Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. SGK başka amaçlar için alınan raporlar gerekçesiyle kontrol istiyor!?

Arac aliminda eski tarihli raporlar gecmiyor muydu, yeni rapor mu almak gerekiyor ?

tb2nhf

Tamam sana kısmen katılıyorum fakat örnek ben, işe gireceğimde aldım, daha sonra vergi indirimine gittim aynı raporla olmaz yeniden heyete girecen dediler tekrar heyete girdi, 2003 de kimlik,ehliyet ve araç için raporumu değiştirmem istendi tekrar heyet,, 2009 da araç yenileyecem raporumu kabul etmediler gittim bir daha rapor aldım, elimizde değilki işin görülmeyecek işin için mecbursun aslında işleyiş düzen bozuk

Ömrümüz heyetlerde geciyor bu çileye dur diyecek bir müslüman yok mu yorulduk artikkkkkkkk

karizmatikmen haklısın aslında olayın mecburiyet yönünü düşünemedim bunlarla ugraşacaklarına sahte raporlarla ugraşıp iptal etsinler bütün bunlar sahte rapor alan şerefsizlerin eseri

işte hükümet cari hesap açığını kapatmak için bu ve buna benzer şeyler yapmaya devam edecek.Binlerce engelli var adam emekli olmuş maaş alıyor hoppala hepsinden tekrar rapor iste o zaman referanduma hayır deriz...Devletin yasayı taktığımı var verilen hakkı öyle bir alırlarki sen davayala uğraşanana kada en az 5 yılda bitmez..Valla maaşını ödemezler devleti devlete şikayet edecen şuanda etsen 2023 yılında kazanırsın aradaki farklarıda umarım alırsın..çok zor bir süreç RECEP TAYYİP ERDOĞAN,A söylemek lazım

Daha öncede burda genelgeyi paylaştım.Genelgede yazan ne şekilde rapor alırsanız alın en son rapor oranı baz alınarak işlem yapılacaktır diye yazılmış.Artık oranlı bütün raporları sistemden takip ediyorlar.Eyer engelinizle ilgili oran yüzdesi olarak tereddütünüz varsa rapor alınmamasında fayda var.Yoksa daha çok zararlara yol açıyor.Bu durumda olan arkadaşlarımıza Allah yardım etsin,Davaları olumlu sonuçlansın.

[FONT=sans-serif]
8 Nisan 2015 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29330
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE
UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun[SUP]1[/SUP] 19 uncu maddesinin (c) bendi hükmüne göre, özel tüketim vergisi (ÖTV) 1 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğin konusunu, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan mallara ilişkin hükümler ile bu hükümlerle ilgili olmak üzere adı geçen Kanunun uygulanmasına dair usul ve esaslara yönelik açıklamalar oluşturmaktadır.
I- MÜKELLEFİYET

[/FONT]

[FONT=sans-serif]

Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.[/FONT]

orusbu çocukları başka bir şey değil engelliler beddua etsin bu piçlere

Arkadaşlar bütün çift raporu olup farklı oranları olanların hepsi takibemi alındı bu kac kişinin başına geldi başına gelenler paylaşırsa en azından genel bi inceleme mi oldugu kanaatına varırız

