Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını 5 yıl dolmadan satmak ve yeni ÖTV'siz araç alabilmek..?

gunduzm

Merhaba, Aracınızın ödemediğiniz vergilerini ödeyerek satın ( ödemediğiniz tutardan daha düşük vergi çıkacak), sonrasında evinizi alın, kalan para ile 2.el bir araç alın. 5 yılınız dolunca ( 2024 yılında ) tekrar ötv indirimli araç alırsınız.

Mehmet kardeşim. Aracı sattım çok şükür. Şimdi otomatik vites bir araba bakıyorum. Benim anladığım alacağım 2. el araç engelli aracı olarak tescil olmadığı için MTV den muaf olamayacağı. ehliyetimde 35.04 kodu var. Alacağım 2. el araca tertibat yaptırmasam bir problem olurmu?Benim için çok büyük bir problem olmaz tertibatsız da kullanmaya çalışırım. Veya yaptırıp takmasam olur mu? Tertibatı ruhsata işletmem gerekiyor mu ? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? Teşekkürler.

gunduzm

Hayırlı olsun, ilk olarak 2.elde eğer araca tertibat yaptırıp proje çizdirir ve engelli aracı olarak ruhsat çıkarırsanız MTV ödemeden satmadığınız sürece kullanabilirsiniz.

Diğer hususa gelirsek, aracımla birçok kez uygulamaya girdim ehliyet verdim kod olduğunu bile görmediler taa ki aracıma gelip bakınca aa o aparat ne dediklerinde bahsedince fark edildi.

Ama yapılan uygulamada dikkat edilir ve tertibatsız araç kullandığın görülürse yaptırım uygulanır mı evet uygulanır...

Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Üst Alt