Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesi istendi. Maliye dosyayı karara bağlamayı reddediyor!?

senveben

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar.

Yine bir kontrol muayene tarihimiz geldi çattı. Of strese bak ya hasta olmayanı hasta eder bunlar. Arkadaşlar uzun zamandır siteyi ve gelişmeleri takip edemedim.

2008 yılında % 50 sürekli ibareli raporla emekli oldum.
1 sene sonrasına kontrol muayenesi istedikleri için 2009 yılında yine % 50 sürekli ibareli ve hatta doktor ve sağlık kurulu tarafından rapora şerh düşülerek "Tekrar Kontrol Muayenesine Gerek yoktur." denmesine rağmen SGK tarafından 2 sene sonrasına bir Kontrol Muayenesi daha yazıldı.
2 sene sonra yani 2011 yılında 3 cü defa rapor aldık. Tabi bu raporların hepsi Ankara dan Hastane nasıl verdiyse aynı yüzde ile geldi.

Son raporda bir baktım bu sefer 3 sene sonrasına Kontrol Muayenesi yazılmış. O sürede geldi çattı.

6 senede 3 ayrı Uzaman Doktor 3 ayrı Hastane Sağlık Kurulu ve 3 defa Ankara Merkez Sağlık Kurulu. İnsaf derler adama ama SGK ısrarla Doktor, Sağlık Kurulu ve Ankarayı dikkate almak istemiyor.

Öğrenmek istediğim uzun zamandır takip edemediğim için değişen bir şeyler var mı. sevkimizi alıp yine hastaneye mi gideceğiz. Raporlar Ankara ya gidiyor mu. Süre nedir ve Hastane ve eğer gidiyorsa Ankara da sorun var mı. Bu raporu almak için bildiğim kadarı ile önceden SGK 3 ay süre veriyor ve maaşı kesmiyordu.

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar ve Bülent bey cevap verebilirse çok sevinirim. Teşekkür eder herkese hayırlı sağlıklı günler dilerim.

bnede daha yeni kontrol muayeneden çıktım 1 yılda zor aldım şimdi 2015 yazmışlar. ilk raporum 3 yıllıktı şimdi iki yıla düştü. hastanedeki doktorun dediğine göre artık 2 yılda bir görüşecez yeni kanuna göre dedi bu bizim için daha iyiymiş en azından kendi durumumuzu kontrol etme açısından

selam allah hepimize bu konturol muayeneden kurtarsın bende 2. kez konturole gittim şimdi sonuç bekliyorum bu ne yaa sgk kurumu haşa bize vahiy veya bir mucizenin mi gelmesini bekliyor yetti gari oyuncak olmak istemiyoruz

Okan kardeşim biraz ayrıntılı bilgi alsam. Neden 1 yıl sürdü ve bu arada maaşın kesilmedimi. Hangi şehir ve hastaneden aldın. Tamam hastaneler artık isterse oran 80_90 olsun yinede 2 yıl süreli veriyor lakin SGK istediği tarihe kafasına göre muayene tarihi
veriyor. 3 cü Raporu 2 yıl süreli iken benden 3 yıl sonrasını muayene yazdılar. Ben 3 tane rapor aldım bu güne kadar en uzun Arkadan gelmesine dahil 2,5 ay sürdü. Senin dediğin gibi 1 yıl sürerse maaş kesilir. Bana biraz ayrıntı verirsen sevinirim. Ona göre sevki erken alırım.

nedir bu kontrol muayenesi arkadaşlar sürekli raporla emekli olmuş birindende istiyorlarmı? yoksa süreli raporu olanlar için mi?

