Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ?

EROL ÜYEPAZARCI [FONT=Trebuchet MS]Korkmayınız Mister - Türkiye'de Polisiye Romanının 125 Yıllık Öyküsü (1881-2006)[/FONT]

sana sarılırsam korkma
Andrea otistik bir genç. Ne zaman başlayacağı bilinemeyen bir fırtına gibi. Parmak uçlarında yürüyor. Nesneleri büyük bir titizlikle sıralıyor. Birini tanımak istediğinde sarılıp karnına dokunuyor. İnsanlardan uzak, paralel bir evrende yaşayan Andrea hastalığının esiri ve babası Franco da oğlu uğruna savaşan bir şövalye, yılmayan ve hayal kurmayı bırakmayan bir şövalye…

Yıllarca modern, deneysel ve alternatif tıp yöntemlerinin hepsini denediler. Şimdi farklı bir yolculuğa çıkıyorlar. Ne pusulaları var ne de yol haritaları belli. Amerika'yı motosikletle bir uçtan öbür uca kat edip Guatemala ormanlarının derinliklerine dalıyorlar.

"Gökyüzünü gösteriyorum. "Ne renk?"
"Mavi."
"Kum ne renk?"
"Kahverengi."
"Sarı değil mi?"
"Kahverengi."
"Peki, bu manzaranın bütününün rengi ne?"
"Güzel."
Andrea ne görüyor acaba?

Ya algıları onunla saklambaç oynuyorsa? Benim gözümün önünde bir filtre olsaydı ve ışık algımı sürekli değiştirseydi ben ne yapardım? İnsan sürekli, bir gün kuzey kutbundaki bir Afrikalı, ertesi gün Namibya çöllerindeki bir Eskimo gibi hissetmeye dayanamaz. Yardım et Andrea, seni anlamama yardım et…

Oturup kendine acımak yerine harekete geçmek gerek çünkü hayat süprizlerle dolu. Ve her şey her an değişim halinde. İnanın.
(Tanıtım Bülteninden)

beğenerek okudum.

Bir zamanlar Seviyordum
Rachel Cusk
Çeviren: Seynan Levent

Mevlâna Celaleddin-i Rumi'nin Hareminden
Kimya Hatun​
Yazar: Saide Kuds

131. sayfaya kadar gelebildim. Okumam devam ediyor.

9789755102450_front_cover.jpg

95a63023-a0e5-421d-8430-07993f8efec6.jpg

Dedektif Harry Hole yine karmakarışık bir cinayetlerin çemberindeydi :)

ba3eda41-031a-4b92-9a8a-97bf1944010b-1.jpg

Kurgusu mükemmel katilin kim olduğuna dair kolay işaret vermeyen bir kitaptı...
Heyecanla okudum...
Mutlu sonlu bir kitap :eek:

Niye Ben yazar Prof.Dr.Şener Dilek( kaderi anlamak isteyenlere önerilir bir kitap)

Klon - Kevin Guilfoile

Doktor olan bir babanın kızının öldürülmesinin ardından katili bulmak için meslek etiğine karşı gelerek yapmış olduğu bir klonlama olayı. Kızının katilini bulmayı bir takıntı haline getirerek yaptığı hata.

Dili güzel, anlatımı hoştu. Bilimkurgu severlerin kaçırmaması gereken film tadında bir kitap.
Her mesleğin bir etiği olmalı. Doktorluğun etiği en önemlisi.
Sonu ise gerçekten etkileyiciydi. Sonunda ise ters köşeye yatırdı .Kitabı bitirdikten sonra kahramanı durdurup 'hey bi dakka bilmen gereken bişeyler var ' demek isteyip de diyemesem de :) beğenerek okudum..

nesbo1-99C9-0496-4F49.jpg

Bir vakayı daha kapattık Harry Hole ile...
Her zamanki gibi soluksuz bir bilmeceydi

Islak Mavi => ''Bir öpücüğün hazzı yanağınızda hep sımsıcak kalacak.'' ( Bülent GÜNDOĞAN )

