Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük erken emekli maaşı ne kadar?

emekli maaşları aylık bağlanma oranlarının düşürülmesinden dolayı iyice kuşa dönmüştü,belki intibakla biraz düzelir.

metin türk;
Evet aynen bu aylık bağlanma oranlarının düşürülmesi olayını ilk başlatan yaşar ve emekliye ilk kazığı atan okuyandır ondabn dolayı yapılan her duada onun ayrı bir yeri vardır...

hükümetin popülist davranışı yine. sanki kendileri bahşediyomuş gibi. zaten verilmesi gereken fark bu kim gelse verecekti. kaldı ki 50-100 arası genelde artış oluyor. 355 tl artışı anca 300-500 kişi alır. açlık sınırı 1300 tl farkındasınızdır sanırım.

NETBUS kardeş bir zamanlar bu begenmedigimiz bu maaşı bile alamama tehlikesi varken şimdiki halimize şükretmemiz gerek,tabiki yetersiz maaşlar düzelecek kolaymı atatürkten sonra yediler türkiyeyi iş yapanıda ya astılar ya zehirlediler popilist yaklaşım diyorsun yapmak zorunda diyorsun bir zamanlar iktidar olupta sadece örgütlere para aktaran ve para kalmayıncada imf ve abd ye yalvaran hükümetleride gördü bu millet.

Maaşları da sıfırlayında kurtulalım. Yoksulluk sınırı olmuş 3000 tl, açlık sınırı 1200 tl. Asgari ücret belli, emeklinin aldığı maaş belli. Emeklilikte yaşa takılanlarlar 500 bin kişiye dayandı. Buna rağmen adamlar oy alıyor. Böyle saça böyle tarak !

Metin Türk kardeşimSana hak veriyorum sınuna kadar haklısın

Ek ödeme

Bilgilerimde ek ödeme 58.45 yaziyor buna göre emekli maasim hesaplanabilir mi acaba

Bu ek ödeme aylık ek ödeme değildir, biriken ek ödemedir... Aylık ek öde aylığın yüde dördüdür. Yani, aylık ek ödemen 40 TL olsa, aylığın 1000 TL oluyor.

malulen emeklılık maasının en düşüğü 649 tldenmı baslıyor sedat bey?

benim maaş 9. ayın 1 de başlıyor 24 unde çekeceğim bu durumda ek ödeme yazdığım tutarın 24 gunluk olanımı

:eek: herkes aynı soruya cevap aramakta aşkın büyüsü maaşa bağlanınca bılgı verırmısınız burdan bıze maasınızın ne kadar oldugunu annemıde malulen emeklı etmek ıstıyoruzda..

Devlet bize bakana kadar çalışmaya devam :(

en büyük kazıgı yaşar okuyan attı bizlere alışmış bir agzınız akp a.k.p. degil ak parti ak parti olmasa şimdi o begenmediğiniz maaşı kemal efendinin sgk da müdür oldugu zaman gibi alamıcaktınız beklerdiniz kemal derviş borç para getirsinsinde maaşları ödeyelim

Metin siyaseti hiç sevmem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sözleri hâlâ aklımda "Asgari ücretle geçinilmez diye bir şey yok geçinirsiniz ona mahkumsanız 800 TL büyük bir paradır netice itibariyle peynirin kilosunun fiyatı bellidir ekmeğin fiyatı bellidir" kısacası peynir ekmek nerenize yetmiyor. bu durum akp chp mhp değildir o insandır. o insanın dedikleridir.

kemal derviş demişken,
akp hükümeti,kemal derviş'in ekonomik programını aynen devam ettirmiştir.

akp ye ak parti deyince ne oluyor aklanmış mı yani:eek:

dilbilgisini az çok bilen birisi için;

AKP = Adalet ve Kalkınma Partisi
AK Parti= Adalet ve Kalkınma Parti ( partisi değil yani..,)

buna göre mesela Genç Parti de GENÇ PARTİSİ olur..

bence cevap verecek resmi merci olmalı karışık ince işler bunlar devlet halletmeli

kemal derviş demişken,
akp hükümeti,kemal derviş'in ekonomik programını aynen devam ettirmiştir.

Şimdi , 12 yıl öncesini hatırlayabilen insanlarımız !!!!! , sizin bu yazdıklarınızı net olarak algılar , hatırlamayanlara ne deseniz boş !! , olmuyor işte !! .
Hadi bakalım merkez bankasıyla oynasınlar veya A. Babacanla .

%60 raporla 2010 yılında 5950 gün sayısı ile emekli oldum o zaman aldığım para 658 liraydı ortalama maaşlar 750 idi yani diğerlerine göre düşüktü, bugün ise son zamlarla 980 alıyorum.En az 1.500 olmalı emekli ve asgari ücretle çalışan, o zaman inanırım devletimiz merkez kasasının dolu olduğuna.piyasada yaprak kımıldamıyor, sadece kredi kartı borcu İstanbulda kişi başına 2.000 tl.

Bana SGK dan mektup geldi kağıtta hesaplanan kısmında 827 tl yazıyor

birikmiş kısmında 634 tl yazıyor

birikmiş ek ödeme 25.36 yazıyor

şimdi benim maaşım 827 tl mi? eğer öyle ise ek ödemesiz mi bilgilendirirmisiniz

bu arada 23 gunluk maaş çunku 9 ayın 1 de başlayıp 24 de ödeme kağıtta da 23 gun yazıyor

şayet 827 yi , 30 a bölüp çıkan rakamı 23 ile çarparsanız "birikmiş diye yazılı olan , 634 rakamı çıkıyor , yani maaşınız 827 tl . bence ek ödeme bu 827 nin içinde fakat tam emin değilim !.

size gelen yazının altında ! , "Bu birikmişe ilave olarak son aylığınız ve ek ödemeleriniz de şubenize gönderilecektir" yazıyormu bakın bakalım , hayırlısı olsun.

Büyük ihtimalle , maaşı alacağınız zaman , birikmiş 634 e ilave olarak , bir maaş ek ödeme daha alıcaksınız (toplam 1461 gibi bir rakam olacak ) farklı bir rakam çıkarsa alacağınız toplam tutardan , "birikmiş olan 634 tl yi çıkarın , çıkan rakam bence "aylığınızı gösterecektir, yinede emin değilim , düz bir mantıkla hesapladım ,yanılmanıza sebep olmayayım.

arkadaşlar benimde emekliliğime 3,5 ay kaldı ,
ve sadece 2000 sonrası pirimim var öncesi boş ,
toplam kazanç olarakta 150.000 tl'm var 26.12.2014 te resmi olarak başvuru yapacam bana ne bağlanır acaba değerli yorumlarınızı beklerim.

bu arada engel derecm % 60

Arkadaşlar böbrek nakli malülen emekli 1800 gün , toplam kazanç 70 bin ne kadar aylık bağlanır. ssk başlangıcı 2003. rapor oranı % 78.

banderas;

3.5 ay sonra bizi bilgilendirir misiniz maaş ile ilgili benimde engel derecem ` teşekkürler.

tabiiki bilgilendiririm kardeşim ,
aslında ali tezelin sitesinde 20 tl ye hesaplıyorlar ama bilemiyorum ki hesaplatsammı sonra kafam karışır diye tedirğinim.

Valla kardeşim ben de böbrek nakilliyim. 1998 işe girişim var. Bülent kardeşime sormuştum geçende. Süren dolmuş dedi. Maaş için ortalama 1200-1300 arası olur demişti. Ama malülen değil de erken emeklilik ile emekli olursan daha avantajlı olur sanırım.

Üst Alt