MÜHENDİS sürekli raporda kontrol istemiyorlar bildiğim kadarı ile ama herhangi bir şikayet yada sgk da şüphelenme durumlarında sgk kontrol isteyebiliyor bazen. SENVEBEN ARKADAŞ ben adanada önce numune sonra 2 kere balcalı hastanesine yolladılar. 2 emekli maaşım var birisi bağkur 4b diğeri sürekli işgörememezlik geliri 4a ben 4b den müraacat eetim kontrol muayenede bu heyet adanada bunlar biraz işi bilmiyorlarmı desem zevkinemi yapıyorlar desem bilmiyorum ama sonunda gene ben galip geldim karar çıktı çok şükür.

okan01;

Tamam seninki farklı bir durum. Mühendis arkadaşa cevap vereyim. Ilk Raporum sürekli 1sene sonrasına kontrol muayenesi zaten emeklilik anı da bu tarihi veriyorlar kimsenin haberi yok ki şikayet olsun. 2 ci rapor sonrası 2 sene Son raya yine KOn trol rapor sürekli ve üstelik doktor ve sağlık kurulunun şerhi var (tekrar kontrol gerekmez) ne ilginçtir 3 sene sonraya bir kontrol daha şikayet falan olma ihtimali yok olay şu sisteme bir kere kontrol girdiği zaman bunu gören memur her seferinde bunu iş olsun diye tekrarlıyor. Eğer sisteme bir şekilde girilmediyse bir dahada ebediyen kimse görmüyor ve kimsenin aklına gelmiyor. Çok kişi biliyorum hiç bir zaman bu uygulama nın yapılmadığı. Yani bir kere olursa ebediyen olacaksın.

Arkadaşlar konu başlığını açtığımda 3 senedir uygulamadan, yönetmelik ve yasalardan bihaber olduğumu yazmıştım. Bu konularda bilgi veren olursa çok iyi olur. Teşekkürler.

Vallahi kardeşim bunu iki yolu var: 1- Birmilyon küfür ve beddua edeceksin ve kendini rahatlatacaksın, 2- Atlayıp Ankara SGK'ya gidip olabilecek en yetkili kişiyle görüşerek bu salak uygulamanın iptalini isteyeceksin. Orta yolu yok maalesef.

:) 1 şıkkı bol bol yapıyoruz güzel ülkemin yetkili vede etkili şahsiyetlerine de, 2 şıkkı bu sefer yapacam sanırım. Şu rapor işini bitirelimde hayırlısıyla. Raporu almak çok zor değilde takibini kendim yapmak zorundayı. Hastaneyi ara sgk gönderdinizmi, sgk ara Ankaraya gönderdinizmi, Ankarayı ara ulaştımı ve gönderdinizmi tekrar sgk ara elinize geçtimi. 3 ay bide erken sevk alırsan 4 ay içinde raporun bana ulaşacak diyen sgk son aldığım raporu evrakların içinden 10 dakka arama sonucu buldu ve tam 1,5 aydır elinde olan raporu takibim ve ilgime istinaden bi zahmet Ankaraya gönderdi. Takip etmesem ellerinde sümen altında kalsa ne yapalım raporunu zamanında getirmedin diyecekler. Memurlar her zaman masumdur ilkesi. Herkese Allah kolaylık versin.

Bülent bey ve diğer arkadaşlar anlatacağım konu hakkında bilgisi olan var mı.

Kontrol muayenesi için 4 raporumu tam 1 ay önce aldım. Aynı oran ile ve sgk posta ile ulaştı. Az önce sgk aradım rapor halen ellerinde duruyormuş. Yaklaşık benim gibi 45-50 adet raporu bekletiyorlarmış. Sebebi ise Ankara Merkez Sağlık Kurulu çok fazla yığılma olduğu için sadece ilk alınan raporları gönderin diğerlerini kendiniz değerlendirin şeklinde söylemiş.

Görüştüğüm sgk daki memur arkadaş bununla ilgili genelge yönetmelik gibi üst makamlardan bilgi gelmesini bekliyorlarmış. Söylediği kurum bünyesinde bir kurul oluşturmak ve kontrol muayenelerini burada değerlendirmek gibi bir durum söz konusuymuş.

Peki bana rapor için 3 ay gibi bir süre veriyorsunuz yetişmesse benim suçum ne dediğimde bu ay sonuna kadar bu genelge büyük ihtimalle çıkabilir yani raporda 2-3 aya kadar sonuçlanır sonuçlanmassa maaşın kesilir sonuçlandığında toplu ödeme alırsın şeklinde cevap verdi.

