Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik Tablosundaki Tutarsızlık! Destek Kampanya!

dilekçede imza tamamdır kampanyaya hep destek tam destek

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aliozdemir_57

teşekkürler

TBMM Destek link
Not: Üyelik ister imza atmak kolay
https://edilekce.tbmm.gov.tr/Login.aspx

[FONT=sans-serif]Dilekçe Bilgiler;[/FONT]
[FONT=sans-serif]Geçici No:65060[/FONT]
[FONT=sans-serif]E-dilekçe No:3618[/FONT]
[FONT=sans-serif]Adi Soyadi:Murat Ç[/FONT]
[FONT=sans-serif]Dilekçenin Kısa Konusu:2008 öncesi işe başlangıcı olan engelli çalışanların emekli olma yıl şartlarının..[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kayıt Tarihi: 22.08.2016

Change.org destek link;

[/FONT]
https://www.change.org/p/engelli-emeklilik-tablosundaki-tutars%C4%B1zl%C4%B1k?recruiter=456292138&utm_source=petitions_show_components_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

Lütfen Desteğinizi esirgemeyiniz !!!

Bu konudaki son durum nedir ? dilekçelerimiz ve şikayetlerimiz dikkate alındı mı ? her hangi bir cevap alabildin mi marto1 ?

kanunlar geriye doğru işlemez arkadaşlar, o dönemde işe girdiğinizde o kanun yürürlükte ise o kanuna göre emekli olursunuz. daha sonra iyileştirme ve ya düzenleme olmaz. ama genede eyleminize destek olmak için linke girecem

habip50 doğru diyorsunuz. geriye dönük düzenleme yapılması zor iş ama yinede, fakirin ekmeği umud :)

Deniz şahbaz
Merhaba deniz dilekçe ve mail yoluyla sesimizi duyurmaya çalısıyorum malesef darbe ve OHAL etkisi hala devam ediyor ve bizi etkiliyor bu change.org adlı site yi sadece destek olan engellileri yönlendirme amacıyla kullanıyorum yoksa ordan sesimizi duyacak biririleri çıkmaz sadece yönlendirme sitesi duyurular vsvs bu şekilde işimize yarıyor
ayrıca arkadaşın biri geriye dönük düzenleme olmaz demiş kardeşim sen nerden biliyorsun düzenleme olmayacağını ?
Burda net bir haksızlık var yasalara göre ciddi haksızlık var ayrımcılık var 2000-2008 sigortalıya bariz hiç düşündün mü 2008 sonrası sigortalı olanlar senden daha erken emekli oluyor ama 2000-2008 en düşük oranlı engelli 20 yıl 2008 den sonraki engellierde 18 yıl + 2000 yılı öncesi her şekilde 15 yılda emekli oluyor bu şimdi açıkça hata haksızlık değil mi kardeşim burda biz umut tacirliği yapmıyoruz boyle bir şey yok bu benim sorunum kadar seninde sorunun tüm engellilerin sorunu siz sesini çıkarmazsanız böyle yaşamaya devam edersiniz kimse kusura bakmasın.

http://www.memurlar.net/haber/466784/

Bugün change orgtan bir duyuru daha yapıcam lütfen destek olun ilgili vekil mail adresilerini gönderip örnek yazı ile mail atmanızı rica edeceğim ki ne kadar çok mail o kadar çok ses

saygılar

ben nereden biliyorum. tabi ki anayasa hukukundan...

her neyse özetle şunu söylemek isterim; engellilerin emekliliği ile ilgili olarak Türkiye' de 3 kanun çıkmıştır. bu farklılıklarda o kanunların uygulandığı yıllardan kaynaklanır. o yıllarda işe girmişseniz o kanuna göre emekli olursunuz. yapacak bir şey yok senin girişimin hak arama değil ancak iyi niyetli bir girişimdir tebrik ederim. içindeki eylem heyecanını paylaşmak adına imzamı attım.

bunu kanunları geriye doğru yürütmekten ziyade hükumetlere daha doğrusu siyasilere sormak onlara hesap ödetmeye çalışmak daha doğru olur.

marto1

Hep destek tam destek.

