Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

Akp ye oy veren müslüman da diğer partilere oy veren değilmi bir bu dediğin yapılırsa şeriat geliyo diye bağırmak yok demi ha geçenler ince cuma namazındaydı belki o yapar bu dediklerini

ilk maaş 28.06.18 tarihinde alacağım ama henüz daha ne kadar alacağım belli değil.
Bu durumda bayram ikramiyesini kaçırdım sanırım değilim ?

SGK'dan maaş alan herkes aldığı maaş oranında ikramiye alabilecek

İkramiye, SGK'dan aylık alan herkesi kapsayacak

Emekliler dört gözle 1000 liralık bayram ikramiyesini beklerken, dul ve yetim aylığı alanlara da iyi haber geldi.

İkramiye, SGK'dan aylık alan herkesi kapsayacak ancak tutar, emekliler ve maluller dışındakiler için farklı olacak.

Geçen hafta Meclis gündemine gelen ve komisyonda kabul edilen kanun tasarısında emeklilere ilişkin çok önemli bir düzenleme yer alıyor. Düzenleme hayata geçtikten sonra her yıl kurban ve ramazan bayramı öncesinde emeklilere bayram ikramiyesi ödenecek. Ancak bayram ikramiyesinden yalnızca emekliler yararlanmayacak. Dul ve yetim aylığı alan kişiler de ikramiye alabilecek. Ramazan ve kurban bayramlarından önce emeklilere ve SGK’dan gelir ve aylık alanlara 1000 TL ikramiye ödenecek. İlk ödeme haziranda yapılacak.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

SGK’dan gelir ve aylık alanlar da bu bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. SGK’dan gelir ve aylık alıp bayram ikramiyesinden faydalanabilecek kişiler şunlar: • Emekliler, • Maluller, • Dul ve yetim aylığı alan kişiler, • İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler, • İş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri, • Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmış ülkelerde çalışması bulunan ve Türkiye’den kısmi gelir ve aylık alan kişiler.

RAKAM FARKLILAŞIYOR

Ancak emekliler ve maluller dışındakiler için bayram ikramiyesinin tutarı farklı olacak. Dul ve yetim aylığı alanlar ölüm aylığı oranında bayram ikramiyesi alabilecek.

İKİ AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

Hem kocasından, hem babasından veya hem annesinden, hem babasından ölüm aylığı alan kişiler de ikramiye alacak. Bu kişilerin ikramiyesi iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Örneğin dul eş hem babasından, hem kocasından aylık alıyorsa ve kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 70, babasından dolayı aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise 700 TL bayram ikramiyesi alacak.

HACİZ ENGEL OLMAZ

İş kazası geçiren ve geçirdiği iş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler de bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. Bu kişilere ödenecek ikramiye, sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edilmiş ise bu kişiye 500 TL bayram ikramiyesi ödenecek. Ayrıca haczi olan da ikramiye alabilecek.

12.2 MİLYON KİŞİYİ KAPSIYOR

Şubat 2018 verilerine göre toplam 12 milyon 216 bin kişi SGK’dan gelir ve aylık alıyor. 8 milyon 439 bin emekli, 136 bin 517 malul, 3 milyon 475 bin ölüm aylığı alan kişi, 73 bin sürekli iş göremezlik geliri alan kişi ve sürekli iş göremezlik geliri almaktayken vefat eden kişilerin 91 bin 312 hak sahibi bayram ikramiyesinden faydalanacak. Örneğin kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda aylık alan dul eşe 500 TL bayram ikramiyesi ödenecek. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 70 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda dul eşe 700 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

https://www.aksam.com.tr/okan-guray...-de-bayram-ikramiyesi-alabilecek/haber-732585

Son düzenleme:
gider ayak 16 yılda bu gariban halka bir bayram harçlığı verecekler , onu bile doğru düzgün vermiyor neymiş rapor oranı , pay hakkı kadar maalesef çok safız bence 1lira bile vermesinler zaten bunun acısını evde bakım aylıklarını keserek çıkarır bu lüks düşkünü hükümet.