Yani işimizi ellerinden geldiği kadar zorlaştırmak için bütün güçlerini kullanıyorlar. Bekleyip göreceğiz. Yani artık ilk alınan rapordan sonra kontrol için alınacak raporlar Büyük ihtimalle Ankara MSK gitmeyecek.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşalım.

arkadaşlar hangi hastalıklarda kontrol muayenesi istiyorlar tam olarak yazarmısınız ..

kafalarına göre hastalık ayrımı yok. Ben 6 senede 4 kez rapor alıyorum.

:) Benden başka şu anda bu kontrol muayenesi sorunu ile ilgili kimse yok sanırım. Dün sgk daki memur 45-50 kontrol muayenesi olan dosya beklemede dedi. Bu sadece benim bulunduğum orta ölçekli bir şehirde. Tüm Ülkeyi düşünürsek belki binlerce dosya ilginç hiç cevap alamadığıma göre konu hakkında bilgisi olan yok.

aynen.benide her sene hastaneye sevk ediyorlar.neymiş iyileşme yada kötüleşme olabilirmiş durumumda .zaten puanım %72 ve hiç değişmiyor neyin çilesi bu anlamadım.merkez sağlık kurulunu insafa davet ediyorum :(

ayten35;

Merkez sağlık kurulunun insafı artık kalktı söylenen o. Şu anda raporum 1 aydır sgk bekliyor. Ne olacağı muamma.

senveben, bu konuda bir bilgim yok maalesef. Güncel bir uygulama değişikliği söz konusu anlaşılan. Bekleyip sonucu görmekten başka yol yok. Gelişmelerden bizleri de haberdar edin lütfen

maliye bakanlığı merkez sağlık kurulu sağlık raporlarını karara bağlamayı reddediyor!

Tam teşekküllü bir hastaneden aldığım kontrol muayenesi raporum % 45 özürlü olmasına rağmen Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu tarafında 20-01-2014 tarihinde aldıkları 2014/1 sayılı karar uyarınca karara yetkisi bulunmadığı gerekçe gösterilerek SGK'ya iade edildiğinden ötürü halen durdurulmuş olan emekli aylığım bağlanmıyor.

Maliye Bakanlığından görüş sorduk yanıt bekliyoruz diyorlar.

193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesi uyarınca hazırlanmış yönetmelikte (28603 sayılı) hiçbir şekilde Maliye bakanlığı bu şekilde yetkilendirilmemiş ne de görevlendirilmişken, SGK'da görüştüğüm hiç kimse de bana hangi yasanın ya da yönetmeliğin, hangi hükmüne dayanarak Maliye Bakanlığından böyle bir onay aradıklarını söyleyemiyorlar. Tekrar Ankara'ya yollayacağız diyorlar.

Olan bana ve benim gibilere oluyor. Zaten ilk sevki özürlülük oranını %'li olarak belirtme yetkisi olmayan bir hastaneye yaptıklarından kontrol muayenesi için verilen ek süre altı önce dolmuştu.
Hadi seni tam teşekküllü hastaneye sevk edelim bir de oradan raporun gelince Maliye'ye onaylatır maaşını bağlarız demişlerdi. Şimdi de maliye onay yetkisinin bulunmadığını söylediğinden tam altı aydır maaş alamıyorum.

Eşten dosttan borç istemekten utanır oldum. Ve bu daha ne kadar sürecek o da belli değil. Acaba ne yapmalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kimse yanlış anlamasın: İlk sevkimi 04-04-2013 tarihinde aldım ve hiçbir gecikme yapmadan işlemlerime başladım yani iki hafta sonra tam bir senedir bu meseleyle uğraşıyor olacağım.

senveben arkadaşımız da aynı durumla karşılamış. Onun için başlığı sizinki ile birleştirdim.

SOn zamanlarda kontrol muayenesi deneyimi olan arkadaşların bilgilerini bu başlıkta paylaşmalarını rica ediyoruz...

