Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekliyim. Kontrol muayenesi istendi. Maliye dosyayı karara bağlamayı reddediyor!?
bende anlamış deilin sgk sürekli deilse ya mileti emekli etmesin yada sürekli etsin çok saçma emekli olupta tekrar kontrol muaynesine çıkmak zaten raporu alan süreklidir bu karın ağrısı baş ağrısı deilki bana sgk demişti başvurdum emeklilik için vergi şart vergi için doktora çıkacan raporun geçmez çıktım aldım oldum sürekli 2 sene oldu 17 snede 4400 günden oldun inasu uğraştırmaktan başka bişi deil engelilere öncelik bumu milleti zahmete sokmaktan başka bişi deil
02-04-14 saat 14,30 itibariyle sgk memur arkadaşı aradım. Henüz bugün Maliyeden konu ile ilgili bir yazı ve değerlendirme geldiğini daha tam olarak ayrıntılarını incelemediklerini 1-2 gün içinde netleşeceğini söyledi. Genel bir şeymi yoksa sadece bizim ilimizle alakalımı bilmiyorum. 2 gün içinde burada paylaşırım.
arkadaşlar ben 6 senede 8 defa kontrol muayenesine girdim son kontrol ocak 2014 ankara merkez sağlık kurulu raporu sgk ya geri göndermiş .sebep şuanda raporları kimin onaylayacağı belli değil. 4 aydır maaşım kesildi bekliyorum.iyileşme olurmuş hikaye ben kalp hastasıyım.koah ve hp tansiyon hastasıyım.
kalpte stent var hadi iyileşsin.eziyet ve erken emeklilikten engelliyi bezdirmek ,kötüleşirse zaten ben istemedikçe niye raporumla oynayıp oheyet eziyetini çekeyim.boş laflar anlayacağınız .
Yukarıda bahsettiğim konu bunla alakalı zaten. MSK artık kontrol raporlarını onaylayan makam olmaktan çıktı ve SGK yeni düzenleme hakkında maliyeden görüş istemiş. Onla ilgili maliyeden yazıda dün gelmiş. Sanırım bütün SGK na gelmiştir. Tahminim Ya hastanenin verdiği kontrol raporunu kabul edecek tada sgk kendi bünyesinde bir kurul oluşturacak. İnşallah hastanenin raporunu dikkate alırlar yoksa süreç dahada uzayabilir.
Artık bu konuya cvb. Gelmediğine göre herkes ya ümidi kesti yada herkes işini halletti. Bugün sgk görüşmemde 15/20 güne evrağın adresine posta ile gelir kontrolün kaldırıldı dendi. Çok ayrıntılı konuşmadım sadece Ankara işi yokmu dedim hayır cvb. aldım tşk. edip çıktım evrak geldiğinde ne olduğu net olarak anlaşılacak. Paylaşırım.
senveben kardeş senin namına sevindim işallah olumlu biter ben sgkya gittiğimde bana maliyeye yazı yazdık cevabını beklıyoz dediler benimde işalah senin ki gibi olumlu sonuçlanır beklemekten başka birşey elimizden gelmiyor senveben edevlete baktınmı edevlete herhangi bir kontrol muayenesi felan yazıyormu cevabını yazarmısın
arkadaşlar darısı tüm bekleyenlerin başına bende bu gün kontrol muayanenmin kalktığını öğrendim %80 ile emekli olmuştum ve kontrol muayene vermişlerdi ikinci muayenem 13 ay sürdü fakat tekrardan %80 çıkınca oranım heyet malüllükte değişiklik olmadığı için kontrol muayene gerektirmez diye ibare düşmüş allah herkesi bu kontrol muayene denilen çileden kurtarır inşallah. SERGEÇ hikmet kardeşim kontrol istenmeyince sadece maaş beyanı yazılıyor tarih falan verilmiyor e devlette direk emekli yazıyor sadece
Henüz yeni olduğundan evrak henüz işlem görmedi. Çok evrak olduğunu o yüzden 15/20 gün sonra posta ile geleceğini söyledi. İşin özü maliyeden beklenen yazı gelmiş. Anladığım kadarıyla bir çok kişinin kontrolü kalkacak çünkü kontrolü yazan maliye sağlık kurulu devreden çıktı. Kontrolleri yazan zaten sgk değil Ankaraydı.
Evet tahminlerim doğrultusunda artık sayfaya ve konuya rağbet reytingi yerlerde sürünüyor. Bugün sgk postası nihayet sabah elime geçti postacı arkadaş ne dese beğenirsiniz hayırlı olsun emekli olmuşsun tabi teşekkür ettik. Kurumdan gelen evrakta kontrol muayeneniz kaldırılmıştır yazısını 6 sene sonunda nihayet gördük. Ankaranın devreden çıkması belkide bir çok kişi için iyi oldu. Bu kontrol muayenesi saçmalığıda sanırım büyük ölçüde sonlanacak. Diğer arkadaşlardan hiç bir cevap yok sanırım aylardır beklemenin verdiği sıkıntı stresi atmışlardır. Hasta olmayanı bile hasta eder bu bürokrasi. Herkese geçmiş olsun sağlığınıza dikkat edin, mutlu günler.
senveben kardeş bana sgk dan söylenen kurumlar arası anlaşma oldu seni n raporları ankaraya geri gönderdik dediler senin rporlar ankaraya gitmeden sana onaylanıp geldi yoksa raporlaryeniden ankaraya gönderiliyor
Enterasan işler olyor. İnan ne olduğunu hala çözebilmiş değilim. Bana sgk dan yazı geldi. Kontrolünüz kaldırıldı diye sgk sayfasındanda kontrol tarihini sildiler artık hiç bir tarih yok. Senin nasıl bir işlem gördü anlamış değilim. Ama şuna eminim benim rapor Ankaraya gitmeden karara bağlandı.Belkide önceki raporlara bakarak karar verildi. Çünkü bu 4 cü raporumdu hiç bir değişiklikte olmadı. Gelişmeleri yazmaya devam et bakalım bulmacayı çözebilecekmiyiz.
