Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En ucuz dizel otomatik vites araç hangisidir..?

gecemavisi

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar maksimum 32 ama 30 binlik otomatik dizel beygir 100 den aşa olmayacak /90 raporla aile den yakın birisinin kullanması için otomatık olması benım de kullanacağım için. artık benim kullanmama rapor vermiyorlar böyle düşündüm ..bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum...

Citroen C3 ve Fiat Punto gibi dizel otomatik araçlar ÖTV düştükten sonra 30 bin TL. civarına gelir. Az daha çıkarsan VW Polo, Hyundai Accent Blue, Megane gibi araçlar alabilirsin

c3 küçük ben istiyorum ki tekerlekli sandalyem de bagaja sığsın Hyundai Accent Blue düşünüyorum ama çok para 32 gbi olsa yine iyi ama biraz fazla yakıyormuşlar 100km şehiriçi 7,1 litre ikinci el dizel otomatık güvenmek zor 25bnden aşağı yok işimiz zor :mad:

gecemavisi, eğer yılda 10-12 bin km yapacak olan biriysen bir fayda maliyet analizi yaparsan göreceksin ki benzinli araç size daha uygun. ben bunun çok hesabını ve kitabını yapmış birisiyim peryodik bakımlarını ve yedek parça fiyatlarını göz önüne aldığında ve kafadan verecek olduğunuz fiyat farkı baz alındığında diyebilirm ki yıllık 20 bin km altı yol yapan birine benzinli veya lpg li araç çok daha uygun çok daha avantajlı.

sayın: UZAKLAR çok doğru bir tespitte bulunmuşsun az km yapılacaksa benzinliden şaşmamak lazım

Kia c'eed station wagon 1.6 diesel automatic................

evet kia candır ufak tefek hava yastığı açılmama oranı %70 olan bir markayı düşünüyorsan ben %97 engellimi koskoca sorentonun 18 taklada bir hava yastığının açımamasından geldiğimi düşünürsek mantıklı bir marka e tabi bunun karşılığında kia dan 20 sorentoluk bir tazminat aldığımı görmeezden gelmiyorum ama bu benim belden aşağımı kurtarmıyor.

Arkadaşlar bende uygun ve yakıtı az olan bir araç araştırıyordum. Sonunda chevrolet aveo'da karar kıldım. Ancak paramın yetmemesi ve kredi alamama gibi vs. nedenlerden dolayı bunu biraz ertelemek zorunda kaldım. Araştırmalarıma göre ( kendim için diyorum) 2 araç için ciddi olarak niyetlendim. Bunlardan ilki Hyndai Accent Blue. 39.850'den ÖTV indirimi ile 29.500'e ( kabaca ) düştüler. Benzinli 1.4 bagaj hacmi geniş vs vs.. İkinci araç ise Chevrolet Aveo 1.3 dizel ve Full. km başına 17 krş. yaktığını ifade ediyorlar. Hatta dolu bir depo ile 1200 Km garantisi veriyorlar. Araç Sedan ve eşimle çok beğendik. Ve şu an onda karar kıldık. Aracın dizel ve 1.3 full konfora sahip olması bizi cezbetti. Bu aracın fiyatı da 41.200'den ÖTV indirimi 29500'e düştü. Sıfır Araç almak isteyenlerin bu iki aracı incelemelerini tavsiye ederim. Biz aracı kullanmak için alıyoruz daha sonra satmak için değil. Yani aracın 2. el piyasasının olup olmaması, parça maliyetlerinin ( tabiki önemli ama) fazla olması gibi sebeplere biz pek takılmıyoruz. Bu iki araç arasında yakıt türü dışında donanım farkının çok olması da ayrı bir düşündürücü durum. Chevrolede donanım çok fazla ancak yılda 12-15 bin Km yapılmaması durumunda dizel aracın ekonomik anlamda çok da uygun olmadığı yorumunu herkes yapıyor. Bu durumda benim kafamı farklı şekilde karıştırıyor. Bütün bunları size anlatmamda ki sebep hem bilgi almanız, hem de yorum yapmanızdır. Şimdiden teşekkürler.

