Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesi istendi. Maliye dosyayı karara bağlamayı reddediyor!?

CEM_75

Bide bu çıktı ? Maliye nin böyle bir şerh düştüğünü yeni gördüm.Rahatsızlığınız iyileşme ihtimali olan bir rahatsızlık mı ki niye böyle yazmışlar ?

Benim anladığım olay şu... tüm yorumları okudum. kalp,tansiyon,şeker,piskiyatri bu gibi durumlardan rapor yüzdesi olanlardan kontrol isteniyor.... bedensel,görme, işitmeden engelli olanlardan kontrol muayenesi hiç duymadık... olan varsa yazsın??

Ankilozan spondilit, hipertansiyon,bel ve boyun fıtığı
hakanmemik

Rahatsızlığımın kronik yani iyileşme ihtimali yok aksine rahatsızlık arttıkça oranda yükselme ihtimali olduğundan engellilik dereceside değişirmiş ben şu an 3.dereceden engelliyim 3.derece = %40-60 2.derce % 61-80 1.derece % 81-99 arası

Sizinki süpriz olmamış baştan uyarmışlar en azından, bazılarının her şey bitti tamam diye emekli olup 3 4 yıl sonra pat diye kontrol istiyolar işte o çok kötü.

rapor sürekli vergi indirimi sürekli emeklilik alıp oluyorsun ama yine 3-4 yıl sonra hadi seni kontrole gönderelim diye biliyorlar mı ?
Keşke iyileşsemde rapor peşinde olmasam şu an kazandığımdan daha fazla kazanma şansım elime geçti, bunların dışında emekliliği alıp yurt dışına çıkıp uzun bir süre sonra dönmemek gibibir planım var çağırırlarsa haberim olmaz ve benim için intahar olur bu :(
cidden tırstım...

İlginç sgknın kontrol isteme hakkı varsa peki adam 5 senedir emekli kontrolde oranı düşüyor bu durumda adama verdikleri 5 Senelik emekli maaşını gerimi istiyorlar bilen yada başına gelen arkadaş var mı ?

bertan

Geçmişe dönük bir talep olamaz tabii ki. Kontrol muayenesi sonucunda "maaşınız kesildi" derler ve o andan itibaren maaş ödemezler...

Mahkemeye başvurun arkadaşım Bana Maliye sürekli rapor vermiş sen kalkıp bana kontrol şerhi koyuyorsun böyle bir şey olabilirmi o zaman niye sağlık kurulları sürekli ibaresi koyuyorlar.Bence Bu kanunda yok tamamiyle Sgk keyfi uygulaması Bunu esasında sakatları engelileri temsil eden kurum ve kuruluşlar dile getirip engellileri bu çileden kurtarmali,bu konular böyle muallakta kaldığı için maalesef Sgk ve maliye engellinin canına okuyorlar.

Üst Alt