Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük erken emekli maaşı ne kadar?

banderas;

170 Hattını aradım ben SGK hesaplama yapıyor orayı arayın dediler. 20 TL nedir? Millet işini kurmuş maşallah.

banderas;

Maaş hesaplamıyorlar zaten "SGK'yı arayın diyorlar" Emeklilik gününü söylüyorlar sadece.

günü zaten biliyorum kanka bana iyi kötü hesap yapacak mantıklı bir rakam söyleyecek lazım sitede bağlanan maaşlara bakıyorum çok değişik etkenleri var herkesin haliyle ama bana yakın olanlara hep 750 tl civarında bağlanmış buna inanmak istemiyorum :)

Sağol arkadaşım. Bana da bir skk!da çalışan biri malül ile erken emeklilik arasında fark yok demişti.

Malülen de emekli olsan yaşlılıktan da emekli olsan yine çalışmak zorundasın. verdikleri üç kuruş neye yetecek?

Burada yazan emekli maaşıma ek ödeme dahil mi

Ödeme Dönemi201408Ödeme Günü24Net Aylık Tutarı1520.14 TLAylık Tutarı827.37 TLEk Ödeme Tutarı58.45 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı634.32 TLKesinti Tutarı0.0 TL

yani 827.37+ ek ödememi?

Arkadaşlar en düşük ssk emekli maaşı ne kadar, bilen yardımcı olabilir mi?

valla bizde bir yanıt bekliyoruz.

selam

valla bizde bir yanıt bekliyoruz.
arkadaşlar emekli maaşı hesaplamak için işe başlama tarihi çok önemli 1 2 3 dönem herkesin hesaplaması ayrı SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı e devlet sifresiyle burda hesaplıya bilirsiniz en doğru burası hesap lıyor ben emekli oldum şu anda bile hesaplıyorum şu anda aldığım maaş 2215 hesaplama yaptığımda 2230 çıkıyor

şu anda 769,32 Lira olan en düşük Bağkur esnaf emeklisi aylığı 813,17 Lira olacak. Yani en düşük bağkur esnaf emeklisinin aylığında, 43,85 Lira artış olacak. Ayrıca, 569,60 Lira olan en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı da 602,07 Lira olacak. Yani artış miktarı 32,47 Lira olacak. Ayrıca; 2008’den sonra 5510 sayılı kanun hükümlerine göre emekli olan işçi emeklilerinin 647,23 Lira olan taban aylıkları da bu artışla ek ödeme dahil olarak 684,12 Lira'ya yükselmiş olacak. En düşük memur emeklisi aylığı ise, 2014 Ocak ayından geçerli olacak 123 TL seyyanen artış yıllık olarak yapılmıştı, dolayısıyla Temmuz ayında ayrıca bir artış yapılmamış olacak. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, “İşçi ve Bağkur emekli zamları, 5510 Sayılı yasanın 55. Maddesi uyarınca, 2014 yılının Temmuz ayından geçerli olacak ikinci 6 ayı için, bir önceki 6 aylık dönemin gerçekleşen enflasyon oranı kadar olacak. Bu durumda; TÜİK’in yaptığı hesaplamalara göre Ocak/Temmuz 2014 döneminde 6 aylık enflasyon % 5,70 oldu. Bu hesaplamalara göre; 5510 sayılı yasanın yürürlük tarihi olan Ekim 2008’den önce emekli olmuşların en düşük işçi emekli aylığı sadece 56,48 Lira artış aldı ve 990,81 Lira’dan 1.047,29 Lira’ya çıktı" dedi.

turkuaz06;
ocak 2014 ve temmuz 2014 maaşları.

Ödeme Dönemi201408Ödeme Günü24Net Aylık Tutarı1520.14 TLAylık Tutarı827.37 TLEk Ödeme Tutarı58.45 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı634.32 TLKesinti Tutarı0.0 TL

yani 827.37+ ek ödememi?

bunu bilen yok mu

1991 bağ kur başlangıç 4504 gün ödenmiş prim net maaş 854 tl (yaşlılık emekliliği)

Merhabalar...benimde bir sorum olacak 1998 ssk girisim var ve 2001 yilinda kaza sonucu engelliyim. 1800 is gununu doldurup malulen emekli olmak icin subat ayinda basvurdum. Saglik raporu almak icin hastahaneye sevkedildim.8 aydir bir sonuc cikmadi, her ay primleri yatiriyorum yoksa saglik hizmetleri kesiliyor.3 ay once emeklilik basvurunuz iptal edildi diye yazi geldi.ssk giris yilina bakilmadan son 5 yil degerlendirilmis.bende kaza tutanagi ve hastane kayitlariyla itiraz dilekcesi yazdim.4 aydir sonuclanmadi.Sizce ne kadar maas alabilirim ve odedigim primler geri iade edilirmi...Tesekkurler

en yakın örnek benim %50 öz.raporu %40 vergi indirimi 15.06.1997 ssk girişi 17 yılda
01.08.2014 te emekli oldum
2000 öncesi Gün 640
2000 – 2008/10 arası Gün 2273
2008/10 sonrası Gün 2070
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
Toplam Gün 4983
Göstergesi 9475
Aylık Tutarı 738.58 tl
Sgk pirimim asgari ücretten yattı.
HERKESE SAYGILARIMLA

yorumlardan anladığım asıl problem şu anda emekli olanda değil 2008 den sonra başlayanlarda yani 2024 yıllarında emekli olanlarda olcak çünkü bu zamanda emekli olan mutlaka 2008 öncesi işe girenler...