evet haklısınız ben de Hyndai Accent bulu da en son kaldım bütce olarak sadece 4 ileri otomatik dizel yani eski sistem otomatik olduğu için biaz soğuk bakıyorum .. ama arkadaşın dediği gibi Chevrolet Aveo 1.3 dizel gözden geçirmek gerekir hala araştırıyorum karar veremedim :/

arkadaşlar bugün baya yer dolaşdı dizel otomadik araçlar çok bahalı 1.4 cahavrolet aveo sedan otoatik benzinli 37bnden indrimli olarak 26600'e düşdüler güvenemedim çok yakar diye hundayi i20 28bin dediler 4 ileri otomatık çok yakar çok da bahalı opelin otomatığı yok cıkarmıyor fabrika bir de reno cilio hb 1.2 turbo 120 bygir önmüzdeki ay cıkacakmış az yakar diyorlar o da 28 bn cıvarında olur dediler bu gidişle benzinli alacağız galiba :(

benzınlı olarak :430lt bagaj duşuk motor azyakar
Seat Ibiza ST 1.2 TSI DSG Reference 36150/1,4:25.000[/h]
dızel
olarak.528 lt bagaj aynı yakar :
Kia Ceed SW 1.6 CRDi Concept Otomatik 56850/1,4:40.000[/h]

volkswagen polo 1.6 TDI 90beygir otamatik vites derdim onun bagajında bi kısım var onu kaldırınca kocaman oluyor bagajı üstelik 5 sene sonra satacağın zaman 2.elde daha avantajlı olursun bizim araba manuel viteslisi şehir içinde 100km/de 4.2 şehir dışında 3.9 yakıyor araba daha 700km de 1 ay oldu alalı

EnemyHunter abi slm 3.9 litre yakıyor diyorsun bizzat denedinmii arabada kaç kişi vardı ne yük ne kadardı söyleyebilirmisin

gecemavisi merhaba dizel aracı neden almak istiyorsun ... yılda kaç km yol yapıyorsun ..renault fuluence şehir i,çi 8.5 litre benzin şehir dışı 5.4 litre yakıyor 6 vites otomotik ... üretti şanzıman olarak çok güzel.. yılda 30.000 km yol yapmıyorsan dizelin almanın faydası yok fazla para ödersin ve bakımları çok pahaldıır ... benzinli al direk lpg montojı yaptır devam et bişe olmaz .... en düşük donanımlısı 29 milyar civarıydı araştırr derim

hakko.0101;
araçdaki bilgisayar o bilgiyi veriyor şehir içinde babam işe gidip geliyor 2 gün öncede babannemgili yazlığa bıraktık geldik eşyalar + kendimiz doluştuk işte o halde 3.9 yaktı babam aracı yüksek viteste düşük devirde kullanıyor o yüzden arabayı fazla zorlamıyo az yakıyo otamatik vites ne kadar yakar bilmem ama

kuntakinte;
aracın ötv siz normal fiyatı 41.700 ötv düşünce 29.786 oldu ve volkswagen finans diye bişey var ilk önce yeni clio 4 alcaktık kredi vermediler verdilerde yüksek rakam çıkmadı volkswagene gittik hemen çıktı üstelik 60 ay vade faiz oranıda az

UZUN YOLDA MANUEL VE OTOMOTİK VİTES FARK ETMİYOR ZATEN aracın yakıtı ancak ve ancak fullenir 100 km yol yapılır tekrar aynı şekilde doldurulur ve ozaman ne kadar yaktığı bilinir ... fabrika nın 3.9 litre yakmasını nasıl yapılıyor biliyorsunz araçta sadece sürücü düz yolda ölçülüyor bu rampa yukarı ölçsünler dolu şekilde sıkıysa bakalım ozaman ne çıkacakk ......

biz memnunuz fakat araç alıcaksan test sürüşlerine gitmeni tavsiye ederim sonuçta sen beğeneceksin

Arkadaşlar fiyat olarak da belli olursa iyi olur, dizel 55 bn den aşağı yok benzinliden de korkuyoruz ne olacak bizim halimiz...:/

aracı baskası kullnacaksa otoamıtık olmasın a gerek yok hem sız hem yakınız kullanamaz, otmatık olmassa secenkelr dha fazla secegınız olur.

