sıfır araç alıcaksanız galeri zaten işlemleriniz hallediyor, siz uğraşmıyorsunuz yani, tek sıkıntı galeriden sıfır araç alırken aracın ham parası + KDV hesaplayın ona göre pazarlık yapın.
Sıfır araçlarda ÖTV indiriminden 5 yılda bir yararlanıyorsunuz;
Buna göre örnek verirsek
14/01/2016 aracımı aldım(ruhsat tarihi), bu tarihten itibaren 5yıl yani 1825günün sanuna kadar ÖTV siz araç alamassınız ama paranız çoksa ÖTV sini ödeyip yani normal olarak istediğiniz kadar araba alabilirisiniz, kısaca 5 yılda 1 defa ÖTV siz araç ala bilirsiniz.
5 yılınız doldu, güne vurduğunuzda 1826 gün normal araba satar gibi aracınızı sata bilirsiniz herhangi bir evrak vs gibi işlem yapmanıza gerek yoktur, zaten noter sure dolmamışsa sizi uyarıyor, notere gidip istediğiniz kişiye sata bilirsiniz,
5 yıl dolmadan aracınızı satarsanız ÖTV yi ödemek zorundasınız oda pek tavsiye etmiyorum
fazla para kalmiyor elinizde, ama illa saticam diyorsanız vergi dairesine gidip ilk önce ÖTV tespiti yaptırın süprizle karşılaşmayın
ondan sonra gidin noter satışı yapın.
Şunuda unutmayın, 5yıl dolmadan aracınızı satarsanız yukarda veridiğim örnekteki gibi gün süreniz dolana kadar ÖTV siz araç alamassınız, oyüzden alıcağınız araçları ona göre tercih edin,
2. el araçlarda bu geçerli değildir. Sonuçta kimse aracını satarken %45 ÖTV indirimi yapmaz
. yapan varsa bana haber verin
Ayrıca Engelliden Araç alım ve satımlarında ruhsat parası vs şeyler ödemiyorsunuz, çok az bi harç parasi veriyorsunuz 20-30tl gibi bi rakam