Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

hazine tamtakır bu ikramiye işi hükümeti çok zorlayacak, yok yahu bu ikramiyenin bu ekonomik krizde bir işe yarayacağını mı düşünüyorsunuz, bakım parasını aldım 600 tl si borçlara gitti hatta dahada borç var + dolar uçmuş euro uçmuş, bunlar hep zamdır herkes uyuyor yahuuu şaşıyorum, zaman ilerledikçe ihtiyaçlarda değişip artıyor, siz hala parti derdinde misiniz,

millet olarak gücümüzü bilmiyoruz çünkü baskı ve korku ile sindiriliyoruz, yok ne aç kalırım yok ne işimden olurum çocuğum zarar görür ve bunun gibi bir çok algı var tr de, bunlardan korkmadığımız zaman insan oluruz ancak düşünüp sorgulayacaksın bu hükümet ne yapıyor ve ne yaptı.

ama yok derin uykulardayız ah bir uyanabilsek ahki ne ah...

dilerim bu gidişatın sonu bir arjantin ya da yunanistan ekonomik krizi gibi olmasın.
ama yok yok, biz uzaya 4 şeritli yol yapacağız boşverin takmayın siz.

Eserin79...27-31 mayıs arası ödenecekmiş....zam olur diye beklenti vardı ama, kanun da 1000 tl olarak belirlendiği için kanun değişikliği olması gerekmiş...tabii kendilerine yandaş iş adamlarına a suriyeliler e kanunlar 10 saniye de çıkarda konu halk emekli oldumu o uzun iş..neyse buna da şükür diyeceğiz artık!!

31 Mayıs da ödenecek arkadaşlar. SGK resmi sitesinde de yer almaktadır.

Engelli emekli

Mrb arkadaşlar engelli emeklilere bayram ikramiyesi veriliyormu

kosovali

Evet, bu konuda bir ayrım yok. Emeklilerin tamamı ikramiye alıyor

kosovali

alo 170 i aradım evet bayram ikramiyesi verilecek dedi..

not: daha yeni emekli oldum o yüzden alo 170 i aradım

Keske engelliler olarak bizlerede verilebilse.En azindan bu hastalikta guzel bir bayram gecirirdik.

Dusunsenize cumhurbaskani bu bayramda engellilerde ikramiye alacak dedigini.Ne guzel bir bayram hediyesi olurdu.

Emekli ikramiye ve maaş ödemeleri bayramdan önce olacak mı?

Dün maaş ve ikramiyenin bayram öncesi ödeneceği açıklandı ödeme tarihi ile ilgili bilgi yada tahmini olan varsa yazabilirmi teşekkür ederim

Bayram ikramiyesi

Bugün alo 170 i aradım bayram ikramiyesini söyledi ayın 14 ünde peki bana daha hesap açılmadı yine TC yemi gelecek paralar yoksa yakında SGK açarmi hesap

Tuncay0017 e devlet üzerinde şahıs ödemeleri banka tanımlama var.Oradan mevcut bir hesabın var ise oraya tanımlayabilirsin paran oraya yatar.

Pulmoner emboli venöz tromboli oranı sağlık kurulu raporuda yok

CHP gene emeklinin bayram ikramiyesi için kanun teklifi vermiş!

CHP, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 1100 liradan 4 bin 253 liraya çıkarılması için Meclis’e kanun teklifi sundu.

YETER LA YETEERR!! Varsa yoksa emekliler... İşsizlere, engellileri de görün biraz. İyi kötü bir aylıkları var emeklilerin, peki ya işsizlerin? Sıfır!..
Engellilere Engelliler Gününde ikramiye verilse ya.

CHP bu bayram ikramiyesi manevralarını şu hesapla yapıyor: Oy deposu yaşlılarla ilgili kanun tekliflerini meclise getirip kabul edilirse ordan bize biraz oy gelebilir, "bakın biz teklif ettik, sayemizde" diye... Kabul edilmezse "bakın oy verdiğiniz iktidardaki parti size kazık attı" diye AKP oy kaybeder diye.
"İki durumda da win win olayı" diye sığ bir popülist politika...

Bunun neresi kötü anlamış değilim.

Sizin bahsettiğiniz o emeklilerin ailesinde engelli olanlar da var.

Engellilere de ikramiye ya da zam olsun isteriz tabi ki.

Fakat yine sorayım, ikramiyenin artmasının neresi kötü?

Gündem hep aynı emekli maaşlarına zam ve 3600 ek gösterge, zengini daha da zengin etme peşindeler ama unuttukları bir şey var pandemi ve gıda fiyatlarındaki artış en çok dar gelirli kesimi etkiliyor ve bunun seçimlere yansıması büyük olacak, seçimin galibini kesinlikle dar gelirliler belirleyecek. Verilmesin demiyoruz, özellikle asker ve polislerimizin hakları ödenmez ama bazı kesimleri görmezden gelip sadece bir iki kesime odaklanmak ayrımcılıktır.

