Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En iyi kurum ve en iyi kadro hangisi?

ysrkrdmr

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu konu hakkında hiç bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar daha önce atanan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba önümüzde artık tercihler var sizce hangi kadrolar daha iyi maddi açıdan hangisini önerirsiniz rahatlık açısından ne bileyim her yönden avantajlı kadrolar hangileridir hangi kurumlardır bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi? Teşekürler

Merhaba,

Bunu değerlendirebilmek için her kurumda çalışmış olmak gerekli :)
Ben Adliyeye atandım o yüzden burayı anlatabilirim ama diğer kurumları bilemiyorum tabi ki.
İşler çok yoğun ama rahat yani bütün işi 1 günde bitirme zorunluluğu yok hadi çabuk vs diyen yok ben çok sevdim.
Maddi açıdan maaşınız eğitim ve evli bekar vs.ye bağlı olarak değişir.
Adliyede yemek su çay vs ücretli
5 çeşit yemek 3tl
30 marka veriliyor 20tlye çay su vs.yi de markalarla içiyorsun. Çay 1 marka nescafe 3 marka gibi.
Bir de iş konusunda ben soruşturmadayım kayıt bürosu ama atanırsanız cumhuriyet başsavcısı sizi hangi bölüme verir bilemeyiz bir sürü bölüm var burası 8 katlı bina mesela.
Benim eski işime göre tecrübem olduğu için bu bölüme verildim direk masa başına geçtim ama diğer engelli yada engelsiz farketmez atanan kişilerin henüz görevi belli olmadı önce eğitim bitecek sanırım.

Yani hangi kurum yada hangi kadro daha rahat malesef ki bilemeyiz sanırım.
Diğer memur olarak atanan arkadaşla yine memur olarak atanan benim yaptığımız görevler çok farklı oldu.

görevde yükselme yönünden içişleri bakanlığını tavsiye edrim.s

bilgiler için çok teşekkür ederim tabiki herkes atandığı yeri yazar ve sizin gibi paylaşırsa öğrenmiş oluruz tabiki yerine göre kişilere göre değişkenlik gösterecektir ama genel olarak ne biliyim hani işte üniversteler mi rahat olur hastaneler mi belediyeler mi bakanlıklar mı ve bunların içinden maaş avantajlı kurumlar hangileri diye merak ediyorsun işte :)

En kötüsü bana göre hastaneler.
Ben hiç tercihlerime yazmadım hastaneyi.
Emekli olana kadarki zamanı bırak 1 gün bile dayanamam ben hastanede bir de çalışacağım Allah göstermesin.
Diğer kurumları bilemiyorum.
Bol şansınız olsun.

Belediyelerde görevlendirilebiliyorsanız rahatlık açısından en uygunu, hatta yata yata maaş alınabilecek tek yer diyebilirim. :)

Ufukalp

amacımız yatmak değilde:) yani hocam insan ister istemez emek verdik 85 gibi bir puanım var lisans değerlendirmek istiyorum olmuşken daha avantajlı daha rahat kadrolar istiyorum nereler olabilir maaş avantajı iş yükü yükselme hepsi etken işte tecrübeli arkadaşlar vardır ilaki

ysrkrdmr
Yatmak kelimesini lafın gelişi yazdım, elbette aldığını hak etmek, emek vermek insanı daha mutlu kılar.
Belediyeler evet çok rahat ama lisans mezunu iseniz o zaman belediyelerde harcanmayın derim, malum belediyelerde yükselme siyasidir ve başkanın iki dudağı arasındadır.

Ufukalp

bende işin espirisindeyim hocam yanlış anlamayın tabiki haklısınız yani nereler olur bilemedim açıkcası ve bu konu hakkındada hiç bir bilgiye sahip değilim rast gele tercih yapıp gitmekte istemiyorum size de çok teşekkür ederim bilgileriniz için sizin gibi bilgi paylaşacak aydınlatacak arkadaşlar vardır yani