@İron

Kardeşim sen bu sorduğun soruları akape'li vatandaşı bırak, Bakanlarına sorsan cevaplayamazlar. Anca tarım bakanımız fakıbaba'nın şeker fabrikalarının satışı'nı destekledigi sözleri söylerler.

Fakıbaba ne demişti şeker için, Kardeşim ben çayı şekersiz içiyorum,şekersiz olur ama çaysız asla olmaz diyordu. Yani şekeri unutun diyordu.

Bakalım çaykur'u yarın arablara satacaklar,o zaman fakıbaba millete ne diycek.

Yani kardeşim bunlar milletin ve devletin satmadık yerini bırakmayacak,
Milletin parasını,devletin özkaynağını yandaşa aktarmak için yapmadık katakulli bırakmayacaklar.

Hatırlarsan geçen hafta,erzincan şeker fabrikası 240 milyonluk toplam malvarlığı ile birlikte albayrak'lara 70 milyona satıldı.
Albayrak'ları duymuşsundur sanırım.

Yani anlayacağın,bunları seçimlerde biran önce gönderip,ne kadar devlet malı elimizde bırakırsak devletimizin menfaatinedir.

Seçimden sonra kıyamette koparmı liber tarian

dolar şu an 4.5, geçen sene 3.5, 2 sene önce ise 2.5 tu. bu sene ödemen gereken kısa vadeli borç tutarın 250 milyar $$.2001 de 6 milyar $$ bulamadığın için krize girdin. sonuç şudur "Dün yediğin hurmalar gün gelir seni tırmalar" aynı geçmişte Yunanistan'ın yaptığı gibi elalemden topladığın sıcak parayla(borç paradır bu) geri dönüşü olmayan yola, köprüye, dağa, taşa betona üstelik bedelinin üstü fiyata [yolsuzluk katma değeriyle] yaparsan.aynı Arjantinde olduğu gibi bu parayı bulanamadığında önce devletinin elindeki varlık fonuna koydukları ne varsa elden çıkartırsın sonrada milletin banka hesaplarına el koyarsın.O gün emekli maaşını çekmeye giden vatandaşın kenara koyduğu 3 5 lirasını bile bankada bulamayınca yine aynı Arjantinde olduğu gibi sokaktaki köpeği kesip yemek zorunda kalır.

kıyamet o günden sonra kopar.dizlerinin üstüne çöküp ülkenin ne hale getirildiğini izlersin.

seneye bu mesajı bir daha oku.

Akp ye oy veren müslüman da diğer partilere oy veren değilmi bir bu dediğin yapılırsa şeriat geliyo diye bağırmak yok demi ha geçenler ince cuma namazındaydı belki o yapar bu dediklerini

ağzından müslüman ve islam düşmüyor be guzel kardeşim

tek sorum olacak
hangi peygamber altın varaklı bardaklarla degeri 1000$ olan bitki cayını kendine özel yaptırdığı sarayında (günlük maliyeti 6 milyon $'ı bulan sarayında) oturan birine oy verir?

engelli arkadaşlarım change yapmışlar engellilere bayram ikramiyesi diye lütfen imzalayıp gönderirseniz hepimiz yararlanabiliriz

Piyasaya sıcak para girmesi açısından olumlu düşünüyorum.Piyasa çok durgun harcamalar kredi kartı ve borçlanmayla oluyor.Seçim rüşveti olarak düşünmeyin .Annenizin ak sütü gibi harçayın.

