Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli biriyle engelsiz birinin evliliği olmuyormuş...

Geçmiş olsun arkadaşım.Hiç kimse için üzülüp tek damla gözyaşı dökmeye değmez.Senden daha önemli kimse olamaz.Bu yüzden kendine iyi bak moralini yüksek tut.Bu günlerde geçer önemli olan senin ruh sağlığının iyi olması.

vilanjik

sağol arkadaşım evet haklısın egzersizlerime başladım benim için böylesi hayırlıymış artık sadece ben ve annem için varım gerisi boşmuş ben güçlü bir insanım

valla kusura bakma senin gibi saflar çok aslında saf degil görmek istediğin gibi gördüğün için.Ya sence olurmu hiç asla olmaz bende inanmıyorum sağlamla engellinin aşkına bir takım örnekler var o örneklerde sadece tiyatro şow yapıyorlar biz engelliler kendi anne babamız tarafından hep hor gürüldük sağlam kardeşle çarşı pazar gezen anne babalar engelli oğlu-kızı ile gezmekten nefret ediyorlar.Sağlam erkek yanında bedensel engelli spastik bir kıza aşkla sarılmış bir insan görmedim,evet aslında bir tanıdık vardı kız zengindi ama engelli çocuk fakir bunla gözümü kaparım hayatımı yaşarım bi yere kadar diyenlerde oldu...hep böyle çok zor engelli sağlam arasındaki aşk.örneklerin altına bakın neler göreceksiniz...kız sağlamsa(ENGELLİ KOCASI VARSA) sevdiğinden ayrılmıştır gönül yarası vardır ne olursa olsun körr.topal..vs..kendini ateşe atmıştır.ERKEK ENGELLİ İSE EŞİ SAĞLAMSA..kız bakire degildir... evde kalmıştır..adı çıkmıştır..ailesinden kurtulmaya çalışıp kendini yamamıştır..yada erkek çok zengindir..ama gönlü başkasındadır..evet yüzlerce örnek gördüm hep bu ve buna benzeri nedenleri gördüm...

berkemeteatasoy

Aslında bir bakıma doğru soyluyorsunuz ama okadar da kötü bakmamak lazim hayata.Sonuct On yıl evli kalanlardayirmi yil ayrilabiliyor kader kısmet diyelim .

Son düzenleme:
berkemeteatasoy

5 yıl buna saflık demen beni üzdü.ömrü 5 yıl paran varsa 5 yıl yoksa maalesef şimdi düşünüyorum beni param olduğu süreçte idare etmiş paran yoksa eyvallah ben güçlü bir insanım bana taktığı borçları öderim o düşünsün hayatı boyunca benim kadar özverili insan bulur belki arkadaşlar ben öbür tarafta ahirette hesaplaşacağım insanlar sınıfına birini daha ekledim sadece o kaybetti ben değil bir şeydada öğrendim hayatımda hiç kimseye güvenmeyeceksin kendinden başka

bazıları görmek istedikleri gibi görüyor herşeyi birinden darbeyi yemiş sonra gelmiş burda yok engelliyle engelsiz olmazmışta kendine yakın engelli olması lazımmış geçin bunları ona bakarsanız ben kendi engelimden olan kişilerle çok denedim ama olmadı ama ben yine engelli bir kızlada evlenebilirim engelsizde herşey kısmettir sizin kadar karamsarınıda hiç görmedim hayattan soğutursunuz insanı ayrıca amicable ablamızada şunu söylemek isterim arada sevgi yoksa ayrılın belki ilerde karşınıza iyi biri çıkar tüm dertlerinizi unutturur Allah yardımcınız olsun.

