doldurma suyumu alıcam parktada 1 tane simit alıp oturacam röportaj yapanları görünce yavaşça yaklaşıp gençleri trollicem :)
yok be evden çıkmam ev kuşu olurum iyice

Yeni yasanın çıkmasında emeği geçen ve bunların gelmesin de yardımcı olanları Allah’a havale ediyorum gerçi o da bırakmış insanlığı ya neyse .

4C MEMUR STATÜSÜ
5434 SK TABİ / HİZMETLİ

%65 ENGELLİ RAPORU İLE

(EKSİK PRİM GÜN=62 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ

207 gün kaldı;

Nasip..

Emeklilik sonrası çalışmaya devam(!)

Geçer mi sayılı günler?

202 gün kaldı;