UFUKALP BEY bir şey soracaktım ama kusura bakmayın biraz uzun şükür bir sınav serüvenini de atlattık inşallah herkes umduğunu almıştır bende şükür güzel diyebileceğim bir puan aldım inşallah atanacağımı düşünüyorum ama kafama iki şey takılıyor 1.si benim raporumda sol kol kullanımı yok yazıyor ve hiperaktif mesane ile birlikte %50 raporum var bu oranın %45 kol %10 üroloji ve balt formülü ile %50 aldım rapor tarihim 2014 te 1 yıl süreliyken 2015 te sürekli aldım şimdi ben sol kolumu görmüş olduğum fizik tedaviler ve bir kaö tedavi sonucu azda olsa kullanmaya başladım atanacağım kurum için sıkıntı olur mu yani bana derler mi raporda kullamaz yazıyo sen kullanıyosun git tekrar rapor al yoksa kabul etmeyiz derler mi yada atamamı iptal edebilirler mi?
2. si atandım diyelim atandığım kurum senin engelin gereği bizim işimize yaramazsın deyip atamamı yapmaya bilir mi çok uzun oldu farkındayım ama nolur kusura bakmayın fikri olan bilen arkadaşlar varsa çok memnun olurum teşekürler

ysrkrdmr
Öncelikle gereksiz endişeler taşıyorsunuz, rahat olun moralinizi boş yere bozmayın.
Raporunuz sürekli olduğundan kimse size kolunuzu kullanıyorsunuz gibi bir yaklaşımda bulunamaz, ona doktor karar vermiştir.
İkinci olarak 657 sayılı devlet memurları kanununun devlet memurluğuna alınma başlığında görevini yapmaya engel sağlık sorunu bulunmama şartı sayılırken de madde metninin başına ''değişik 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla'' ibaresi getirilmiştir.
Değişik 53. madde ise engelli memur alımını düzenlemektedir.
Yani engel durumu istihdam için bahane edilemez.
Ancak elbette bazı kurumlar işin gereği özel sağlık şartları aramaktadırlar. Örneğin güvenlik güçleri, öğretmenlik, infaz koruma memurluğu vs gibi. Bu tür kurumların aradıkları özel sağlık şartlarına uygun olunup olunmadığını tesbit için tekrar rapor isteme yetkileri vardır.

Merhabalar.
Ben Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde çalışıyorum. Kesinlikle önermiyorum . Çünkü devamlı bir kargaşa var ve daha kurum tam anlamıyla oturmuş değil. Acil durum olduğu için herkes afet ve acil durum esnasında şehri terk ederken sen halen o şehirde görev yapıyor olursun. Herhangi bir bakanlığa bağlı olmadığı için devamlı olarak valinin insiyatifi ile tayin olabiliyorsun.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre her konuda bizden rahat olduklarını söyleyebilirim. Devlet memurlarının maaşları genelde standarda dayalı diyebilirim evli veya bekar olman çocugunun olması yada olmaması da etkileyenlerden bazıları. Aile ve Sosyal politikalar il müdürlüklerinde şehrin büyüklüğüne göre yoğunluklar artıp ya da azalabiliyor. Ama genel itibari ile üzerine çok fazla yük binmiyor.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il müdürlükleri benim favorilerimden. Hangi şehir olursa olsun atanır atanmaz dilekçe vererek kendi yaşadığın ilde göreve başlayabiliyorsun. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinde göreve başlatılabiliyorsun veyahut il ya da ilçelerde bulunan okullarda görev yapabilirsin o il emrine atandıktan sonra il milli eğitim müdürlüğünün kurduğu komisyonca karar veriliyor. tayin ve izin olayları en rahat ama iş yoğunluğu biraz fazla olan bir kurumdur.
Adliyeler işin en yoğun olduğu kurumlardan bir tanesidir neredeyse nefes alamazsın. Atandıktan sonra uzunca bir süre güvenlik tahkikatinin sonuçlanmasını beklersin, hemen göreve başlatmazlar. Adliyelerde milli eğitim kurumları gibi atandıktan sonra dilekçe ile kendi ilindeki adliyeye geçişini sağlayabiliyor. 81 ilin hepsinde olduğunu söyleyemem ama bazı illerde servis dahi var. Yemek konusu da fevkalade.

Şimdilik benden bu kadar umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.

sizlere çok çok teşekkür ederim sayın UFUKALP BEY VE HOCA01 RUMUZLU ARKADAŞIM ÇOK SAĞOLUN GAYET İYİ BİLGİLER VERDİNİZ

Isletme mezunuyum. Puan 90.347. Sıralama 230.ben hastane düşünüyorum fakat çevredekiler puanın iyi daha iyi bi yerde değerlendir diyor. Ayrıca 2 yıllık gıda teknolojisi mezunuyum ve DGS ile gıda Mühendisliğine yerleştim okulu dondurdum geçen yıl. Bu yıl da devamsızlıktan kaldım. Bu durumda gıda tarım hayvancılık bakanlıklarını da düşünmeden edemiyorum.okula devam etmelimiyim? ?? Benim için hangisi iyi olur lütfen bilgisi olan yardimci olabilir mi????