Saray dediğin senin benim malımız tayyip tapusunu üstündeki almış ve 80yıl boyunca tayyip yoktu ne yapıldı O çalıştıkça onların vatanı nasıl soyduğu vatana hizmet etmeyip nasıl millete ihanet ettiği 80 yıl boyunca milli hasilanın nereye gittiği ortaya çıkıyor bunların hesabı kendilerinden sorulmasın diye ..........oluyor

cambaza bak cambaza misali siz cambaza bakın ki onlar sizi rahatça soysun dikkat leri başka yöne çekip milleti soyma yöntemi Mademki devletin bunları 16 yılda yapacak gücü ve geliri vardı 80 yıl boyunca bu millet niye aç kaldı niye batıdan imf den dilenmek zorunda kaldı

paraları tayyip bey mi çaldı o yüzden mi hizmet yapamadılar kimin hırsız olduğu belli deprem paralarını çalıp memura maaş diye verenler imf den gelen paranın ertesi gün bittiğini diyenler bankaları batırıp kriz ler çıkaran lar millete karneyle ekmek verenler Nuri demirağ ın ürettiği uçakları toprağa gömüp yerli otomobili çalışmıyor diye ürettirmeyen Erbakan bizi zarara sokuyor avrupa daha ucuza veriyor diye ağır sanayi hamlesini yaptırmayan bizi yıllarca biz tarım ülkesiyiz diye kandıran bu milleti avrupaya muhtaç edenler hizmete gelince para yok diyenler en büyük hırsız lardır

seçilmiş hükümet leri darbelerle baştan indiren Başbakan ları asan hapse atan kılık kıyafeti bahane ederek milleti asan yıllarca halka zulmeden en büyük vatan hainleri dir dersim katliamını yapanlar da onlar dır bu ülkeyi geri bırakmak için ellerinden geleni yaptılar hala yapıyorlar havaalanı istemeyiz Marmaray ı yapmayın bu köprüler boşuna kanal istanbulu istemiyoruz Külliye yi yıkıcaz seloya ve arkadaş larına özgürlük adil yargılanma hakları var

peki sırf başını örttüğü için işten atılan memurların okula alınmayan öğrencilerin yerlerde sürüklenen kızların adil yargılanma hakkı yok muydu ne suç işlemiş lerdi dağa çıkıp askerleri mi vurdular polise mi saldırılar izinsiz yürüyüş yapıp dükkanlaramı saldırdılar arabaları otobüs lerimi yaktılar ne suçları vardı en büyük cezayı aldılar sadece inanç ları gereği başlarını örttü ler hainlere özgürlük isteyenler haindir mazlumlara zulmeden ler zalimdir

yaw bırakın şu kulp bulma tavırlarını yok geçmişte şu şunu yaptıydı bu bunu yaptı biz ak pak termeiziz mazeretlerini. ben bugünüme ve önüme bakarım gardaş.
ayrıca
@Libertarian[FONT=sans-serif] arkadaşım [/FONT]güzel bir soru sormuş ;
"[FONT=sans-serif]tek sorum olacak[/FONT]
[FONT=sans-serif]hangi peygamber altın varaklı bardaklarla degeri 1000$ olan bitki cayını kendine özel yaptırdığı sarayında (günlük maliyeti 6 milyon $'ı bulan sarayında) oturan birine oy verir?"

[/FONT]

hadi buna mantıklı bir cevap verin ben de size oy verecem ve cennete girecem sayenizde

ahmet75

lüks düşkünü Müslümanlar oy verir. RTE `nin kolundaki saati , dolma kalemini , güneş gözlüğünü , eşinin ve kızının eşarp ve güneş gözlüklerini bir insan ömür boyu çalışsa alamaz yani bu markaları almaya ömrü yetmez.
sürekli geçmişle bugünü kıyaslayanlar benim babam memur emeklisiydi ev aldı , arsa aldı 3 çocuk okuttu ve bunu tek maaşla yaptı. şimdi emekli olan biri bunların hiçbirini alamaz alsa alsa üçün birini alır . vatandaşı bitirdiler , esnaf kan ağlıyor , gençlerin cebinde para yok adam gelmiş 30 yaşına babasından harçlık alıyor iş bulamıyor bırakın evlenmeyi çocuk yapmayı okutmayı biraz gerçekleri görün artık.

