Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

Böle Bir Sacmalık Olurmu.

Dul Ve Tetim Aylı Alanlar Hisseleri Kadar. Sanki Bizler İnsan Deyiliz Ayıptır Eksik Verilcek Bizlere.

[FONT='inherit']Hükümetin, 24 Haziran seçimleri öncesi açıkladığı paket içinde yer alan emekliye bayram ikramiyesinin detaylarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı.[/FONT][FONT='inherit']BAKAN Sarıeroğlu, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenecek ikramiyelerin, emekli ve aileleriyle birlikte 12 milyon 300 bin vatandaşı etkileyeceğini vurguladı. Sarıeroğlu, yılda iki bayram ikramiyesinin maliyetinin ise 22,3 milyar lira olduğunu belirtti.
[FONT='inherit']EMEKLİNİN KENDİSİNE 1000 LİRA
[/FONT]
Bakanın verdiği bilgiye göre bir bayramda alınacak ikramiye ödemesi emeklinin kendisine 1000 lira olacak. Ancak ölüm aylığı alan dul, yetim ve ana, babalara ise aylık hisseleri oranında; iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.
[FONT='inherit']YILLIK 2000 LİRA[/FONT]
İkramiye, emeklilere yıllık 2000 bin lira, aylık bazda ise 166,7 lira ilave artış anlamına geliyor. Bakan Sarıeroğlu, emekli aylıklarına göre bu artış oranını ise şöyle duyurdu:

"Emekli aylığı;
800 TL olan kişi için ilave % 20,8’lik artış,

1.000 TL olan kişi için ilave % 16,7’lik artış,
1.500 TL olan kişi için ilave % 11,1’lik artış,
2.000 TL olan kişi için ilave % 8,3’lük artış sağlanmış olmaktadır. "

[FONT='inherit']İKRAMİYEDEN YARARLANACAK KİŞİLER İSE ŞÖYLE SIRALANDI:[/FONT]
Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan;
[FONT='inherit']SSK, Bağ-Kur[/FONT], Emekli Sandığı emeklileri, Ş[FONT='inherit']ehit yakını ve gaziler,[/FONT] Vazife ve Harp Malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, [FONT='inherit']Geçici köy korucuları[/FONT], Şeref aylığı sahipleri, [FONT='inherit']Şampiyon sporcular,[/FONT] Kore, Kıbrıs ve İstiklal savaşı gazileri [FONT='inherit']Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller[/FONT] İle bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri girmektedir.
[/FONT]

dün israile ilgili okurken adamların neden 2 milletli devlete hayır dedikleri ilgimi çekti. eğer filistini içimize alırsak nufus olarak fazla olan araplar her secimi kazanır ve bizim yarattığımızı zenginliği kontrol ederler. benzer sorunlar butun çok milletli devletlerde hep var olmuştur. bende dusunuyorum .2 eyate ayrılalım. akpliler birine gecsin biz otekine. 10 senede eyaletler arasında kişi basına dusen gelir 10 katını bulmazsa ben de bişey bilmiyorum.

Libertarian

bu dediğin olursa akp liler aç kalır alışmışlar bizim gibi kerizlerin sırtından çalışmadan geçinmeye bizim için sıkıntı yok kendi kendimize yeteriz hatta artarız bile ama akp ve yandaşları beleşçiler aç kalır kimden vergi alacak hiç biri çalışmıyor:eek:

nereleri istiyorsunuz onuda yaz saydın ege akdeniz ve marmara bölgeleri size uygunmu eyalet için

Bir gelişme varmı,süre azalıyor.imza kampayasınada az kişi imza atmış nedense bakım aylığı alanda çok kişi ? suriyeli vatandaşlara veriliyor ikramiye neden engellilere verilmiyor ikramiyee

evet bu konuda bir iki engelli sitesi kampanya başlatmış bende bugün bimer,e yazdım inşallah bir sonuç alırız

Bayrama kadar emekliliğe başvuru yaparsam toplu aylık aldığımda 1000 TL de yansır mı?Bayramdan kaç gün önce müraacat etmek gerekli böyle bir süre var mı?