Dediğin gibi olur inşallah ve bu haksızlık giderilir. Şayet giderilecek olursa ve 2000-2008 arası sigorta girişlilerde 15 yıl şartına bağlanırsa ben bugün emekli olabiliyorum. Hem kendim adıma hem benim durumumda olanlar adına desteğe devam...

bizi kendi dönemlerinde adam yerine koyduklarını söyleyenlere, 15 yılda emekli olan engellileri önce 20 yıla sonra 18 yıla çıkarıp indirenlere, bizim dönemimizde engelliler altın çağını yaşadı diyenlere, engelliler için çok çok çok şey yaptık diyenlere bu durumu örnek verebilirsiniz!

habip50
habip abi teşekkür ederim desteğin için bizim için yaptıkları hatayı düzelttirmek ve bence düzeltilebilir diye düşünmekteyim Anayasa hukukçusu bir hocamada bu mevzuyu sordum bariz bir şekilde haklı buldu Ombustman ve SGK dan gelen resmi yazılı belgeler var elimde sgk da bunun doğru bir uygulama olmadığını ve burda emeklilikte çelişkilerin olduğunu ve bunu kanun yapıcıların düzeltmesi gerektiğini resmi yazıda belirtti bunları yazdığım dilekçede ek yapıp TBMM ye gönderdim
Desteğiniz ve iyi niyetli açıklamalarınızdan ötürü teşekkür ederim bu hepimizin tüm engellierin yararına olabilecek bir durum inşallah Bu durum düzeltilir

Deniz şahbaz
İnşallah en azından bir düzenleme olmasını temenni ediyoruz :) Change.org tan duyuru yaptım insanlar mail atarsa harika olcak
destek için teşekkürler

Emeklilikte adaletsizlik

Arkadaşlar 01.2008 yılında işe giren bir engelli %65 rapor ile15 yıl bir fiil çalıştıktan sonra emekli oluyor da 2008 öncesi işe başlayan birisi aynı oranda raporla neden emekli olamıyor bu işin doğrusu ne ? yanlışı ne ? ben çözemedim 2008 den sonra ve 2008 den önceki engelliler arasında ne farklılık var fark ne ? bu ayrımcılık ne ? sizlere sorma gereği duydum beni tatmin edecek aydınlatacak cevaplarınızı bekliyorum hoşcakalın

Sigorta başlangıcı 2003-2008 yılları arası olan arkadaşlar için sıstemde cok buyuk haksızlık adalet sızlık mevcut, İnşallah bir an önce duzeltıler,

Gerçekten şöyle bir bakıldığında 2003-2008 arası mağdur. 1 gün öncesi ve sonrası bu kadar olamaz.

Arkadaşlar bir sonuç alan varmı , yada bir haber varmı düzeltileceğine dair ? Yapılan bir çalışma? Hergün bir haber arıyorum. Seçim öncesi bir çalışma varmı?

Togix konuyu hortlatmışsın :) Bu mağduriyetin de aşılması gerekiyor. Saçma bir uygulama 1 gün önce işe giren senelerce uzun çalışmak zorunda kalıyor. StratoS listende bu konu var mıydı?

Arkadaşlar her yerde eyt konuşuluyor seçime 15 gün kaldı. 2008 öncesi sgk girişi olanlara yapılan haksızlık , maduriyetten ve düzeltilmesi gereken kanundan kimse bahsetmiyor. Bu mantıksız 4 işleme sığmayan mantıkla hazırlanmış sgk engelli tablosu ne zaman son bulacak ? Bizlerden 5 yıl sonra girenler bizlerden avantajlı ? . Kimseden ses yok?

Şuan SGK öyle bir durumda ki onunla ilgili yapılan her öneri direk ret ediliyor. Açığı çok fazla ve kapatılması her geçen gün zorlaşıyor. Ayrıca aktif/pasif dengesi de bozulduğu için, bırakın emeklilik durumu haklarını genişletmeyi, mevcut emekli engelli arkadaşları sürekli kontrol muayenesine çağırmaya başladılar. 1-2 kişi madur etsem, maaşlarını kessem kardır diye bakılıyor şuan.