Stefan Zweig Bir Kadının Hayatından 24 saat/Bir yüreğin ölümü

UMUT MEVSİMİ - Darien Gee
Avalon kasabasında hayat devam ediyor. Seri bilgisi dahilinde gözükmese de Dostluk Ekmeği'nin devamı niteliğinde ,onu da okumanızı öneririm. Sadece bu sefer Julia yok. Hannah, Madeline, Connie ve Edi . Ve kitabın esas kahramanı Bettie. Çok sevimli, şirin bir kahramanın çevresinde dönüyor bu defa konu. Ve Koleksiyon Defteri meselesi var bir de. Okurken benim bile Koleksiyon Defteri düzenleyesim geldi. Belki bir gün. Sonuç olarak sımsıcacık dostluk dolu,affetmeyi öğreten bu kitabı da beğendim.

Doğan Cüceloğlu: Gerçek Özgürlük.

Ayrıca sizlerle Doğan Bey'in de katıldığı bir projeyi paylaşmak istiyorum. Kendisinin açıklamasını ekliyorum

''KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINIYAYMAK İÇİN
Değerli yurtsever insan Bülent Şenver önemli bir amacın peşinde, bıkmadan, yorulmadan uğraş veriyor. Daha çok okuyan Türkiye. Bu amaçla aynı amaçta buluştuğu arkadaşlarıyla kitapcan projesini oluşturdu ve Herkese Kitap Vakfı aracılığıyla ulaşmaya çalışıyor. Ben de bu projenin destekçisi olarak kitap armağan etme projesine katıldım. Sizlerin ilgisiyle daha güçleneceğine inanıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.''

https://vimeo.com/channels/509841/158590806[FONT=helvetica]

Ben çok beğendim bu projeyi ve ilk hediye kitabımı da verdim :)

[/FONT]

Son günlerini yaşadığımız Mart ayı içinde şu kitapları okudum ;
Onca Yoksulluk Varken - Emile Ajar
Duisburg Treni - Fakir Baykurt ,( Köy Enstitülerinde yetişmiş eğitimci ve yazardır )
Palto- Gogol
Kurbanı Beslemek - Kenzoburo Oe (Nobel Ödüllü Yazar )
İmkansızın Şarkısı - Haruki Murakami
Alemdağda Var Bir Yılan - Sait Faik ( Öykü )
Son Kuşlar - Sait Faik (öykü )
Zarf - Haydar Ergülen ( Şiir )
İçimizde ki şeytan - Sabahattin Ali
Herkese iyi okumalar.İyi Günler

8

Dostluk Ekmeği ,Umut Mevsimi -Darien Gee
Bambaşka -Kahraman Tazeoğlu

chris priestley den "Montague Amcan'nın dehşet hikayeleri"

Gündüzsefası Sarah Jio

Ada Santorini New York'ta yaşadığı trajediden sonra ağır depresyondadır. Kendini toparlamak için Seattle'a Tekneler Caddesi'ne gelir. Burada kiraladığı bir yüzen evde eski bir sandık bulur. Sandıkta Penny Wentworth adında bir kadına ait eski eşyalar vardır. Gariptir ki Tekneler Caddesi'ndeki hiç kimse bu kadınla ilgili konuşmak istememektedir. Merakına yenik düşen Ada, Penny'nin gizemli geçmişine adım atarken kendi geleceğini de örmeye başlayacaktır.

Ateş Böceği Yolu : [FONT=helvetica]Liseden başlayıp, üniversite ve hayatın sonuna kadar giden bir arkadaşlık hikayesi,bazan kopma noktasına gelen ama asla kopmayan, bir dostluk.Sonunu gözyaşlarımı, tutamayarak okudum. Güzel okunası bir kitap bu günün arkadaşlıklarıyla kıyaslanırsa, içinden ders çıkarılabilecek bir kitap diyebiliriz.[/FONT]

Son okuduğum kitap ; Ölümünün 100. yılında Osman Hamdi Bey'in Romanı "Kaplumbağa Terbiyecisi"
Tavsiye ederim.
Sondan bir önce okuduğum kitap; Metin Hara " Yol"

Üst Alt