Arkadaşlar Duyduğum kadarı ile Raporu Sürekli olanlardan emekli olanların kontrol muayenesi kalkmış..yaşanılan sıkıntılar için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girmiş çözüm için..Birde ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI olmayanlar mutlaka alsın..Çünkü yeni bir sisteme geçiliyormuş.Tüm engellilerin bilgi ve raporları sisteme işlenip,hagi kuruma giderseniz gidin tc numaranızla size ait bilgiler görüntülenecek ve ilave birşey istenmeyecekmiş.
Akaradaşlar bende 17.06.2014 tarihinde kontrol muaynesine girdim... Eski raporum 57 idi ancak ben buradan Yaygın Anksiyete hastalığını çıkarttım ve geriye Şeker +Tansiyon+Koah hastalıklarından toplam Balthazar ile birlikte YÜZDE KIRKİKİ ALDIM ancak rapordan bir nüsha istedim Hastane bana biz sana raporu veremeyiz dediler Biz senin raporunu SGK'ya gönderiyoruz dediler ancak oradan sonuçlandıktan sonra verebiliriz dediler bende dedim ki ben VERGİ İNDERİM BELGESİ nasıl alacağım bana söylenen şu oldu SGK ile GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI arasında yapılacak yazışmalar sonucu 2 ay içinde herşey belli olur dediler bilgisi olan varmı teşekkür ederim.
1-Kontrol muayenesi ne için yapıldı. Emeklimisin. Kurumdan gelirin var ve SGK mu gönderdi. Kontrol muayenesi emekli ve malul durumda olanlar için istenir. Halen çalışıyorsan ve önceden almış olduğun rapor Defterdarlık Gelir idaresi sevki ile alınmışsa % 57 lik raporunla zaten işyerinden vergi indiriminden faydalanırsın. Yok rapor farklı bir amaçla alındıysa illaki defterdarlık sevki ile alınması gerekir.
2-Senin istemiş olduğun raporun fotokopisi senin şu aşamada bir işine yaramaz. Raporun Gelirler idaresinden sonuçlandığında işyerine vergi indiriminden faydalanır diye yazı gelir.
3-Hastane kuruma göndeririz dediğine göre muhtemelen SGK sevki ile hastaneye rapor için gitmişsin nedenini yazmamışsın o yüzden tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Ayrıntılı yazarsan bilgi vermeye çalışırız.
Değerli kardeş senveben şimdi benim 17.09.2014 tarihinde vergi indirim sürem doluyordu. Emekli olurken bana SGK'dan gelen yazıda 17.09.2014 tarihnde kontrol muaynesi yazıyordu bende gittim sgk'dan kontrol muaynesi için sevk aldım ki maaşım kesilmeden yeni rapor çıksın diye ... Yani rapor almamın sebebi Maaşımın kesilmemesi için ve Kontrol muaynesi oldugu için .... Hastanede kontrol muaynesine girdim.... YAYGIN ANKSİYETEYİ ÇIKARTTIM Kİ Tekrardan kontrol muaynesi olmasın diye Ancak yeni rapor oranım YÜZDE KIRKİKİ şeklinde sonuçlandı... Hastane bana RAPORU SGK'ya göndereceğiz dedi.
Tamam anlaşıldı. Önceki mesajında yazmamışsın. Emeklisin ve kontrol muayenen var. SGK sevki ile yeni raporunu almışsın. Onunda Ankaraya Gelir İdaresine gidip onaylanması son sözü söylemesi beklenecek. Şimdi burada tekrar yazmaya gerek yok. Çok karıştırdılar bu aralar bu işleri. Ben senin gibi 3 defa kontrol muayenesine girdim. Yani 6 yılda toplam 4 rapor ve son raporda kontrol muayenesini kaldırdılar. Çok ayrıntılı bilgileri benim abone olduğum konulara bakarak durumu değerlendirebilirsin. Bu konuyu en başından beri okursan bilgi edinmiş olursun. Kolay gelsin.
Bu kontrol muayenesini sgk hiç bir neden gösrermeksizin malül olsun veya vergi indirimli olsun isteme hakkına sahip ama insanlara bu işkence revamı veriyorsan ver vermiyorsan verme arkadaş bende emeklilik için başvurucam günümün dolmasını bekliyorum kalp hastasıyım vergi indirimi sürekli ve raporda sürekli emekli olucam diye düşünürken sizlerin yazılarını okuyunca karamsarlığa düşüyorum....
bende 08.07.2015 tarihinde engelli sağlık kurulu raporu aldım oran % 48 .Ankaradan gelen engelli vergi muafiyeti evrağımda ( gelecekte engellilik dewrecesinde değişiklik olabileceği dikkate alınarak rapor tarihi olan 08.07.2015 tarihinden itibaren iki yıl sonra yeniden hastaneye sevki uygun görüldüğünden 08.07.2017 tarihinden sonra da engellilik indiriminden yararlanmak istemesi halinde başkanlığımıza müracaatı gerekmektedir ) yazıyor.06.10.2015 tarihinde emeklilik başvurumu yaptım 20 gün sonra onay sms i geldi kısmetse 21.11.2015 te ilk emekli maaşımı denizbank tan alacağım .darısı bekleyen herkezin başına.ama 2 yıl sonra tekrar heyete girecem ....tekrar muayene için ne kadar zaman önce başvurmam lazım bilgisi olan yada tekrar heyete girenlerin tecrübelerini paylaşmasını rica ederim.