Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

arkadaşlar benim söledimi yalnış anlamayın sakın ben akp yada başka bir partiye oy verin demedim herkezin özgür iradesi vardır sadece konuşmakta ve sölenenlerde acele etmeyin bunlar vaat şimdilik bir başka partilerde gelcek acıklama yapcaklar o yüzden oyunuzu verirken para icin oyunuzu satmayın derim rabbim hak neyse ihsan onu eylesin yeterki sağlıklı olalım şükredelim ve o yüzden öbür partilerde acıklama yapcaklar cünkü akp verdi vaatlerden sonra bir başka partilerde artırıcaklardır bana göre bu vaatleri ama burda not düşmek gerek vaat veripte yerine getirebilcek partimize oy verelim vijdanımızıda dinleyelim aklnızda iştişara edelim olanları bitenler o yüzden ak ve kara ayırt edicek yaşlardayız o yüzden sabır ve sukunetle düşünelim güzel arkadaşlarimiz hakkımız daha fazlasıdır ama daha fazla yük bizleri ezmesin iyi düşünmekte fayda vardır.

Buradan ek olarak fikrimi belirtmem gerekiyo ise eğer
Öncelikle gerçekten emekliler arasındaki bu maaş farkını kaldırmaları gerekiyor şu an bağlanan 930 tl gibi bir maaş ile bırakın engelliyi normal bir birey bile bu maaşla geçinemezken 1000 tl nasıl bir şükür edelimki en düşük maaş asgari ücret ile öncelikle eşitlenmeli vede bayramlarda 1 er maaş ek ikramiye verilse en azından bir nemze daha iyi ola bilirdi
Maaş bağlanma oranlarıda yeniden bir düzenleme yapılmalı.

@umut2135

bende bunu diyorum ben 2007 yılında emekli oldum ve maaş bağlama oranım %70 ve emekli maaşım asgari ücretin 1.5 katı üstünde bağlandı. ama 2008 de evet oyu kullanan arkadaşlar emekli maaş bağlama oranını bu çok övdükleri hükümütin kararı ile %70 lerden %30 ile %35 arasına düşürdü . örnek 2500tl emekli maaşı alması gereken kişiye bu formül ile 935 tl ile 1235tl arası emekli maaşı bağladılar yani yarısını çaldılar. kul hakkı dır bu farkın kapanması şart eğer ekonomi kötü ise , binali yıldırımın emekliye geldiği zaman yapılan zamlara açıklama olarak ülkenin de bazı gerçekleri var demesi bile beni düşündürüyor. kaldırın emekli maaşlarını o zaman hiç vermeyin yada asgari ücretin altında emekli maaşı alan kişilere intibak yasası çıkarıp asgari ücretle sabitle bu kadar basit. Benim aldığım maaşı herkes alsın ayrıca 2000 yılından önce emekli olan kişiler tanıyorum orman işletmelerinden emekli orta okul mezunu 3.400tl emekli maaşı alıyor. yine lise mezunu polis bir tanıdığım 2000yılından önce emekli 2.200tl alıyor burada arkadaş diyor ya 2000 yılından önce emekli olanların maaşları çok kötüymüş hadi oradan aylık bağlama oranlarına bak sen diyorum.

Merhaba arkadaşlar iş kazası sonucu bana da iş gormemezlik ödeneği bağlandı bir nevi emekli gibi bişey oldum sizce bayram ikramiyesini bende alabilecekmiyim

Hector

daha onaylanan bir şey yok arkadaşım üst forumda yazmıştım sürekli iş göremezlik geliri alana da vermeleri lazım aslında sürekli iş göremezlik geliri emekli maaşı olarak geçmiyor ama sonuçta bu maaşı devlet sana ölene kadar ve öldükten sonra eşine ve çocuklarına kadar ödemek zorunda olduğu için bayram ikramiyesi alırsın. daha açık konuşayım banka promosyonu aldın emeklilere verilmişti bunuda alacaksın tabi binali yıldırım ülkenin bazı gerçekleri var diye kıvırmazsa ayrıca not : seçim haziranın ayın 24 `nde bayram 15 haziran da yani 14 haziran arife günü emeklilere bayram harçlığı yatacak mı ? yoksa evet oyu çıkarsa bu bayram değil öbür bayram mı yatacak bu önemli aslında tabi oy kaybetmemek için ben olsam 14 haziran tüm emeklilerin hesabına 1000tl yatırırdım arife günü alışveriş yapsınlar demi ya

