Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ?

Elif ŞAFAK-Havva'nın üç kızı...tavsiyeye değer bulmadım hele son derece basit finalinden hiç hiç bahsetmeyim...
Aşk bize yakıştı...Mehmet COŞKUNDENİZ...

- sözlerin soyağacı (sevan n.)

sözcüklerin kökeni hakkında çok güzel ve bilgilendirici bir kitap. filolojiye ilgi duyanlara tavsiye ederim.

Eşitlikçilik: Doğaya Karşı İsyan - Murray N. Rothbard

Tuzak -Melanie RAABE

[FONT=Arial]Ünlü yazar Linda Conrads kanlar içinde bulduğu kız kardeşinin katiliyle olay yerinde göz göze geldiğinden beri tek bir soruya cevap arıyordu: Neden? Katil ardında iz bırakmadan kaçmış, Linda ise olayın ardından on bir yıl boyunca evinden dışarı adımını atmamıştı. Ama on bir yıldır rüyalarında boğuştuğu canavarı televizyon ekranında gördüğünde aradığı cevapları bulmak için onu yakalamaktan başka bir şansı olmadığını artık biliyordu. Bu iş için kendisini yem olarak kullanacaktı. Cinayeti ortaya çıkarmak için bir cinayet romanı yazmak dâhiceydi. Tuzak, kendisini muhteşem sananların maskesini düşürmek için hazırdı.[/FONT]

[FONT=Arial]Kelebek - Henri [/FONT][FONT=Arial]CHARRİERE[/FONT]
[FONT=Arial]
İşlemediği bir cinayetten müebbet kürek cezasına çarptırıldığında, yargıtaya bile başvurmayacak kadar umutsuz, toplumun gözden çıkardığı bir süprüntüydü. Uğradığı haksızlığın bilediği bir hınçla çok az insanın sağ kalmayı başardığı kürek cehenneminden kaçıp kurtulabilmek için aralıksız on üç yıl sürecek korkunç kaçma-yakalama-yeniden kaçma mücadelesine atıldığında kıçında gizlediği bir tüp içindeki bin altı yüz franktan başka hiçbir şeyi yoktu[/FONT]

''İnsanın Anlam Arayışı''- Viktor E. Frankl

İnsanın anlam arayışı' nda, Frankl, kurucusu olduğu logoterapi'nin ilkelerini, ikinci dünya savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatmaktadır. Okurlar, Frankl'ın tasvir ettiği toplama kampının, dünyayı daha büyük bir hapishane olarak sağlayacak parlak bir metafora dönüştüğünü farkedecektir. Gasset, Heidinger ve Sartre'den aşina olduğumuz düşünceler ışığında, varoluşlun çetin koşullarında, ''anlam!!ı keşfetmemize yardım edecek süreci başlatan Frankl, ''İnsanı insan yapan nedir?'' sorusuna da yanıt vermeye çalışıyor...

şuan elimde Nazmiye Güçlü adlı yazarın Araba aldım kadın oldum adlı kitabı var. kendiside engelli olan yazar toplumun engellilere olan bakış açısın çok içten bir şekilde yazmış. okurken sanki beni anlatıyor. kelimelere bazen dökemediğim ifadeleri söylüyor dedim.

Satranç - Stefan Zweig
Kisa sürede okunacak ,sürükleyici acaba ne olacak dedirten kitaplardan biri.
Yazar, Hitler döneminin etkisinde kalan insanların psikolojik çöküşlerini etkileyici bir biçimde betimlemiş.Bir insanın uğradığı psikolojik işkencelerin sonuçlarının ruhuna ve bedenine yansımasını, hayata tutunmak ve benliğini hiçlikte kaybetmemesi için kendine yeni bir uğraş bulmasını, delilik ve dahilik arasındaki ince çizgiyi başarılı bir şekilde anlatmış.Bu süreçte insanın ruhundaki,aklındaki gelgitleri yansıtmış.Okuyun okutturun derim ☺

Türk Klasikleri
MUHADERAT
Fatma Aliye Hanım

[h=1][SIZE=2]jack kerouac ve william s. burroughs - Ve Hipopotamlar Tanklarında Haşlandılar[/SIZE][/h]2 yıl önce ankara sığaında okuduğum kitabı ankara soğuğunde yeniden okuyorum

tekrara düşmek bazen iyidir !

Oz Adam FAWER

Aklını, kalbini, duyularını karıştıracak bir dünyayla karşı karşıyasın.
Bu diyarda gündüzler karanlık turuncu, güneş siyah, geceler bembeyaz.
Büyünün yerini bilim aldı.
Hatırladığın herkes, her şey artık çok daha güzel, korkunç, acımasız.

Konstantiniyye oteli-Zülfü Livaneli...Serenad tadında bir kitap bekliyorum ben Livaneli'den, Konstantiniyye oteli dolu dolu ama kopuk ve okuması biraz zor bir kitaptı diyebilirim
Mucizeler yağarken-Kristin Hannah...Hannah sevenlerin bir çırpıda okuyup bitireceği hoş bir romandı...

Ayfer TUNÇ-Bir maniniz yoksa annemler size gelecek,
70 li yılların çocukluğunu yaşayan yazarın o yılların unutulmaz yaşam unsurları,ritüelleri in leri out lar üzerine kaleme aldığı hoş bir kitap.Bu kitabı okurken çocukluğu 80 lerden geçen arkadaşlarımın keyifle o günleri yâd edeceklerine inanıyorum:eek:

Tess Gerritsen'ın Cerrah'ıyla tanıştım sonunda ;) akıcı dili ve hiç düşmeyen temposuyla nasıl bittiğini anlamadım ,polisiye severlere kesinlikle tavsiye ederim.

Gülse Birsel'in Memleketi Ben Kurtaracağım
Biraz gülerim diye umuyordum.Vakit kaybı oldu.tavsiye etmiyorum :)

Adam FAWER-Oz, paralel bir masal dünsasına Fawer'in esprili ve özgün diliyle ve hikaye ilerledikçe güzelleşen,ilginçleşen bir dünyada verilen iyi ile kötünün mücadelesine tanık oluyruz.Olasılıksız sonrası oldukça farklı bir deneyim sunuyor kitap...

Ali LİDAR-Tesirsiz parçalar, biraz pessimist biraz dramatik içindeki çocuğu büyütmemiş kendini ve hayatı ti ye alan bir kalemden sana bana bize ve hayatın geneline serzenişler, düşüncelerimizin dışına itelemek istediğimiz gerçeklere keskin dokunuşlar....

]
17238489_10210694750859079_434936620_n.jpg

Ben çok keyifle okudum, aralarda gözyaşlarıyla...
öneririm farklı bakış açısı sunuyor hayatı ertelemeden.

Sineklerin Tanrısı - William Golding
İnsanoğlu doğuştan mı iyilik yada kötülüğe sahiptir yoksa sonradan mı edinir ? Bu soruya farklı açıdan cevap bulan bi kitap. Jack'in zorbalıkla kendi kabilesini kurduktan sonraki bölümleri okurken dehşete düştüğümü itiraf etmeliyim.. Neyseki mutlu sonla bitti de rahat bi nefes aldım :) iyi okumalar

Üst Alt