selam herkese ilk önce ben kendi fikrimi açıklayayım sgk bunu neden yapıyor erken emeklilik için başvuranların ve emekli olanların çoğalması ile birlikte birde haksız yere tanıdık vasıtası ile rapor alanları eklediğinde dahası hasta olmayıp pisikiyatirde kendilerini çok kötü hasta olarak gösterip ilaçları yazıp kullanmayıp tekrar tekrar ileç yazdıranların sayesinde raporu sürekli olup örnek gözde problem var rapor almış ama buna bağlı bir kaç tane rahatsızlıktanda rapor almış oran yeterli seviyede kalmış ama daha sonra ameliyat olmuş gözün engel oranı düşmüş yada ortepedik rahatsızklarda iyileşmesi olan ve dahası engelli memur sınavlarında haksız yere engelsiz alıp raporu olanların çıkması forumlarda görmüşsünüzdür yine dahası %70 ile rapor almış ama daha sonra iyileşmesi olmuş oran 50 inmiş gibi durumlarda sgk artık mercek altına almaya başladı yapılan şikayetler ile hastanelerde uygunsuz rapor veren hastaneler doktorlar eklenince durum buraya geldi sgk bunun gibi emekli olanların dosyalarını mercek altına alıp sistemden o kişiye ait tüm raporları görüyor rapor oranları farklı olunca durumu son haline getirmek için artık böyle bir yola girildiği görülüyor kurunun yanında yaşın yanması gibi bir durum bu devlette kendince haklı sgk dan maaş alanların sayısı giderek arttıkça birde bunlara dul ve yetimleri ekledikçe anlaşmalı boşanıp eşi ile yine beraber yaşayalar dul olup imam nikahı ile evli olanlar ben şu an say deseniz size 20 kişi sayarım böyle hatta geçenlerde bir tanıdık söyledi erken emeklilik için bir kişi psikiyatriste gidip doktorla konuşurken masusden paltusundaki tüyleri tek tek sayıyormuş aldatmacaları söyledi kadın şaştım kaldım şimdi gelelim hakları ile emekli olanlar geçmiş ve şimdiki zamana göre rapor oranları farklı oluyor bu durumda o kişilerde bu kişiler yüzünden mağdur oluyorlar bende erken yaşlanmadan emekli oldum banada yarın bir gün aynı şekilde sgk dan bir yazı gelebilir yaşıyacağız ve göreceğiz bakalım durum ne olacak

Hilal72, size katılıyorum, fakat bir husus var , ben ve benim gibi ortapedik hastalığı olanların iyileşme şansı yok ilk rapor tarihim 1996 yılında neyse şimdi 2017 de de aynı hatta ilerlemiş durumda, psikiyatri hastalıkları için doğru haklısın ama bizimle ilgili durum çok vahim.

Arkadaşlar 2 yada 3 farklı raporu olup uygulamaya takılan arkadaşların paylaşımlarını konunun ciddiyetine inanmak icin bekliyoruz

Kontrol muayenesi istenen arkadaşlara Allah kolaylık versin. Umarım durumu kendi lehlerine olacak şekilde halledebilirler. Yorumlardan okuduğum ve anladığım kadarıyla herkesten kontrol muayenesi istenecek gibi bir durum yok ortada. Karizmatikmen nickli arkadaşın son rapor oranı %9 verilmiş arkadaşta araç alımında kullanacağı için itiraz etmemiş fakat bu oran diğer raporlarına göre gerçekten çok düşük olduğu için Sgk nın dikkatini çekmiş olsa gerek kontrol istemişler.

Diğer Muammer nickli arkadaşında rapor oranı %41 emekli olmak için sınır bir oran olduğu için maalesef haksız bir şekilde emekli olan sahte rapor düzenlettiren kişiler yüzünden kontrol muayenesi istenmiş olabilir.

Fakat herkesten istenecekse hem Sgk yı hem hastaneleri hem de bizleri yoğun ve zorlu günler bekliyor olacak şayet benimde buna benzer bir hikayem var.

Benim rapor oranım %91 ağır özürlüydü. Ötv siz araç almak için geçen rapor aldım.Ameliyatlarımı yapan beyin cerrahı branşı doktoru o gün hastanede olmadığından raporuma ameliyat puanı eklenmedi.Ve rapor oranım %89 a düştü. Ağır engelli ibareside ortadan kalktı.Bende araç için rapor oranı önemli olmadığından ve kimi arkadaşlara göre %90 ve üzeri raporlarda aracı kullanan hastalar için bazı kurumlarda sıkıntı çıkarıldığından ve başka günler uğraşmamak için tarafıma verilen raporu kabul ettim. Umarım bizden de kontrol muayenesi istenmez. Herkese kolaylıklar dilerim.Saygılarımla

ahmet28[FONT=sans-serif]

