Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz ..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Piraye / Canan Tan

İstanbul ile Diyarbakır arasındaki kültürel farklılığa,yaşam tarzına vurgu yapıyor.
Kültürel olarak farklı iki insanın sevgisiyle başlayıp,evlilikle biten ama kültürel kalıplara bir türlü hayır diyemeyen bir eşin mağlubiyetiyle birlikte evliliğin bitişi ve kurban olan bir can..
Kitaba başlarken çok yüzeysel geldi,ama ilerledikçe sürükleyip götüren Canan Tan'a özgü bir güzellik var..

Vampir Günlükleri 5. kitabı

Şu anda dizisi de var şu anda 3. sezonun son bölümleri yayınlanıyor. Tavsiye ederim arkadaşlar.

Öğretmenin Sevdası -- Bahattin DOĞANCI

Nur Baba Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Bu sıralar Türk edebiyatına merak saldım.Yakup Kadriden başlayarak bütün Türk edebiyatçılarının eserlerine odaklanmak istedim.,,

Nur Baba Bektaşi dergahının dervişidir onunla evli bir kadın arasında geçen aşk hikayesi konu edilmiş. O dönemlerde çok satılan ve bir çok tepkiyi üzerine çekmiş bulunan roman tüm baskı ve saldırılara rağmen film halinede getirilmiştir.Çöken imparatorluk ile birlikte tekke ve dergahlarında mevcudiyetlerinin farklılaştığı bu ahlaksal çöküntüden nasibini aldığını göstermesi bakımından dikkat çekici bir eserdir.

ben enson turgut özakmanın diriliş romanını ve stifink kinkin gece yarısına 4 var romanlarını okudum

Ben Meave Binchy'nin kitaplarını da çok beğeniyorum ya hepsini okudum :D

Mario Levi -- En Güzel Aşk Hikayemiz

Bu hikaye bir arayışı dile getirir. Anlatıcı, kahramanlarının iç dünyasında ve yaşadığı şehrin en gizli köşelerinde, ulaşamadığı bir sevgilinin izini sürer. Aşkın tarihi, hikayesinde gizlidir. Soru da ister istemez kendisini bir kez daha dayatır: en güzel aşk yaşanamayan, en dokunulmamış, hayallerle beslenen aşk mıdır yoksa?[FONT=Lucida Grande]..[/FONT]

Stelle Trevez'in yazdığı "Söz Yaşlarım" isimli kitabı okudum.

Evli ve iki çocuk annesi olan Eylül, işinde başarılı bir psikologdur.
Danışanlarına hayatlarıyla ilgili doğruları bulmasına yardımcı olurken, kitapta kendi doğrusunu aramaktadır.
Bir tarafta kocası, çocukları ve evliliği, diğer tarafta ise sanal aşkı...

Bir Serencam Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Bir Sürgün Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Doktor Hikmet, İstanbul’da yaşayan varlıklı bir ailenin çocuğudur. Babası, Sultan Murat taraftarı olduğu için yıllardır göz hapsinde tutulmaktadır; kendisi de tıp eğitimini tamamladıktan sonra İzmir’e sürgün edilmiştir. İzmir’de Gureba Hastanesi’nde görev yapan Doktor Hikmet, özgür bir yaşam için Paris’e gitmeyi arzular. 1904’te, İzmir’den kalkan bir vapura ani bir kararla kaçak yolcu olarak binip Paris’e giden Doktor Hikmet, orada kaldığı yıl, kitaplardan ve dergilerden tanıyıp hayranlık duyduğu Fransız kültürünü gerçek yüzüyle yaşamaya çalışır; bu arada şehirdeki bazı Jön Türkler’le tanışır. Paris günlerinde ekonomik sıkıntılar, vefasız aşklar, hastalıklar ve yalnızlık çeker.Paris’te geçirdiği yaklaşık bir yıllık sürenin sonunda verem hastalığına yakalanıp hayatını kaybeden Dr. Hikmet’in cesedi, “toprak parası bulunup verilemediğinden Paris’in umumî kuburlarından birine” gömülecektir.

