Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik Tablosundaki Tutarsızlık! Destek Kampanya!

marto1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
93
İlgili Admine ricam konu başlıkları birleştirilmesin bu konuda desteğe ihtiyamız var Hatta sabit kalma imkanı varsa duacınız oluruz.

Konuya duyarlı olalım engelli emekliliğinde 2008 öncesi sigortalı olup 20 yıl çalışma zulmüne karşı başlatılmış bir kampanyadır.

Konuyla ilgili desteğinizi rica ediyorum sonuçta engelli çalışan her bireyi etkileyecek bir durum

Konu ile ilgili değişiklik ekleme düzenleme isteyen olursa kampanyamıza ekler ve değiştirebilirz

Hep Destek Tam Destek

https://www.change.org/p/çalışma-ve...ents_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

destek mesajı attık ta okudum inan birşey anlamadım zaten bu engellilerin tayin de problem emekliliği de nedendir anlamadım bir engelliyi emekli etmek o kadar zormu? adam 15 yıl doldurmuş ise pirimi yeterli ise neden emekli olmasın. kızdığım konu şu engelli birey ne şartlarda işe gelmiş gitmiş ne durumlarda çalışmış kimi zaman düşmüş kimi zaman ezilmiş bir şekilde 15 yıl bir fiil çalışmış ve doldurmuş ise daha bunun neresinde sorun var allah aşkına

@gesees
[FONT='inherit']06/08/2003 tarihinden önce en basit emekli şekli olan engelliler için maliyeden alınan engellilere esas sakatlık vergi indirimi şartı ile 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün yetiyordu.
Reform söylemi ile tıpkı sağlam kişiler ile aynı kefeye konularak onlarda kademelendirildi.
1/10/2008 öncesi sigorta girişi olan engelliler için 3 kademe de belirlenen emeklilik koşulu ,1/10/2008 sonrası için iki kademe olarak uygulanmıştır.
Fakat 1/10/2008 sonrası engelli için emeklilik koşulları 1/10/2008 öncesine göre daha avantajlı olurken eski engelliler için şartları ağırlaştırılmıştır.
"Yani 2008 öncesi sigortalı olmuş biri %45 raporla 20 yıl çalışma zorunluluğu var
2008 sonrası sigortalı olup emekli olacakl %45 raporlu 18 yıl zorunluluğu var
anlatılmak istenen olay bu "emekli kadelemelerinde bariz hak kayıpları var
2003 yılından önce ise herkes 15 yılda emekli olabiliyorduk

Bizim isteğimizde bu hak kayıplarını ortadan kaldırtmak

Desteğiniz için teşekkür ederim[/FONT]

şuan 24 destekçimiz var 100 yapmamız gerekiyor

destek vermek isteyenlerde veremiyor diye düşünüyorum herşeyin hayırlısı

[FONT=sans-serif]Destek Güncelleme 46 kişi olduk kalan 54 imza.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Destek Güncelleme 51 kişi olduk kalan 49 imza.[/FONT]

birde benden geldi

sizede çok teşekkür ederim eksik olmayın:)
56 destekçi 100 destekçiye ulaşmak için 44 imza daha gerekiyor
keşke biraz daha destekçimiz olsaydı bu konuyla ilgili ama ben pes etmeyeceğim çünkü sesimizi duyanlar oldu ve inanıyorumki bir çözüm kavuşturucaz bu mevzuyu
Şuan kim okuyorsa başlığı kim olursa olsun emekli olsun memur olsun ne olursa olsun biz engelliyiz birbirimize destek olmamız lazım bir yerde birilerin gür sesi olmalıyız
haydi arkadaşlar !!

Bende bu durumdan rahatsızım ssk giriş benimde 2002 malesef 2008 öncesi olanlar şanssız bu durum mutlaka düzeltilmeli

akşama bende bir imzamı atacam şirket internettinde sayfa acılmıyor.

Bedriatak selo46
Desteğiniz için teşekkür ederim kalan 32 imza

sgk dan bugün itibari ile resmi yazı geldi sgk daki uzman da burdaki çarpıklığın farkında resmi yazıda kanun yapıcıların yasal düzenleme gerekmekte olup yasal yapma yetkisi TBMM dir demiz bizlerde uygulayıcısıyız yazmış

benzer ifade kamu denetimi kurumundan resmi yazı geldi zaten ombustman sgk ya yönlendirmiş onlarda bugün cevap verdi resmi yazı bende imza kampanyasına bazı bilgiler gizli kalmak kaydı ile ek yapıp tbmm ye gidecek

ilgili kişilere mail atmaya başladım sgk yazısını haydi arkadaşlar destek

destek güncellemesi kalan imza 25 haydi arkadaşlar :)

degerli kardeşim elimizden geldi kadar destekliyoruz ..şu işi atlatalım inşallha diğerinede el atmanı bekliyorum

sağol selo kardeş

onunla ilgili metin hazırlıklarım devam ediyor önce metni bitirip sonra ilgili mercilere yollayıp gelen cevabı TBMM ye insan haklaırı komisyonuna faks mail ve kampanya olarak ulaştırcam hayırlısı olsun bizler için

Üst Alt