İron önerebileceğin bir parti varmı bu ülkeye çok güzel hizmet verebilecek varsa yaz bizde bilelim ona göre oy kullanalım ben şuanda sağlam bir muhalefet partisi göremiyorumki vardır ama ben göremiyorum han gi parti acaba

murat4444

bunlar ne verdi acaba elektrik faturamda her ay 16 tl kullanım hariç dağıtım bedeli ödüyorum trt payı ödüyorum soyup soğana çevirdiler milleti bana kimse bu hükümeti savunmasın geçmediğin köprünün , gitmediğin hastanenin borcunu senden benden alıyorlar , insanların emekli maaşlarını düşürdüler , yol yaptı köprü yaptı , cami yaptı halkın donuna kadar aldı. neyse akp gelecek zaten chp de lider yok MHP akp yalakası oldu meral Akşener daha çömez sende haklısın deveyi diken insanı s... yaranıyor bu devirde inşallah akp gelir ben zaten oy kullanmayacağım.

Oykullanmamak care değil çare erdoğana rakip bulmak adam bakıyor kendine rakip yok kafasına göre takılıyor peki bu kimin hatası ana muhalefetin bence çıkarsalar sağlambir lider bak ozaman herşey nasıl değişiyor bence herşey sağlam bir adaya bakıyor bak ben akp liyim ama bilsemki sağlam bir başka adayvar chp den mhp den vallahide oyumu ona veririm çünkü hükümet çok gevişedi

Arkadaşlar,

Bu açıklamalar seçim sonrası için geçerli açıklamalar. Yani seçim sonrası vaatleri,seçimden önce hiç birşey yok. Boşu boşuna heveslenip boş hesaplar yapmayın. Kazanırsalarda,verip vermeyecekleri ayrı bi muamma, zira ülke ekonomisi şuan yerlerde sürünüyor ve adamlar bir çıkış yolu bulamıyorlar. Enson elde 3-5 fabrika vardı o'da satıldı. Onuda seçimler için kullanıyorlar,geçtiğimiz seçim ile bu seçimde devlet kasasından 821 trilyon para çıktı.

Seçimlere ve suriyelilere harcanan paralarla bu ülkede yatırımlar yapılsaydı,fabrikalar satılacağına üretime yönelik istihdamlar sağlansaydı, Emeklide mutluydu,çiftcide işçide memurda. Ama şuan herşey ortada.
Tulumbada su bitti. Ha,bu arada bu sözüde ben değil,kendileri söylüyo. Tulumbada kalmayan suyu kime dağıtacaklar merak ediyorum.

Yani diyeceğim,
Bunlar millete para dağıtmayı bırakın,seçim sonrası milletin elindeki maaşlarını düşürtüp almasalar iyi.
Nasıl olsa ülkede olağanüstü hal var, Ülkede KHK denen birşey var ve ülkede tek adamın ağzından çıkacak,tek sözle konulan kanunlar var. Bu anlattıklarıma binaen, Allah sonumuzu hayır etsin demekten başka birşey gelmiyor elden.

@İron
Kardeşim çömez dedigin Akşener, Tayyip erdoğan istanbul sokaklarında daha belediye başkanı iken,
O kadın bu ülkenin içişleri bakanlığını yapıyordu, sanırım bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olmadığından cömez dedin. Ama,Akşener cömez değil. Kılıçtaroglu bile müdürlük yaparken,Akşener bakandı. Ve,mhp'deyken uzun bir dönemde meclis başkanlığı yaptı

@murat4444
Ahanda sana cb adayı,ahanda sana parti.

Günaydınlar
Bundan önce liderler hep ilk seçimlerinde parti yi başa geçirmişler (en azından Türkiye de son 70 yılda).
Şimdi Akşener in ilk seçimi görülüyor ama daha önceki milletvekili hayatı göz önüne alındığında , değil.
Bundan çıkan sonuç zor partiyi başa geçirir .

Dünkü kararlar seçim vaadi olarak değil bakanlar kurulunda alınan hükümet kararları.haliyle seçim sonrasını beklemeye gerek yok.kararlar kabul edildi mi yürürlüğe girer.elbette seçim olmasaydı bu kararlar çıkmazdı özellikle emeklilere verilecek ikramiyeler.