Tam %400 zam. Enflasyon yıllık % 400 mü oldu? Herşeye 1 yılda %400 zam mı geldi?
Az bir ekonomi-finans okuryazarlığınız olsaydı böyle tuhaf soruyu sormazdınız? Gereğinden gevşek maliye ve para politikaları (hele de seçim popülizmleri için yapılan), ekstradan para basma, paranın alım gücünde düşüş, zam, vergi, enflasyon, hayat pahalılığı veya bütçe açığı ve borçlanma vs. olarak geri döner. Herşeyin bir izanı mizanı var. Herkese bol kepçeden dağıtmakla olmuyor bu işler.
Chp bunu AKP'yi sıkıştırmak için yapıyor belli ki, siyaseten.. Yoksa CHP iktidara gelse bunu hayatta yapmaz, çünkü iktidarını zora sokacağını, iktidarını ömrünü kısaltacağını bilir.

Rahat ol bundan bir şey çıkmaz 4253 lira zammı emekliler rüyasında görür

Siz de sevinirsiniz artık

Zengini daha zengin etmek nasıl oluyor ?

3300 TL emekli maaşı bugün ki çeyrek altın fiyatına göre (1.330 TL ) 2 adet çeyrek altın alıyor üstüne 640 TL meblağ kalıyor . 2000 yılı sonrası emekli maaşları seyyanen zam ile 2 tane çeyrek altın alamıyor .

Kdv indirimi ile enflasyon sepetinden aylık %2 - %3 arası enflasyon düşmesi totalda 6 aylık % 12 az zam alacak ki bu hesaba göre 2023 temmuz ayına kadar 2000 sonrası emeklilere zam mam yok !

Emekli olduğum da (2009 yılı ) maaşım asgari ücret + %25 asgari ücret fazlalığına denk geliyordu . Şimdi ki 4250 TL asgari ücretten hesaplarsak 5.312 TL emekli maaşı alınması gerekirdi .

2000 öncesi emeklilerin zararı aylık 2012 TL , 2000 sonrası emeklilerin zararı 2.812 TL aylık zararı var !

İnsanlar engeline rağmen çalışmış gününü doldurmuş emekli olmuş veya normal sağlıklı kişi 25 -30 yıl çalışmış emekli olmuş . Bunun karşılığında zengin nasıl daha zengin oluyor ?

-DORLION-

2000 yılından önce 40'lı yaşlarda emekli olmuş, intibak yasasından da yararlanılarak 6000 lira kadar ballı maaş alan ilkokul mezunu eski kamu işçileri var.
Tek vasıfları daha erken doğmak..! 27 yıl 'çalışmış', 23 yıldır yata yata devletten para alıyor halen. Ölünce karısı o parayı almaya devam edecek, o da ölürse evlenmemiş kızı, tabi o da ölene kadar. Böyle bir emeklilik sistemi kamburunu dünyada hiçbir ekonomi kaldıramaz. SGK zaten teknik olarak batık.

Sessiz Dünyalı şu açıdan bakalım ,

2008 yılında düzenlemeler yaparak Aylık Bağlanma Oranını % 70 den 60 -40 ve şimdi % 32 ye düşüren sistemin hiç mi hatası yok ? Şuan ki aylıkların düşük olması 2008 yılında yapılan düzenlemedir .

Bu düzenleme ile ileri ki yıllarda çocuklara torunlara bağlanacak maaş oranı kalmıyor . Neredeyse emekli oldunuz diye onlardan SGK aylık isteyecek duruma geliyor . Günü kurtarma politikalarından yarını feda ettiler . :)

Hiç bir şey yapmadan çalışmış hakkını kazanmış emekli olan kişinin suçu yok , yeni emekli maaşına sebep olan 2008 yılı düzenlemesinin suçu var :)

Başka bir hak kayıplarını da yazayım , elim değmiş iken :)

2000 yılı ortalarında gazi olan bir er gazi maaşı olarak 1 / 4 derecesinde emekli memur maaşı alıyordu . Yıllık Emekli Sandığı memur emeklisi enflasyon zammı ve SSK emeklisi enflasyon zammı alıyordu . Kısaca yıllık hem memur hem işçi emekli zammı olmak üzere 4 zam alıyordu . Şimdi gazi olanlar sadece emekli memur zammı alıyor .

2011 yılı düzenlemesi ile erkek engelli yetim kişinin anne ve babasından yetim maaşı alması engellendi . Vefat 2010 yılından önce ise diye madde koydular 2010 yılı sonrasında vefat eden kişilerden engelli erkeğe geliri var ise yetim maaşı bağlanamaz dediler .

