Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. SGK başka amaçlar için alınan raporlar gerekçesiyle kontrol istiyor!?

Söylediğinizi biliyorum sormak istediğim şu;malulen emeklilik için mi?yoksa yaşlılık emekliliği için mi?

@karizmatikmen[FONT=sans-serif]
e devlete girip aldığınız aylığın tahsis nosunun ilk iki rakamını yazarmısınız[/FONT]

@karizmatikmen
vergi muafiyeti ile erken yaşlanmadan mı emekli oldunuz diye sordum bende sizin gibi erken yaşlanmadan emekli oldum aynı yazı bana da gelebilir hastaneye gittinizmi sevkiniz oldumu durumunuzda bir değişme varmı

hilal72

ben vergi indirimi ile emekli oldum, kontrol muayenesine gitmedim itiraz ettim gelen cevaba göre hareket edeceğim.

arkadaşlar itirazıma yanıt verilmedi, anlayacağınız itirazınızı mahkeme ile yapın der gibi hareketleri, maaşım normalde bu ay kesilecek di bende gittim hastaneye gelen yazı ile heyete girdim %44 rapor aldım darısı benim durumumda olan kader arkadaşlarıma diyelim. hayırlı geceler hepinize.

Merhaba ben Eskisehirde yaşıyorum.2002 tarihinde çift taraflı kalça çıkığına yüzde 40 sürekli oran verildi.2005te sürekli yüzde 51 vergi indirimiyle 2013 te emekli oldum.2016 da kontrol muayenesine gönderdiler.oranımı yüzde 12ye düşürdüler ve maaşımı kestiler dört ay oldu.yeni rapordada sakatlığım sürekli yazıyor.Yani iyileşme yok ama yeni yönetmeliğe göre oran düşmesi sebebiyle maaşım kesildi.Bende dava açtım.Kazanılmış hakkımı gasp ettiler.15 yıl önceki mevzuatı geçerli görmüyorlar.Bu nasıl oluyor anlamış değilim.

Bende 2 ay önce itiraz dilekçesi yazdım ama halen daha dönmediler İnşaallah hakkını alırsın

Yılmaz bey dava hakkında avukat nediyor ve dava ne kadar sürecek

Yüzde yüz kazanırız dedi.Hukuki süreç belli olmaz bir yıl sürebilir dedi.

Allah sabırlar versin yanlış hesap bağdattan döner

sorgusuz emekli ediyorlar üç yıl sonra başımıza gelene bak.Benim gibi dava açan çok kişi varmış.Avukatım söyledi.Kader diyelim.İnşallah yaptıkları yanlıştan dönerler.

Kardeşim bilmem uzak bir ihtimalmi ama hayrına bir şey de olabilir bu durum. Hastane kendine çeki düzen verip belkide adam gibi bir rapor çıkarır. Adamlar hastanenin keyfiyetini sorguluyor da olabilir. En azından benim yazıdan anladığım bu. Bilmem fazlamı iyimserim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Haaa bu arada bildiğim kadarıyla mevzuata uygun olarak alınan eski tarihli ve sürekli raporlar geçerlidir.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eski raporlar geçerli de yeni verilen yüzde 12 raporu maliye onaylamış Bu Nasıl olacak . Aslında maliye bu adamın eski raporu var onaylama saydı maaşım devam edecekti ödenmeye Bunu söyleyen bana SGK

Eh dediğinde doğru kardeşim inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ilk devam 23 Mayısta görüldü hakim Ankara'da bir hakem Hastanesi'ne gönderdi orada heyete girdim Tabii sonucu bilmiyorum tanı aynı olduğunu söylediler 2. Davam 3 Ekim'de. İnşallah hakim olumlu karar verir

Konu kısmen netleşti arkadaşlar. Hem ortopedik hem de başka bir rahatsızlık nedeniyle %41 raporumuz vardı. 2014 de araç alımı için vergi dairesi bizi yeniden sadece ortopedi den heyete sevk etmişti. ve orada %24 ortopedik engel oranı vermişti. Kontrol muayenedine sevk için yazan ve illerin SGK müdürlüğünde görevli doktorlar raporun içeriğine bakmadan (sadece araç alımı için alındığı açıkken) % de orana bakıp kontrole sevk etmiş. Bu hata bize tam bir yıllık bir psikolojik yıkıma sebep verdi.

