Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için şafak sayanlar

@MuTanG,

Kara ve zor bir bunalım evresinden
geçiyormuşum meğerse. Şimdi daha iyi anlıyorum bu evreyi.

Öğlenleri iştahım azalıyor. Sabahları simit yemeyi kestim. Hemen hemen rahatladım.

Yırttım emeklilik dilekçesini. Aklım başıma geldi.

@Sema, benim 2024 eylül girişim mevcut daha çoook var 20 yıl nasıl geçermi acep :)

@CEREN,
benim 2024 eylül girişim mevcut daha çoook var 20 yıl nasıl geçermi acep

Selamlar arkadaşlar.Boyum 117. Ellerim ve bacaklarım kısa. Bu halimle resimdeki yıl doldurdum. Bende şimdi bel fıtığı çıktı. Artık ayakta kalamıyorum. 6 ay önce emekliliğe başvuru yaptım red yedik. İtiraz ettim onada red yedim. Bunların ben kör gözlerine... Neyse. 6 ay daha doldu tekrar başvuru hakkım geldi. Şimdi bekleyimmi gidip yine başvurumu yapayım. Artık yoruldum. Birazda içimi dökeyim dedim.
Raporum süresiz 41 .
erjpfd5.jpg

Selam herkese, şafak sayanlara ben de dahil oldum sayılır.
Giriş: 24.05.2011
Engel Oranı: 3 Hastalık toplam %57. En düşük hastalık oranı %50
Olası Emeklilik tarihi: 24.05.2027

Emekli olup çalışma durumu kısmında soru işaretlerim var . Engelden emekli olunca çalışıp hem emekli hem işten maaş alabilir miyiz ? son kanunda değişiklik oldu ama orada engelliden bahsetmiyor. Yaşlılık aylığı olarak bahsediyor

hocam işte orada bir kıstas var. Biz yaşlılıktan emekli olmuyoruz, engel nedeni ile emekli oluyoruz 2 si farklı durum da onu nasıl netleştirebiliriz bilemiyorum. @OturanBoğa üstat senin bilgin var mıdır bu konuda ? üstat

@black bishop, Maalesef ki doğru yada çalışabiliyorsun ama devlet emekli maaşını direk kesiyor sigortalı bir işte çalışırsan..

@Sardonyx35, Engelli yada engelsiz artık farketmiyor bu yeni çıkan yasa da 2008 sonrası engelli yada engelsiz kişiler emekli olsa bile hem emekli maaşı alıp hemde sigortalı bir işte çalışamıyor şuan için kesin net bilgidir.
Çünkü aynı durumdan bende müzdaribim..

peki emekli olanların çalışamaması durumu sigorta başlangıç tarihi 2008 sonrası olanlar mı ?

@gabiteco, Aynen yasa sadece 2008 sonrası sigorta başlangıçı olanlar hem emekli olup, hem sigortalı bir işte çalışamaz diyor.
Eğer çalışırsa emekli maaşını keserim diyor :)

@456 özel sektörde çalışmaktan bahsediyorsunuz değil mi ? Benimde anlamadığım "yaşlılık ayılığı kesilir" ibaresi var madde de, biz yaşlılık aylığı almıyoruz. o kısım bende oturmadı ama sen direkt yaşayan biri olarak diyorsan o zaman bizim halimiz duman... 20 bin tl emekli maaşı ile engelli birey nasıl geçinecek :D

• Haha
Reaksiyonlar: 456
@Sardonyx35, Evet ben özel sektör için konuşuyorum, bende 20 bin Tl ye muhtaç kalmamak için bir senedir veremiyorum emekliliğimi çok ihtimalım yok ama bu yasanın umarım en kısa zamanda değişmesi gerekir. Yoksa ömür boyu emeklilik hayal olacak :D

@456, Gürkan'ım, 2008 Ekim öncesi emekli olup çalışabilir, senin 2008 sonrası mı başlangıç?

@EMRAHBV, Maalesef Emrah'ım.. 2010 ilk sigorta girişim benim, o yüzden ben hem çalışıp hem emekli maaşı alamıyorum. DEVLETİMİZ ÇOK YAŞA :D :D :D

@456, Çok kötü olmuş kardeşim ya. Benim giriş 2005 olduğu için oradan yırttım. Hem emekli oldum, hem çalışıyorum; darısı sizlere inşAllah. 🥹🤲

• Beğen
@EMRAHBV, Ne mutlu sana kardeşim rabbim ağız tadıyla yemeye kısmet etsin, ben 45 yaşındayım bu satten sonrada emekli olacağıma artık ihtimal vermiyorum
tabiri yerindeyse ÖLENE KADAR MOKOKO :D :D :D

@456, Allah razı olsun, ben de 42 yaşındayım; öyle deme Gürkan'ım, yenge var, çocuk var. İnşAllah en kısa zamanda olursun, bu yasa çok haksız oldu.

@EMRAHBV, Kardeşim benim kızdığım ne emeklilik ne de para pul benim kızdığım adaletsizlik ve hak yemek. EYT den emekli olan arkadaşlar lütfen yanlış anlamasınlar ama eyt çıktığı için bizim emeklilik hakkımızı elimizden aldılar.
Çünkü devlette para suyunu çekti o yüzden de bu yasayı patlattılar çünkü 2025 yılında baktılar ki çoğu engelliliğin emekli senesi doluyor sonra hopp bu yasayı devreye soktular. EYT' den emekli olanlar hem çalışıp hem emekli maaşı alabiliyolar ama bize gelince daha çok engelliye engel olmaya çalışıyorlar..
Neyse kardeşim çok şey var daha söylenecek de uzatmayayım...

@456, Zaten sözün özünü yazmışsın. Üstüne ekleyecek bir şey yok kardeşim.

• Beğen
özel sektörde maaşım çok şükür iyi. olurda bu işten ayrılırım ücretsel olarak iyi bir iş bulamam o zaman emkli olur kayıt dışıda bir yerde çalışırım. Devlette gitsin sigortalı çalışan arasın kendisine. yaptıkları saçmalıktan başka bir şey değil

Ekim 2008 sonrası TÜM sgk'lılar engelli olmaksızın emekli olduklarında çalışamaz devlet bri tercihe itiyor hatalı bir karar zira kayıt dışı çalışmaya sebeb verir vergi kaçar hangi akla bu yasa geçirmişler

Sgk'nın keyfini bekliyoruz,paşaların eşref saatine denk gelir de lan bu adamın 6-7 yatışı var takipli hasta,kurula girmiş hastahane %52 oran vermiş inanmamışız bi daha sevk etmişiz hastahane durum dahada kötüleşmiş kalıcı hasar var demiş,onaylayalım bari derse olacağız.

Üst Alt