Peygamber kim şuanda peygamber varda biz mi bilmiyoz hangi parti sana cennet vaat etti geçmişini bilmeyen geleceğini belirliyemez birde o saray kimsenin tapulu malı değil sarayda oturan cumhur başkanları şimdi köşklerde yatıyolar

Milletide devleti de lozanda sattılar şimdi deyil

Birde böle bakalım Tarafsız bir resim okumakta fayda var

:) :) :)

Vay anasına... :)

Hesabı okuyunca nutkum tutuldu vallahi... İlkokul düzeyinde anlattım demiş ama bence ilkokul için ağır bu. Anaokulu, kreş falan demek lazım. :)

Saray dediğin senin benim malımız

Saray dediğin bizim eve 3km mesafede... ama hiç de bizim malımız gibi değil.

Saray dediğin yerde bundan 10 yıl öncesine kadar insanlar koşu, yürüyüş yapar, pikniğe gelirlerdi. Şimdi 500m yakınına bile yaklaşamıyorsun.

Yahu dolar 4,60 TL olmuş, siz neden bahsediyorsunuz? Ekonomik kriz ilan edilmemiş olması ekonomik kriz yok demek olmuyor! Daha ne olacak ki? Son iktidar hükumeti kurduğunda dolar 1,20 TL idi.

5 sene önce 100 TL ile ne alıyordunuz, şimdi ne alıyorsunuz? 100 TL'nize 5 yılda % kaç zam geldi, şekere, domatese, et, ekmeğe kaç zam geldi? 16 sene önce bu devletin bir sürü kurum/kuruluşu vardı. şimdi ne kaldı?

Eskiden emekli olan biri evini geçindirebiliyordu, şimdi çalışsa da yetmiyor...

hozgul

ekonomik kriz balon gibi patladı . bankalar icra dosyaları ile dolu , uzmanlar hep uyardı 2018 yılında kriz kapıda diye hükümet değişir ohal kalkarsa bir nevi düzelme olur eğer yine aynı hükümet seçilirse olan gelir seviyesi düşük halka olur, zengine yine bir şey olmaz . halka yüklenecekler daha ağır vergilerle , 2019 yılında krizi iyice içimizde hissederiz :eek: seçimi erkene almalarının bir nedeni ekonominin kötü olması ve tekrar seçilememe durumu , ikinci neden MHP Devlet Bahçeli

suriye bizim için savaşta bal liği bile sayılmaz saçmalama yaa ülkeni ordunu bu kadar küçük görme

savaş demek ekonomik kriz demek bizim ekonomimiz savaşa girecek kadar güçlü değil ayrıca Suriye bataklığında sadece Suriye yok İsrail , İngiltere, Amerika , Rusya , İran hepsi kapıda bekliyor.

ekonomi ve ülke uçuyor

[FONT='inherit']DOLAR[/FONT]
[FONT='inherit'][/FONT] [FONT='inherit'] [FONT='inherit']4,7610[/FONT]
[FONT='inherit']% 1,96[/FONT]
[/FONT]
[FONT="PT Sans"] [/FONT]
[FONT='inherit']EURO[/FONT]
[FONT='inherit'][/FONT] [FONT='inherit'] [FONT='inherit']5,6065[/FONT]
[FONT='inherit']%1,92[/FONT]
[/FONT]
[FONT="PT Sans"] [/FONT]
[FONT='inherit']ALTIN[/FONT]
[FONT='inherit'][/FONT] [FONT='inherit'] [FONT='inherit']197,64[/FONT]
[FONT='inherit']% 1,93[/FONT]
[/FONT]

[FONT='inherit'][FONT='inherit']
[/FONT]
[/FONT]
[FONT='inherit']
[FONT='inherit']Günün Videosu[/FONT]
[/FONT]

Son düzenleme:
Hee haklısınız daha önce cumhurbaşkanlarıyla cay içiyoduk orası bizim yani türk milletine ait erdoğan benim tapulu malimdedide bizim mi haberimiz yok şimdi erdoğan değilde başkası kazanırsa acaba kullanmıyacakmı sarayı