Aylarca heyetlerde süründük. Yetmedi gözetim lazım dediler, 20 gün hastanede yattık. 9 ay sonra rapor %50 nin üzerinde çıktı. Yettimi hayır bu sefer de iki raporun farklı oranlarda yani İlk raporun %41 ikincisi %58 dediler ve başka bir vilayete hakem hastahaneye gönderdiler. Bir müddet de başka vilayeti yol ettik, konaklama, gidiş geliş , evin düzeni, çocuklar perişan velhasıl oradan da %58 çıktı ve iş bitti. Ama biz de bittik. Nasıl sosyal devlet ama. Engelliyi nasıl perişan ediyor ama. Üstelikte sürekli rapor olmasına rağmen.

Son söz. siz siz olun araç felan alırken ortopedi yanında başka rahatsızlığınız varsa birlikte alın yoksa bizim gibi perişan olursunuz. Ne diyeyim bu işi başımıza saranları Allah'a havale ettik.

Gerçekten psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçten geçmişsiniz ,Allah kolaylık versin.Kısaca şöyle bir yorum çıkarabiliriz sanırım emekli olmuş ortopedik engelli araç almak için rapor filan çıkarmaya kalkışmasın aman dikkatki ne dikkat ,zaten vergi indirimini alana kadar canı çıkmış varsın kazanıllmış hakkını riske atmasın..nehrin kıyısında timsahlar ağzını açmış bekliyor..

Aynen % 40 ve üzeri sürekli raporu olan arkadaşlar oturun oturduğunuz yerde ne için olursa olsun %40 altında bir rapor aldığınız zaman emeklilik falan hayal olabiliyor dikkat etmek lazım.

Timsah benzetmesi çok güzeldi, arkadaşlar bu durum devlet memurluğunda da yaşanırmı? Teşekkürler.

emir 79 İnan her şey de yaşanabilir çünki Devlet baba nereden ne kısa bilirim ona bakıyor,(emekli maaşları, ÖTV zammı vs.) şu anda elinizde bulunan %40 üzeri raporlarınıza iyi sahip çıkın sakın ha sakın % 40 altında rapor almayın.

Valla arkadaşlar o kadar süründük ve kötü günler geçirdik ki hala psikolojimiz yerine gelmedi. Yaşadıklarımızı yazsam flim olur.sanırım izleyenin de psikolojisi bozulur %50 engelli olur. 2007 de %41 olan özürümüz 2017 de 58 olmuş. Yaşlanmaya ve kiloya bağlı artmış. Üzülelim mi sevinelim mi bilemedik. Siz siz olun araç alayım derken elinizdekinden de olmayın.

%45 raporum var, iş yeri müracaatın da çalışır raporu isteyince %19 rapor veriyorlardı itiraz ettim oran belirtilmesine gerek yok çalışıp çalışamayacağıma dair rapor olacak dedim oranı yazdırmadım. Elimdeki bu raporda oran yok sizce emeklilikte sıkıntı olur mu sizce? Hepimizin allah yardımcısı olsun...

emir79

Tamda devletin arayıpda bulamadığı türden emekli olursun ama senden ileride muhakkak kontrol muayenesi isterler sende gider tekrar heyete girersin.raporunun sürekli veya süreli olması fark etmiyor.

ne alaka devlet beni niye arasın benim hastalıgımda iyileşme olmadıki %45 rapor oranım düşürülsün, raporun ilki 2006 digeri %19 olanı 2014 yılında verildi ama ben % 19 oranı yazdırmadım itiraz ettim yani benim adıma böyle bir oranda rapor yok, adımıza verilen bu raporları onaylanmış şekilde sgk da online görebilme imkanımız var mı?

emir79

1997 yılı %45, 2000 % 45, 2003 %45, 2009 % 9 ( sadece araba için alındı) ben 2000 deki vergi indirim raporumla 2015 de emekli oldum, ha raporlarımın hepsi de sürekli ortapedik hastalığımın düzelme şansı yok, 2017 şubat ayında Devlet Baba beni kontrol muayenesine çağırdı, demek istediğim olay bu daha sonradan alınan %40 raporlardan dolayı kontrol muayenesine gönderdiler İnşaallah sen den istemezler ama bu formdan hatırlıyorum bayağı bir arkadaşdan istedile hatta kontrol muayenesinde % 40 oranda rapor alamayan da oldu.

Üst Alt