alttaki tablo nasıl oluyor normal emeklilige göremi cıkıyor günümün dolmasına 9 ay var maaşım artarmı

[FONT=Arial Narrow]Adı ve Soyadı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]N.ASİLTÜRK[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Doğum Tarihi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]29.10.1979 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]TC Kimlik No[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Kamu/Özel Kodu[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Özel[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Sicil No[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişi?[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Evet[/FONT]
[FONT=Arial Black]24.09.2015 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : [/FONT]
[FONT=Arial Black]823.33[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Gösterge[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]9475[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Yıllık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]7,812.00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Ortalama Aylık Kazanç[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1,179.90[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]55.00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 2[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]35.00[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Aylık Bağlama Oranı 3[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]25.78[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Hizmet Kütüğü[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Diğer Günler[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000 Öncesi[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]32[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]32[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2000-2008/10 Arası[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1654[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1654[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]2008/10 Sonrası[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1996[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]1996[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]Toplam[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]3682 [/FONT]
[FONT=Arial Narrow]3682 [/FONT]

Son düzenleme:
830 lira maaş mı olur laaannnn. Allah belanızı versin

Ulan ev kirası 750 lira

Milyonların telafuz edildiği bir ülkede emekli maaşı 830 lira...

Emeklilik toplam kazanç hesabında PEK ne demek?

Merhaba lar arkadaşlar Sgk nın toplam pirim ve kazanç yazan sitesinde toplam P E K neyi ifade eder ve anlatır ? Teşekkürler. cevap bekliyorum
Uğur hocam ve diğer hocalarîmdan.

Toplam P.E.K, prime esas kazanç toplamı demektir.
İlk sigorta başlangıcınızdan itibaren üzerinden sigorta primi kesilmiş toplam kazancınızı ifade eder, emekli aylığı bağlanmasında rolü büyüktür ve rakam ne kadar yüksek olursa bağlanacak aylığınız da o oranda yüksek olur.

Teşekkür ederim Ufuk hocam peki Sgk başlangıcı 2000 yılından sonra olsa 3600 gün ile emekli olacak vatandaşın 1000 günü 2008 öncesi sgk primi olsa 2600 pirim günü 2008 sonrası olsa 1000 tl den düşük maaş almaması için ortalama toplam kazancının kaç tl olması lazım tahmini olarak. Teşekkür ederim.

mefo

Ben sadece bir tahminde bulunayım: aylık 2000 TL ortalama ile sigortalı olursa emekli maaşı 1000 TL'ye oturur.

Emeklilik en düşük asgari ücret

Merhaba arkadaşlar Oturan boğa ve Ufuk Alp abilerim sormak istediğim soru en düşük emekli aylığı yasada 2008 yılı sonrasında asgari ücretin % 35 inden az olamaz deniliyor, oda bugün güncel 576 tl dir.bu yasa 2008 sonrası aylığı içinmi geçerlidir ? Yani 2008 öncesi sgk lı olanlar o dönemin hak edilen aylığı artı 2008 sonrası en düşük 576 tl olarak hesaplanacak ? Yani daha yüksek maaş mı alacak ?
Yada bütün dönem lerin en düşük aylığı mı 576 tl olacak ? Saygılar Çok teşekkürler.

mefo

Bu detayı bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki geçen her gün emekli maaşları düşüyor. Yani, 2008'den sonra emekli olanların 2008'den önce emekli olanlardan daha yüksek maaş alması mümkün değil.

Yakin donemde emekli olanlarin arasinda en dusuk asgari ucretten emekli olan kac para almakta? Ozurlu emeklisinin hesaplamada dezavantaji olmaz degil mi?

http://www.emekli-maasi.com/ adrese tüm bilgileri kopyalayın baştan aşağı tüm sayfayı buna yapıştır çıkan sonuca yakın alırsınız UNUTMAYIN ..yatırılan pirim asgari ile diğer yatırılanlar arasında fark vardır ondan dolayı düşük alıyorsunuz

Arkadaşlar Emekli Kağıdım Bugün Geldi 730 TL Böyle Bir Maaş Varmı Yoksa Yanlışlıkmı Var

osmanmuhammed

Arkadaşım hükümet 1000TL altında emekli maaşı yok diye bağırıyordu ve 2008 yılında referandum yaptılar herkes güle oynaya içeriğini okumadan alkışlayarak oy verdi sonuç AKP hükümetinin emekliğe attığı kazık yarı yarıya düşürdüler emekli maaşlarını şimdi diyorsunuz neden düşük maaşım. Kendi ayağınıza sıktınız.

Slm kardes bende bekliyorum 1990 giriş 4000 gün 1968 doğum .engelli emekli %55 ssk da cvp bekliyom tüm işlemler bitti .sanırım benimde alaçağım 750 gibi

osmanmuhammed

yatan tüm primleriniz asgari ücretten yatmışsa ve 2008 sonrası çok fazla gününüz varsa buna benzer durumlar maalesef olabiliyor.

Üst Alt