Hozgul 2bin öncesini anlat ve bana daha iyi kim hizmet edebilir onu anlat çözümü anlat devamlı şikeyetle bu iş olmaz kim ülkeyi daha iyi yönetebilir onu anlat bi proje si olan varsa onu anlat sadece karalamak olmuyo çare ney onu de diğer partilerin icraatlarını ve yapacaklarını anlat millete sadece akp yi kötülemek yetmiyo zaten muhalefet karalama kampanyalarını 16senedir yapıyo sonuç yok lütfen çözüm ney onu anlatın

murat4444

Sorun AKP'nin değil. Sorun AKP'yi üreten sistem ve dolayısıyla da halktır. İyi eğitim gören, bilinçli halk doğru tercihte bulunabiliyor. Siyaset kurumu kandıramıyor o zaman. Bunu ben söylemiyorum, AKP'nin eski Enerji Bakanı Taner Bey söylüyor...

Bugün AKP gitse yerine BKP gelir. Halk kardeşim halk..! Halk örgütlenip bilgi sahibi olmalıdır.

2000 öncesine bakalım, istersen şöyle diyelim: efenim 150 sene önce elektrik mi vardı?

Hesap ortada güzel kardeşim: 2000 senesinde emekli olan kaç para alıyordu ve aldığı para ile kaç dolar/altın/ekmek/et/yoğurt alıyordu şimdi ne alıyor?

Çözüm: OKUMAK-ÖĞRENMEK

Hee haklısınız daha önce cumhurbaşkanlarıyla cay içiyoduk orası bizim yani türk milletine ait

Bana pek bizimmiş gibi gelmiyor. :)
Eskiden Ak Saray olan yerde piknik yapıp termostan çay içerdik. Şimdi içemiyoruz. Bizim olsa içerdik sanırım. :)

@hozgul

hiç çeneni yormana gerek yok adamlar anlamaz kardeşim bildikleri tek şey eskiden hastanelerde kuyruk vardı şimdi yok eskiden yağ tüp makarna vs için sırada bekliyorduk şimdi beklemiyoruz.
ulan bir düşün senin tekel fabrikan satılmış maltepe samsun vs sıgaraların artık üretilmiyor

eskiden tarım vardı herseyini kendin üretip kendin yiyordun şimdi ithal oldu et desen öyle (angus) diye getirdikleri hayvan domuzla ineğin çiftleşmesi sonucu ortaya çıkan bir yaratık araştırın bakın.

yol yaptı köprü yaptı bunları kendin yapsaydın ekonomin şimdi tavan yapardı ama yok 20 30 sene yabancı bizim ülkemizden ekmek yiyecek.
yaw biraz akıllı olun düşünün bu ülke neler ile kazanılmış biraz kitap okuyun osmanlı zamanında kaç dönüm toprağımız elimizden gitmiş

Konu ile alakalı değil ama son sayfalarda konu iyice değişmeye başlamış gibi ve bende bir iki şey yazmadan duramıyacağım sanırım.
akp yi körü körüne savunan arkadaşlar madem çok iyi çalıştıklarını ima ediyorsunuz neden sgk ve 170 hattına sormanız gereken sualleri buradaki arkadaşlardan öğrenmeye çalışıyorsunuz.

bende 96 yılından beri ssk lı olarak çalışıyorum.her sene 5.ay sonrasında babalar gibi vergi alınıyor,sesimizi çıkaramıyoruz.Devletımız sağolsun

ne için alınıyor yol yapmak,hastane lerden faydalanmak için değilmi.e yolu yap işlet devret ile yaptırıp bide üstüne taahhüt verip yollardan paralı geçiyoruz,geçmesekte bi şekilde o yolların ücreti alınıyor bizden değilmi?