Ahmet kardeşim seninle ilgili bir sıkıntı çıkmaz Daha ne olacak Oran %89 SGK araştırdığı son çıkan raporlarda eski rapor oranığla arasında çok fark olması.[/FONT]

ahmet28 benim merak ettigim bir konu var, %91 olan raporunuz otv icin kullanilamiyor muydu ? Bu raporlarin belli bir suresi mi oluyor ? Ikinci merak ettigim, otv indirimi icin alinan raporda engel orani belirtilmiyor denmis bazi forumlarda. Aile hekimi-uzman-il saglik siralamasi ile alinan raporda oran var mi.

%90 üzeri Rapor süresizse aracı alabilirsiniz rapor her zaman geçerlidir.Süresi yoktur.

ÖTV İndirimli araç için alınan raporda oran belirtilir ve direk hastaneye müracat edilir.

Sürücü belgelerinde engelli oranı belirtilmez ve Aile hekimi,Uzman hekim,İl SAĞLIK kurullarına sırasıyla müracat edilir.

Son düzenleme:
WhiteDove

Yukarıda kürekçi nickli arkadaş her şeyi anlatmış.Benim şahsen genel amaçlarda kullanmak için aldığım rapor %91 oranlıydı, süreliydi ve süresi dolmuştu.

Geçen emekliliğimin devamı için kontrol muayenesi olmuştum.O raporu hastane direk sgk ya yolluyor.Bizlere istememize rağmen raporun örneğini vermiyorlar.Ayrıca o raporda oran bulunmuyor.Hastalığın tanısı ve hikayesi oluyor.Emeklilik için son kararı sgk kurulu veriyor.

KÜREKÇİ , ahmet28 yanitlar icin cok tesekkurler.

Surekli raporu olup, ehliyeti olmayanlarin,
Aile hekimi --> uzman doktor --> il saglik kurulu siralamasiyla ehlieyt alirken, mevcut surekli raporu riske atacak (oranli) bir rapor hazirlanmadigini anliyorum. Ehliyet raporunda oran bulunmuyor yani.

WhiteDove
Evet sürücü belgesi raporlarında oran yok.Ayrıca Aile hekiminin yönlendirdiği uzman hekmiler için özel hastaneye gidebilirsin.Sonrası il sağlık kuruluna müracat orası belirlediği birgünde heyete giriyorsun.Engel durumuna göre Raporuna kodlar veriliyor Oran yok.

Sadece ayak kısalığı için % 40 oran vereceklerini sanmıyorum, kullanılan aparatlar protez-ortez gibi + derece olarak değerlendiriliyor. Ben ortez kullanıyorum ve sağ ayak % 42 verdiler.

Evet ve vergi indirimi için, ben bu cevabı farklı bir Form için yazmıştım aslında ama buraya gelmiş....

mek1973

%42 olan raporunuzu ne zaman almıştıniz acaba? Ben de ortez kullanıyorum ama daha rapora basvurmadim ondan soruyorum.

Mek1973 ortez ne kullaniyonuz ..benimde sag ayak ve kafo yaptirmayi dusunuyorum

mek1973

orteziniz afo mu kafo mu? ayrıca sadece ortez mi kullanıyorsunuz? yani baston vs kullanmadan mı size %42 verdiler?

asanur

Evet, emeklilik için alınan rapora hastaneler oran yazmıyorlar.Raporu bizlere vermeden Sgk ya gönderiyorlar. Sgk nın sağlık kuruluda emekli olup olamayacağımıza karar veriyor.

Benim raporumda oranı yazıyordu ve hastane bir nüshasını bana verdi, diğer nüshaları vergi dairesine gönderdi. Nisan ayında vergi dairesi Ankara'ya raporu gönderdi Eylül ayında Ankaradan sonuç geldi.

Üst Alt