Bakalım muhalefet cephesinden bu yönde hangi vaatler gelecek.benim beklentilerim;

yaşa takılanların mağduriyeti giderilmeli bi şekilde.2008 sonrası aylık bağlama oranı diğer oranlar kadar olmalı.acilen bunlar yapılmalı.

iş kazasından emekliler için ikramiye

Selam, çalışma bakanı az evvel tv de iş kazası emeklileri ikramiye hesaplaması, iş gücü kaybı oranına göre hesaplanacak dedi, bu hesaplama nasıl yapılıyor. Birde benim malül emekliliğin de %50 si ni alıyorum, bu maaş içinde ikramiye alabilecekmiyim. cevaplar için şimdiden teşekür ederim.

ahmet71

[FONT=PT Sans]SSK Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri faydalanacak bu haktan. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz faydalanacaklar. Emekli olan geçici köy korucularımız, Kore, Kıbrıs, aylık bağlanan sivil vatandaş da faydalanacak. 12,3 milyon kişiyi inşallah bu haktan faydalanmış olacaklar." dedi.

[FONT=PT Sans]hangi parti daha fazlasını verirse siz de oyunuzu o na verin derim . sonuçta 1.000tl bayram harçlığı verip öbür taraftan emekli aylık bağlama oranlarını düşüren AKP hükümeti bunu göz önünde bulundurun . AKP çok kurnaz kaşıkla verir bunu kepçeyle alır .[/FONT]
[/FONT]

@Mehmet005

[FONT=Verdana]Kardeşim Meral Akşener düzgün bir insan yalan dolanı yok o yüzden bu halk o nu seçmez.

Meral Akşener sosyopat değil zor yani çömez derken sen yanlış anladın beni söyle anlatayım . 2002 yılında ülke krizdeydi sırf bu krizden çıkalım diye AKP ye oy verdim. 2008 yılında AKP nin gerçek yüzünü gördüm ve HAS parti Numan Kurtulmuş a verdim oyumu , Numan Kurtulmuş boş adam değildi eğitimli , çok dolu adamdı dedesi Çanakkale de şehit olmuş neyse AKP kurnaz baktı oy oranı düştü hemen NUMAN ı kandırıp kendi partisine çekti.

şimdi turizm bakanı yaptı Numan Kurtulmuş u yani boşa çıkardılar adamı keşke HAS partide kalsaydı adam gibi adamdı. Bunlar Meral Akşener i de kandırıp kendi partilerine sokarlarsa hiç şaşırmam. Tayyip in sosyopat olduğuna kanıtlayan örnek konuşması ; Almanya bizi kışkanıyor demesi ve bu halkın buna inanması ya bindiğin altındaki makam araban Alman malı , giydiğin Adidas puma alman malı bizim neyimizi kıskansın diyen bir halk yok [/FONT]

Son düzenleme:
Bilgi

Surekli iş gorememezlik geliri alanlar bu haktan yararlaniyormu arkadaşlar bilen paylasabilirmi

Son düzenleme:
Emekli sandığından malulen emekli olanlarda bu ikramiyeyi alacak mı? oturanboga biri bi açıklık getirebilir mi?

bunlar boş iş bence önce engelli emeklilik yılları düşürülmeli özellikle 2008 öncesi sigortalı olanların emeklilik yılları düşürülmeli

İron

Başbakan Yıldırım soru üzerine "Bayram ikramiyesi bu bayramda. Meclis’e gönderdik çıkar çıkmaz. Bu yıl da iki sefer düzenli olarak her iki dini bayram öncesi ödemeler gerçekleşecek" diye konuştu.

bu bayram verilecekmi ikramiye meclisten ne zaman geçecek kesinmi bu sene geçmez meclisten

Sürekli iş görememezlik alanlara bayram ikramiyesi hakkı

Arkadaşlar bildiginiz gibi hükümetimiz bir paket açıklaması yapmıştır,devletten maaş alan herkese senede 2 defa olmak üzere 1000 tl bayram iktamiyesi olacagını.Simdi hepimizin aklında soru işareeti olmaya basladı

bizler gibi iş kazası gecilip iş kaybı yasayan ve bu iş kaybı oranı kadar tarafımıza veriren sürekli iş kaybı maaşları alıyoruz acaba bizede verirecekmi diye düşünmeden edemiyoruz.