ürkütüyor işte benzinli olnca bek de bakmadım benzinli otomatık alan arkadaşlar varsa bilgi verirseler sevinirim teşekkürler arkadaşlar...

Beyler,ben 1600 dizel hyundai blue ile 100 liralik mazotla ankaradan istanbula geldim 450 km.
Kesinlikle hyundai akaryakit konusunda (dizel) cimri..Ama sehir ici ne kadar yakmisti hatirlamiyorum!!
Fiyatini tam bilmiyorum ama dezel otomatik bir arabaydi...(Kiralamistim) 2012 modeldi...

Bu arada daha once fiat fiorino dizel 1300 triptonik emotion arabam vardi.Okadar az yakiyorduki!! Cok memnundum arabamdan ve birgun bile ariza vermemisti..Benim fiat kamyonet diye geciyordu..Ama artik ayni arabanin binek oto olanlarida var.Tabiki fiyati ticari olandan daha yuksek ama OTV indiriminden sonra sifir ticari arabanin fiyatina denk geliyor...Hem bagaji da tekerlekli sandalyeye musait..Sanirim OTV indiriminden sonra 33bin civari..
Ben fiat fiorino triptonik emotion u kesinlikle tavsiye ederim..3 sene kullanmis biri olarak rahat rahat alin derim...Bu da benim onerim...

fero bey neyi cimri bana söylermisn senin aracın kaça aldın ve neye dayanarak az yakıyor cimri diyorsun çok yakıyorr senin araç hemde çok çokkk ...bende 1995 model nıssan maxsima QX 2.0 v6 motor 24 valf 140 beygir ve 1.5 ton ağırlığında. aracın boş ağırlığı 1485 kilo. 2 kişi var eşyalarda var uzun yolda 110 km sabit 120-130-140-160 km hızlada gittiğimiz oluyordu ve araç 23 kuruş lpg yakıt tüketti 6-6.5 litre arası benzin tüketimi oldu .. dehasa araca göre sen aracı kaça aldın ben kaça aldım o fark var ...senin araçda 22 kuruş yakıyor fark nedirr söylermisin neresi cimrii bununnn

gece mavisi dünya benzinli araç kullanıyorr neyinden ürküyorsun adamlar sıfır wolswagen jetta alıyor hemen lpg takıyorlar aracaaa kullanıyorlarrr .... şimdiki araçları japon teknolojisi olarak benzin deposunu söktürüp direk benzin deposu yerine lpg tankı konup ve benzin gibi sıvı şekilde püskürtmesini sağlayarak bu dizaynı yapıyorlarr.....

Bakmayın firmalrın verdiği veya fabrika verilerine.Bende dizel otomatik renault grand scenic var üstüne basabasa istanbul içi 100 km. 5,6 şehirdışı 5,4 yakar dediler.teknik verileride aynen böyle.
Hem şehir içinde hem dışında 8,5 göremedim daha :)
Akşam gelirken gözüme ilişti 10,2 yazıyordu.ist.içi 230TL tam depoyla 650 km yapamıyorsun...

chevrolet aveo 1.3 ltz.normal fiyat 38 000 tl civarı ötv düşersen 27 bin küsür.bir depo ile 1200 km yol tabi fabrika verileri

aveo düşündürdü aslında güzel araba içi geniş hele bagaj.. bugun bile aradılar 26,600 dediler fakat araba 2012 anlam veremedim ayrıca 1200 km bir depo dizelleri yapıyor benzinliler değil :/

nasıl yani anlamadım..?

Arkadaşlar bu ötv indiriminden sonra tekrar mahkemeye verip yüzde 12 mi 22 mi ne geri iade yapılıyormuş bunu alan var mı. Yani yüzde 50 imndirim oluyormu o zaman bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

Üst Alt