Bir arkadaş belediyeler mi özel idareler mi tam hatırlayamıyorum maaş+400-500 civarıda ek geliri oluyor demişti ne kadar doğru ama böyle bişey doğru mu fikri olan arkadaş var mı

Belediyelerde görevlendirilebiliyorsanız rahatlık açısından en uygunu, hatta yata yata maaş alınabilecek tek yer diyebilirim. :)

UFUK BEY eğer kusura bakmayın ama bir sorum daha olacaktı şimdi tercihlerde nokta atışı tercih yapabiliyor muyuz yani şöyle örneğin ankara taşra yazıyor ama ben elmadağına gitmek istiyorum tercih yaparken ankara elmadağ işte şu kurum diye mi tercih yapıyorum yoksa ankara taşra ama neresi hangi kurum olduğu belli değil mi nasıl oluyor acaba yani kadro açıldığı sürece il ilçe kurum tercihten önce belli oluyor da biz ona göre mi tercih yapıyoruz

Plumeria

bulunduğunuz bölüme göre maaş farklılıkları oluyor mu? veya ek ödenek gibi şeyler fazla mesai mesela hafta sonu gibi. saçma olabilir çünkü hiçbir bilgim yok. memurluk tercihlerimde adliyeyi de yazmayı düşünüyorum. teşekkürler şimdiden

Aşırı Stresi kaldıramayacak olanlar asla ama asla Adalet bakanlığını ve Cte ' yi seçmeyin. her işi yaparım diyorsanız her şeyin altından kalkabilirim diyorsanız siz bilirsiniz.

evet adalet bakanlığı biraz hareketli olabilir ama nereleri seçeceğiz başka

arkadaşlar maaşları ne kadar biliyorsunuz o konuda yazarsanız sevinirim. ben açıkçası maaşın düşüklüğünden çekiniyorum. elinize net kaç tl ve matrahta kaç tl yazıyor. eğer matrah düşükse emeklilikte de düşük maaş alınır.

ysrkrdmr kültür ve turizm, gıda tarım, kara kuvvetleri, deniz veya hava kuvvetleri bana iyi gibi geliyor iç işleri dış işleri falan ama adalet bakanlığı çok stresli iş. Bir harf veya rakam hatasından hemen soruşturma sonu cezaevinde bitecek olaylar falan bir de ben çok karamsarım o yüzden kötü düşünüyorum... Cte'yi anlatmama gerek yok.. Çokta dikkate almayın memnun olanda var olmayanda... Ben çok stres yapıyorum o yüzden böyle düşünüyorum

hangi kuruma girerseniz girin çokta farketmiyor,iş yogunda olsa iş saatlerin belli,maaşın zamanında tık hesabında,hafta sonu tatilin var,eneglinize görede iş verirler,bence hiç tereddüt etmeyin,özel şirkette çalışmaktan çok çok daha iyidir

Acaba hizmetliler icin en iyi bölüm hangisi veya sekreterlik nasıl bunlarda da kadroda olan arkadaşlarımız buraya yazsa

Arkadaslar merhaba..
Kamu yonetum mezunuyum..nereleri hangi kurumlari tercih edebilirm..Branşla alakalimi tercih var mi

Arkadaşlar maaşınızı yazmaya çekinmeyin lütfen :) merak ediyoruz. Maaşa ilave döner sermaye vs olan kurumlarda olabiliyor sanırım, mesela hastaneler. Bilen biri aydınlatırsa iyi olur.
Benim iki tane arkadaşım var minimum memur maaşı yani 2300 küsür alıyorlar.
Yükselme imkanı denmiş öyle bi imkan var mı ki nasıl oluyor neye göre yükseliniyor? Sınava vs girmeden yükselmek bilemiyorum.

Sayistay Denetciliği, Denetçi kadrosu yada Basbakanlik Mustesarligi alternatif Cumhurbaskanligi danismanligida olabilir bence... Basbakanlik Mustesarida olsan memur memurdur haddini bilmeli. Sonucta sinifin belli...

Cte derken neyi kastettiniz arkadaşlar anlayamadımda

Kültür ve Turizm Bakanlığı birde tarım Bakanlığı nasıldır sizce rahatlık acısından bu kurumunlarda ram olarak ne yapıyırlar

Üst Alt