Hayırlarsanız en son veriren 100 tl seyyanen Zam bizlere iş kaybı oranımız kadar maaşlara eklenmiştir.Lakin yine böyle bir durum ile karsı karsıya gelirsek lütfen sizden rıcam bizlerde tepkimizi bimer alo 170 ve cimer le yazarak göstelerim biZlerde emeklilerin haklarından yararlanıyor ayrıca normal insanlardan daha fazla efol kullanıyoruz eger sanslı olup iş bulan arkadaslar çalısıyorsa.Lakin çoğumuz aldigımız iş kaybı oranı kadar maaş ile hayatımızı gecindirmeye calısan arkadslarız.Bizlerin iş bulma sansları cok daha zor ne emekli olarak gözüküyor ne de emekli degil olarak gözüküyoruZ.

Eger olur ya bizlere 1000 tl olarak degil aldıgımız iş kaybı oranı kadar iktamiye düşünürse yada bizlere hiç iktamiye verirmezse tepkimizi yapalım,Bizlerde bu güzel ülkem de vatandaş olarak söz hakkımızın oldugunu ve birlik oldugumuzda birseylerin degiştire bilecek güçte oldugumuzu unutturmamıs gerek.destek Tam destek hak be hukuk ise herkese hak hukuk ve adelet olsun insallah

kesin kardeşim verilcek her bayram artık ama akp secilmezse giderse gene verilcek bundan sonra her 2 sefere hersene.

@zamanyolcusu
[FONT=Verdana]bu dediklerine CHP mecliste ok dedi. gelirsek yaparız diyorlar hatta her bayram iki maaş ikramiye diyor . bugün izledim oturumları takip edin. CHP li milletvekilleri bir defaya mahsus yaşa takılan kardeşlerimizi emekli edeceğiz dedi . [/FONT]

@AHMET BEY
arkadaşım bankadan promosyon aldığına göre bunu da alacaksın rahat ol. 3 sene önce vermeleri gereken parayı şimdi dağıtıyor oy kurnazları

@cumaliman
sürekli iş göremezlik geliri alanda alacak arkadaşım rahat ol CHP bugün iki katı ikramiye dedi ve yaşa takılan kardeşlerimizi bir defaya mahsus emekli edeceğiz dediler ayrıca noter tasdikli onaylandı. oturumları takip et kim işine çıkarına geliyorsa oyunu o na ver chp den daha iyi teklif veren çıkacak mı ? bekleyip görelim .

İron

ben görmedim konuşmaları ama iktidarın bu hamlesinden sonra muhalefet ittifakı da açıklayacaktır vaadlerini.
Chp nin daha önceki vaadleri iktidarın oluverdi bir anda kaynak nerede derlerken.Dilerim muhalefet bu konuya el atar da mağduriyetimiz giderilir.yaşa takılmasam temmuz ayında emekli olmam gerekiyordu.oysa daha beş yıl var yaşı doldurmama.

en düşük emekli aylığını asgariye denk getirmesi lazım 1000 lira maaş alıyo insanlar
chp 1 maaş ikramiye verecek yine onun sayesinde

seçimler kritik demekki

Bu borç yapılandırma olayı emeklilerin yersiz ödeme borcunu da kapsıyor mu arkadaşlar ?

Seçim rüşvetleri başlamış hadi bakalım daha neler göreceğiz. :)

bunu verecektir ama unutmayın mutlaka bir bedeli olacaktır.

Bayram harçlığı

Merhabalar bugün bir yazı okudum 2018 yılında emekli bayram harçlığı dağıtılacak engelli olarak emekli olanlarda yüzde 60 ve üzeri raporu olanlar ve çalışmayanlar alabilecekmiş bu doğrumu bilgisi olan var mı

zamanyolcusu

LİNKİ bulabilirsem konuşma videosunu sana yollarım . yada burada paylaşırım ama adamlar açık açık sundu bunu yaşa takılanları bir defaya mahsus dediler bak ! bu önemli bu bir fırsat sizin için ben yaşa takılan değilim emekliyim zaten inşallah sende olursun .

Üst Alt