Emekli ikramiye ödemesi hakkında

annem kendinden emekli babam vefat etti annem hem kendinden bayram ıkramıyesi hem babamdan ıkramıye alabılır mı
altta yazan acıklamayı buldum

**** Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1.000 TL emekli ikramiyesi ödenecektir. İkramiye ödemesi dosya bazlı olacağından emeklinin kendisine 1.000 TL ödenecek, ölüm aylığı alan hak sahiplerine aylık hisseleri oranında, iş kazası meslek hastalığından dolayı gelir alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacaktır." denildi.

X_MAN malesef anneniz 1 ikramiye alacak
Ancak banızın maaşını annenizin dışında alan varsa
O alır.

adm80

rantı da betonu da sizin olsun istediğiniz yeri alın. biz kuru toprağı da yesertmeyi biliriz.

ilk defa Türk Halkı ortadan ikiye bölündü dış güçlerin yapamadığını sağ olsun AKP hükümeti 16 yılda yaptı.

Bu ülkede artık kimsede ne huzur ne güven kaldı nereye gidiyoruz kestirmek bile zor eskiden sağ , sol olayları şimdi AKP ve diğerleri olaylarına dönmez inşallah.

musty35 karnın ağrıdı sanırım fazla gülme iyi gelmez sana
ayrıca bende sana burdan bakıyorumda sen şakamısın :) ben seni şaka olarak gördüm şuan .
kelimeme iyi bakarsan tarafsız diye bir kelime söledim birde böle bakın dedim ne parti cağ yaptım nede başka bir şey şaka senmiş sin ben onu anladım

Buradaki. Yorumları okurken çok şaşırıyorum belli siyasi partilerin ilçe teşkilat sorumlusu gibi hararetli dialoklar yaşanıyor siyasetin olduğu yerde birlik beraberlik olmaz tek ses çıkması imkansız hale gelir kişisel olarak herkesin engelli hakları sorunları çizgisinde kalması gerekir watsap numaralarınızı birbirinize verip sabaha kadar siyaset konuşun benim gibi ikramiye ile ilgili merak ettikleri olanlarda siyasi labirentlerde kaybolmasa

Her siyasi partide belli sayıda engelli miletvekili kontejyanları oluyor seçilmeden önce amacını engelli haklarını savunmak olarak bildiren bu arkadaşlar mecliste ceylan derisi koltuklara oturunca bütün gayesini unutu veriyor ankarada yaşayan siyaseti az buçuk bilen biri olarak parti isimlerinin hiç bir anlamı yok hak arayan kitlenin sesini nasıl duyurduğu önemli vay iks parti şöyle vay sen böylesin diyerek yanlızca kendine zarar verirsin taşeronlar yıllardır kadro mücadelesi verdi onlarda benzer siyasi bölünmeler ile haklarına kavuşmaları on yıllar aldı ne zaman tek ses olmaya başladılar hakettikleri kadroya kavuştular böyle giderse ücretleride olması gereken seviyeye gelecektir milyonlarca engellinin yaşadığı bir ülkede örgütlü tek bir ses çıkarabilirsek siyasiler buna kayıtsız kalamaz sanal alemde engelli hakları adına tek ses çıkaran bu siteyi Allah rızası için siyasetle bölmeyin

yorumlara baktımda bakakaldım. hep istemişsiniz hep. hiç verelim diyen yok. engelliyide toplum hayatının içine sokacak projeleri daha çok işe yarar hale getirmek için talepler projeler üretmeliyiz. sırf Devlet baba versin ben yiyeyim olmaz. Suriyelide başkasıda insan araştırdım acaba suriyeliye maaş kira elelktrik su bedavamı diye aslı astarı yok.! şunlar verği vermezmiş bizler veriririz demişler araştırdım aslı astarı yok.! ezberciliğe alışmayın araştırın.

Emeklilere bayram ikramiyesi ağustosta verilmeyebilirmiş...

İktisat fakültesinden bir arkadaşım maliye bakanlığında üst düzey memur. Bugün iş çıkışı onunla buluştum 3 yıldır görüşmemiştik hasret giderdik laf lafı açtı derken konu siyasetten ikramiyelere kadar geldi. Haziranda emeklilere ödenen ikramiye bütçede ciddi anlamda külfet oluşturmuş ve sanırım ağustosta ikramiye ödemeleri askıya alınabilirmiş.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O biraz sıkar. Ufukta yerel seçimler var. Bırakıp gitmek istiyorlarsa o ayrı tabii.