Diyorsun ki SGK çok batık , 2011 den beri suriyelilere kim bakıyor ? Misafir dediğin 1-2 sene olur , kalıcı misafir olmaz . Afganlar da geldi sağolsun bunların aylık gideri sağlık hizmeti nereden çıkacak ? :)

Özetle; gelen nesil bir önceki nesle göre daha fakir, emeği daha ucuz.
90'lı yıllarda 'Nurlu Sülo' ve 'Baba' lakaplı demogoji ustası sağcı bir siyasi lider vardı, seçim vaadi olarak Bağ-Kur'lulara 35-36 yaşlarda emekli olma hakkı tanımıştı. Bu yıkıcı halk davukluğuna Türk seçmeni kolay kanıp seçim kazandırmıştı partisine. Tabi yıllarca bu yükü milyonlar ödedi ve halen de ödemeye devam ediyor. Halbuki o köhne kuşakta biraz entellektüel birikim olsaydı, "lan kimin parasını kime peşkeş çekiyorsun seçim rüşveti olarak?!" deyip sandığa gömmesi gerekirdi.

Diyeceğim o ki, emekli maaşları tırpanlayan, emekli olma yaşını uzatan yasalar, tek nedeni olmamakla birlikte, önceki nesillerin oy tercihlerinin sonuçlarındandır.

Bayram ikramiyesi konusuna gelir isek tutum gayet açık ve net olarak belirttiler . Enflasyon oranında zam yapacağız denildi . %30 civarında zam yapılır beklentisindeyim .

Temmuz zammında ise %7 KDV enflasyon sepetini etkileyeceğinden M B nın yıllık enflasyon beklentisini 2 ye bölerek içinden % 13 düşersek temmuz zammı % 13 - % 15 arası olur .

Son düzenleme:
Senin chp le ne isin var ne guzel iste ikramiye chp sayesinde cikti sen chp ye laf edecegine seni saganlara yani akp ye laf et bu kafalarla yine ayni zihniyet basa gelir vah vah

devrimci

Arttırıyorum ben de, 4 bin lira yetmez, 20 bin lira teklifini sunsun Chp! Bu kadar basit mi bu işler? Akp bağnazlığı olduğu gibi Chp bağnazlığı da varmış.
Cahil cahil yazacağına yukarıdaki yorumları oku da, belki meseleye makro açıdan bakmayı öğrenirsin.
Siyasi partilerin politik oyunlarının faturası hep halka çıkar.

ilginç bir serzeniş olmuş ilginç

nesi kötü ikramiyeyi artırmasının isteriz emekli olmayan engellilerede ek ödemeler olsun ama engelli emeklilerde var bunu unutmayalım

keşke herkesi eşit şekilde görebilseler.

emekli sayısı 12 milyon onlardan daha çok oy alacaklarını bildiklerini için onlara şirin görünmeye çalışıyorlar o yüzden işsiz ve ya engelli sayısı daha az olduğu için kimse onları akıllarına getirme ihtiyacı bile duymuyor Türkiye de ki siyasiler sadece kendi çıkarlarını düşünüyor halkı düşünen kim?

hey allam deveyı hamuduyla goturen cıft maaslılar varken
10 yerden maas alan yandaslar varken
ballı ıhalelerle kose donup zırhlı jeeplerle fınk atanlar varken
pudra sekereı dıye kokaın cekenler varken
mılyonalının veledı venezuellaya yardım gotururken
2500 lıra emeklı maasına talım eden
faturalarına maası yetmeyen garıp emeklının maasını dıle dolayanlara gulermısın aglarmısın

ılk 5lı cetenın dolar garantılerını dıle getırecemya
anlama ozurlu cok olan yerde bosa

Maaşı da 2500 e çıkarılan emekli arakdaşlar da temmuzda zam falan beklemesin. Maaşı 2500 e gelene kadar zam yok

şurada da siyaset yapıyorlar ya bravo ben doğalgazımı elk suyumu ödeyebiliyormuyum geçen sene aldığım ekmeği peyniri soğanı patatesi cüzi bir artışla alabiliyormuyum ona bakarım arkadaşlar burası bunları konuşmanın ne yeri ne de zamanı ufacık bir zekası olanlar zaten neyin ne olduğunu görüyor bayram ikramiyesini biri söyledi seçim yatırımı olarak kazanamadı biri çıkardı. ben emekli olduğumda yaklaşık askeri ücretin 2,5 katını alıyordum şimdi 1 katından biraz fazla ee ne oldu benim emekli maaşım insanlar balık hafızalı çok çabuk unutuyorlar söylenen ve yapılanları

Üst Alt