Yaban Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

[FONT=Comic Sans MS]Sessiz ve sakin bir yerde hayatını sürdürmek isteyen Ahmet Celal[/FONT][FONT=Comic Sans MS] , [/FONT][FONT=Comic Sans MS]gittiği yerde ,yabancı[/FONT][FONT=Comic Sans MS]olduğundan,yaban olarak tanımlanmaktadır. köydekilerle hiçbir bağlantısı olmamasına ve subay olmasına rağm en ona düşman gözüyle bakılmaktadır.[/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ülkenin tamamı işgal altında olmasına rağmen köylülerin bunu umursamaması , sonuçta; evlerinin kundaklanması, yiyeceklerinin yağmalanması, kadın ve kızlarına tacizde bulunulması[/FONT][FONT=Comic Sans MS] onların akıllarını başlarına getirir.Bu durumu gören Ahmet Celal sevgilisini yanına alıp kaçmaya çalışır.[/FONT]

Hüküm Gecesi
Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yazarın eserleri arasında siyasî roman olarak nitelenen Hüküm Gecesi'nde, yakın tarihimizin çok önemli bir dönemi gerçek olay ve kişilerden yola çıkarak anlatılır. Gerçek kişilerle, roman tiplerinin değişik bir roman tekniğiyle yeraldığı eserde Yakup Kadri, gençlik döneminde yaşadığı II. Meşrutiyet yıllarını; gazeteci Ahmet Samim'in öldürülmesinden Bâbıâli baskınına kadar uzanan olayları, İttihat Terakkî ile Hürriyet ve İtilâf arasındaki siyasî çekişmeleri konu ediniyor. Siyasî olayların örgüsü içinde kişilerin psikolojisinin ağır bastığı romanda Yakup Kadri, daha sonra Yaban'da temel düşünce olarak ağır basacak aydın-halk ikileminin ilk izlerini işlemektedir.

Milli Savaş Hikayeleri Yakuo Kadri KARAOSMANOĞLU

Kitap kısa hikayelerden oluşmaktadır. Kitap ülkemizin düşman işgali altındaki savaş yıllarını ve düşman mezalimini çarpıcı hikayelerle anlatmaktadır. Ayrıca kitabın sonunda karışık hikayelere de yer verilmiştir.

İsmail BİLGİN: Medine Müdafası .. (Çöl Kplanı Ömer Fahrettin Paşa)
İsmail BİLGİN: Sarıkamış .. (Beyaz Hüzün)

Şiddetle okumanızı tavsiye ederim tarihimizi çok kötü çarpıtmışlar.
Bu zamana kadar bilmediğimiz gerçekleri öğrenebiliriz bu kitaplar sayesinde.

Anamın Kitabı (Anı) Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Yakup Kadrinin çocukluğuna ve annesiyle olan anılarına yer verilmiş.

Debbie Macomber-KÜÇÜK MUCİZELER DÜKKANI

Kitabın başında içinde kendinize ait birşeyler bulacağınız söyleniyor. Ben direk kendimi buldum. Hayatının uzun bölümünü sıkıntılarla geçirmiş bir kişinin 30 lu yaşlarda hayatta kazandığı manevi tecrübelerini açtığı örgü dükkanında yaşamın farklı köşelerindeki öğrencilerine aktarmasını anlatıyor...

Ankara Y Kadri KARAOSMANOĞLU

Yeni kurulan bir devletin buhranlı dönemlerinde insanların kendi menfaatlerinden çok devletini ve milletini düşünmesi gerekir.Bu zor dönemin atlatılmasında her ferdin yürek yüreğe, el ele çalışması; engelleri, ne kadar güç olsa da, beraberce aşması gerekmektedir.

Vatan yolunda (Anı) Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Milli mücadelenin Avrupa İstanbul ve Ankara cephelerinden nasıl göründüğünü anlatan bir anı kitabı.

Hep O Şarkı Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU

Münire, romanı yazdığında artık yaşlı ve dul bir kadındır. Romanda hayatını anlatır ama hayatı aslında bütün hayatı boyunca aşık olduğu ve hayatı boyunca da kavuşamadığı Cemil Bey ile aralarındaki aşktan ibarettir. Münire, 50 yaşını geçmiş artık hayatın geride kalan kısmına bakarak yaşayan, yaşanmamışlıkları düşünerek kalan hayatını geçiren sade bir dul kadın; Hep O Şarkı da pişmanlıkları anlatan acıklı bir aşk romanı.

Şimdiye kadar 47 tane kitap okudum. En son okuduğum kitap pargalı'nın oğlu Mehmet Şah ok ve aşk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt