Arkadaşlar bende uygun ve yakıtı az olan bir araç araştırıyordum. Sonunda chevrolet aveo'da karar kıldım. Ancak paramın yetmemesi ve kredi alamama gibi vs. nedenlerden dolayı bunu biraz ertelemek zorunda kaldım. Araştırmalarıma göre ( kendim için diyorum) 2 araç için ciddi olarak niyetlendim. Bunlardan ilki Hyndai Accent Blue. 39.850'den ÖTV indirimi ile 29.500'e ( kabaca ) düştüler. Benzinli 1.4 bagaj hacmi geniş vs vs.. İkinci araç ise Chevrolet Aveo 1.3 dizel ve Full. km başına 17 krş. yaktığını ifade ediyorlar. Hatta dolu bir depo ile 1200 Km garantisi veriyorlar. Araç Sedan ve eşimle çok beğendik. Ve şu an onda karar kıldık. Aracın dizel ve 1.3 full konfora sahip olması bizi cezbetti. Bu aracın fiyatı da 41.200'den ÖTV indirimi 29500'e düştü. Sıfır Araç almak isteyenlerin bu iki aracı incelemelerini tavsiye ederim. Biz aracı kullanmak için alıyoruz daha sonra satmak için değil. Yani aracın 2. el piyasasının olup olmaması, parça maliyetlerinin ( tabiki önemli ama) fazla olması gibi sebeplere biz pek takılmıyoruz. Bu iki araç arasında yakıt türü dışında donanım farkının çok olması da ayrı bir düşündürücü durum. Chevrolede donanım çok fazla ancak yılda 12-15 bin Km yapılmaması durumunda dizel aracın ekonomik anlamda çok da uygun olmadığı yorumunu herkes yapıyor. Bu durumda benim kafamı farklı şekilde karıştırıyor. Bütün bunları size anlatmamda ki sebep hem bilgi almanız, hem de yorum yapmanızdır. Şimdiden teşekkürler.