Pek çok şey aynı. Sevk alıp heyete giriyorsunuz yine, yalnız halen tedavim orada sürdüğü için talebim üzerine beni tam teşekküllü olmayan, engelli raporu vermeye yetkili olmayan Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıklarına sevk ettiler. Oradan yüzdesi olmayan bir rapor geldi ve bu rapor Ankara'dan geri geldi. Yani her ne kadar bu istisnai bir durumsa da sizi engelli raporu (%li) vermeye yetkili bir hastaneye sevk ettiklerinden emin olun öncelikle.
Asıl sorun Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu'nun bir takım yargı kararlarına da dayanarak 20-01-2014 tarihinde 2014/1 sayılı kararı ile emekli olan, aktif olarak çalışmayan kişiler hakkındaki raporları karara bağlama yetkilerinin olmadığını beyan ederek, raporları aynen SGK'ya iade etmesi. Konuyla ilgili SGK Maliye Bakanlığı nezdinde görüşmeler yapıyoruz diyor ama kimse Maliye'nin hangi yasa ya da yönetmelik ile bu konuda görevlendirildiğini söyleyemiyor. Yani her ne kadar yıllardır uygulamada Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu bu gibi raporlara iştişari nitelikte yanıtlar verdi ve bu sayede işler yürüdü ise de; belki de aslında üzerlerine vazife olmayan bir işle uğraştıklarını geç de olsa anlamış olabilirler ve SGK'nın Maliye ile yazışmasından sadece zaman kaybı çıkabilir. SGK yetkililerinin madem onlar artık bu hizmeti vermiyorlar kimin bu hizmeti yapacağını bize bildirmeliler şeklindeki söylemleri bu yöndeki endişelerimi arttırıyor: Ben yetkili olmadığım işi yapıyormuşum artık yapmayacağım demek bu işin kim tarafından yapılacağı konusunda otorite olmak anlamına gelmez.

Üstelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
15. Madde: 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

şeklindeyken kim neden raporu düzenleyen yetkili sağlık kurumunun ötesinde bir de onu onaylayacak merci arıyor meselesi ayrı bir soru.
Fakat umarım bu saçmalık yakın zamanda bir çözüme ulaştırılır. Benim bildiğim sorunlar bu kadar. Herkese işlerinde kolaylıklar diliyorum.

Arkadaslar benım meselede aynı. bunu dunde paylastım bugun son kez paylasıyorum. sgk memuru bana artık ankaranın bu işlere bakmayacagını bununla ılgılı maıl geldıgını soyledı.. sgk konuyla ılgılı kım bakıcak dıye ustlerıne yazı yazmıslar ve ordan gelecek cevabı beklıyorlar.. şayet boyle bır yer olmaz ıse .. hastane ne dedıyse kac verdıyse o gecerlıdır. dedı...Özürlü erken emeklilik son durum ( 2013 ) | SSK bu adersı ınceleyın ordada ank bakmadıgı yazıyor.. ama fosıl sgk calısanları durumdan bır haber ve halen daha ank gonderıyor raporu.. onlarda 4 ay ustune benım raporu sgkya gerı gondermış.. durum bu...

Bana sgk verilen cevaplarda benzer. İlk defa vergi indirimi için alınan raporu Maliye Sağlık kurulu onaylayacak. Kontrol içinse artık Maliye Sağlık Kurulunun iş yükü fazla olduğundan kontrol raporlarına bakmayacağı. SGK nun kendi bünyesinde sağlık kurulu oluşturacağı. Fakat bunun için üst makamlardan onay bekliyorlar. Buda ne kadar sürer Allah bilir. Asıl olması gereken kontrolde hastane dışında onaylayacak bir kuruma gerek olmaması bence. Benden kontrol istiyor ben üzerime düşeni yapıp hastanede kontrol oluyorum hemde sıfırdan rapor çıkartarak. Bundan sonrası onları ilgilendiren mesele insanların maaşını kesip zor durumda bırakıyorlar. Bu durumda olan arkadaşlar bu başlık altında gelişmeler hakkında bilgi yazarsa sevinirim. Birde birlikte hareketle gerekli yerlere şikayetimizi yaparsak belki süreci hızlandırmaya katkımız olur diye düşünüyorum. Bu konuda nerelere şikayet yazabiliriz paylaşırsak iyi olur.

Arkadaşlar, ben perşembe günü 170 nolu hattı ardım ve konuyu başından bu yana anlattım.. onlarda dılekçe yazdılar. bugun tekrar aradım sonuç nedır dıye gelen cvp elle tutulur bır yanı yok.. 170 dekı arkadas bılgı çok yetersız dıye tekrar detaylı bır bılgı ıstedıgıne daır ve bu raporların sonuca baglaanmasında kımın iş aksaması varsa şikayet edecegımı bıldıren bır yazı yazdı... istersenız sızde arayın ve bari çareyi biryerlerden aramaya başlayalım... 4 ay oldu maas kesılelı... sgk nın bırsey nıldıgı yok o ona bu buna sorup duruyor kısır döngü gibi.... !!!!!

Arkadaşlar,
170'e ben de başvurdum, yarın cevaplarını soracağım. Benim tavsiyem SSK'nın kendi internet sitesinde bilgi edinme bölümü var. Hepimiz oraya sorun yaşadığımızı SGK'nın bizim raporları hangi yasa ya da yönetmelik ya da genelgenin hangi maddesi gereği Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kuruluna yolladığını soralım ki sorunun kaynağını ya da kaynaksızlığını gözler önüne serelim derim. Herkese kolaylıklar diliyorum.

benim raporum sürekliydi vergi indirimi aldım sürekli emekli oldum vergi almasan mekli olamsın dediler ve kontrol muaynesi yok ömür boyu deiler maliyeden geçti deiler sürekliyse nasıl kontrol diyorlar itiraz edin yada vergi indirimi alın

karatas_52;

Yasin kardeş neyi neye göre yaptıklarını bilmiyoruz. Benim ilk raporum Vergi indirimi ve sürekli idi 1 sene sonuna kontrol muayenesi yazıldı. 2 ci raporum sürekli idi üstelik doktor ve hastane sağlık kurulunun kontrole gerek yoktur şerhi vardı 2 sene sonuna kontrol yazıldı uzayıp gidiyor bu şekilde. şimdi 4 cü raporumu aldım beklemedeyiz. :)

mehmetgedik13;,
Bilgi edinme kısmında soru sorma kısmı yok. Sadece kendileri sormuş kendileri cevaplamış. Yanlış bakmadıysam.

Bu konu ile ilgili bilgi istediğim bir siteden gelen cevap aşağıda alıntıdır.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, [FONT=Arial][SIZE=2]Başbakanlık BİMER veya Kamu Denetçiliği Kurumuna bir an önce başvurup şikayette bulunmakta yarar var. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 183 numaralı hattından veya engelli derneklerinden de yardım istenebilir.[/SIZE][/FONT]

Şimdi netten aramaya başladım. Derdimi anlatan bir yazıyı matbu hale getirip bütün engelli ve özürlü dernek vakıf vs. hepsine mail atacağım. Daha sonra aynı yazıyı resmi kurumlarada ulaştıracağım. Gün gün araştırıp ulaşabildiğim tüm makamlara başvuracağım. İllaki hallolacaktır amaç süreci hızlandırmak ve şu anda zor durumda olan arkadaşlara fayda sağlamak.

Senveben,
Bilgi edinmeye girdiğinde senin dediğin gibi soru ve cevaplar çıkıyor ama sağ alttaki devam düğmesine tıklarsan senin sorularını iletebileceğin sayfa açılıyor. Bir de arkadaşlar bilgi edinmeye yasa ya da yönetmelik ya da genelge her ne ise maddeyi sorarken bunu sormaktaki amacımız işimizin görülmesine mani olan Maliye Bakanlığına neye dayanarak başvuru ve şikayet yapacağımızı bilmek için soruyoruz da denebilir. Yani varsa elinizde koz paylaşın biz de sizi değil Maliye bakanlığı'nı sıkıştıralım manasında yazalım. Bakalım tepkileri ne olacak?

mehmetgedik13;

Yazdıklarını tam olarak anlamadım ama olay maliye bakanlığıyla alakalı olmasa gerek. İlk rapor alındığında adı üstünde vergi indirimi maliye bakanlığı ile alakalı ilk rapor süreci bitti emekli olmaya hak kazandın artık vergi ile alakası yok. Kontrol muayenesi aslında tamamen kurumu alakadar eden bir şey. SGK memurun söylediği gibi Maliye sağlık kurulu ilk raporlara yani defterdarlık aracılığıyla gelen rapora ben bakarım sonrası kurumu ilgilendirir iş yüküm fazla diyor. Ya SGK hastanenin vermiş olduğu kontrol amaçlı raporu direk işleme alacak yada kendi kurullarında değerlendirecek. Olması gereken bu. Sorun SGK da ve bir senedirde bir çözüm bulmamışlar. Dosyalar raflarda bekliyor. Umurlarında değilki.
Ayrıca sanırım bu malül aylığı alanlarıda alakadar ediyor. Onlarında sürekli kontrol muayenesi olması gerekiyor.
Bu arada 7-8 tane engelli dernek vakıfa mail attım bakalım ne cevap gelecek.

arkadaşlar benimde bu sene 3üncü kontrol muayenei evrakları ankaraya gödereli 4ay oldu ankarayı arıyorum bana red cevabı yani sıfır vermişler ilgili numaralardan öğrenemedim bana yardımcı olmak için orda başka yerde görevli arkadaşlar söylediler ben emekli olduktan sonra 1inci kontrol muayeneinden 2.nci kontrol muayeside olumlu olduktan sonra 3üncü kontrol muayesinde niye böyle yapmışlar sgyı arıyom maliyeden yazı bekliyoz diyorlar acaba ankara emekli olduktan sonra kontrol muayenelerine bakmıyor acaba benim evraklar sizinki gibi aynı durumda

Senveben,
SGK bize Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu sizin raporlara yanıt vermediği için biz de sizin maaşları bağlayamıyoruz demiyor mu? Yani bir bakıma bize işlemlerimizi aksatan tarafın Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu olduğunu, yıllardır oradan onay aldıklarını ama son zamanlarda nedense Merkez Sağlık Kurumunun yetkisizlik iddiası ile yanıt vermeyi reddettiğini söylüyorlar. Biz de diyelim ki SGK'ya siz bize bizim raporları neye dayanarak (hangi yasa, yönetmelik ya da genelge ya da her ne ise) siz bizim raporları Merkez Sağlık Kuruluna yolladığınızı söyleyin ki biz de Maliye Bakanlığı nezdinde o gerekçe ile başvuru ve şikayette bulunalım.Yani mesela diyelim ki falan kanunun filan maddesince sizin Merkez Sağlık Kurulu bizim raporları karara bağlamalı iken bunu yapmayı reddediyor, lütfen gereğini yapın diyelim. Tabii bu dediğim eğer SGK bize böyle bir dayanak sunarsa ama sunamazsa da bu sefer sevgili SGK topu maliye bakanlığına atmaktan vazgeç ve kendi bünyende bu sorunu hallet deriz. Bilmem anlatabildim mi?

aygüneş kardeşim sen ankara maliyeyi arayıp raporun hakkında bilgi aldınmı sana birsey söyledilermi raporun hakında yüzde kaç oldüğunünu bana neden red verdiler senin gibi bende kontrol muayenesindeydim bana bilgi verebilirmisin

sergeç;
Muhtemelen senin evrakların Ankaraya bile gitmedi veya gitti değerlendirme yapmadan sgk iade edildi. Bence artık Ankara devreden çıkmalı yoksa iki kurum arasında bir çatışma olursa zarar gören biz oluruz onlara bir şey olmaz.

mehmetgedik13;
Şimdi oldu :) da kardeş bunlara dert anlatmak çok zor klasik memur zihniyeti. İnan en üst makamdaki birine olayları ve bu saçmalığı anlatsa o da anlamaz. Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkartamamış. Hiç kimse ne yaptığını bilmiyor. 13 önce çıkan bir yönetmelik var ve karşılığında ne olacağı hakkında bir bilgi mevzuat hala yok. Seçimden sonra birlikte hareketle ilgili bakanlıklar kurum ve neresi varsa toplu halde bastırmak zorundayız. Şu aşamada biriken bir çok dosya olduğunu zaman geçtikçede artacağını düşünüyorum . Buda ayrı bir sorun.

Üst Alt