Arkadaşlar böyle söylentilere ve asparagaz haberlere inanmayın emeklire verilecek olan 1.000 tl ikramiyeler yasa olarak onaylanmıştır böyle bir şey söz konusu olamaz ayrıca her yıl bu tutar artırılacaktır
Kurban bayramı ikramiyeleride ağustos ayının 1 veya 2 haftası verilecektir üst düzey bir yetkili tarafından yapılmayan açıklamalara ve söylemlere itibar etmeyin.

umut2135 sen ne demek istiyorsun. Ben zaten buna %100 kesin bilgi yada kesin haber demedim. Benim yazdıklarım arkadaşımın iddiasından ibaret. Hemen karalama kampanyası yapmana hakkın yok terbiyesizlik etme.

Sakin. Sanal ortamdayız, seslerimizi duymuyoruz. Lütfen okurken pozitif seslendirmeye gayret edelim. İyi niyetle. Bitmeyenumut

Bitmeyenumut ben size hitaben yazmadım kaldıki kendinizde belirtiyorsunuz arkadaşınızın iddaası olduğunu söylüyorsunuz ve bir idda olan konuyu başlık açıp forumda paylaşıyorsunuz bir çok kişilerin kafalarında acabalar soru işaretleri oluşuyor
Ben bu formun moderatörü olarak genel doğru bir bilgi paylaştım bu terbiyesizlikmi oluyor?
Siz biraz saygılı olsanız saygı çerçevesinde tartışa biliriz
Eğer tartışılacak bir konu varsa.

umut2135 arkadaşım maliye bakanlığında düz memur olmadığı için yetkili biri olduğu için iddiasını ciddiye aldım. Hazinede ki bütçe sıkıntılı olduğu için değişiklik yapılabilir diye dedikodular dönüyormuş müsteşarlar arasında. Buna istinaden paylaşmak istedim. Algı operasyonu yapmak değil amacım. Neticede 900 lira emekli maaşı alıp ikramiyelerle bir çok hayal kuran insan var onların sevinci türkiye nin sevinci.

2008'deki şimdiki yetkililerin düzenlemeleri ile maaş bağlama oranları %30'a düşürüldü. Yani çalıştıkça emekli maaşın düştüğü dönem başladı.
800-900 TL emekli maaşı bağlanan insanlar bir sevinç yaşamıyor. Aksine biz bu maaşla nasıl bu şekilde yaşayacağız diye kara kara düşünüyor.
Bayram ikramiyesi bir çözüm değil sadece pansuman tedavisi gibi. Yılın 10 ayı 900 TL ile geçinmeye çalış bayram öncesi ikramiye al.

Bu durumdan sevinç gören varsa soylesin bizde öğrenelim.

Sitemin sahibi ben değilim devlet. 900 lira maaş alıpta 1000 lira ikramiye alanın eline ayda 1900 lira geçince mutlu oluyor ve sevinç üç gün sürüyor. Seçim öncesi bütün emekli maaşları asgari ücret seviyesinde olacak sözü veren de değilim ben. Devlette haklı şöyle derin düşünürsek. Engelli maaşı emekli maaşı 65 yaş maaşı malülen emekli maaşı iş göremez maaşı alanı falan derken hazinede para kalmıyor. Kime yetecek hazine kasası.

Para devletin değil. Para ülkenin üreten insanlarının. Vergi verenlerin. Sistemi yozlaştıranlar şimdi yaşadıklarımızın da sorumlusu.

Devlet düzgün yönetilseydi şimdi bu 1000 lira ikramiyeyi konuşuyor olmazdık. Mesela maaşımız asgari ücretten gösterilmez ve düzgün bir emekli maaşımız olurdu. Ya da çalıştıkça ve sigortaya para ödemeye devam ettikçe düşecek emekli maaşımız olmazdı.

Daha çok şeyler söylerim de susayım ben. Yeri değil. Bitmeyenumut

bilen varmıdır arkadaşlar . ben bu ayın 30 emeklilik için başvuru yapacağım işleme ağustos 1 itibari giriyor . peki bende bayram ikramiyesinden faydalanabilirmiyim???

Üst Alt