Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

Sürekli iş görmezlik maaşı alanlar eksik mi alacak bence yalan az alanda çok alanda aynı alacak dedi başbakan

Ebru , sgk nın sana bağlamış olduğu oran kadar bayram harçlığı alacaksın. örnek sgk sana %40 olarak sürekli iş göremezlik maaşı bağladı diyelim 1000tl %40 yapar 400 tl yani hükümet yine kıvırdı. meslek hastalıkları ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar rapor oranı göre bayram harçlığı alacak. ayrıca bu forumda akp hakkında yazdıklarım gerçekleri neden forum yöneticileri siliyorsunuz . bir zamanlar İzmir `den Cem vardı forum yöneticisi olarak atanmıştı. AKP karşıtı bir şey yaz hemen savunmaya geçerdi ;)

Yazıklar olsun eğer eksik verirseler 1000 tl yi çok görüyorlar bize

@ayancik57

Ben tomografı için 6 tane devlet hastanesi gezdim 3 ay sonraya randevu verdiler arkadaşım ne içiyorsun neyin kafasını yaşıyorsun.

METEPE nin sağlık konusunda anlattıkları doğru şehir hastanelerini özel sektör yapıyor yap işlet ve devlete kiraya ver zihniyeti deli rant var bu işte ama siz anlamazsınız çünkü cehalet mutluluktur. burada Osmanlı tarihini bilmeyen adam Osmanlı torunuyum diyor ben de Selçuklu torunuyum , Osmanlı dan önce Anadolu Selçuklu vardı. neyse şehir hastaneleri şehir merkezinden uzak yerlere açılıyor ve evinize semtinize yakın olan tüm devlet hastaneleri kapatılıp dr ve çalışanlar bu şehir hastanelerine transfer olacak yani artık engelli halinle 2 saat şehir hastanesine gideceksin en az 2 vasıta değiştirip . yaşaşın AKP yaşasın Cehalet !

Yazıklar olsun eğer eksik verirseler 1000 tl yi çok görüyorlar bize

maalesef zihniyetleri bozuk ama acı gerçek bu bayram harçlığı rapor oranın neyse tutar o yani herkese 1000tl değil diğer hükümetleri takip edin ne diyorlar bakın !

Son düzenleme:
@İron

Mesajları bizzat sildim. Sildiklerimin içlerinde okkalı / kırmızı noktalı laflar vardı. Hem sizi hem de bu forumdan yararlananları müşkül duruma düşürmemeliyiz öyle değil mi?

Biraz itidal / sakinlik lütfen...

Bu arada şehir hastaneleri tam bir skandal... Şöyle ki:

Şehir Hastaneleri, İhale Kanunu'na tabi değildir. 2010 yılında "İhale Yöntemi" ile yapılan 1200 Yataklı Erzurum Devlet Hastanesi 193,5 Milyon TL bedelle tamamlanmıştır. Fakat Kayseri Şehir Hastanesi (1538 Yatak) sabit yatırım tutarı 420 milyon Avro.

420 milyon Avro yatırım bedelli Kayseri Şehir Hastanesi'nde finansmanın 315 milyon Avro'luk kısmı Ziraat Bankası, Finansbank ve Dünya Bankası'nca sağlanıyor.

Devlet Kayseri Şehir Hastanesi için yüklenici firmaya 25 yılda 3 Milyar 443 Milyon TL kira bedeli ödeyecektir. Başka bir ifade ile Kayseri Şehir Hastanesi için firmaya ödenecek 1,5 yıllık kira bedeli karşılığında (1200 Yataklı) bir devlet hastanesi yapılabilmektedir.

İngiltere'de yapılan çalışmalar, 1 adet Şehir Hastanesi için harcanan parayla 3 adet Devlet Hastanesi yapılabileceğini ortaya koymaktadır.

Bir gazete ve bir rapordan bu cümleler bunlar... Her şey çok açık.

Parayı bankadan al, inşaata yatır, 3 yılda geri al, 25 yıl da kar üstüne kar et! Milletin 25 yıllık gelirine el koymak değil de nedir?

Cafe Biz de gündem konuları tartışmaktayız , forum bölümümüz de engelli haklarında bilgi edinme amaçlı kullanmayı tercih ediyoruz :)

slm...Arkadaş bu kadar boş düşünme senin yaşın daha 20 bile degil belli.sen annene ve babana sor bundan evvelki rezillikleri.şimdiler batırdı diyorsun söylesene bana batırılan bir devlet nasıl tüm borçlarını bitirip başa devletlere borç verebiliyor.

Bunu bana mı yazdın anlayamadım?