Bana 2011 senesinde MS hastası teşhisi konuldu. ve 2002 senesinden beri bir ilişkim var.
ben MS olunca dünyam yıkıldı bu ilişkime yansıdı. cünkü bilgisizdim ama sevgilim beni hiç bırakmadı hep yanımda oldu.
Ben %58 oranında engelliyim ve şuan 1 aylık evliyim.
yaklaşık 13 senedirde ilişkim devam ediyor.
Yani kişinin karakteri ile ilgili bir durum bu.

mkaya64
bitti zaten bundan sonra biri mi
Allah korusun....

mmdhpan
haklısınız Allah insana önce vicdan versin adınıza sevindim vicdanlı birisine rastlamışsınız sevindim hala bu dünyada böyle insanlar var demekki

Her zaman derim kendi engelinize yakin birini bulun herkesin akli bir karış havada özellikle engelli bayanlarin engelli erkeklerle evlenmek istememesi gibi . simdi sen engelli bir insanla evlenmiş olsaydın seni asla yüz ustu borç batağında bırakmazdı vicdani buna el vermez çünkü. Engelsiz biriyle evlenenler su sözümü unutmayın eğer Eşiniz fırsatını bulsa karşısına bir başka sağlıklı
Biri ciksa anında sizi hemen terkeder.
Dengeler eşit şartlar eşit olmalı yoksa yürümez. Benimle engelsiz ve benden daha küçük yasta olan bayanlar evlenmek istiyor. Neden mi evlenmiş boşanmış çocuğuyla yasiyor ama engelli değil bu bayanlar . simdi evlenip boşanmadan çocuk yapmadan neden beni bulmuyorlar da boşanıp çocuklu olduğunda arıyorlar bir düşünün hayat çıkar menfaat üzerine kurulmuş bir kumar bu saatten sonra kimse bu kumar masasına mantığı dışında oturmasın.
O bayanla evlendiniz mi peki ?

235cf1e2a51d76817c2ca302c7a01384.jpg

Hayır sgurkan evlenmedim.
Ben engelli olmayan bir bayanla evlenmeyi düşünmüyorum. Benim engelim anlaşılmıyor ama evlenip boşanmış engelli olmayan biriyle de evlenmem.

Ben engelli olmayan bir bayanla evlenmeyi düşünmüyorum. Benim engelim anlaşılmıyor ama evlenip boşanmış engelli olmayan biriyle de evlenmem.

Boyle dusunceleri bildikten sonra evlenirmiyim diyorsun haklisin.ben olsam bende evlenmem.Bazı sağlam kişiler, afedersiniz gerizekalilar diyeceğim,paran varsa seni akayim diyorlar ne kadar ağır bir söz dimi.dünyanın yakisiklisida olsa kabul etmem o zihniyetli bir insani.
.Bir sevgide menfaat olunca o sevginin tadı tuzu olmaz,kişiler birbirine karşı saf,temiz; bir su gibi duru olmali.birlikte herşeyi goze almali.

Sgurkan ne alıyor pazardan malmi alıyor. Sonuç olarak kadın ve erkek birbirini alamaz bu cümle tr de çok yanlis kullanılıyor. Guzelse al gitsin. zenginse al afedersinde sen veya karşı cins isterse zaten gerisi gelir. Önemli olan sıcaklık ve güven hisetmen bu adamdan çocuk yapabilirim ileride sevebilirim çocuğumu ve beni korur kollar bakar diyorsan kaçırma fırsatı.

Sgurkan ne alıyor pazardan malmi alıyor. Sonuç olarak kadın ve erkek birbirini alamaz bu cümle tr de çok yanlis kullanılıyor. Guzelse al gitsin. zenginse al afedersinde sen veya karşı cins isterse zaten gerisi gelir. Önemli olan sıcaklık ve güven hisetmen bu adamdan çocuk yapabilirim ileride sevebilirim çocuğumu ve beni korur kollar bakar diyorsan kaçırma fırsatı.

Öylesilerle hiç isim olmaz.hep bekar kalırım yine evet demem.büyük konuşmak gibi olmasın ama.

sevgili amicable,eşinizi böyle bir anda silip atmanızı dogrusu ben yadırgadım,para için yapılan hiç bir evlilik 5 sene sürmez,ve yorumlarınızdan anlıyorumki siz eşinizi hala seviyorsunuz.ben hemen kestirip atmayın,eşinize biraz zaman tanıyın,belki onunda size yaptıgı bu hareketlerin bir açıklaması var,belki böyle bir karar almak zorunda kalmıştır,yada size söylemek istemedigi sıkıntıları vardır vesaire,bence onuda anlamaya çalışın,ve ben biliyorumki bayanlar,erkeklerden daha hassastır,zaman zaman alıngınlıkları yada kırgınlıkları olabilir,sizde dogal olarak böyle bir durumda olabilirsiniz.ben siizn ilerde daha çok sıkıntı yaşamanızı istemem,üzülmenizi istemem,bazen ilişkilerde yada evliliklerde bu tür anlık sıkıntılar yaşanabilir,bu durumda biraz zamana bırakmak herşeyi çözebilir,siizn için hayırlısı neyse inşallah öyle olur,allah yardımcınız olsun.