hastane diyorsunuz.ne hastanesi özel hastaneler bile acil hastalara bedava bakacak diyorlardı güya.4 sene önce beyin kanaması geçirdik,devletimizin ambulansları anlaşma gereği bizim gibi yamulanları medical park hastanesine götürmek için anlaşmışlar,ssk lı olduğumuz söylenmesine rağmen ve medicalpark hastanesi bizim gibi acil olanlarda bilinci açıktır diyerek her türlü parayı bizlerden alabilir diyerek ssk ile anlaşmış.hani bedava idi özel hastaneler.ameliyat için 65 milyar istenmiş ailemden (eski para birimi ile) ailemiz beyin kanaması geçirip komada olanhasta için torpil ile üniversite hastanesine götürmek için beni çıkarmak istediklerinde 3 gün için 12 milyar para almışlar,bumudur bizim hakkımız.iyileştikten sonra sgk ya bu ücret için itiraza gidince bize söylenen hastaneye gittiğinde bilincin açık diyerek rapor yazmışlar o yüzden senden her türlü para tahsil edebilirler dendi.o zamanlarda da bu hastanenin bir hanfendi ile ortaklığından bahsediliyordu herhalde doğruymuş,devletin ambulansları bile oraya götürdüğüne göre?

gelelim 2018 yılına testis kanseri olduk diye üniversite hastanesine gidiyoruz bize profesörün söylediği üniversite de bu ameliyatı olursan 3 ay beklemen lazım,çünki ameliyat için çok sıra var ve bu ameliyatı hemen olman lazım yoksa kanser vücuduna yayılıp başka ameliyatlar olman gerekir deniyor ve x özel hastanesinde bu ameliyatı 4-5 m civarı yapıyoruz diyorlar bizde mecburen hastalık yayılmasın diyerek onuda verip özel hastanede ameliyat oluyoruz sonrasımı sonrası daha komik.3 ay rapor veriliyor rapor biteli 2 ay oldu ama ben hala rapor paramı alamadım devletimden ama 2 ay önce ben işe başladım tekrardan 4.ayda benden 1,200 tl özel hastanede tedavi gördüğüm için devletim ilaç parasının vergisini almış,5.aydada 870 tl aldı.benim çalışırken aldığım maaş 2,5 milyarı zor buluyor.3 ay raporlu olduğumuz zamanda ssk lı görünmüyoruz.özel hastanenin ameliyat parasından ilaç paralarına kadar cebimden karşılamışım ama devletim sağolsun ayrıca ilaç paralarının vergisini benden alıyor.güya özel hastanelerde kanserli hastalar ücret vermiyecekti.

70 lerde rahmetli Ecevit zamanında sanayağ,tüp kuyruğu var diyerek eleştiren arkadaşlar.2018 yılında 48 yıl sonrasında ucuz et kuyruğunda dizilen insanları gördüğünüzde utanıyormusunuz?

Ankara ve İstanbul olmak üzere 6 devlet hastanesi gezdim hepsi tomografi ve e-mar için 3 ay sonraya gün verdi. özel hastaneye bayıldım parayı çektirip aynı gün doktora sonucu gösterdim. bu ülkede paran varsa sorun yok fakirsen sorun çok acile kız bakmaya giden diyenler ve onu destekleyenler utansın!

Emekli olarak bayram primi hakedebilmek için hangi tarihe kadar emeklilik iş. tamam?

Emekliler ilk defa bu ramazan bayramında ikramiye alacaklar. Bu bayramda ikramiye alabilmek için hangi tarihe kadar emeklilik işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir? BAYRAMIN 1. GÜNÜNDEN ÖNCE EMEKLİLİK İŞLEMLERİNİ TAMAMLARSAK EĞER PRİMİ ALABİLİRMİYİZ?

BİRDE EMEKLİLER BAYRAM PRİMİNİ NE ZAMAN HESAPLARINDAN ÇEKEBİLECEKLERDİR, BAYRAMDAMI?

ayDÜNYAvazo

Ben bu ay(9 mayıs) başvurdum.28 Haziranda ilk maasimi alacağım .Bana söylenen maaşımla beraber bayram ikramiyesini alabilecegimdi.
170'i ara istersen

ayDÜNYAvazo ikramiyeler haziran ayında verilecek
Hesaplara geçmeden sizin emeklilik işlemeleri bitmiş olursa eger sizde yararlanırsınız ama ikramiyeler hasaplara geçtikten 1 gün sonra işleminiz sonuçlanmış olsa bile yararnamazsınız artık kurban bayramında alırsınız.

Üst Alt