Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Raporumu yenilediğimde kontrol süreci nasıl olacak?

Hayalet_2134

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2024 şubat da engelli den sgk dan emeklilik hakkı aldım.
bu donem de vergi indirimi ile aldığım engelli raporum 2028 de doluyor.

17.04.2025 de yanı dun itibarı ile takipli olduğum Ankara Gülhane askeri tıp fakültesinde yeniden sağlık
kuruluna başvurdum.

yeniden sağlık kontrolünden geçtim. kalp yetmezliği oranım %25 oranda olduğunu ve artık düzelme sansım olmadığını
doktorların vermiş olduğu ilaç ve takılacak olan kalp pili ile hayatıma devam edeceğim söylendi.

ve şimdi verilen yeni sağlık kurulu raporum var. bu da süresiz yazıldı.
fakat raporumda yenilme ibaresi işaretli bilginiz olsun.
bana sgk tarafından verilen sağlık kontrol tarihi 28.12.2028 beklemeden teni raporumu teslim etsem.
kabul edilir mi....!
yada nasıl bir yol izleyerek engelli maaşımı almaya devam edebilirim.

her hangi bir dilekçe yazacak mıyım. örnek bir dilekçe vermeniz mümkün mü, yoksa kendileri tekrar mı yolluyor sağlık kontrolüne

hayır ben kendim gittim. raporu mu yenilemek için
nedeni kalp pilim takılacak kontrollerim bu hastane de.
peki sgk ya yeni raporu işletme gittiğim de bana sorun teşkil eder mi....!
illahi sgk mı göndermesi gerekiyor...!

sorunuza istinaden cvp vermek istedim.

beni sgk kurumu çağırmadı
kendim bireysel olarak kontrollü olduğum hastane ye gittim. doktor tarafından mayıs ayında kalp pili ameliyatım olacak
buna istinaden doktor a sağlık kurluna tekrar gireceğimi söyledim
bana yazılan raporun artık süresiz olacağını iletti.
bende 17.04.2025 de kalp yetmezliği R5 kodu ile %100 ile yeniden alıyorum. engelli raporumu
benim daha sgk da kontrol tarihim 18.12.2028 e kadar surem varken götürüp teslim edersem
maaşım kesilir mi yada yeniden başka bir hastane ye sevkim olur mu...!

Son düzenleme:
Kontrol 18.12.2028 tarihinde ise bugünden bir işlem yapmayın. Zaten SGK da yapmaz. SGK açısından yeni rapor almanızı gerektirecek bir durum yok(tu)

peki ne zaman yapmam gerekiyor 18.12.2028 yılı geldiğinde 17.04.2025 de aldığım raporu sununca geçerli sayılır mı

bana yok deyip de tekrar kontrol e gönderirim i sızın düşünceniz nedir.

2028 yılına kadar veya bir zamanınız var şu anda yine engelli emeklilik kanunu'ndan dolayı sigorta kurumları karmakarışık aynı soruya memurlar birkaç farklı cevaplar veriyor kimse çok bilgili değil siz eski yasaya tabi olduğunuz için sizi etkilemiyor tabii ki son kararı yine SGK verecektir ancak şu anda yapacağınız bir işlem dediğim gibi ortalık karışık olduğu için sizin de işlerinizin yanlış gitmesine sebep olabilir mağduriyet yaşatabilir 2028'e kadar zaten zamanınız var sizin yerinizde olsam 2028'e kadar beklerim

anlaşılan o gün yeniden ıs bası yapıp yeniden vergi indirimi ile emeklilik başlatıp bastan yeniden işlem yaptırmam gerekecek
böylece yeniden sağlık kurulu yolu tutmama gerek kalmıyor diye düşünüyorum.
sizce de bu konuda fikriniz nedir.

@mehmet-41,
ben engelli den emekli oldum. fakat eyt veya normal emekli değilim. kalp yetmezliğim var. 4 evre de yani artık hiç bir şekilde geri dönüşüm yok maalesef 4 kalp krizim var bunların dışında ekletmediğim hastalıklar da var.
rapor u yenilemek amaç lı sgk vermek istedim sonuç ne olur bilemedim sadece

@Hayalet_2134, vergi indiri@Hayalet_2134, 2028 yılına kadar veya bir zamanınız var şu anda yine engelli emeklilik kanunu'ndan dolayı sigorta kurumları karmakarışık aynı soruya memurlar birkaç farklı cevaplar veriyor kimse çok bilgili değil siz eski yasaya tabi olduğunuz için sizi etkilemiyor tabii ki son kararı yine SGK verecektir ancak şu anda yapacağınız bir işlem dediğim gibi ortalık karışık olduğu için sizin de işlerinizin yanlış gitmesine sebep olabilir mağduriyet yaşatabilir 2028'e kadar zaten zamanınız var sizin yerinizde olsam 2028'e kadar beklerim. ayrica vergi indirimden emeklilik artık yok kaldirildi

Üst Alt