Ben engellilerin hakları ile ilgili bir liste çalışması yapıp, kamu kurumlarına üst yazı ile öneri olarak iletiyorum ama SGK konusunda inanın o kadar çok şey var ki, buna rağmen birşey iletemiyorum :(

https://www.engelliler.biz/forum/di...adele-ve-kazanimlar-engellilerin-haklari.html

Ali tezelin yeni yayınlanan (2019) bir videosunda seyretmiştim ; Modern toplumlarda sosyal sigorta zarar etmeli hatta daha çok zarar etmeli diyordu. Yurtdışında bu oran birçok ülkede %40 civarındaymış her yıl, bizde ise %5 diyor. Kaynak çok aslında ama kullanıldığı yerler ve rasyonelliği tartışılır. Bunda iletme konusunda kaygıya yer olmamalı EYT den daha öncelikli bir konu varsa engellilere yapılan emekli tablolarındaki haksızlık yani engelli vatandaşların maduriyetidir. 2008 öncesi sgk girişi olanların engelli emeklilik kanunu acilen değişmeli fazla bişey değil ; 2008 sonradan girenlere kolaylık tanınması ve 2008 öncesi eski girişlilerin madur edilmesi akla mantığa sığmaz. 5 yıl önce başlayan ile 5 yıl sonra başlayan aynı yıl emekli oluyor buna kargalar güler.

Togix

Yukarıda belirttiğim gibi bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Ama böyle düşünüyorum diye elbette bir şeyler yapan engelli arkadaşlara da köstek olmam.

Burada gidilecek yol, kanun değişikliği ve bunun yeride Meclis. Şuan iktidar dışı partilerin verdiğin mecliste engellilere yönelik sayamadığım miktarda bekleyen değişiklikler var. Ama İktidar partisinin çoğunluk desteği olmadığı için çıkmıyor.

Bu noktada özellikle iktidar partisinde bağlantısı olan hatta direk Cumhurbaşkanına iletilebilecek ölçüde bağlantıları olan arkadaşlar varsa destek olurlarsa seviniriz.

Böyle giderse ve düzeltilmezse ben hakkımı helal etmiyeceğim. Sebebine gelince; Bildiğiniz kul hakkı yeniyor . Hele devlet memurları direk hiçbir tabloya tabi olmadan 16 yılda emekli oluyor. Engelliler arasında devlet memuru , sgk lı , bağkurlu diye çalışma yılı süresine bağlı olarak bir kategorize yapılması doğrumu?
"Sen sgklısın daha çok acı çek daha çok çalış 20 yılda git, o bağkurlu senden 4 yıl önce gider , diğeri devlet memuru 16 yıl çalışırsa gider" diye standart dışı bir uygulamayla engelliye yaklaşılamaz. Engelli nerde çalışırsa çalışsın, aynı güçlükleri çeker ve bu çalışma sürelerindeki sınıflandırma, engelliye verilen bir ceza, bir ayrımcılıktır. Engelli her koşulda engellidir. Farklı yaklaşım düşünülemez. Özür oranı 50 nin üstünde olan bir engelli sgklı , gene özür oranı 40 olan bir bağkurlu veya devlet memurundan daha hasta olduğu halde 4-5 yıl fazla çalışıyor. Bu nasıl vicdani bir mantık? Allah selamet versin ! Bir an önce kanun değişmeli. Acil...

StratoS Togix

valla arkadaşlar bu konuyu ben belkide bu sitede hatta ülkede baya uğraşarak ses getirtmeye çalıştım ama bir türlü olmadı :(
bir kaç vekille konuştum yapıcaz edicez denildi yapmadılar yapmazlarda onun dışında stratos arkadaşıma hak veriyorum sgk artık raporları tekrardan isteyip maliye aracılığı ile oranları düşürüp maaşları kesiyor.
sgk son zamanlarda evet baya batmış durumda sosyal kesintiler sosyal yardımlar gss olsun bitik bu sebeple devlet her vatandaşa zorunlu besi kitliyor :)

bizimö 2008 öncesi ve sonrası emeklilerde evet haksızlık var 2 ila 5 arası erken emekli olan var olamayan var burda net mağduriyet var şu bir gerçek bu ülkede demokrasi yok, demokrasi olmayan bir ülkede ben ya da siz hak talep edemezsiniz.

bu iktidar ve o muhalefet bu ülkenin başlarında olduğu sürece siz hak talep edemezsiniz sanayici iş adamı teksitilci ve bilumum işi olan adamı siz vekil ederseniz vatandaşla uğraşmaz ki :D komik ama gerçek arıyorum falanca vekilini ulaşamıyorum kendini işini büyütmenin derdinde :D:Dyani demem o ki sizi bizi inanın bok zerersi kadar umurlarında değiliz.

malesef gerçekler

saygılar

Gene bir kampanya başlatalım bence bu sefer daha çok ses getireceğini düşünüyorum. Çünkü sayımız arttı. Bu arada nasıl başlatacağız bu kamyanyayı başlatabilen arkadaş varmı ? Yada anlatın ben başlatayım?

Üst Alt