Bana yazdıysan ben 52 yaşındayım. Tıp doktoruyum. Hem hastanede çalıştım, hem özel sektörde çalıştım. Sistemin nasıl yürüdüğünü, eskiden hangi eksikler olduğunu, şimdi hangi aksamalar olduğunu gayet iyi bilirim.Burada sayfalar dolusu alınamayan raporlardan, rapor ücretlerinden, düşün verilen oranlardan, alınamayan randevulardan vs. bahseden konu başlıkları var. Elbette eskiden daha iyiydi diyemem. Ama hiç de güllük gülistanlık bir durum yok ortada.

"Tüm borçlarını bitirip başka devletlere borç veren" ülke kim yahu?
Türkiye tüm zamanların borç rekorunu kıran bir ülke! Meydan söylevlerine inanacağınıza google'a "Türkiye'nin dış borcu ne kadar" diye yazıp bir bakın bakalım ne çıkıyor? Biz kime hangi borcu vermişiz? Borçları ödeyebilmek için yeni borç bulalım diye çırpınıp duruyoruz! Doları geçtim Ukrayna Grivnası karşısında bile en çok değer kaybeden para birimimiz niye eriyip gidiyor sanıyorsunuz?

ahmet75

Bu başlıktan bahsediyorum.Siyaset konuşmak istiyorsanız forumda bunları konuşabileceğiniz sayfalar mevcut.
Dorlion arkadaşımızın söylediği gibi...

siyaset nerede tartışılır siyaset forumlarında burada engellilere verilen hizmetler onlara faydalı paylaşımlar yapılır

hozgul...ülkede yaratılan korku imparatorluğuda bu yüzden zaten doğruyu söyleyenin sesinin kesilmesi engellenmesi hükümet ve yöneticiler tarafından...kesinki herkes sizin istediğinizi işinize gelenleri duysun okusun!!

bulent73

Hiç bilmediğiniz/tanımadığınız insanlar hakkında salvolar ne adaletli değil mi?

Hakaret / küfür / aşağılama / konu başlığı ile ilgisiz / yalan haber / vb. içerikler hükümet istiyor diye değil hakkaniyet için kaldırılır... Hükümet mi, zerre umurumda değil!

kimseye küfür hakeret vb..etmedim...yalan haber derken!!??...hükümet in milleti kandırdığı gibi emeklilere yüzde 500 zam verecekler falanmı dedim bi yerde onamı denk geldiniz!!???

slm..52 yaşında Tıp doktoru mu?Abicim o zaman sizin benden 10 kat daha iyi bilmeniz gerek bundan 15 yıl evvel ki hastane,yol,su,ssk gibi yaşadıgımız rezillikleri bende yenisiniz zannettim.

EKONOMİ UÇUYOR, Çeyrek altın 290 TL
2008 Yılında 900 Lira maaş alan Kişi, maaşıyla 25 tane Çeyrek Altın alabiliyordu.

Aradan geçen 10 yılda bu kişi zamlarla beraber 2018 yılında 3300 Lira maaş alıyor,
Ama bu kişi aldığı maaşla 11 tane Çeyrek altın alabiliyor.

Bu hesaba göre bu kişinin zararı aylık 14 çeyrek altın,
14*290= 4,060 (4 bin60 tl) LİRA Aylık zararı var.
2008 yılında 900 TL maaş alan kişi 2018 yılında 3300 TL maaş alıyor, 10 yıl önceki alım gücüne göre bu kişinin 3.300 TL maaş yerine 7.360 TL maaş alması gerekiyor.

ayancik57

sen bir git bakalım tomogrofı ıcın kac gune randevu verıyorlar.hastanelerdekı sıra ozaman da vardı sımdıde var.yan dallara randevu bulamıyorsun.yok 15 sene onceydı soleydı boleydı.sen 15 yıl once kac yasındaydın sımdı kac yasındasın.sende degıstın teknolojıde sıstemde.her ılac almana para.her tahlıl yazılmasına para her tanıya para para para hep kesıntı hep kesıntı.

yol da yaptırdınız evet koprude yaptrıdınız ama gecen yok.

bulent73

Küfrettiniz demedim! Yalan haber de yaptınız demedim... Hani siz, hükumet taraftarı mealinden ortaya laf bıraktınız ya! Hatta özür de dilememişsiniz ya! Hani bir an heyecana kapılmışsınız ya! İşte ben de size hangi mesajın neden kaldırılabileceğine dair genel bilgi yazdım. Daha ayrıntılı bilgi için lütfen bkz

neyin özrünü dileyeceğim pardon!!??...haklı olmamın özrünümü!!??...burda hükümeti savunanların yorumları silinmezken ben karşıtların yorumları neden siliniyor...demokratik bir site olduğu içinmi yoksa duymak istediğiniz şeyleri söyleyenler haklı öbürleri kafadan haksızdır mantığı güttüğünüz içinmi!!??....emin olun burdaki engelli ağır hasta raporlu fakir gariban veya zengin vs...onların istediği doğruları biz söylüyoruz sizler değil, böyle yorumları engellemekle de yöneticilik admin lik değil toz kondurmadığınız reisiniz gibi diktatör yönetici olursunuz başka bişey değil!!!

bu hafta emekliliğe başvuran birisi bundan yararlanabilecek mi acaba?

