Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
60
Başbakan biraz önce açıkladı emeklilere kurban ve ramazan bayramlarında 1000tl ikramiye ödecek dedi

Yaşlılık ayliginida 2 katina çıkardı engelli maaslarina bir şey yok . engelli kim ki takan yok.

mehmet-41

Bunu CHP'ye borçluyuz
chp gündeme getiriyor bunlarda Chp ye fırsat vermemek için Chp nin vaat ettiği şeyleri bunlar uyguluyor.
çok yaşa chp :)

Arkadaşlar evet Başbakının yaptığı açıklamaya göre bayramda Devletten maaş alan herkes,emekli,dul ve yetim,şehit ve gazi yakınları buna engellilerde dahil çünki ayırt edilmeyeceğini söyledi herkes ikramiye alacaktır..ilerleyen zamanlarda detaylı bilgi elde ederis.

açıklama şöyle
[FONT=pt_sansregular]Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.
engelli kelimesi geçmemiş[/FONT]

Aynen tv dinledim emekli dul ve yetimlere verileceğini söyledi başbakan engelliler ile ilgili bir kelime geçmedi

Herkese selamlar.

Şimdi öncelikle kesinlikle olumlu bir gelişme.

İkramiye konusunda birçok üyemizin de benzer fikirleri vardı.Keşke böyle ikramiye benzeri birşeyler düşünülebilseydi diye konuşulduğunu hatırlıyorum. Bu beklentinin nihayet, seçim yatırımı olarak bile olsa gerçekleşmesi güzel.

Bu habere eleştirisel birşeyler yazmak garip olacak ama rakamın her yıl verilecek olmasına rağmen sabit bir rakam olması ilginç.Enflasyonun yıllık %10 olduğu ve bozulan ekonomik koşullar nedeniyle ciddi yükselme trendinde olması dolayısıyla rakam sabit kaldığından birkaç yılda ciddi eriyecektir.Bu rakamın da tıpkı %4 ek ödeme mantığında olduğu gibi belli bir oran gözönüne alınan bir uygulama olması çok daha mantıklı ve düzgün olurdu. Yani esas olması gereken aslında (tabii benim bakışıma göre) iki bayramda da birer maaş ikramiye gibi birşey olmalıydı.

Haa bulmuşsun bunuyorsun diyenlere de hak veririm tabii.Bir iki saat önce ortada böyle birşey yoktu.Şimdi birkaç ay içinde emekli maaşıma ek olarak cebime 2000 tl daha gireceğini öğrendim ama söylediğim düşündüğüm şeylere bak :) İnsanoğlu böyle ne diyelim:)

Asgari ücretin çok altında maaş almaya başlayan yeni emekli arkadaşlar açısından, bu rakam şimdiki maaşlarına yakın ya da üzerinde olduğundan onlar açısından ciddi güzel bir uygulama olmuş.

Şimdi madem iktidar seçim yatırımı olarak böyle bir uygulama getirdi, artık muhalefetten de daha yüksek rakamları içeren güzel vaatler bekliyoruz.Muhalefetin zaten böyle bir vaat projesi olduğunu duymuştum.İktidar rakamları açıkladı.Muhalefete düşen çok daha güzel rakamları ilan etmesi.Bir de rakamlar milletin hoşuna giderse, hele hele anketlere yansıma durumu olursa, iktidar asgari ücrette olduğu gibi yine el yükseltmek zorunda kalır ki sonuçta halk olarak sonuç ne olursa olsun bizim işimize yarar. :):cool:

Tüm emekliler ve dul yetim maaşı alanları kapsıyor

ya arkadaşlar adam dedi zam bu zam anca akp iktidara gelirse bu zamları yaparım diyor iyi dinleyin başkası deyil zam yapcak biz gene akp hükümeti kazanırsa vericek o paraları yoksa yok başka bir partı daha başka veriler acıklarsa o başka o yüzden kararlarınızı iyi ve düşünerek verin .

Seçim arefesi olmasaydı biraz zor alırdık yine de olumlu bir gelişme, metal yorgunluğunu üzerinden atar böyle uygulamalarla bu hükümet.
Denizin kuruduğu bir dönemde yaşıyoruz ve halka inmeleri onların yararına olacak.

@aykut35

akp gelmesin de kim gelirse gelsin bu hükümetten daha iyidir. 1000tl bayram ikramiyesi vereceklerine önce yarı yarıya düşürdüğü emekli maaş bağlama oranını tekrar %70 çeksin . halkın hakkını çalıp sadaka gibi bayramda harçlık vermesin.

uyanın artık önünüze bakın seçim 24 haziran da ve bayramın 1.günü 15 haziranda olduğuna haziranın 14 nde arife günü emekli maaşlarına 1000tl yatması lazım ama seçim 24 haziran da sizce yatar mı ? ayrıca engelli maaşı alanlara vermiyor boşuna umutlanmayın şehit yakınları , sürekli iş göremezlik geliri bağlananlara , gazilere ve bunun haricinde 12 milyon emekliğe veriyor.

aykut35

15 haziran bayram 24 u secim gunu .al parayi bas oyu dediler resmen nasilsa ceplerinden vermiyorlar.secimden sonra dolari bahane edip zam furyasi baslar .suclu kim! bizi cekemeyenler de geç nasilsa yiyen var.