Evliliklerin 5x li yıllarında (5., 15.,...) sorun olabileceğini evli olan arkadaşlarımın ve tanıdıklarımın yaşadığı tecrübelerden dolayı biliyorum. Birbirinize zaman tanımanız, Sabırlı davranmanız bu krizi çözmemizde yardımcı olacaktır.İnşallah mutlu haberlerinizi de alırız...

engelli engelsiz evliliği yürümez diye birşey yok bana göre sonucta iki sağlam insanında evlilikleri yürümuyor bazı şeyler nasip kısmet olmayınca olmuyor. Çünkü her şerde bir hayır, her hayırda da bir şer vardır mutlaka. insanın yüreği sevgisi ne kadar büyük ve güçlüyse o evlilik yürür. Çünkü çevremde bu tarz örnekler var sevgi saygı olduktan sonra gerisi boş..

ben bu yorumu bizzat konuyu açana söylemedim genel olarak bir yorum yapmak istedim.

Bir çok hüzünlü hikayeden art kalan o iki kelime --> Nasip Değilmiş.

Herşeyi hayra yorun öncelikle. Herşeye rağmen bu gerçek olandır zaten ve de daha az acı çekmenizini sağlar. Sizden bir daha yok bulun farkındalığıyla ayağa kalkıp hayata sıkıca sarılın. Bu yaşadığınız haksızlığa inat tutunun sağlığınıza herşey bizler için ben sizi suçlamadım kuşkusuz karakteri zayıf biriyle bu noktaya kadar gelmişsiniz. Bu noktada biticek olması korkutmasın sizi daha iyi şekilde önünüzü açsın.

hergeçen gün aslında ne kadar şanslı biri olduğumu düşünüyorum Allah'ım şu mübarek günler yüzü hürmetine bana gerçek yüzünü gösterdi

hakancan06

o beni istemedi bu kadar basit evliliğimin 5 yıl sürmesi benim gayretimle oldu kasım 2015 den beri aramadı ama ben hergün aradım.hayallerim vardı didim'e gidecektik bunları biliyordu neden tel.da söylemedi madem benim seni didim'e götürmek gibi bir niyetim yok diye o an yemeği yiyip bir karış suratla otur şuraya dedi bana ben çocuk değilim 40 yaşındayım bana söyledi tam şöyleydi sen didim'e gelmiyorsun neden dediğimde işte gelmiyorsun oldu beni kocaeline hastaneye götürecek peki ben o moralle nasıl gideyim bir köpek uğruna beni değişti biliyormusunuz her şeye hazırlamıştım kendimi köpekle yaşamaya dahi güvendiği dostları var tabi didim'de beni napsın Hayırlı böyleymiş şu an yazıyorum diye seviyorum sanmayın

Köpek dediğin gerçekten köpekmi yani anlayamadım

selda*

yo artık mutlu haber alamazsınız benden bitti arkadaşım sabırsa sabır hoşgörüyse hoşgörü şimdi anlatamayacağım nedenlerden ötürü ben hiç mutlu olmadım moral olmayınca hiç bişey olmuyor bir adet otel'di bizim ev tabiii benim kredi kartım baş oyuncu hoş görünmek üzere kredi kartımdan harcamaları yapar milleti konuk ederiz deniz benim için lükstü biliyormusunuz ayyaş arkadaşları gelir bir bayan ailesiyle gelmişti mesela 15 gün alkolik şekilde gününü gün etmişdi banada onu avutmak kalmışdı bay muhterem işteydi çünkü sormayın daha neler neler Allah bana peygamber sabrı vermiş

gul38

evet gerçek köpek bir evde köpekli yaşayamam çünkü hiç yaşamadım

Bende başka kadın varda kızıp köpek diyosun anladım. Kız köpekten nolacak sevimli temiz hayvan. Eğitilince görme engellilere rehberlik bile yapıyor.

Üst Alt