@bulent73

Valla güzel insan, forumda hiç tanımadığınız biri (elinizin altında internet var. Azıcık OKU'sanız...) hakkında şu yazdıklarınız bile yeter özür dilemek için. Reisimiz !? :)))) Ha ha ha ha !

Neyse...

Bu bayrama yetişmez bundan sonrakilere yetişir inşallah

ALLAH devletimize zeval vermesin herşey zamanla güzel olacak yeterki hainlere ve nankörlere milletce fırsat vermiyelim

Abicim o zaman sizin benden 10 kat daha iyi bilmeniz gerek bundan 15 yıl evvel ki hastane,yol,su,ssk gibi yaşadıgımız rezillikleri bende yenisiniz zannettim.

Zaten bildiğim için söylüyorum. Bu iktidarın iyi yaptığı az şeyden bir tanesi SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ve özel hastanelere de imkan sağlanmasıdır. Ancak iyi bir şey yapmış olmaları diğer kötü ve yanlışları görmemize engel değil. Sağlık sistemi şu an en az eskisi kadar bozuk. İyi yönleri yok değil ama bazı yönlerden eskisinden de bozuk.

Bakın siz de yanlış biliyorsunuz! Birileri çıkıp SSK'yı Kılıçdaroğlu batırdı deyince hiç sorup soruşturmadan inanıyorsunuz.

Öncelikle belirteyim, SSK sağlık sigortasından hiç bir zaman zarar etmedi. Ne Kılıçdaroğlu zamanında, ne sonrasında. Zarar ettiği kısım Emekli maaşlarıdır. Bunun kararını da siyasetçiler verir, SSK genel müdürü vermez. Şu anda SSK 30 milyar yıllık zarar yazıyor. Emeklilere 2000TL bayram ikramiyesiyle 45 milyara çıkacak zarar. Sorumlusu SSK genel müdürü mü, siyasetçiler mi?

Ezbere bir şeylere inanmayın! Daha önce de yazdım... biri çıkıp IMF'ye borç vereceğiz diyor, hemen atlıyorsunuz. E, borç falan vermedik. Zaten IMF'de istemedi öyle bir şey. Peki nereden çıktı bu IMF'ye borç verme işi? Ben size anlatayım.. Bundan 4-5 yıl önce IMF nakit sıkışıklığı olması ihtimaline karşı üye ülkelere gerekirse ne kadar para verebileceğini sordu. Biz de üyeyiz. Her ülke 5 verebilirim, 10 verebilirim dedi. Biz de 5 verebiliriz dedik. Olay bundan ibaret. Zaten IMF'de para ihtiyacı olmadığı için kimseden böyle bir para almadı! Yani borç isteyen de olmadı, borç verdiğimiz bir yer de olmadı.

Ülke borcu deyince, size tavsiye ettiğim gibi internette yazın Türkiye'nin dış borcu ne kadar diye. Göreceğiniz rakamlar devletin resmi rakamları olsun, birilerinin kafasından salladığı şeyler değil. Başkalarına değil, kendi öğrendiklerinize inanın. Siyasetçiler sürekli yalan söyler. Siz de bu yalanlara kapılmış gidiyorsunuz.

vay arkadaş ülke şu an şavaş durumunda hiç mi görmüyorsunuz susayım diyorum susamıyorum hiç maliyetini hesaplayamıyormusunuz ne kadar gideri olur diye !!!

Bunun SSK'nın borcuyla ne alakası var? Afrin operasyonunu SSK mı ödüyor?

herşey zamanla güzel olacak

ne zaman güzel olacak kaç sene oldu iyice boka batıyoruz söylediğine sen kendin inanıyor musun
doları bozdurun dedi millete dolar aldı yürüdü şimdide altınları bozdurun diyor sanki millete çok altın var
ilk önce kendi bu devletin düzelmesi için kendi çaldıkları paraları geri soksun ülkeye madem devletini o kadar çok düşünüyor

SNITCI...aman hocam koyunları uyandırma kışlık uykularında onlar!...bunlar olmasa bazı kişiler zengin olup oğullarına gemicikler holding cikler alamaz!!

ya sandıkta kapışın bur da değil geçin bu işleri geçin...

her insan tabiyki oy kulanmada veya partı tutmada tabiyki özgür ben nekadar parti tutmasam da hükümetin ve devletimizin memnun olduğum tarafları var buda önemli değil bu hükümete oy veren her iki kişiden birine koyun kış uykusndaki benzetme hayvan fügürleri yerine koyarsanız ki bunların içinde herkesin doğal olarak akrabaları var biri de şu an biri diyorum kalkar size gücünüze gidicek şeyler der herkes fikrini söylerken özgür ama hakaret te özgür değildir biraz daha saygılı olun lütfen

Üst Alt