Kimseyede iyilik yaramaz
Yanlış vaad

Dolar 5,euro 6,Benzin 7 TL olur..Vermesin istemiyorum öle sadaka sata sata memlekette birşey kalmadı zaten....

musty35
Avrupa ülkelerinde asgari ücretin altında emekli maaşı alan yok , bugün en düşük emekli maaşı 935tl asgari ücret 1600tl farka bak ya bayram harçlığı vermesin emekli maaş bağlama oranını 2008 yılında düşürdükleri gibi tekrar %30 dan %70 lere çeksinler herkesin emekli maaşı ikiye katlanır. bunlar köylü kurnazı biz cambaz olmazsak işimiz zor.

musty35
Avrupa ülkelerinde asgari ücretin altında emekli maaşı alan yok , bugün en düşük emekli maaşı 935tl asgari ücret 1600tl farka bak ya bayram harçlığı vermesin emekli maaş bağlama oranını 2008 yılında düşürdükleri gibi tekrar %30 dan %70 lere çeksinler herkesin emekli maaşı ikiye katlanır. bunlar köylü kurnazı biz cambaz olmazsak işimiz zor.

Aynen kardesim özellikle engelli arkadaslar iyi dusunsun herkese zam verdiler bizim 2022 lere zam yok .

Kusura bakmayın da chp iktidar olursa Allah muhafaza maasida zor aliriz arkadaslar gecmiste oldugu gibi imf den para bekleriz maas almak icin sükretmek lazim 1000 tl yi para

Kusura bakmayın da chp iktidar olursa Allah muhafaza maasida zor aliriz arkadaslar gecmiste oldugu gibi imf den para bekleriz maas almak icin sükretmek lazim 1000 tl yi para

daha önceki partiler emekli maaşı vermiyor muydu ? ne alakası var sen şükret zaten bu halk her şeye şükür etmekten bu halde biz chp demiyoruz bunlar gitsin yeter artık halkı sömürdükleri diyoruz kim gelirse gelsin diyoruz.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama 2000 öncesi emeklilerin halini biliyormusunuz

Yaşınız kaç bilmiyorum ama 2000 öncesi emeklilerin halini biliyormusunuz

ya biraz araştır oku 2000 yılından önce emekli olan kişiler 2.000tl ile 3.000tl arası maaş alıyor. sen ve senin gibiler 2008 yılında evet deyince emekli maaşları yarı yarıya düştü 2008 yılından sonra emekli olan asgari ücretin altında emekli maaşı bağlanır mı nasıl geçineceğim diyor . engelli memur emekli olmuyor aylık bağlama oranını düşüren akp bunu kafana sok artık

arkadaslar verılecek olan bayram ıkramıyelerı emeklıler ıcın luks degıl asgarı ucretın ssk emeklı maasını gectıgını hatılamıyorum
gercı asgarı ucrette az hem emeklı hemde asgarı ucretın 2500 lıra olması gerek ha sukurmu allah tan gelen her seye cok sukur
berat kandılınız mubarek olsun

Araştırıyoruz okuyoruz ama senin kadar bilemeyiz ,her şeyi biliyorsun sen her kes cahil sana göre , o yılları yaşamış biri olarak o yıllarda 2000-3000 maasi valiler almıyordu

Emekli maaşının asgariden az olması çalışmaya mecbur bırakıyor bizi, insaalah düzelecek emekli emekliliğini yaşayacak .
Hayırlı kandiller herkese...

Araştırıyoruz okuyoruz ama senin kadar bilemeyiz ,her şeyi biliyorsun sen her kes cahil sana göre , o yılları yaşamış biri olarak o yıllarda 2000-3000 maasi valiler almıyordu

off off ben alıyorum arkadaşım 2008yılından önce emekli oldum daha ne diyeyim sana ya benim aldığım maaş iyi ama burada ağlayan insanlar var asgari ücretin altında sen neyin peşindesin anlamıyorum . bu hükümet 2008 yılından sonra aylık bağlama oranını düşürdü diyorum sen hala şükredin diyorsun neyse bunlarda Allah değil yani kula sen şükret ben etmem .

Offf offf kula kullukda etmeyiz şükretmeyizde
Tek şükür edeceğimiz Allahtır

Üst Alt